64
  • Hellboy01
    Hali!

Ez előző kérdés engem is érdekelne ha valaki tudja írja le...
    Köszi...
    Sziasztok!
    Tudnátok segiteni?Hogy kell kikapcsolni a vistában azt,hogy ne a windows kezelje a wirellest hanem a D-link???
    üdv! möci
  • kulturattase
    sziasztok!
    talán tudtok segiteni nekem.az a gondom h feltettem a Vistát Xp mellé.
    dobálgattam fel a drivereket.elértem az Alcohol 120% -hoz.megszokásbol inditom.majd kifagy a masina,kék képernyő,valami dumping error(vagy mi.azóta el sem indul a vista.Csökkentett modban induláskor megáll a system32/DRIVER/CRCDISC.SYS nél.és ujra kékhalál.innen tovább sehova.
    segitségeteket kérem és tanácsaitokat.
    thx
  • Inquisitor
    "Mér' jó az 512x512-es ikon ?"

Mer kisebben sz*rul látszik 30"-os kijelzőn 2520-as felbontásnál? ;)
  • Inquisitor
    "Hali! Azt írják, h a Vista feltelepítve 15 giga helyet igényel, amit én nagyon nehezen hiszek el. Vki megmondaná, h pontosan mennyi a helyigénye?"

Verzió és feltelepített szolgltatásoktól függő. Átlag 8-12GB között van.
  • Inquisitor
    "Ebben ugyanis kikötik, hogy az olcsóbb verziókat - Home Basic és Home Premium - nem használhatják fel ilyen virtualizációs megoldásokban, ezért az érdeklődőknek a Business, illetve Ultimate csomagokat kell beszerezniük, ami megdobja a költségeket."
    Hát ha egyszerre akrják futtatni az OS X-el ...
  • NEXUS6
    Ez 30 rugóért, egy csupasz OS-ért????

LOL
  • Dodo55
    Nem jól tudod, úgy van, ahogy én mondtam, itt az eredeti szöveg, ahonnan megtudtam.
    (Általánosságban igaz az OEM cuccokra amit mondasz, de a MS változtatott 1-2 éve az OEM liceszén)

Az OEM változat megvásárlására és használatára vonatkozó szabályok:

1. A végfelhasználó legálisan megveheti a bontatlan OEM Windows változatot hardver nélkül is, erre a licencszerződés feljogosítja. Ekkor ő maga válik "rendszerépítővé", és így a saját számítógépére feltelepítheti az OEM Windowst.

2. A feltelepített OEM Windows a számítógép (pontosabban az alaplap) részévé válik, másik számítógépre később nem telepíthető. Korlátozva van az automatikus internetes aktiválás: figyelik, hogy hányszor kerül aktiválásra a termék, és azt is, hogy milyen időközönként. Természetesen megfelelő indokkal a Windows telefonon keresztül továbbra is aktiválható marad.

3. Az alaplapcsere után a konfiguráció új számítógépnek számít, minden más hardverelem szabadon cserélhető. Meghibásodás esetén a garancia idején belül természetesen az OEM Windows is legális marad, és telefonon keresztül aktiválható.

4. Az OEM Windowshoz a Microsoft nem nyújt telefonos technikai segítségnyújtást.
  • sh4d0w808
    A telepítéshez kell 15 GB, mert elébb felmásolja a full telepítőcuccot, majd aztán onnan telepít. Egyébként az is egy nagy marhaság, hogy a távol-keleti nyelvi támogatás csak 1 GB-ot zabál a telepítőanyagból... MINEK?!
  • turul16
    A lamaerkenek akkor is megmondtad, elinditod az
    nc -t.
    Varj betűzöm eeenn cééé, gépeld be N C.

A nyilakkal,- igen ott - tudod mozgatni a kijelölő sávot, most vidd rá a games konyvtárra ...

5 perc szajtepes utan rajon az ember, hogy a p@rasztnak, tul bonyolult a konyvtar fogalma. Ekkor gyorsan irtam par .bat ot, beb@sztam a pathba őket, és leirtem egy lapra, hogy miutan bekapcsol a gep, milyen 4-5 charaktes parancsra milyen jatek indul, ezt mar kepesek voltak felfogni.
    Nemelyik ember 1 ev mulva is segg hulye maradt, valamelyik meg egesz ugyes lett.
  • arfer
    Ezt azt hiszem, rosszul tudod, ha elolvasod a következő linket, meglátod, miért

http://shop.pcworld.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=389
  • Wittgen
    Ez az egész Win dolog egy vicc, legyen szó xp-ről, vistáról. Az a baj, hogy az M$ mondhatni monopol helyzetben van az oprendszerek piacán.

Ez az aktíválási dolog is kész baromság. Ha veszel vistát vegyél új konfigot, mert a régin nem működik megfelelően, ha később kicserélsz bármit a gépedben (vagy az egész gépet), vegyél új vistát, mert a régit már nem tudod felrakni. Ez mám az üzletpolitika.
    Aztán jönnek azzal, hogy crackelt verziót használnak az emberek, nem hajlandóak venni semmit. Ja, hogy 160e HUF a dobozos verzió? Ugyan már. Hisz az átlagmagyar simán kiköhögi, gondolják. Ja, ha közben nem adsz haza a családnak hónapokon át semmi pénzt.
    Egyszerűen csak röhögök az ilyen dolgokon és beszerzem a magam módján a kívánt cuccokat. Nem azért mert nem fizetnék érte, hanem mert piszkos módon drága sz*r szoftver, ami tele van hibákkal és szemét módon eszi az erőforrásokat.

Meg az is milyen hülyeség, hogy 2-3 évente akarnak kiadni egy új op rendszert? Nem elég , hogy mindig vegye az user az új konfigokat, még a tré op rendszert is 2 évente cserélje le? Mikor is jelent meg az xp? 2001-ben? Nem emlékszem. De még most, 2007-ben sem 100%-osan kiforrott és hibátlan. A vista is max 2009-2010ben lesz olyan állapotban, hogy nyugodt szívvel tudjuk használni bármilyen program/szoftver megfelelő futtatására.

Idióta M$.

hja, a régi dos-os időkben bizony pár száz kb volt az egész op rendszer, aztán lehetett nyomulni ezerrel. Bár akkor kissé jobban kellett érteni a számítástechnikához, mint most (klikk ide, klikk oda, ebből áll az egész).
  • turul16
    OEM -hez nem jar MS support most olvastam :) , ahhoz kell fordulni akitol vetted az OEM win-t, ha gondod van, vele mar szoba alnak MS-ek.

Nem tudom az ujra Aktivalassal melyikuket lehet zaklatni.

Eszembe jutott egy regi iras
  • remark #51
    "Úgyhogy szerintem egy ilyen petíciót mi is indíthatnánk sürgősen."

Ne vedd meg. Es mindenkit beszelj le rola. Ez eleg jo "peticio" kell legyen.
  • L3zl13
    Az OEM nem azt jelenti, hogy csak egy alaplapra telepíthető...
    Azt jelenti, hogy valamilyen hardvereszközhöz van kapcsolva a licence. És neked birtokodban kell maradnia a HW-nek, ahhoz, hogy jogszerűen használhasd az OS-t.

Azaz:
    - Nem feltétlenül alaplap. Lehet proci, winyó vagy valamilyen optikai meghajtó is, amelyeket esetleg ritkábban cserélsz.
    - Hem kell feltétlenül beépítve lennie a gépbe. Ha fel tudod mutatni szükség esetén, az elegendő.

Az aktiválás, (az XP-t alapul véve legalábbis, mert a Vistával nincs tapasztalatom) persze csak az adott konfigurációra érvényes, amire telepítetted a rendszert, de elvileg korlátlanul újraaktiválhatod más konfigra is. (Párszor hagyományos internetes aktiválással, utánna pedig MS support segítségével.)
  • Dodo55
    Olyan szempontból jobb a Vista, mint az XP, hogy amikor az XP volt ennyi idős, mint a Vista, akkor sokkal több gond volt vele, nagyon kevés driver volt.
    Én 2004 őszén váltottam 98-ról XP-re, megvoltak az okai(900-as Celeron, modemes net, stb...), hogy miért olyan későn, de még akkor is előfordult, hogy 1-2 dologhoz nem találtam XP-s drivert, csak régebbit.

Tehát a Vista azért már egész használható.
    Az eddigi ForceWare driverek nagyon szarok voltak rá, de a 100-as verziószámúak már egész jók.

Az ára...
    Hát igen...
    Megláttam, hogy a Home Premium OEM csak 30000, nagyon örültem, elhatároztam, hogy gyűjtök egy kis pénzt, és veszek egyet.
    Aztán rájöttem, hogy az OEM nem csak azt jelenti, hogy elég megkopasztott relase, hanem azt is, hogy csak 1 alaplapra telepíthető, másikra nem.
    Na akkor az úgy nem lesz jó, mert a következő 5 évben legalább 2 alaplapcserém lesz.
    A dobozos meg 90000, amennyiért amerikában már majdnem Ultimate-et kapok!
    Dobozosat persze.

Úgyhogy szerintem egy ilyen petíciót mi is indíthatnánk sürgősen.

Nehogy már másfélszer annyit kelljen fizetnünk, mint az amerikiaknak, ahol 3x ennyi az átlagfizetés...

Vagy pedig akkor a BSA ne sírjon amiatt, hogy itt mekkora az illegális szoftverhasználat mértéke...
  • Sanyix
    OMG dezsír az értelem nagyon sugárzik az m$-ből meg az eplö-ből is, ikonfelbontással versenyeznek :DDDD ezkész
  • Sanyix
    Ugyan miér jó 24 bitet 32 biten tárolni? :)
  • asysoft
    Ezt az 512x512-es ikonméretet honnan vetted? Egyrészt eddig úgy tudtam, a Vistában vektoros ikonok vannak, másrészt fórumokban arról írnak, hogy 256*256-osak, s az Apple Leopardjában lesznek válaszul 512*512-esek.
    Aranykéz: hogy legyen minek örülni. Inkább az átméretezésnek látom értelmét, de az extrémnagy ikonoknak nem:)
  • turul16
    de van :) 24 bittesnel is 32 bitten tarol egy pixelt.
    Bar ,mar regen turtam a bmp lelki vilagaban. :)
  • turul16
    Lexmark nyomtato

Egyebkent ubuntuba van grafikusan nyomtatot telepito utility, cups - guis . (nekem azt mondtak az arcok)
    Ha az nincs, elinditod a cups -ot ,akkor http://localhost:631 -on konfigolhatod a nyomtatot, (ha ez a funkcio nincs letiltva.)
  • Sanyix
    nem lesz az annyi, 1ébként nincs is 32 bites bmp sztem csak 24. De az elképzelhető hogy bmp-ben vannak, merthogy a jpg az veszteséges, + nem m$ tehát nekik szar, a png szintén nem m$ tehát nekik szar :)
  • AranyKéz
    Mér' jó az 512x512-es ikon ?
  • NEXUS6
    Bocs rosszul számoltam, "csak" 1 MB.
    Hát akkor 8 db ikon.;))))
  • NEXUS6
    "A rengeteg plusz grafikai elem sok helyet követel magának. pl. az ikonok mérete már 512*512 felbontásban is tárolva van, a menük, programok animációs, mozgó háttere is kiváló felbontású."

Atyaúristeeeennnn!!!!
    Ikon: 512*512!!!! És ahogy a M$-t ismerem biztos BMP-ben van.
    Az pedig 32 biten több mint 8MB. Ami kb egy alap Amiga OS3. LOL
  • grebber
    Majd fél év múlva talán lesznek épkézláb driverek.
  • saitek
    Sokat elfoglal még a lentebb írtakon kívül a windows könyvtárban lévő winsxs mappa, kb. 3.5 GB. Ez a mappa elvileg kompatibilitási okokból van.
    Illetve sokat foglal még a hibernáláshoz szükséges fájl, a memóriával megegyező méretben, aki nem akar hibernálni kikapcsolhatja. És foglal még a virtuális memória illetve a rendszervisszaállítás stb.

• saitek
    Nálam megy ez a nyomtató a Vista-s driverrel.

Link

Link
  • Athlon64
    Nekem a Lexmark X1170 nyomimmal van gond, de minden más nekem is műkodik.
    És a másik ami a Linuxban egyszerüsödhetne, az a driver telepítése. Mert bevallom: nekem az Ubuntu 6.10 azért tetszik, mert az eddigi linuxokhoz képest sokkal egyserűbben működik, teljesen felhasználóbarát lenne ha a driver felrakás is next-> next dolog lenne.
  • janyikzs
    Egyelőre még csak a 32 bites Vistát használom, mivel a 64 bites drivereknél nagy a hiány (pl. HP Business nyomtatóm van, ám a HP még nem készült el 64 bites meghajtóval).
    Egy biztos, a legtöbb plusz hely a rengeteg driver miatt kell a Vistának. Bár cserébe a szerényebb képességű felhasználók örülhetnek, mivel sok eszközt emiatt alapból felismer. Nekem a 32 bites verzió elboldogult a nyomtatómmal, digitalizáló kártyámmal, a teljes alaplapi cuccokkal (gigabites hálókártya, 7.1 hang) gyakorlatilag mindennel, egyedül az Nvidiás 7600-osom driverét cseréltem le.

Másik ok a Vista nagy méretére: A rengeteg plusz grafikai elem sok helyet követel magának. pl. az ikonok mérete már 512*512 felbontásban is tárolva van, a menük, programok animációs, mozgó háttere is kiváló felbontású. Ráadásul rengeteg kiváló minőségű videó is tárolva van (pl. elég hosszú a media center bemutató és ismertető videója is). Már önmagába sok programmal bővült az op.rendszer: a játékok pl. olyannal is bővültek mint "Purble Place", amihez fogható játékok eddig külön CD-n voltak kaphatóak. A passziánsz is új, nagy felbontású textúrákat kapott, amivel nagy felbontás mellett sem törpülnek el a lapok. Egy média centerhez hasonló program eddig több száz megát foglalt el egy CD-n, ami most szintén integrálva lett. Benne van sidebar, fotókezelő-nézegető, dvd készítő, tárgyaló, defender, stb.

Persze ezeknél létezik jobb is, de legalább lehet tudni, hogy mi foglal el ennyi helyet. De azért ezek a sorok ne úgy tűnjenek, hogy dicsőítem a microsoftot (tudom más op. rendszerekbe is sok mindent integrálnak), azért a választás lehetőségét meghagyhatták volna, mindenkit úgy kezelnek, mintha teljsen láma lenne az egészhez. Ez egy nagy hibája a windowsnak és mpersze az ms-nek.
  • sathinel
    Egyébként linux alatt minden átjárható a distrók között ha fordítod és nem a rendszeredre megfelelőt keresel. A driver ugyanaz, csak a distróra fordított csomag-ot kapsz.
  • sathinel
    A legújabb kernellel+beryl+oppenoffice+minden szart felraktam mert teszteltem a 64 bites oensuse-t és nem volt 4 giga sem a full. alapból 2.8 gigát telepít, de az már műkszik. De mondom ebben benne van a gimp, openoffice, + más okosságok. Mi a franc eszik ennyit a vistában?
  • NEXUS6
    Hát igen, csak mit csinálhatnak a HW gyártók, mert kb 1-2 éve jönnek ki a különböző béták, meg RC-k. Szal már igen csak ideje lenne hogy dögivel legyenek drájverek.

Hogy szál az idő! Nem igaz?;))))
  • Sanyix
    Egyébként nemtudom mi bajod az ubuntu driverellátottságával, nekem mindent alapból felismert, csak az alap ati videodrivert kellett cserélnem a kicsit profibb képességű fglrx-re, hogy menjenek jól és szép grafikán a 3d-s dolgok.
    Moddolt újabb driverekkel ellátott xp-vel is azzal kezdem, hogy hálókártyadriver fel, aztán letöltés hangkártyadriver, majd videodriver, nyomtatódriver...
  • Sanyix
    Egyébként vliteal illik kitakarítani belőle a sok szart, és úgy telepíteni. Én nekem elvileg várható telepített méret 2 giga lesz, pedig csak a tényleg haszontalan szarokat hagytam ki(modem driver ki használ ma már modemet?, nyomtató driver (mivel ha letöltöm a gyártó oldaláról, az csak 30 mega, így meg 800 mega lenne... egy csomó fölösleges driverrel), videokártya driver merthogy ezeket meg gyakran kell frissíteni, semmi értelme hogy felrakjon egy elavultat amit úgyis frissítek, hangvezérlés, stb) , még az aero is bennevan.
  • Athlon64
    Egyébként most a Vista kb. olyan vagy még annyira sem jó driver ellátotság terén mint a Linux (konkrétabban Ubuntu Linux, mert én azt nyomatom az XP mellet /na meg most a Vista-t/)
  • Emmegki
    hajrá flémelni mindenki azért van ez a cikk
  • TothLaci
    Nekem az a gondom a Vistával, hogy nem támogatja hardveresen a DirectSound-ot.
    És ami legjobban idegesít, hogy ez szándékos volt. [Legtöbb programnál nincs 5.1, DirectSoundot meg szoftveresen támogatja, aminek a hangminősége sokkal rosszabb :( ]
  • sathinel
    Na az Mfos eddig mindíg nagyravotl hogy az ő termékeik azért fizetősek mert minden megy rajta, és nem te buherálod össze a renszert... És még ők diktálnának az informatikában? Túl sokat foglalkozott az XP-vel????? Vazz SP2 pakkos XP professional úgy szar ahogy van. A procit,memóriákat be sem állítja rendesen csak pár + progi vagy te buherálsz a registry-ben. Aki mégegyszer azt meri mondani hogy az xp-vel túl sokat foglalkoztattak akkor az nem használta az elmúlt években.... Vagy csak láma és nem veszi észre hogy máshogy kéne működnie....
    Nem az xp programozásával voltak elfoglalva hanem minél több szart ráaggatni. A karácsonfa is giccses kezd lenni ha már nem látod rajta a fát csak a díszeket. Aztán meg nem is tölti be az eredeti funkciót.
  • Bagoly81
    hát annak télleg grat akinek megy a vista rendesen mert van hozzá driver, de akkor aztis jelenti hogy nincs benne semi. nálam tv kártya + hálókártya hangkártya van alapbol, ezekhez egyikheznincs driver. tv kártya béta meghajtó (semiresemjo) sb ugye 0 (audigy 2 zs béta szintén nullátér) hálókártyához nincs semi és nemis lesz. tehát vista csak akkor lesz ha kicserélem a dolgaim felét ujra, csak mert ahoz lesz támogatás. majd ha lesz minden hozzájuk akkor talán.