71
-
#31 Ez az nmincs olyan ember aki hónapokon át minden egyes alkalommal csak a McDonalds és egyéb gyors ételbárokban enne. Ráadásul ebből is divat lett útálni McDonaldsot pedig szerintem jó ízűek a kajáik és attól ,hogy egy hónapban egyszer eszek egy BigMacet nem fogok elhízni mégis úgy néz rám egy-két laikus barom aki bedől az ilyen filmeknek mintha egy szörnyeteg lennék.
Azoknak meg akik így beosztják a kajájukat meg éheztetik magukat ,hogy lefogyjanak és még meg is szólnak másokat akik jó ízűen zabálják a "zsírban tocsogó" kajákat és képesek bedőlni az ilyen Norbiknak és dupla áron vásárolnak bio kaját csak azt üzenem bár tudnák mi az ,hogy éhezés akkor megbecsülnék az ételt és nem finnyáskodnának. -
wanek #30 Azért, mert mindenhol a helyi beszállítóktól jön az alapanyag. A helyi beszállítók között viszont óriási különbségek lehetnek/vannak, és ez adja a kaják közötti különbséget, még ha az elkészítés módja hasonló/ugyanolyan is. Ha Magyarországon belül bárhol is eszem pl. egy Big Mac-et, mindenhol ugyanolyannak tűnik. Viszont külföldön még sosem ettem ugyanilyet, pedig már elég sok országban megfordultam. Valahogy mindegyik másnak tűnt, mint az itthoni. -
Borzpapir #29 *besokalltam -
Borzpapir #28 juteszembe! úgy 4-5 éve lehetett, hogy rengeteget jártam mekibe. és egyszer csak besokallt. két évig nem tudtam a közelébe se menni. ha baj van, a szervezet jelzi.
csak úgy mellesleg: amit az a faszi csinált a gyorskajával, az tipikusan amcsi dolog, nem kell belőle világbotrányt csinálni. bármilyen kaja megárt, ha állandóan azt eszed. (még a zöldség is, csak azt a betegséget fitnessnek, meg wellnessnek hívják ) -
sylas #27 én úgy lennék vele hogy nap mint nap nem is bírnék megenni ennyit meg sztem kevesebbett sem - megunnám 1xerűen
meg lehet ennyit zabálni csak mellé nem árt a futás kondi egyéb mozgás sztem akkor nincs gond vagy nem akkora :) -
Borzpapir #26 Annak idején, amikor megjelent a supe size me!, a mekdonya egy menüválasztékkal állt elő: premium. emlékeztek? nos, én imádtam. mostanában elég sokat járok mekibe, és látom mit vesznek az emberek. NEM AZT! feltéve, hogy a mekis kaja egészségtelen, akkor az emberek nem az egészségért mennek oda. senki nem veszi, pedig finom.
Big Mac, cheeseburger, McReggeli, sültkrumpli. Ez a mcdonalds. Ha valaki salátát akar enni, az menjen salátabárba. senki sem kényszerít, hogy azt egyed. mehetsz tanfolyamra, tanulj meg főzni, és egyed! ha ehez lusta vagy, ott a McD's (meg a Burgerking) -
Szocsi88 #25 "Egyes emberek egyszerűen hajlamosabbak a hízásra mint mások"
Na hát, tényleg.Micsoda felfezedés.
Ez már nagyon régi dolog, hogy minden az alkatodtól függ.
Ha sovány alkatú vagy ehetsz akármennyit, akkor se fogsz meghízni.
Ha meg kövér, akkor már két karéj kenyértől meghízol. -
Turmoil #24 #16 Mert pl. az USA-ban minden kajában soxor annyi cukor van.
#17 A reggel-délben-este az ő esetükben természetesen másként értelmezendő. Az a nem mindegy, hogy mennyi kajával mész aludni. Ha este dolgozni mész, nyilván nem ugyanaz a helyzet. -
The Termentor #23 ja meg hogy "Reggelidet edd meg egyedül, ebéded oszd meg felebarátoddal, vacsorád meg add egy koldusnak"
már volt tudom csak ezt a verziót jobban szeretem. -
#22 Fura dolog a hízás, mert évekig egy hölgyismerősöm szerint kifejetten adoniszi alkat voltam. (Akkor voltam 67-68 kiló és 174 centi és nem vagyok ez gyenge gyerek..) Aztán valamiért felszedtem +3 kilót és így vagyok most 71-73 attól függően, hogy milyen rég ettem és mennyit ettem aznap.
Rendszereen sportolok, de nem azért hogy ne hízzak el, hanem azért, mert JÓLESIK. Röpladbdázok, kajakozok és bringázni is szoktam, bár ezt főleg röpiedzés után, mert még 22 km-et kell hazáig tekernem.
Namármost, a súlyom gyakorlatilag totál változatlan attól függetlenül, hogy mennyit kajálok. 2 éve a névnapomon és mánap megettem 1,5 kiló jégkérmet és semmit nem híztam, úgy, hogy nem sportoltam semmit 4 napig. Karácsonykor is zabáltam, mint állat és SEMMIT nem sportoltam dec.20-tól jan.10-e környkéig, méig stabilan maradtam 73 kiló.
Az a +3 kiló is akkor jött rám fel, amikor heti 10-12(!) órát röpladáztam és még kajakoztam is minden hétvégén 1 órát...
Namármost akkor jöhet nekem itt a sok szaki, hogy ettől lehet hízni vagy ettől lehet fogyni, TOTÁLISAN nem tudom kontrollálni! TEHETEK BÁRMIT az elmúlt 2,5 évben a 72-73 kilós súlyom marad stabilan. Érdekes nem?? -
szombi #21 Az IM-hez hasonló csajszi-újságokban találnak ki olyanokat, hogy egy 10 dekás csokitól 3 kilót lehet hízni.
színvonal... -
The Termentor #20 Nagymammer minden reggel csatol egy szeszt is a szalonnas reggelihez es a mai napig ugy porog hogy csak lesek. Nagyfater szintugy es heti 4 szer jar teniszezni. Egyszer teniszeztem vele es elegge meg kellett magam eroltetni hogy lenyomjam. nagymammer 74, nagypapi most lesz 80. Nem viszem tulzasba a sportot de heti 2 x megy a foci 2 oran keresztul es meg igy is elszegyenlem magam mikor latom hogy milyen eronletben vannak. Es abban is biztos vagyok hogy szarnak bele a kaloriamennyisegbe. A sajat szavaival csak annyit fuz hozza hogy "mindig egy kicsit legyel ehes es akkor nem leszel ilyen nyamvadt!!!" -
Drinkman #19 Meg a Svédeknél hideg is van(brrr) szóval több kaja kell :) -
Drinkman #18 "Az utóbbi évek kutatásai egyértelművé tették, hogy az étrend változtatásával nagyon nehéz a koleszterinszintet befolyásolni."
Aha persze LOOOL :)
#15 : Gondolom hagymát is tolt hozzá. -
babajaga #17 Az aki éjszakás műszakban dolgozik nem ehet elötte keveset mert nem fog tudni dolgozni, nem lesz ereje. -
babajaga #16 Miért is volna a Svédországi kaja és az USA-beli közt óriási különbség? -
#15 Nagyapám, falusi lévén, szinte minden nap zsíros kenyeret, szalonnát és hasonló "paraszt" ételeket fogyasztott. Egy deka felesleg sem volt rajta, igaz dolgozott is egész nap.
Egyszerű a képlet: bevitt energia és leadott energia. Ha előbbi nagyobb, elhízol, ha az utóbbi nagyobb, fogysz. -
Turmoil #14 1. Össze kellene hasonlítani a Svédo.-ban kapható és az USA-beli gyorséttermi kajákat (vagy úgy általában mindet). Van rá egy százasom, hogy a ez különbség is "megdöbbentő" lenne.
2. Azt már régóta tudjuk, hogy a kalória baromira lényegtelen. Sokkal fontosabb, hogy mit mikor eszel. Szomorú, hogy ebből Norbi csinált nagy felhajtást és üzletet, de erről már gyerekkoromban is hallottam más formában. Igen, a "ne egyél össze-vissza", a "ne egyél késő este, mert rosszul fogsz aludni", és a "reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, acsorázz, mint egy szegényember" mind ezzel van összefüggésben. Mai szemmel "hatalmas bűn" lenne a jó kis kenyér-szalonna-hagyma-pálinka menü, pedig az kevesebb bajt okoz, mint a sok Exxx.
3. A katódsugár tényleg fárasztó és szem és fejfájást okoz, de sokaknak az LCD sem megoldás, főleg, ha a háttérvilágítás valami neonszerű vibráló fénnyel van megoldva. -
assdf #13 hehe, erről beszéltem a multkor egy másik forumon hogy az elhizás kérdése inkább adottság kérdése. -
Viet #12 Tudo mit hiszek neked és elismerem hogy igazad van -
kvp #11 "Gondolom azt is ők találták ki hogy a monitor káros a szemnek."
Nem, ezt meg a masodik vilaghaboru alatt vettek eszre az elso katodsugarcsoveket bamulo radarkezeloknel. A jelenseg nem olyan veszes, csak a monitor max. 3 fix szinkomponense miatt egyszeruen legyengul a szem erzekenysege arra a 3 szinre (rgb). A kepcso villogasa pedig fejfajast okoz, de szerencsere az aktiv lcd-k kepe mar fix. A lataselesseg romlasat pedig a fix fokusztav okozza ami tulerolteti es tonkreteszi a szemlencset mozgato izmokat. (ez idoskorban magatol, az oregedes miatt kovetkezik be) Hosszu tavu hatasa csak a nagyon sok crt elott ulesnek van, amikor az eles feny egy ido utan (napi 12 ora hasznalat felett) megegeti a retinat. Ha nem sulyos a serules akkor sok alvastol a retina lassan regeneralodik. A szemnek legjobb kijelzo jelenleg a reflektiv vagy a led-es hattervilagitasu lcd. A jovoben pedig az oled vagy az e-papir.
A zsiros etelektol (barmelyiktol) pedig meg lehet hizni. Van aki genetikailag nem tud hizni, van aki mersekelten es van aki konnyen. A majkarosodast nem az eltel hanem a belerakott adalekanyagok okozzak (tartositok, izfokozok, allagjavitok, stb.). Ha ugyanilyen zsiros, de tiszta (bio) etelt eszik az ember akkor csak elhizik, de nem lesz majkarosodasa. -
cadeyrn #10 igazából ha a mc kaja után küldesz egy pálinkát, az szétcsapja a zsírt, és nincs min aggódni :) -
cadeyrn #9 emberek... minden távolkeleti kaja tocsog valamilyen lében, ami vagy zsíros vagy olajos, érdekes módon mégsem ők a legelhízottabbak, pedig elég rétóta eszik.
sok minden végeredménye az elhízás, pl. ha valaki eleve hajlamos a stresszre, ha nem mozog, sokszor akkor sem hízik el. -
sathinel #8 Hát igen. Én hajnalban is ha felkelek tudok enni, és akármennyit is eszek csak evéssel mozgás nélkül kb 0.5 kiló jön rám havonta ha csak zabálok. De hásokra máshogy hat. De mint a cikkben van mindenki másképp reagált. De ha még nem is hízlal, más érdekes következményei is vannak a gyorséttermi műkajáknak. Pl nézz szét vidéken ahol elhízott sertésekkel táplálkoznak. Az emberek ha el vannak hízva akkor sem olyan szétcsúszott zsírtengerré válnak mint amit néha láthatsz nagyvárosokban. Vagy egyél Mekis kaját úgy hogy megvárod hogy kihűljön. KB mint a gumi. -
Drawain #7 *nem is hatnak* -
Drawain #6 És szerinted a monitor nem káros a szemre? Pont annyira káros mint az ilyen gyorséttermi kaják, még ha ahoz hasonlóan, nem is mindenkire ugyanúgy. -
#5 semmi gáz, vágjuk. -
Viet #4 Nem minden hiedelemnek kell hini. A zsírbn tocsogó kaják téleg hizlalnak egyeseket de másokra alig hatnak előző héten három pizzát etem és egy dekát sem híztam. -
Viet #3 Mást értek ez alatt csak nembirom megfogalmazni. -
savior #2 miert szerinted a zsirban tocsogo kaloriabombak nem hizlalnak? -
Viet #1 Ezt egy hülye szülő találtaki hogy ettől jólmeglhet hízni. Gondolom azt is ők találták ki hogy a monitor káros a szemnek. Lehet hogy ha sokat ülsz a gépnél megfájdul a szemed de egy kis pihenés után semmi bajod nem lesz.