42
-
Nagydorog #42 Szerintem a közös program lenne akort is lenne egy fő (NASA). Közösen fejlesztenének olyanokat amit csak közösen tudnak meg csinálni. Utána a NASA azt mondja,hogy neki nem kell segítő társ és a fejlesztésekkel meglépne. -
Epikurosz #41 Ja, az más. -
#40 Szerintem azok Multifázisos kvantum-emitter fluxus transztátorok.Amolyan univerzális energiatermelők. -
Yeti #39 De ugye ott is marad? -
#38 A monopolisztikusságát alapvetően úgy értem, hogy az amcsi "űriparban" abszolút meghatározó tényező.
És persze igen, ha úgy nézzük a világon űrkutatásra elköltött pénzek 90%-áról a NASA főnökei döntenek.
Az egységes/monopolisztikus rendszerekben megvan a lehetőség arra, hogy a forrásokkal minnél hatékonyabban gazdálkodjanak. Viszont ha pénzről van szó, akkor valahogy soha nem tudnak olyan hatékonyak lenni;) -
Epikurosz #37 Nem is monopolisztikus, hisz kismillió cég van még ott. Az más kérdés, hogy csak a NASA teszi fel a bokrétát. Különben, nemzetbiztonsági szempontból nem igazán lenne megengedhető, hogy mindenki lövöldözzön ki rakétákat az űrbe. -
#36 Igen, de miért is monopolisztikus a NASA? Azért, mert az USA egymaga többet költ az űrkutatásra, mint az EU, Oroszország, Kína és Japán együttvéve? -
Epikurosz #35 Apropó: Anettka megelőzte a NASA-t, holnap repül!!!! -
Thrawn #34 Nem feltétlen. HA az árnyékos rész a környezetében levő napsütötte terepalakzatokról visszavert fényt kap, ott sem teljes a sötétség. Az viszont igaz, hogy az illusztráció tényleg túl világosan ábrázolja az árnyékokat -
Bohun #33 Kár, hogy a Holdon az árnyék teljes sötétséget jelent:D
Ha már illusztrálják, ne vétsenek ilyen hibákat, bár így ottohnosabb meg minden... -
#32 Nos szerintem csak olyan helyen van értelme a versenynek ahol viszonylagos bőség van a források tekíntetében, és az egész valami profitot is képes termelni. A verseny ugyanis optimalizálhatja a források felhasználását, de ha marha kevés van akkor csak pocsékolást jelent.
Viszont ahol annyira nagy a szűkösség hogy csak 1-2 szereplő tud működni, ott nincs értelme a versenynek, mivel a források célszerű megtervezésével sokkal hatékonyabban lehet azokat felhasználni, mint hogy kismillió kis cég között szétforgácsolnák. Persze hozzátenném, hogy pl a monopolisztikus NASA mindennek nevezhető csak hatékony hatékonynak nem - szal ezt is lehet rosszul csinálni.
Viszont pl olyan országokban, ahol a nagy szegénységet nem a szabadversenyes kapitalizmus eröltetésével próbálták megoldani, hanem központilag szervezett, monopolisztikus gazdaságpolitikával ott roppant gyors fejlődést tudtak elérni: lásd Szovjetunió, japán, kistigrisek, Kína, stb. -
Epikurosz #31 Sok csillagvizsgáló épült itt lent, azokhoz sem fűzödnek politikai, gazd. érdekek. -
#30 VÉLEMÉNYEM SZERINT CSAK AKKOR FOG KIALAKULNI A HOLDON VAGY egyéb égitesten jelentősebb tevékenység ha profit érdekeltségű esetleg egyébb hatalmi érdekek fűzödnek hozzá.. mint minden itt a földön -
Epikurosz #29 Gutten tág, kedves Urak!
(Apropó, vannak itt jányok, vagy ez az egész SG egy nagy kanmuri? :)
Elképzelem, amint legénységváltás van a Holdon, és közli az amcsi kapitány: "Ruszkik, haza!" -
Flashy #28 én is valami olyanra emlékszek hogy már az első holdraszálláskor ketten kiszálltak, utána meg többször (6?) mentek még, aztán régóta már nem, talán unalmas, vagy nemtom :) -
Viet #27 Na nez a dolog nem lessz hosszú életű:)
-
gigian #26 szerintem azota is jártak a holdon -
mrzool #25 "már lassan 50 éve h volt ember a holdon, de csak 1!"
12 ember járt a Holdon, ez azért elég alap... -
lee56 #24 "nasa művészei" hehe, biztos rhengetegen vannak ott ecsettel és festékkel, tervezik a holdbázist ;-) -
Epikurosz #23 másrészt meg, annyit kell egyeztetni közösködés esetén, hogy lehet, hogy egyénileg hamarabb menne. -
#22 akkor is, már ideje lenne nem csak űrbe lenni hanem csinálni is ott valamit?
már lassan 50 éve h volt ember a holdon, de csak 1!
azért régebben a nagy hajófelfeezések korában ha egy hajós elment egy szigetre, rá azért elég sokan odamentek (amerkia...) -
1hengeresVmotor #21 Szeritnem ha oroszország kína usa + európa összefogna fele anyni idő alatt lehetne kiépíteni egy bázist mint ha csak az usa csacsiság lenne ismét egy eszetlen hajsza ki juthova meddig hamarabb stb... 1x eljutunk a vegára is :) -
Epikurosz #20 túrós / túros :-)
Én 1ébként aszittem, hogy eme rajzokat a nasa művészei csinálták. -
#19 Attól, hogy az első két modul orosz gyártmányú volt, még nem "orosz tudással" készült... -
kev #18 A hír címe elég furcsa.. A nemzetközi űrállomás is Orosz tudással és Amcsi pénzel készült.. -
MPeter3 #17 Nem! A közös lónak túros a háta.
Egyébiránt pedig csak akkor, ha emberekről illetve nemzetekről és azok érdekeiről beszélünk. Így végsősoron igazad van. :)
-
n0k0m #16 Ha mar itt tartunk, akkor az a leszalloegyszeg is erekesre sikeredet... De ezeket a kepeket 100 hogy nem a NASA megbizasabol csinaljak. -
#15 Ezek nem magyarok, hogy a pálikás jóreggelt köszönés miatt lepárlót építsenek.
Bár lehet hogy csak így akarják megspórolni a jövedéki adót :-) -
Thrawn #14 Ezek csak fantáziarajzok. Egy sci-fi illusztráción sem akad fel senki, hogy pl. a birodalmi csillagrombolón mi az a sok kiugró-beugró, hegyes, gömbölyű, gúla- és még isten tudja miféle vacak. -
brueni #13 mert nem jut hely a pálinkának :D -
mrzool #12 Miért is? -
gyuri12 #11 vazz -
#10 barack kompót tartó asszem habár nem vagyok biztos benne .. a sárga vezetéken a lekvár a piroson pedig a frissen érlelt zamatos sió húsos barackokat lehet szerezni.. az előtérbe látható egység nem más mint egy mobilis pálinka főző teljesen logikus egy gigászi lepárló üzem készül a holdon ... -
neoG #9 azok nem lehetnek narancs színűek -
mrzool #8 Üzemanyag vagy egyéb tartályok. -
neoG #7 Fidesz -
Epikurosz #6 Közös lónak nem túrós a háta?
Különben mi az a sok narancssárga - kicsi sima és nagyobb rücskös - gömb a kompokon? -
juzosch #5 Volt egy közös program. Az ISS. Mi lett a vége? hol az USA miatt, hol az oroszok miatt nem ment. Verseny kell ide, az gyorsítja csak fel az egészet, semmi más. -
GaBrutal #4 hajrááá
bár azért orosz o sem hülye.... 2 vasat tart a tűzbe.... -
Zenty #3 Végre kezdenek rájönni ,hogy közössen kell felépni az űrrel szembe :D