• janyikzs
    Egyelőre még csak a 32 bites Vistát használom, mivel a 64 bites drivereknél nagy a hiány (pl. HP Business nyomtatóm van, ám a HP még nem készült el 64 bites meghajtóval).
    Egy biztos, a legtöbb plusz hely a rengeteg driver miatt kell a Vistának. Bár cserébe a szerényebb képességű felhasználók örülhetnek, mivel sok eszközt emiatt alapból felismer. Nekem a 32 bites verzió elboldogult a nyomtatómmal, digitalizáló kártyámmal, a teljes alaplapi cuccokkal (gigabites hálókártya, 7.1 hang) gyakorlatilag mindennel, egyedül az Nvidiás 7600-osom driverét cseréltem le.

Másik ok a Vista nagy méretére: A rengeteg plusz grafikai elem sok helyet követel magának. pl. az ikonok mérete már 512*512 felbontásban is tárolva van, a menük, programok animációs, mozgó háttere is kiváló felbontású. Ráadásul rengeteg kiváló minőségű videó is tárolva van (pl. elég hosszú a media center bemutató és ismertető videója is). Már önmagába sok programmal bővült az op.rendszer: a játékok pl. olyannal is bővültek mint "Purble Place", amihez fogható játékok eddig külön CD-n voltak kaphatóak. A passziánsz is új, nagy felbontású textúrákat kapott, amivel nagy felbontás mellett sem törpülnek el a lapok. Egy média centerhez hasonló program eddig több száz megát foglalt el egy CD-n, ami most szintén integrálva lett. Benne van sidebar, fotókezelő-nézegető, dvd készítő, tárgyaló, defender, stb.

Persze ezeknél létezik jobb is, de legalább lehet tudni, hogy mi foglal el ennyi helyet. De azért ezek a sorok ne úgy tűnjenek, hogy dicsőítem a microsoftot (tudom más op. rendszerekbe is sok mindent integrálnak), azért a választás lehetőségét meghagyhatták volna, mindenkit úgy kezelnek, mintha teljsen láma lenne az egészhez. Ez egy nagy hibája a windowsnak és mpersze az ms-nek.