Harci robotokat kutat Szingapúr

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
"Akarsz te lenni az az ember a késsel? Ha nem, akkor már tudod, mire kellenek a robotok."

Ez mindíg is motiváció kérdése lesz, elhiheted hogy fogsz találni elég olcsón ilyen embert, de 120 milkóért -amennyit erre a robot projektre szánnak- akár én is bevállalnám😉))

"Ilyen csak a filmekben van. A valóságban a hibák döntõ többsége egyszerûen mûködéskésképtelenséget okoz."
Aha!😉 A hadseregben azt verik elõször az ember fejébe, hogy nincs töltetlen fegyver! Márpedig ez egy roppant hatékony speciális fegyver, ami általában valóban meg van töltve.
Lennél az a technikus, aki oda megy megszerelni? Mert én akkor inkább leszek az elõbb említett késsel rohangáló tarzan 120 milkóért, mint egy technikus e-mellett az izé mellett diplomás minimálbérért!😉

""de pl egy 1-1,5 km-rõl indított páncéltörõrakétvával azért ez sem fog elbírni!"

Nem ez a dolga."
Annak akinek viszont az a dolga, hogy kiiktassa ezt az õrszemet, az meg valszeg azzal fog próbálkozni! Csak az elsõ világháborúban voltak olyan hülyék a parancsnokok, hogy az embereiket géppuska elé hajtsák, mert a technika gyorsabban fejlõdött mint a hadtudomány. Márpedig ez gyak egy autómatizált géppuskafészek és annyi.

"Lehet védekezni az EMP ellen."

Persze, hogy lehet! Pl az ecceri afgán harcosra és az õ legkedvesebb AK-47-es gépkarabélyára marhára nem hat. Egy ilyen szerkentyût viszont kb 1,5m mélyre be kell földelni az EMP támadás idelyére aztán meg elõvakarni. Ez marha lyót tesz a mobilitásnak, pláne hoyg azt is tudni kell, hogy az ellen mikor empézik.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Egy robotkatona szerintem csak egy másik robotkatona ellen hatékony, de max egy másik reguláris katona ellen.
A gerilla harcmodort folytató elenfelek ellen nem a megsemmisítés hatékonyságának növelése a nyerõ, hanem az alacsony hatékonyságú észlelés, felderítés, azonosítás javítása!!!

""de pl egy 1-1,5 km-rõl indított páncéltörõrakétvával azért ez sem fog elbírni!"

Miért? Egy mostani katona mit tud tenni egy 1,5 kilométerrõl rálõtt rakéta ellen?"

Az a különbség, hogy a mostani katonára nem lõnek pct rakétát, egy tankra, vagy egy nagyobb robotra viszont igen!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Mé most kezdenek csak kutatni má rég atokkal kénne háborúzni.
"Túl drága, túl specializált szerkezetek. Egy ember egy szál késsel rengeteg olyan dolgot tud, amit ezek a robotok még 500 évig biztos, hogy nem."

Akarsz te lenni az az ember a késsel? Ha nem, akkor már tudod, mire kellenek a robotok.

"Marha jól néz ki az a Samsung lövegtorony is. Csak ha pl valami bekattan rajta, és mindenre neki áll lõni akkor hogyan fogják szervizelni?"

Ilyen csak a filmekben van. A valóságban a hibák döntõ többsége egyszerûen mûködéskésképtelenséget okoz.

"de pl egy 1-1,5 km-rõl indított páncéltörõrakétvával azért ez sem fog elbírni!"

Nem ez a dolga.

"Manapság nem használnak EMP fegyvereket, mert nincsenek robotok. De amíg egy robot bele fog kerülni 50 milkó dollárba, addig egy EMP gránát 500$-ba. És ezzel a dolog eldõlt."

Lehet védekezni az EMP ellen.

"de pl egy 1-1,5 km-rõl indított páncéltörõrakétvával azért ez sem fog elbírni!"

Miért? Egy mostani katona mit tud tenni egy 1,5 kilométerrõl rálõtt rakéta ellen? <#rolleyes>

Viszont azt az 500$-os gránátot egy embernek kéne elhajítania és egy csecsemõbõl 18 éves katonát nevelni sem 10 forint.

MOST nem hatékonyabbak a robotok az embernél, ezért mennek a fejlesztések hogy ez megváltozzon.

Az elsõ kocsik, tengeralatjárók, puskák, repülõgépek stb stb MIND szarabbak voltak a már meglévõ eszközöknél de meglátták bennük a fantáziát és a lehetõséget hogy "ebbõl még lehet valami", ugyan ez van a robotokkal is, hosszú távon a robot-hadsereg a nyerõ kutatási irány.

NEXUS6
Nem vagyok meggyõzõdve ezeknek a robotoknak a hatékonyságáról.

Túl drága, túl specializált szerkezetek. Egy ember egy szál késsel rengeteg olyan dolgot tud, amit ezek a robotok még 500 évig biztos, hogy nem. (Pl az ugye nem megy a robbanóanyag közelébe, mert látja és így nem kell rá páncél, így viszont el tud rejtõzködni a tereptárgyak mögött.)

Marha jól néz ki az a Samsung lövegtorony is. Csak ha pl valami bekattan rajta, és mindenre neki áll lõni akkor hogyan fogják szervizelni?
Azon kívül a csalitosban bóklászó cigánygyerkõcöket láthatólag nagy hatékonysággal levadássza, de pl egy 1-1,5 km-rõl indított páncéltörõrakétvával azért ez sem fog elbírni!

Manapság nem használnak EMP fegyvereket, mert nincsenek robotok. De amíg egy robot bele fog kerülni 50 milkó dollárba, addig egy EMP gránát 500$-ba. És ezzel a dolog eldõlt.

"Egyebkent a liftes problemanal van egy egyszerubb is. Egy robot ami kepes osszeszedni az eldobalt ruhakat es jatekokat egy gyerekszobaban, majd megfelelo modon egy fiokba osszegyujteni oket. Alternativ feladat lehet egy ebedloasztal leszedese, a tanyerok, evoeszkozok elmosasa, majd szekrenybe pakolasa. "

Erre mar feltalaltak a fulop szigeteki bejaronot 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Nagyon baba a gép......mintha csak a W40k-t látnám.....😉
"A másik, hogy miért nem látok egy roboton se védelmet? Mindegyik egy csupasz gépfegyver lánctalpon. Nekem ne mondja senki, hogy egy gránát / rpg / tár AK nem intézi el. Csúnya dolog, de olcsóbb embert küldeni a húsdarálóba, persze azt a média nem eszi meg és aztán lesznek tüntetések 😊"

Mar fejlesztik az amerikai hadseregnek, sokkal nagyobb es 2.5 tonnanyi pancel van rajta. A cikkben a kepen szereplo robot egy izraeli bomba hatastalanito robot atalakitott valtozata. Ott ha valami felrobban mar nem sokat er a pancel. Viszont az uj fejlesztes egy automata gumikerekes jarmu, ami szukseg eseten taviranyithato. Az mar komolyabb celokra is jo, viszont garantaltan nem fer be egy liftbe.

A liftkezeles problemajat pedig ket dolog tudja megoldani, vagy egy operator aki az ilyen bonyolult feladatokat elvegzi taviranyitassal, vagy kotelezove kell tenni a radios robot interface-t minden liftben. (pl. lift hivasa, emelet kivalasztasa, stb.)

Egyebkent a liftes problemanal van egy egyszerubb is. Egy robot ami kepes osszeszedni az eldobalt ruhakat es jatekokat egy gyerekszobaban, majd megfelelo modon egy fiokba osszegyujteni oket. Alternativ feladat lehet egy ebedloasztal leszedese, a tanyerok, evoeszkozok elmosasa, majd szekrenybe pakolasa.
Ez kicsit olyan mint az elsõ magán ûrrepülõ versenye, ott sem fedezte a díj a fejletsztést, inkább a töredékét. Még is sokan neveztek rá (hisz amúgy is fejlesztették már ezeket)

Itt is esélytelen az a versenyzõ, aki 0 tapasztalattal vág bele...

Itt gyakorlatilag a már meglévõ de tovább fejlesztett robotok fognak versenyezni
Cactus
Most nem azért, de ha a robotknak az is gondot jelentett, hogy az autót átvezessék A pontból B-be, akkor hogy a fenébe tud majd ez tájékozódni egy GPS által nem is bemérhetõ helyen? Méghogy a robot fogja kezelni a liftet...Szerintem néhány embernek is nehézséget jelent, hogy ahány lift annyi féle hívógomb. Arról nem is beszélve, hogy a liftek sem mindig ideális állapotban vannak, fõleg nem háborús övezetben, ahol egy-két gomb már megrongálódott.

A másik, hogy miért nem látok egy roboton se védelmet? Mindegyik egy csupasz gépfegyver lánctalpon. Nekem ne mondja senki, hogy egy gránát / rpg / tár AK nem intézi el. Csúnya dolog, de olcsóbb embert küldeni a húsdarálóba, persze azt a média nem eszi meg és aztán lesznek tüntetések 😊

\"There is no respawn or load game in real life!\"

Samsung XG078 automata lövegtorony
Ez most rendszeresíti a dél-koreai hadsereg katonai objektumok ÉS az északi határ védelmére.
Welcome to the real world 😞

[NST]Cifu
A robotika törvényei a mesterséges inteligenciával állnak kapcsolatban. Azon a problémán rágódott Asimov, hogy a mesterséges inteligencia hogy és miként illeszthetõ be az emberi társadalomba úgy, hogy az alkalmazásának etikai és erkölcsi kérdésait is megoldja.

Ezek a robotok viszont nem rendelkeznek olyan szintû mesterséges inteligenciával, mint Asimov robotjai...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
NEm háborúznak sehol, de fontos számukra a függetlenségük (a II.Vh utántól 1965-ig Malajzia része voltak), ezért komoly hadsereget és dinamikusan fejlõdõ hadiipart tartanak fent (kézifegyverek és könnyû harcjármûveket is gyártanak). Jelenleg inkább a terrorizmustól félnek, a régióban ugyebár akad pár szélsõséges csoport.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hát már ne is haragudj de ez nem ötlet hanem evidens, nekem egybõl eszembe jutott amikor annakidején kezembe kaparintottam a kvéket.

Mekkora ötlet, és a sok tk-zó és vérpistike, széjjel lõné az egész világot a pincéjébõl 😄

Omega
És hol alkalmaznak távirányítású robotokat palesztin és egyéb lázadók lövetésére jelenleg ? Mert én ilyet még nem pipáltam.

Ez a 120 milka teljesen nevetséges összeg egy ilyen nagyságrandû projekt költségeire. Én két-három évre egy hasonló összegû projekten dolgozom egy külföldi egyetem robotikával foglalkozó tanszékén, úgy, hogy ketten vagyunk rajta. Ez a feladat garantáltan nehezebb annál, mint amit mi csak álmodhatnánk megcélozni, pusztán a hardver beszerzése többe kerülne, ráadásul itt rengeteg az elméleti probléma is. Ezek a díjak nem is arról szólnak, hogy bármilyen értelemben fedeznék a kutatás költségeit, inkább az elnyerésükkel járó presztízs miatt vállalják sokan a próbát.

lele
Nekard megtudni <#idiota>

Mindig is kíváncsi voltam milyen lehet a Mechwarrior 3 élõben.<#nevetes1>
lele
Ez akkor lesz gáz amikor az 1ikbe belecsap a villám megzavarodik és begördül az iskolába vagy a Nagykövetségre

lele
Minek??? Biztos lehetsz benne hogy ezen felül programoznának olyan robotokat amik erre nincsenek tekkintettel (pl.: A kormány 😄 az NSA)

a jelentkezõk fele ki fog esni az elsõ 100 méteren egy váratlan liftes feladatnál jó ha marad 1-2 versenyzõ
sajnos még attól is nagyobb messze vagyunk hogy minimális feladatokat meg tudjanak csinálni maguktól
szóval elég röhejes hogy minden hasonló hírnél már egybõl öntudatra ébredéssel meg ilyen hülyeségekkel jönnek

Isaac Asimov meg forog a sírjában, mint a ventillátor. <#wow1> És a robotika három törvénye!? <#boxer>
akkorát fognak megint égni a jelentkezõk 😄 már alig várom
az ilyen kíhívásokat megcélzó kiírásoknál nagyon lolba mennek át a próba során 😄

-Apuci vegyél nekem egy robotot!
-Jól van kisfiam de csak ha nem megy a tanulás rovására.<#vigyor2>
"A ruszkiknak sem kellett volna háborúzniuk sehol ahhoz, hogy eladjanak 40 millió Kalasnyikovot"

Ennek a mennyiségnek a többsége "ingyen lett átadva a világ forradalmárainak"

Tök jó. Otthon mindenki a nagyfotelban tudna tüntetni a robottal ?!?! és 10 után meg még lövöldözni is lehetne <#gun><#violent><#email><#mf1><#bdead>
vagy éppen a "rendõrök" feloszlatása... -.-
Ügyes lenne ha vki ezt megtervezi 120 milkóért mert azért ahoz képest hogy mit kell csinálni azért én is keveslem. Töllem jöhet a robot harcosok korszaka csak a Mesterséges Inteligenciát ne találják fel mert akkor mátrix feelingem lesz és még a végén én is hosszantartó duracel elem leszek <#idiota><#banplz><#banplz>
Tyberius : szted mi maradna egy tüntetõ tömegbõl ha egy CS-s (counter-strike-os) kezébe adnád az irányitást ?!?!?! ennek hallatán sztem az emberek alapból otthon maradnak <#eplus2>
Igen, sokkal egyszerubb feladat lenne egy vegyes uzemu rendszer, ahol egy ember adja ki a parancsot es a gep csak vegrehajtja. Igy eleg lenne megmondani, hogy hova menjen es oda menne. A bonyolultabb dolgokat (pl. gombok nyomogatasa) pedig az ember vegezne. Igy egy ember akar 10 robotot is kepes lenne vezerelni. A harci feladatokat mar most is automatizalhatjuk, tehat ha egy ember tuzparancsot ad, akkor a robot megkeresi es eltalalja a celt. Viszont donteni, hogy mikor es kire kell loni, meg eleg tavolinak tuno cel. Ha ezt a kiirast teljesitik, azt csak egy olyan altalanos celu robottal lehet, ami nem feltetlenul kovetne a fejlesztok szandekat. (azaz lehet, hogy felreerti es mast csinal, pl. a fegyveresek helyett a gyerekeket is lelovi, vagy az ot iranyito katonat :-))
A ruszkiknak sem kellett volna háborúzniuk sehol ahhoz, hogy eladjanak 40 millió Kalasnyikovot.

"Jelenleg a lakott övezetekben folytatott hadi tevékenységekhez általában emberek által, távirányítással vezérelt robotokat alkalmaznak, jelentõs erõforrásokat kötve ezzel le."
Erre is tudnék megoldást, egyszerûen PC-s játékként ki kell adni egy harcirobot-klienst, amivel a gámer otthonról irányíthat egy-egy robotot... komolyan mondom, sokan még fizetnének is érte! 😊 És a játékosok nagy többsége már csak elboldogul egy lifttel, így megspórolhatóak a költséges AI fejlesztések...
Szerintem ez elég nagy kihívás a robottervezõknek.
Én keveslem azt a 120 millió forintot.

Majd március 15-én lesz az akadálypálya Budapesten. Elsõdleges feladat: Tüntetõk és randalírozók feloszlatása.<#idiota><#vigyor2><#hehe>
már csak az a kérdés, hogy miért pont Szingapúr? Hol háboruznak most?

Mikor önntudatra ébred a Skynet .......<#rolleyes>

← ElőzőOldal 2 / 2