Kruza Richárd

100 millió iPodot adtak el

Az iPod megjelenése óta az eladások elérték a 100 milló példányt. Ezzel az eredménnyel az iPod minden hasonló készüléket lekörözött, és a világ legsikeresebb hordozható zenelejátszójává vált.

Az Apple öt évvel ezelőtt dobta piacra a iPod-ot. Mostanra a folyamatosan növekvő eladások elérték a 100 milló példányt. Ezzel az eredménnyel az iPod minden eddigi hasonló készüléket lekörözött, és a világ legsikeresebb hordozható zenelejátszója.

Az első példány 2001 novemberében jelent meg. Azóta az iPod nagyon sok változtatáson ment keresztül, mivel a technológia fejlődése mindig új lehetőségeket nyitott meg a fejlesztésnek. A ma kapható készülékekkel már lehet hangot felvenni, videót nézni rajta, tudunk rajtuk fotókat nézegetni és ma már nagyon sokféle színben kaphatóak. Steve Jobs, az Apple vezérigazgatójának reklámízű megállapítása szerint "Az iPod világszerte millióknak segített abban, hogy ismét felfedezzék a zene iránti szenvedélyüket. Nagyon örülünk hogy részünk van ebben a folyamatban."

Az iPod világszerte népszerű . A Grammy díjas énekesnő, Mary I. Blige egyenesen azt állítja hogy nehéz belegondolni hogy volt élet az iPod nélkül is. "Az iPod több mint egy zenelejátszó. Az egyéniséged kifejezésének része, és egy rendkívül jó eszköz arra hogy kedvenc zenéid mindig veled legyenek, bárhova is mész."

A propaganda és a reklámok természetesen úgy hangzanak mintha csupán előnyei lennének az ilyen készülékeknek, és soha nem tesznek említést a technológia hátulütőjéről, az MP3 formátum butított, gyenge hangminőségéről, valamint arról, hogy az emberek hozzászoknak ehhez a hangzáshoz. Mindenesetre az iPod piacvezetővé vált, és teljesen átvette az 1979-ben megjelent hordozható fülhallgatós kazettás lejátszók illetve a Sony Walkman-ek szerepét.

Az iPod-ok vételára 250 dollár, és nemcsak a fiatalok divatcikkének számít. Felmérések szerint a legkülönfélébb foglalkozású és korosztályú emberek mindennapi eszközévé vált. A készülék népszerűségére jellemző, hogy eddig összesen 4000 különféle kiegészítő, tok, hangszóró és egyéb felszerelés készült hozzá, és a 2007-es gyártású amerikai autók 70%-ában gyárilag benne van az iPod csatlakozási lehetőség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #107
    Na az tényleg, nem is fogok telefont venni a Vodától a büdös életben, amíg Live menü létezik.
  • Morden23 #106
    "ha belepiszkálgat. (gondoljunk csak a Voda "csodálatos" menüjére :) )"

    Azt kétlem, hogy kivitelezhetik (ha meg igen, akkor az Apple úgy fog szerződést kötni az európai szolgáltatókkal, hogy kapják hozzá a programot. Ha jól tudom, erre eléggé hepciásak szoktak lenni.

    Amúgy az a Voda Live menü a Föld bolygó egyik legocsmányabb teremntménye. Komák rendszeresen kiégették még az írmagját is a telókból (illetve mindenki vitte ahoz az egy komához, aki értett az ilyesmihez:)).
  • Wittao #105
    Na logikát azt nem szabad keresni :) :) Ennyiért megveszik az emberek, ez van.

    Egyébként az iPhone mellett szerintem a nagy iPod ki fog halni, és a Nano, valamint a Shuffle marad életképes.
    Az iPhone-t még mondjuk el tudja kellőképpen b****i egy hazai mobilszolgáltató, ha belepiszkálgat. (gondoljunk csak a Voda "csodálatos" menüjére :) )
  • Gerygrey #104
    Hát ja, de nem drágább mint az iPhone, és sokkal több dologra használhatod.

    Amúgy azt tudtam hogy az iPod baromira drága, de azt nem hogy ennyire: Nano-ból 40 ropi a 2 gigás, 60 a 4 gigás, és 80 a 8 gigás változat. Nem nagyon értem, ok hogy az alapkészülék drága, de hogy a plusz 2 giga memória még 20.000 felárért legyen, az egy kicsit durva (az meg egy kicsit vicces hogy a 30 gigás iPod video 78-ba kerül, nem nagyon értem a logikát)
  • zzebi #103
    Egy uj felmeres szerint az amerikai kozepiskolasok 25%-a megvenne $500-ert az iPhone-t. Hehe... Ez azert mar tenyleg nagyon durva. Kicsit sajnalom szerencsetlen szuloket, bar nagyreszt megengedhetik magunknak.
  • smv #102
    Szép. Csak sajnos drága :(
  • gegeethestyle #101
    Jó a MIO A701
    van egy a családban, sokat navigálunk vele, de sajnos már ment tönkre. Nem volt egy egetrengető baja, de el kellett vinni érte Pestre.
    Az iPod-om még jó:D
    Szal igaz ami igaz, van ennek is hátránya, de sztem max az ára. Meg lehet, hogy nem tud többet mint mondjuk egy COWON, de design-ra is adok, meg az Apple Inc. híresen megbízható cuccokat gyárt. Pl.: volt olyan iPod széria amiben azt hiszem talán 2.000 vagy 20.000 modellből egyet sem vittek vissza garanciális javításra. Valahol olvastam, lehet, hogy nem pontosak a számok, de sokat. Lehet, hogy 200.000 :S
    :D
  • smv #100
    Dejó, majdnem 2 napja nem láttam ipodos hírt...:D
  • Gerygrey #99
    Ezt mi tudjuk, csak arról beszélünk hogy _reálisan_szemlélve_ a dolgokat, ez nem teljesen igaz.

    Egyébként ha én bedőlnék az ilyen "a műszaki cuccaid kifejezik az egyéniségedet" hablatynak, akkor pont, hogy nem vennék iPodot, mert tömegcikk. Mi abban az egyéniség, hogy megveszek valamit csak mert minden második embernek olyan van? Hogy akar így valaki "kitűnni a tömegből", miközben épp hogy mégjobban belesüllyed?
  • zzebi #98
    Meg mindig nem sikerult senkinek felfogni, hogy egy termek arat nem a gyarto ceg hatarozza meg, hanem a piac. Ha egy ceg maga probalja meg az arat meghatarozni, akkor vagy csodbe megy, vagy rengeteg penzt szor ki az ablakon.
    A muveszet nem az, hogy a megfelelo arat megtalaljuk egy termekhez, hanem az, hogy a megfelelo termeket kitalaljuk a piacnak. Az arat a piac maganak lovi majd be, es ha a termek jo, akkor nyereseget fog hozni a gyartonak.

    Az, hogy az Apple tobb mint 50%-os nyereseggel tudja ertekesiteni a lejatszoit annak koszonheto, hogy a piac imadja a cuccot es a premium arres ellenere is megveszi. Azon sem csodalkoznek, ha arat emelnenek. Mert megtehetnek.

    Az iPod minden technologiai ceg alma, nem szamit, hogy ki hogyan fikazza, a piac szerint ez a LEGJOBB lejatszo a vilagon. Es csak ez szamit.