Dodo55#49
Olyan szempontból jobb a Vista, mint az XP, hogy amikor az XP volt ennyi idős, mint a Vista, akkor sokkal több gond volt vele, nagyon kevés driver volt.
Én 2004 őszén váltottam 98-ról XP-re, megvoltak az okai(900-as Celeron, modemes net, stb...), hogy miért olyan későn, de még akkor is előfordult, hogy 1-2 dologhoz nem találtam XP-s drivert, csak régebbit.
Tehát a Vista azért már egész használható.
Az eddigi ForceWare driverek nagyon szarok voltak rá, de a 100-as verziószámúak már egész jók.
Az ára...
Hát igen...
Megláttam, hogy a Home Premium OEM csak 30000, nagyon örültem, elhatároztam, hogy gyűjtök egy kis pénzt, és veszek egyet.
Aztán rájöttem, hogy az OEM nem csak azt jelenti, hogy elég megkopasztott relase, hanem azt is, hogy csak 1 alaplapra telepíthető, másikra nem.
Na akkor az úgy nem lesz jó, mert a következő 5 évben legalább 2 alaplapcserém lesz.
A dobozos meg 90000, amennyiért amerikában már majdnem Ultimate-et kapok!
Dobozosat persze.
Úgyhogy szerintem egy ilyen petíciót mi is indíthatnánk sürgősen.
Nehogy már másfélszer annyit kelljen fizetnünk, mint az amerikiaknak, ahol 3x ennyi az átlagfizetés...
Vagy pedig akkor a BSA ne sírjon amiatt, hogy itt mekkora az illegális szoftverhasználat mértéke...