71
  • remark #71
    "...az ilyen Norbiknak és dupla áron vásárolnak bio kaját csak azt üzenem bár tudnák mi az ,hogy éhezés akkor megbecsülnék az ételt és nem finnyáskodnának."

    Azt nem kommentalom amit irtal, viszont a bio kajarol eszembe jutott meg valami:
    Ne essunk abba a hibába hogy azt hisszuk hogy a bio kaja csak annyit jelent hogy "nem teszik tele minden szarral". A bio kaja azt is jelenti, hogy automatikusan az a tehén, csirke vagy akarmi ami a tejet, tojast, hust adja amit aztan nyersen vagy tej/huskeszitmenykent megeszel, termeszetes korulmenyek kozott van tartva.
    Nincs idom hosszasan irni miert jo ez, csak egy pelda: ha a tehenet hozamnovelo injekciokkal lövik be, akkor az egy dolog (bar fontos dolog) hogy a tej amit az a tehen ad, az basszus tartalmazza ezeket az anyagokat (azaz nem lehet bio), de azt elkepzelni se tudom hogy milyen hatassal lesznek aztan mondjuk ezek az anyagok a fejlodesben levo gyerekemre. Szoval nemcsak ez a baj, hanem az is hogy ez az injekcio a tehenre is rossz hatassal van, gyakran mellekhatasaik vannak, fajdalmat okoznak, a fokozott tejtermeles fokozott igenybevetel a to"gy szamara is (tobb tej miatt tobbszor/hosszaban fejik) es a to"gy begyulladhat, gennyes valadekot is termelhet, ami nagyon rossz a tehennek (es en nem vagyok allatkinzo) de kepzeld el hogy ebbol a gennybol epp eleg jut a tejbe is amit megiszol. Gratulalok. Es ez csak 1 pelda, a tej. Megtortent eset, tessek megnezni a The Corporation c. filmet.

    Ugyhogy ha valaki megbecsuli az "ételt" (az igazi ételt) az en vagyok.
  • Supremo
    #70
    "Azoknak meg akik így beosztják a kajájukat meg éheztetik magukat ,hogy lefogyjanak és még meg is szólnak másokat akik jó ízűen zabálják a "zsírban tocsogó" kajákat és képesek bedőlni az ilyen Norbiknak és dupla áron vásárolnak bio kaját csak azt üzenem bár tudnák mi az ,hogy éhezés akkor megbecsülnék az ételt és nem finnyáskodnának."


    Te meg bár tudnád, mi az, hogy túlsúly, akkor nem beszélnél ilyen hülyeségeket!
    Csak a saját példámból indulok ki: 113 kiló voltam, nagy nehezen lefogytam 80kg-ra. (nem vacsoráztam+sport) Rossz volt kövérnek lenni? Kijelenthetem, hogy baromira! Ezek az emberek nem hobbiból éheznek te szerencsétlen! Én pl. ha annyit ennék mint a kollégáim, akkor már 200+ kiló lennék (és nem vagyok hormonzavaros vagy ilyesmi). Egyszerűen, amiről szó is volt, vannak olyan emberek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy annyit egyenek, amennyit szeretnének, mert ennek a koporsó lenne a vége. Örülj neki, hogy neked nem kell a "koplalók" közé tartoznod! Van ismerősőm, aki olyan keveset evett már a végén, hogy többször is elájult, de egy dekát sem fogyott. Ez persze szélsőség, ilyen esetben persze már orvoshoz kell fordulni. De a lényegen nem változtat, aki nem túlsúlyos, vagy nem volt az, az ne próbáljon már prófétaként a túlsúlyosok helyzetéről beszélni, ha csak nem gyógyító és segítőkész célzata van a dolognak. Szóval gondolkodjunk már egy kicsit, mielőtt ilyenek leírunk...
  • fawcet
    #69
    Én akkor utáltam meg a mekis kaját, mikor reggel vettem ott. Olyan undorító fűszeres hamburgerutánzatot nem ettem még, mint akkor. Akkor sajnos nem volt Big Mac vagy valami hasonló. Én inkább a Burger King-et kedvelem azóta.
  • remark #68
    Mindenki azt eszik amit akar. Mindenki abban és annak hisz, amiben/akinek akar. Ha megnézel egy 9/11 vagy Super Size Me filmet (esetleg egy The Corporation-t vagy egy Loose Change-t) és elgondolkodsz dolgokon, véleményt formálsz, akkor ezzel ki járt jól? Na ugye hogy te. És legyen bármilyen ez a vélemény amivel előálltál, nem fogom azt mondani hogy "de hülye vagy". Mert nekem is megvan a saját véleményem, amihez nem kértem a te jóváhagyásodat.

    Úgyhogy ÉN viszont nem akarok semmi olyan anyagot megenni és meginni amit a nemtomén melyik laborban kísérletezték ki. Az étel úgy jó ahogy az a fán meg a földeken megterem. A hús természetes módon nehezen tartósítható (pl. a házikolbász egész jól sikerült találmány) így megeszem a friss húsból készült húsételt (meg az olyasmint mint a házikolbász), és ennyi. Az E betüknek, adalékoknak és aromáknak nincs sok keresnivalójuk a vacsorámban. Rászoktam a bioélelmiszerekre, és nagyon jól esik amit eszek. Nagyon furcsa dolog rádöbbenni hogy a különféle élelmiszereknek milyen a természetes ízük. Sokak szerint borzalmas. De akkor jön a kérdés, hogy ha a dolgok természetes állapotukban ilyenek, akkor vajon mégis milyen anyagoktól lesz a bolti kaja olyan ízű és állagú, amilyen?
    Ettem pár napig a bio-t és utána már szinte megéreztem egy falat után a különbséget az élelmiszeripari termék és élelmiszer között. Egy szelet kenyérnek is más íze van. Hogy milyen íze van a McDonalds kajának? Nagyszerű. Elsőre. De persze a szervezet jó emlékezőtehetséggel van megáldva, és az első illatfelhő vagy falat után jelzi hogy ezt nem kellene megenni mégse... mert a legutóbb is rosszul esett. Fura dolog ez. Finomnak tartom, de mégse esik jól a mekis kaja. És most már az illatától is képesvagyok rosszul érezni magam. (A rossz érzés nem összekeverendő a rosszulléttel.)
    És ez egy teljesen szubjektív vélemény volt. Úgyhogy a város széli meki a mai napig tömve van vasárnaponként gyerekekkel, akiket a szüleik jutalomból visznek oda. Mert a mekiben lenni jó.
  • fawcet
    #67
    Akadnak jó számmal eltérő nézőpontok, de egy biztos, hogy táplálkozni sokféleképpen lehet. Én biztos hogy havonta egyszer-kétszer eszek mekis kaját mert jólesik. De nem mindennap.
  • teddybear
    #66
    Ami engem illet, hasonló véleményen vagyok. Akár ez a film, akár a 9/11, egyértelműen politikai indíttatású. Olyan is.

    Bár a Mekit, ill. a többit sem kedvelem, nem hiszem, hogy a közeljövőben csődbe mennek. Legalábbis nálunk. Ahhoz túl sokan ugranak be nap mint nap. Vannak olyanok szép számmal akiknek ez már egyfajta életmód, a társas érintkezés egy formája.
  • gyozo
    #65
    Azért azt ne feledjük el, hogy a történet alapjául szolgáló film egy igen sajátos műfaj. Egyetlen célja van, hogy elhítesse, te, vagyis a néző vagy a világ legnagyobb balekja, mindeki ellened van, minden egy nagy átverés és összeesküvés, és szép lehetsz, de okos nem.
    Én at mondom érdemes megnézni ezeket a filmeket, de nem kell készpénznek venni. Gondolkodni szabad! Tehát Schwarzenegger sincs fémből a bőre alatt, és Stallone sem tudja egymaga megállítani a sivatagban a Vörös hadsereget.
    Nekem egyébként már ott bukott egy a film, amikor Friderikusz készített egy riportott ezzel a Spurlokkal, aki kvázi burkoltan KIRÖHÖGTE, miközben egyértelműen látszik mit gondol: "Kiscsillag, te tényleg elhiszel minden marhaságot, amit látsz a TV-ben??" Akkor már egyáltalán nem volt elhízva, pedig nem világosodott meg, nem fordult keleti csodadiétákhoz, sem Norbi updatehez, és ma is eszik gyorsétteremben.
    Egyébként emögött az egész anti gyorsétteremi hisztiben inkább dominál az irigység, mint a józan ész. Más részről meg nincs megtiltva senkinek, hogy süssön magának kenyeret (én már több éve nem veszek kenyeret, hanem sütöm magamnak), főzzön vacsorát stb,stb. Persze kényelmesebb bemenni egy gyorsétterembe, majd amikor depresszonktól vezérelve jól elhízunk, akkor ujjal mutogatni, hogy nem az én hibám. Más szemében a szálkát...
  • fawcet
    #64
    Kíváncsi vagyok, hogy akik nem tudnak istenért sem hízni, azok kevés sport mellett a szexuális aktivitásuk is kevés? Mert ha nem, akkor megvan a napi sportjuk. :-)
    Szex is jó kalóriaégető.
  • Cat #63
    20 évesen ez természetes, de 30 éves korodra akkor is fel fogsz szedni legalább +5 kilót, ha kevesebbet eszel mint most... ez van.
  • Su0my
    #62
    Nem tudom, leírták-e már ezt valahol, de az, hogy a Supersize Me-s srác annyira szétment, az annak is lehetett a következménye, hogy vegaként egyik napról a másikra elkezdett csak húst zabálni. Ha normális mamafőzte étkekkel tette volna ezt, akkor is megterhelő lett volna a szervezete számára. Meg ez is, mint oly sok más, hajlam kérdése.
  • Szefmester
    #61
    nekem meg csak pocakom van ... nem tok hízni .. de fogyni sem nagyon.. attól függ hol melózom és mit.. volt hogy két hét alatt 14 kilót szedtem fel és többségében nem zsírt, viszont volt hogy 2 hónap alatt 10et adtam le és napi 1x ettem mert nem tudtam többet enni.. annyi NRG is elég volt ... bár volt egy csúnya eset mikor 4 napig nem ettem.. lelki bajok miatt nem voltam éhes és elfelejtettem..
  • GyuriX2572
    #60
    "a húszas éveik elején járó orvostanhallgató heteken át tömte magát hamburgerekkel, pizzákkal, milk shake-ekkel"

    Már csurog is a nyálam :D
  • Pharaoh
    #59
    Nyugi, így vannak sokan, majd 30 után szépen elkezdesz hízni, és jó nagy pocakod lesz.
  • smv
    #58
    Nem csak az elhízás probléma. Nekem például éppen az a gondom, hogy egyszerűen hiába zabálok (tényleg sokat eszek), egy dekát se híztam már 3 éve. Pedig rámférne, de fixen ugyanannyi vagyok, miközben a gép előtt döglök, átnassizom a délutánt, nem sportolok semmit, és a legnagyobb táv amit megteszek rendszeresen, az a suliig tart, ami nagyjából három perc gyalogút innen.
  • teddybear
    #57
    Ha jól emlékszem, akkor többször is volt már botrány abból, hogy az európai, ill. más államok nem engedték be az amerikai élelmiszert a piacukra, mert abban túl magas volt pl. a naradék gyógyszerszint, illetve a kitöltő anyag.

    Igaz ugyan, hogy a hamburger összetételét törvény írja elő Amerikában, de azt hiszed ez ott a legfontosabb? A törvény is csak azért hozták, mert a legkirívóbb visszaéléseket azért korlátozni kellett, mert az üzletük múlt rajta.
  • Fenjoy
    #56
    Egy fontos szempont azért kimaradt a fene nagy kísérletből, éspedig: Amerikában a Super Size Menű valóban nagy, ha valaki nem volt kint, hogy megtapasztalja elég ha filmet megnézi. Nah most az EU ban be van tiltva a a "tengeren túli" Super Size, ergo mi Európaiak sokkal kisebb adagot kapunk mint a kintiek, így számomra ez a svéd kísérlet nevetséges. Itthon felkellett tünteni egy kaloria egység táblázatot, ha bemész MC-ba ezt bármilyen kaján megtalálod. És lénygesen szempont a mozgás, tök mind1 mit eszel, ha nem mozogsz, és rendszertelenül eszel meghízol...a hangsuly azon van, hogy szerintem: )
  • Pharaoh
    #55
    Pontosabban kellenne egyszer mekis kaját ennem, hogy rendesen összetudjam hasonlítani a kettő.
    A mekis honlap szerin 100% margahúsból van (ha hozzávesszük az adalékot is akkor legyen csak 99%), ha nem így lenne már beperelték volna a mekit hamis adatok közlésére a fanatikus mekigyűlőlők.
  • teddybear
    #54
    Csak hiszed.

    Az engedélyezett (mármint Amerikában) adalékanyagok azért benne vannak. A sültkrumlijuk még csak nem is hasonlít ahhoz amit én itthon sütök a fritőzömben.
    Ami meg a hamburgerjüket illeti, ha tényleg darált marhahúsból készülne, egészen más lenne. De hogy belásd, neked is kellene egyszer rendes kaját enned.

    Én csak akkor teszem be a mekibe a lábam, ha nincs más. Többre becsülök egy kifőzést a legközelebbi piacon, mint az összes csili-vili gyorséttermet.
  • Pharaoh
    #53
    A mekis hús is 100% marhahúsból van, nem fűrészporból.
  • Inquisitor
    #52
    "A meki szerintem cseppett sem egészségtelenebb, mint a hasonló kaják/éttermek. A sültkrumplut és a húst otthon is, de még a legdrágább étteremben is olajban sütik ki."
    Jah, csak utóbbiban legalább nyomokban van krumpli vagy hús. ;)
  • Inquisitor
    #51
    Érdekes. Egyes vélemények szerint, akinek súlyos lelki problémái vannak (még ha kifelé nem látszik is vagy maga NEM vesz róla tudomást!) az még egy diétás salátától is képes hízni, míg ha valakinek stabilizálódik a lelki helyzet, az még akkor is fogyhat, ha tök ugyan annyit eszik, mint elötte.
  • atothhu
    #50
    "Ennyi erővel nyugodtan lehetne filmet forgatni a fütyülős barackot gyártó cégről, és le lehetne vonni a konklúziót, hogy a cég miatt alkoholista egy fél ország. -.-"

    Jó példa, az alkoholizmusra mindenki úgy tekint, mint betegségre a egyértelmű negatív hatásai miatt! Ha a meki megítélése is a helyén lenne, nem készülne róla film . . .
  • vadmotoros
    #49
    Én Norbi kaját semmi pénzért sem eszek, még ha a névrokonom akkor sem :) Egyszer megnéztem mi van a műzliszeletében, és ha nem volt benne 6-7 féle E adalékanyag akkor egysem. úgyhogy inkább eszem a jó kis házikolbászt és a rántottát reggelire.Az hogy az elhízás hajlam kérdése, szerintem ezt eddig is mindenki tudta. én is képtelen vagyok hízni. igaz hogy nem eszem sokat egyszerre, de általában kétóránként megéhezem. És ha éjjel 11kor jut eszembe hogy egyek, akkor fogom magam és csinálok egy szendvicset. akkor aludnék rosszul ha éhesen mennék ágyba :)
  • Borzpapir
    #48
    Ott van a (BP-n) a moszkva téren a norbi étterem közvetlenül a meki mellett. egyszer eszembe se jutott bemenni. aki meg megtenné, az látja azokat a plázacicákat kijönni a mamutból, és rögtön berohan a mekibe. nöi ismerőseim mondták
  • postmortem
    #47
    egy BM ~ 500 kCal rajta van a papíron ;)
  • postmortem
    #46
    Ez tiszta röhej!

    Méghogy kétféle reakciót váltott ki az emberekből... Akkor nem vok ember ;)
    Először is a filmet idiótaságnak tartottam amikor láttam, és továbbra sem értem mit akart az értelmi szerző az egésszel...
    Napi 6000 kcal egy nehéz fizikai munkát végző férfi 2 napi adagja!
    A film végén a fickó is levonja a tanulságot, hogy gyakorlatilag a szénsavas üdítőkkel bevitt cukor, és a sütéshez felhsznált zsíradékok okozták a tüneteit.
    Mivel a filmet támadásnak szánta a meki ellen, szerintem felsült. Inkább vágott oda a Coca-Cola -nak, és az emberek hülyeségének. Ennyi erővel nyugodtan lehetne filmet forgatni a fütyülős barackot gyártó cégről, és le lehetne vonni a konklúziót, hogy a cég miatt alkoholista egy fél ország. -.-
    Azt pedig, hogy egy egyetem kutatója megismételte a kísérletet, egyszerű pénzkidobásnak lehet nevezni. Mégis mit várt 6000 kcal-tól?
    Norbis hír meg a legnagyobb röhej. Hogy mondhat valaki olyat, hogy ha megeszik tomisnén hány kcal -t akkor attól fogyni fog ??? Mondjuk a pöcse kinnlőg Norbitól nem várok sokkal többet.
  • CSOCSO
    #45
    lol... 6000 ezer kaloria.. egy 1 big/mac ennek az 1/6a???

    csodalkoznak ezek hogy hiznak mint a diszno?

    tehat ha megeszek 3 big macet az kb 3000kaloria.. ezzel boven elvagyok egy nap..sooot.. es ha ugy nezzik 2000 kaloria mar dietas szinte.. szal nem is rossz!!
  • who am I 7
    #44
    ennél nagyobb hülyeséget még nem láttam
  • prefix
    #43
    Norbit most büntetik meg 17 misire mert nem bizonyítható hogy fogyást okoz a csokija..sok dinka meg be veszi, hogy csak étrendel lehet fogyni..semmi mozgás..nem értek hozzá, 70kg/183cm vagyok, nem egy izom ember, mindig is mozogtam, mindig is jókat ettem( most vertem be 10 cm es házi kolbászt kennyérrel meg amivel kell)..ennyi..lényeg, hogy jól érzem magam a bőrőmben..
  • Pharaoh
    #42
    A meki szerintem cseppett sem egészségtelenebb, mint a hasonló kaják/éttermek. A sültkrumplut és a húst otthon is, de még a legdrágább étteremben is olajban sütik ki.
  • wanek
    #41
    Ne fárassz! A helyi (országon belüli) termelőktől vásárol, ami teljesen eltérő minőséget eredményez(het). Egyébként mivel magyaráznád azt, hogy csak országon belül azonosak az egyes kaják?
  • Molnibalage
    #40
    Attól is nőtt , de azért sajnos egy nagyon kis pocak is lett, ha nem húzom ki magam, akkor látszik. Sebaj.

  • pentium419
    #39
    lehet hogy azért nem hízol mert a beleid beső falára annyi zsír és/vagy egyéb "szemét" van lerakódva hogy nem bírod megemészteni a táplálékot normálisan...
  • DJ BP
    #38
    Pl nézz szét vidéken ahol elhízott sertésekkel táplálkoznak. Az emberek ha el vannak hízva akkor sem olyan szétcsúszott zsírtengerré válnak

    Hát dehogynem :DDD
    Zsír-zsír
  • atlagember
    #37
    A fazon biztosan ingyen kapta a kaját a mekdonaldsztól, ezért muszáj volt ilyen eredményt produkálnia.
  • DJ BP
    #36
    ,,a Spurlock által teljesített napi közel 6600 kalóriát. Egy supersize BigMac-menü ennek nagyjából a hatodát adja ki."

    Ja hogy napi 6 nagy Big Mac menu, hát akkor min csodálkoznak? Ez már nem életszerű, ez beteges. Ha 3-4x ebédelnél kiadósat (aminek ez megfelel) naponta 1 hónapig, ugyanígy híznál, ugyanígy jelentkezne probléma
  • jefferson83
    #35
    Az izom nehezebb, mint a zsír. Tehát, ha sokat sportolsz, izmosodsz előfordulhat, hogy a testsúlyod nőni fog.
  • babajaga
    #34
    A McDonalds-nak a legszígorúbb az előírása az alapanyagra.
  • Molnibalage
    #33
    Mellesleg ki tud ilyen szar kajákat enni 1 hónapig? Én egyszer egy falatot ettem mekis kajából, azt azzal véget is ért nálam a karrierjü. EHETETLEN SZAR! Évenként néha betévedek és eszek egy sültkrumlit és shaket, de ez is akkor fordut elő utoljára, mikor egy edzés után lekéstem a HÉV-et és várhattam fél órát és majd éhenhaltam...
  • dwiki
    #32
    "Ez már nagyon régi dolog, hogy minden az alkatodtól függ.
    Ha sovány alkatú vagy ehetsz akármennyit, akkor se fogsz meghízni."

    Hát ez sem ilyen egyszerű, és nem is igaz. Középiskolás korom végétől, főiskola végéig 180 cm-hez 60 kg tartozott....
    Most ülő munkát végzet, enni kb ugyan úgy eszem, ugyan annyit mint régen, nulla mozgással megtámogatva, valamint elmúltam 30, majd 80-an kilo vagyok... És úgy, hogy bokám, csuklom, combom, karom továbbra is vékony, de jó kis pocakom van, némi tokám, és egész helyes csöcseim :( ...
    Ja a nickemből nem egyértelmű, de nemem férfi...
    Szóval nem olyan egyszerű azért a képlet, és kísérlet is sánta marad mert kb egykorú fiatel emberekkel végezték, és a kor se elhenyagolható dolog...
    De végülis mindegy...