107
  • Gerygrey
    #107
    Na az tényleg, nem is fogok telefont venni a Vodától a büdös életben, amíg Live menü létezik.
  • Morden23
    #106
    "ha belepiszkálgat. (gondoljunk csak a Voda "csodálatos" menüjére :) )"

    Azt kétlem, hogy kivitelezhetik (ha meg igen, akkor az Apple úgy fog szerződést kötni az európai szolgáltatókkal, hogy kapják hozzá a programot. Ha jól tudom, erre eléggé hepciásak szoktak lenni.

    Amúgy az a Voda Live menü a Föld bolygó egyik legocsmányabb teremntménye. Komák rendszeresen kiégették még az írmagját is a telókból (illetve mindenki vitte ahoz az egy komához, aki értett az ilyesmihez:)).
  • Wittao
    #105
    Na logikát azt nem szabad keresni :) :) Ennyiért megveszik az emberek, ez van.

    Egyébként az iPhone mellett szerintem a nagy iPod ki fog halni, és a Nano, valamint a Shuffle marad életképes.
    Az iPhone-t még mondjuk el tudja kellőképpen b****i egy hazai mobilszolgáltató, ha belepiszkálgat. (gondoljunk csak a Voda "csodálatos" menüjére :) )
  • Gerygrey
    #104
    Hát ja, de nem drágább mint az iPhone, és sokkal több dologra használhatod.

    Amúgy azt tudtam hogy az iPod baromira drága, de azt nem hogy ennyire: Nano-ból 40 ropi a 2 gigás, 60 a 4 gigás, és 80 a 8 gigás változat. Nem nagyon értem, ok hogy az alapkészülék drága, de hogy a plusz 2 giga memória még 20.000 felárért legyen, az egy kicsit durva (az meg egy kicsit vicces hogy a 30 gigás iPod video 78-ba kerül, nem nagyon értem a logikát)
  • zzebi
    #103
    Egy uj felmeres szerint az amerikai kozepiskolasok 25%-a megvenne $500-ert az iPhone-t. Hehe... Ez azert mar tenyleg nagyon durva. Kicsit sajnalom szerencsetlen szuloket, bar nagyreszt megengedhetik magunknak.
  • smv
    #102
    Szép. Csak sajnos drága :(
  • gegeethestyle
    #101
    Jó a MIO A701
    van egy a családban, sokat navigálunk vele, de sajnos már ment tönkre. Nem volt egy egetrengető baja, de el kellett vinni érte Pestre.
    Az iPod-om még jó:D
    Szal igaz ami igaz, van ennek is hátránya, de sztem max az ára. Meg lehet, hogy nem tud többet mint mondjuk egy COWON, de design-ra is adok, meg az Apple Inc. híresen megbízható cuccokat gyárt. Pl.: volt olyan iPod széria amiben azt hiszem talán 2.000 vagy 20.000 modellből egyet sem vittek vissza garanciális javításra. Valahol olvastam, lehet, hogy nem pontosak a számok, de sokat. Lehet, hogy 200.000 :S
    :D
  • smv
    #100
    Dejó, majdnem 2 napja nem láttam ipodos hírt...:D
  • Gerygrey
    #99
    Ezt mi tudjuk, csak arról beszélünk hogy _reálisan_szemlélve_ a dolgokat, ez nem teljesen igaz.

    Egyébként ha én bedőlnék az ilyen "a műszaki cuccaid kifejezik az egyéniségedet" hablatynak, akkor pont, hogy nem vennék iPodot, mert tömegcikk. Mi abban az egyéniség, hogy megveszek valamit csak mert minden második embernek olyan van? Hogy akar így valaki "kitűnni a tömegből", miközben épp hogy mégjobban belesüllyed?
  • zzebi
    #98
    Meg mindig nem sikerult senkinek felfogni, hogy egy termek arat nem a gyarto ceg hatarozza meg, hanem a piac. Ha egy ceg maga probalja meg az arat meghatarozni, akkor vagy csodbe megy, vagy rengeteg penzt szor ki az ablakon.
    A muveszet nem az, hogy a megfelelo arat megtalaljuk egy termekhez, hanem az, hogy a megfelelo termeket kitalaljuk a piacnak. Az arat a piac maganak lovi majd be, es ha a termek jo, akkor nyereseget fog hozni a gyartonak.

    Az, hogy az Apple tobb mint 50%-os nyereseggel tudja ertekesiteni a lejatszoit annak koszonheto, hogy a piac imadja a cuccot es a premium arres ellenere is megveszi. Azon sem csodalkoznek, ha arat emelnenek. Mert megtehetnek.

    Az iPod minden technologiai ceg alma, nem szamit, hogy ki hogyan fikazza, a piac szerint ez a LEGJOBB lejatszo a vilagon. Es csak ez szamit.
  • Gerygrey
    #97
    Hát, ha nekem "csak egy lejátszó" kéne, de azért nem valami kis gagyi pendrive-ba épített vacak, akkor vennék például egy ilyet, 2 gigás, pont feleannyiba kerül mint az ugyanekkora kapacitású iPod (2 gigás Nano 39.900, ez meg 18.900 az Extreme Digital-ben), DivX-et is visz, és szerintem még szebb is mint a Nano (ez is 6 mm vékony)


    Ha meg az ár nem annyira számít, a 4 gigás Nano árához (60 ropi) hozzáteszek még egy tizest, és van egy szintén 4 gigás, érintőképernyős mindent-lejátszóm, ami még ráadásul bővíthető is olcsó SD kártyával:


    Szóval választék van minden árkategóriában bőségesen, például itt érdemes nézelődni.
  • Sanyix
    #96
    Uhh ez fájt, leestem a székről akkorát röhögtem :D
  • Morden23
    #95
    Kezdenénk az egészet elölről
  • atomka91
    #94
    Nekem is az a véleményem hogy ipod iszonyat szép de semmi más, ugyan annyit tud mint egy nála fele annyiba kerülő mp3 lejátszó. Nekem egyébként PDA tul sok lenne sima kis mp3 lejáccó kevés. Ipod meg drága szal még nem találták fel nekem azt ami kéne :) Aki meg Ipod-ot vesz azzal az érvel hogy az a legjobb vagy legtutibb lejátszó azt csak sajnálni tudom, ipodot csakis szépsége miatt vennék.
  • Gerygrey
    #93
    Jaja, és gondolj csak bele, ha mindenkinek mindenről ugyanaz lenne a véleménye akkor egyrészt biztosak lehetnénk benne hogy valami nagyon nagy gáz van a világgal, másrészt mit csinálnának a marketingesek?
  • bandypappa
    #92
    minden jó ha jó a vége.
  • Morden23
    #91
    Véleményütköztetés, vita és fikagépeskedés között nagy különbségek vannak. A warez-vitával sem volt semmi bajom, de ok :)
  • Gerygrey
    #90
    Kicsit off, de azért örülök Morden hogy valamiben egyetérthetünk a múltkori warez-vita után :p Peace
  • Gerygrey
    #89
    Nem azokat nézem semmibe akiknek iAkármijük van, hanem azokat akik nagyra vannak vele, és azt hiszik hogy attól igényesek és egyéniségek mert benyaltak valami marketingmaszlagot. Akinek van pénze, és szeretne egy szép lejátszót, vegyen csak iPodot, de ne próbálja meg bemagyarázni hogy jobb a tízmillás Suzuki az ötmilliós BMW-nél, csak mert neki jobban tetszik.

    Én már rohadtul unom, hogy minden egyes Apple hírnél ennek a fikázásáról kell olvasnom, tessék elfogadni hogy a marketingnek ez is egy formája :P
    Jajjmár én meg utáljam ha a windowsos hírnél a linuxosok fikáznak, vagy a gyurcsányblogban a szocik pocskondiázzák a jobboldalt? Van véleményed, fejtsd ki, támaszd alá, védd meg, ezt hívják fórumnak.
  • Morden23
    #88
    "iPod-om van.
    Ezt olyan emberek nem értik akiknek nincs."

    Ez azért szerintem elég erős volt :)
    Kicsit olyan, mint a Szikora-féle csikidam-életérzés... nem tudjuk, mi az, de el tudjuk képzelni :)

    Amúgy megint mondom, semmi bajom az iPod-al, semmi bajom az Apple-al, a marketingtechnikájukkal meg végképp nincsen semmi bajom. Nem azzal van a baj, amikor a reklám azt állítja, hogy itt most forradalom zajlik, hanem amikor magukat reklámfüggetlennek valló emberek visszaolvassák ugyanezt a plakátról.
  • GregSB
    #87
    Van olyan ember, aki azt állítja hogy költséghatékony megvenni egy Ipodot? Itt az SG-n még nem láttam :)
    Aggresszív marekting alatt arra gondoltam, hogy mindegyik terméküket forradalminak meg spanolvisznak állítják be (Ipod vagy Iphone).

    Én már rohadtul unom, hogy minden egyes Apple hírnél ennek a fikázásáról kell olvasnom, tessék elfogadni hogy a marketingnek ez is egy formája :P

    Gery: Most valóban nem, de volt több olyan hír ahol igencsak semmibe nézted azokat az embereket, akik Ipodot vesznek... na mind1
  • TeFigyeljHaver #86
    Na jó, elhagyom.

    P.S. a politikai példa a "szürkeGery" szignóját nézegetve jött az eszenbe.

    P.P.S. a te szignódat olvasva, hát tényleg elsekélyesedett a világ. Az én idömben a SzH a 3P volt, T.I. Pénz, P*na, Politika ;)
  • Gerygrey
    #85
    Igen, nekem is a kijelző a fájó pont. Mondjuk volt szerencsém élőben kipróbálni, ne a Nokia-féle 65K kijelzőt képzeld el, gyönyörűek a színei. Inkább az zavar hogy pici az a kijelző, és relatíve kis felbontású. A vastagságával meg úgy vagyok hogy egyben megkapok egy PDA-t, egy telefont és egy PMP-t, egy navigációs rendszert, sőt, bizonyos értelemben hordozható játékkonzolt, mégis csak egy zsebemet foglalja el.
  • Morden23
    #84
    Tényleg jól néz ki, a 65K szín meg a vastagság bassza a csőröm.
  • Morden23
    #83
    Ez mégis csak egy hírportál, nem termékbemutató protál. Ráadásul a hír nem új iPod-ról, hanem a termékcsaládról szól.

    Hagyd már el :)

    Amúgy még a nagyanyám is tudja, hogy hogy néz ki egy modern iPod, mondjuk a Nano. (ezt most nem szarkasztikus felhanggal írtam, tényleg tudja :D)
  • Morden23
    #82
    A Coca-Cola vagy a McDonald's marketingje nyomulós, az Apple iPod-kampány kategóriákkal finomabb és letisztultabb.

    Amúgy meg senki nem hülyézett le azért, mert iPod-ot vettél. Lehülyézve az van, aki azt mondja, hogy a lehető leginkább költséghatékony megoldást választotta az iPod által. Amúgy szerintem magát a készüléket senki nem szidta... na meg persze nem is iPod-fansite ez itt :)
  • Gerygrey
    #81
    Van, és GPS meg 3G is.
  • Gerygrey
    #80
    Szövegértésből elégtelen.
    Nem azt mondom hogy birka vagy, csupán azt hogy tévesen az iPod és az iPhone az etalon a sajtóban, és ez zavar. Leszarom ki milyen MP3 lejátszót vesz, csak újságíró ne állítson olyat, hogy a 100 közül az egyik termék, ami mellesleg a közepes szintet üti csak meg (mindezt azonban a felső árkategóriában teszi), mennyire király, és hogy mindenki aki hasonló terméket dob piacra, az az apple-t másolja.
  • TeFigyeljHaver #79
    "Amúgy az a kütyü 2003-ban lett kiadva, ami azért mégsem Kádár. Orbánékról is mindenki beszél még, pedig Fidesz kormány sem most van :D"

    Pontosan. Ezért félreveztö a kép ( és ez a #67-esre is a válaszom ), mivel aki nem ismeri a cuccot azt hiszi, hogy az most is így néz ki.
  • Morden23
    #78
    Dupla olyan vastag, és némivel nehezebb is, mint mondjuk az iPhone, a névleges készenléti ideje meg nagyjából ugyanoda esik. A 16M szín sem feltétlenül hátrány (ha már az egész egy képernyő)...

    Mio-ban van WiFi amúgy?
  • Zsoltika 007
    #77
    Jajó! :)
  • Gerygrey
    #76
    A hsz második fele már egy másik gondolatmenet :)
  • Zsoltika 007
    #75
    Jó de akkor miért az iPhone-al érvelsz? Arról én egy szót nem szóltam.
    Ráadásul az idézett szöveget nem én írtam.
  • GregSB
    #74
    Én csak azt nem értem, hogy miért kell _minden_ egyes Ipod hírnél arról ovlasnom a kommentek között, hogy mi minden mást vehettem volna olcsóbban az Ipod helyett, és akkor nem lennék birka?
    És ráadául mindíg ugyan azok az emberek.. nincs jobb dolgotok, vagy csak ennyire ráértek?

    Tudjuk hogy rosszul vagytok az Apple agresszív és nyomulós marketingjétől, és azt is tudjuk hogy sokkal okosabbak vagytok mert olyan mp3 lejátszót használtok ami olcsóbb volt és ugyan annyit tud mint az Ipod. Nem kell többször leírni, elhisszük!
  • Gerygrey
    #73
    De neked, csak a #62-re :)
  • Zsoltika 007
    #72
    Hé! Ezt nem is én írtam :)
    Szerintem másnak ment.
  • Gerygrey
    #71
    Azért azt is nézd, hogy a P900 kb 4 éves modell, a technika világában ez manapság nem kis idő. Az iPhone meg nem sok újat mutat ahhoz képest hogy majd' fél évtizeddel később jelent meg.

    Mio A701-hez mit szólsz?

  • fourgee
    #70
    "..az iPhone sem az iPod, csak egy szép telefon illetve zenelejátszó, semmi több."
    Kb. 8 évvel ezelőtt fogalmaztam meg, hogy az akkori GA628-as Ericsson-om helyett igazából milyen telefont is szeretnék Röviden kb.: nagy színes érintőkijelző, kevés gombbal, mp3-as jól szóló csengőhangok, videotelefonálás, gps, szabadon telepíthető programok, DINAMIKUS, MOZGÓ menü. A felsorolást most nem egészen úgy fogalmaztam meg, ahogy gondoltam, de így sikerült.
    Igen, az iPhone sem több egy telefonnál, viszont számomra pont az, ami 8 évvel ezelőtt megfogalmazódott bennem. Sokáig nézegettem a P910-es telefonokat, belőlük hiányzott az, amit az iPhone-ban "megtaláltam". Most vennék P910-et, csak újat nem találok belőle.

    Ami meg a Symbian, Mobilewin hiányát illeti, mivel az iPhone-t is valószínűleg nagyon sok embernek akarják eladni, ebből a szemszögből nem is gond, nem is hiányzik belőle. Hogy mit értek ezen? Néhány ismerősöm vett symbian-os telefont, és amennyi előnyt, extrát nyújt nekem, nekik annyi bosszúságot okoz.
  • Gerygrey
    #69
    Igen, benne van az Apple marketing sava-borsa: "Nem tudok mondani egy előnyt sem hogy mivel jobb az iPod mint a többi lejátszó, de nekem az van és igenis ettől én király vagyok, de ezt ti, földi halandók ezt úgyse érthetitek"

    Egyébként nekem is van egy munkatársamnak iPodja, nem mondom hogy nem szép, de semmi extra nincs benne. Én is szeretem a szép kütyüket, de szerintem egy Mio A701 is kimondottan dizájnos, olcsóbb mint az iPhone, és sokkal többet tud. Persze, nagyobb mint egy iPod, de ha belegondolsz hogy külön mobil meg PDA és MP3 lejátszó mennyi helyet foglal akkor sokkal praktikusabb. Csak azért nem veszem meg mert én már kicsinek érzem a 320*240-es felbontást, helyette inkább egy drágább, de fullos gép lesz. Tényleg nem sajnálom a pénzt, de ha már kiadok rá egy nagyobb összeget, elvárom hogy mindent tudjon amire én vágyom, és sajnos az iPhone esetében azt érzem, hogy rohadtul le akarnak húzni a semmiért.
  • Morden23
    #68
    A nyakbaakasztástól falra mászom.
    És még kényelmetlen is.

    A nyakamban maximum nyakkendőt tűrök meg.