128
-
turul16 #88 http://www.openbsd.org/papers/opencon06-docs/mgp00012.html
Egy kis mese a nem letezo dokumentaciokrol. -
BiroAndras #87 "Egy idoben 5 juzerre osztottuk szet a netet 1 darab alaplap, proci, 32 MB RAM, 1 darab floppy drive meg 2 halokartya felhasznalasaval, es bizony nem Windows futott a gepen. (Ez volt keznel, es akkoriban meg dragabb volt a "dobozos router".) Nem voltak bonyolult szolgaltatasai a szervernek, csak epp ami kell, kis naplozas meg tuzfal, meg dhcp (megatobbit nemtom mert nemen raktam ossze)."
A WinCE elfut ilyen gépen, és képes ezekre a feladatokra, ha van rá megfelelő szoftver. Igaz, nem erre lett kifejlesztve, hanem PDA-kra. Van egyébként Embedded XP is, ami lényegében egy alapokig lecsupaszított XP. Kicsit nagyobb a HW igénye, mint a CE-nek, viszont biztosan fut rajta minden.
Egyébként a WinCE esetén a forráskódot is megkapod, amit átszabhatsz kedvedre, és magad fordíthatod le a célplatformra. Persze nem ingyen van, mint a linux. -
turul16 #86 http://ndiswrapper.sourceforge.net/ (WLAN)
-
n0k0m #85 Igen, de a tema ugy kezdodik, hogy a windows szar, mdinenki hasznaljon linuxot. Az, hogy masnak hasznalhatatlan, mert nem futnak a dolgai rajta, az mar senkit se erdekel. -
strogg #84 1 dolgot azért tisztázzunk. A Linux !=Windows. Nem is annak szánták. A Linux alternatíva, nem pedig mindenben a windowst helyettesítő OS. Tehát a Linux az linux. A windows meg windows. Nem kéne elvárni egyik OS-nek sme a másiktól, hogy ugyanúgy csináljon mindent, sőt ugyanaz legyen. Az egyik a windows, a másik a linux.Ismétlem. Nem ugyanaz!!! -
n0k0m #83 Minek kellene nekem belefolyni az oprendszer ismeretebe? Orulok, hogy vannak nehanyan, akik kizarolag az oprendszerre elveznek, esetleg szervereket futtatnak, es a munkajuk resze stb...
En szemely szerint szorakozasra hasznalom, meg neha segit munkaban. Ezaltal engem marhara nem fog erdekelni, hogy milyen szamomra totalisan erdektelen dolgokra lehet meg hasznalni. Milyen netmegosztasra, meg szerverfuttatasra...
Egyszeru user beul ele, feltesz egy bongeszot, a programjait, es a windows-ba bele se piszkal. Fel ora mulva minden szarja fut. Hova kell nekem ennel jobb? Innentol nekem az szamit, hogy olyan rendszereket nyomjon ki a microsoft, ami gyorsabban/biztonsagosabban fut.
Persze van egy maradek 10% akiknek mas rendszer megfelelobb, es az rendben is van. De azaltal, hogy az emberek 90%-anak gyakorlatilag hasznalhatatlan a linux, igy nem fogom azt mondani, hogy alazza a windowst es mindenki vegyen linuxot mert az jobb, aztan uljon a kepernyo elott, es oruljon milyen gyorsan behozza a gimp-et a photoshophoz kepest. Itt amr midnen arrol szol, hogy mi mivel kompatibilis, mit tudok futtatni rajta.
Tehat, ha most valaki aztmondja, hogyha beulok linux ele, minden programom ugyanugy fog futni, akkor oke, jobb a linux. Es akkor most jon az, hogy igen mert windowsos programokat hasznalok, termeszetesen, hiszen nem kapom meg linuxon azokat, amik kellenek.
-
#82 nem tudom, hogy lehet ilyet kijelenteni, hogy elavult kernel és win nt 4-es tipusú mikor a 2-nek semmi köze egymáshoz...
valaki írjon nekem érveket miért fejledtebb a macos vagy win kernele egy bsd vagy linux kernelénél!
mindenesetre egy win2003 és egy linux-2.6.18 összehasonlítása itt:
http://widefox.pbwiki.com/Kernel%20Comparison%20Linux%20vs%20Windows -
Dömper Ármánd #81 Nem kívánok belefolyni ebbe a parttalan Lin vs. Win vitába, csupán néhány kérdést tennék föl. Mi a szájbateremtett űristenért érzik úgy egyesek, hogy olyasmiről kell írogatni, amiről csak érintőleges ismereteik vannak? A hozzászólások naív bárgyúságából jól látható, hogy a vitázók nagy része még csak asztalon látott számítógépet, és el sem tudja képzelni, mire lehet használni filmletöltésen és a játékon kívül. Egy számítógép működéséről pedig csupán az sg-n történő fórumozásból és egyéb bulvárinformatikai forrásokból tájékozódott. Azt is rosszul.
Akin végképp kiborultam, kvp, aki így kezdi: „A jelenleg elérhető rendszerek tulajdonságai:”, majd szépen rendezetten, pontokba szedve ír egy csomó féligazságot, és szimpla ostobaságot. Először is ezek nem a jelenleg elérhető rendszerek, csupán az asztali gépeken leginkább elterjedt operációs rendszerek. Van különbség. Másodszor, a linux kernel elavult és winnt4 tipusú. Már az elavultság sem teljesen fedi a valóságot, de ezzel vitatkozzanak a flémerek, engem a winnt4 tipusúság fogott meg ez ugyanis a hozzászólás írójának költői munkássága, a win nt, win2k, winxp, vista ugyanazon kernel továbbfejlesztése, de lényegében ugyanaz a kernel, akkor viszont hogy lehet jó moduláris és elavult is egyszerre? Arról már nem is beszélve, hogy a kerneleket nem osztályozzuk az alapján, hogy moduláris-e vagy sem, egy kernel lehet monolitikus vagy mikrokernel alapú, illetve e két véglet között valahol.
Végül csupán egyetlen kérdésem van. Ha valaki már úgyis egy fórumba ír, és nem biztos abban, hogy a tudása jó, akkor miért nem keres az interneten?
-
BlackRose #80 Rendben, de nem erre gondoltam, ugyanis, egy univerzális UI nem megfelelő, most képzelt el, hogy általában cégi környezetben a userek a munkájukat max 2-3 programban töltik el, ebből is 80% csak egy program, és az UI nem megfelelő erre a feladatra, a 2-3 program integrációja meg sokszor még rosszabb, na most rendszer szinten szeretném, ha minden toolbar minden menű stb. testreszabható lenne. Tehát ne legyen a program tudománya, hanem az OS gondoskodjon rajta. Ma pl. maga a Windows részei is különbözőek, pl. nincs uniform kezelőfelület, a WordPad egy féle menűt használ, a Corel más féle toolbárt, a Photoshop harmadikat, at Office meg jött a ribon-al... szóval ez először is éppen azt rontja amiről beszélsz, a rendszer nem konzisztens, ugyanakkor a programok nem használják az OS szintű ergonómiát stb. tehát hiába van valami a Windows-ban implementálva, ha maga a Windows részei is csak részben használják, a third party szoftvernek meg esze ágában sincs, na erre gondoltam, ugyanakkor egy ilyen "elvált" UI lehetőség lenne a powerusereknek a még jobb munkávégzésre, gondolom, hogy átlag cégi környezetben az admin beállítana valami UI-t és ez lenne a szabvány, ugyanakkor ha valamelyik munkahelyre lehet jobb UI beállítás akkor arra at admin azt álítaná be, nem hiszem, hogy ez több gond lenne, ugyanis az IT fő problémája, hogy hülyéknek készítik a szoftvert, viszont ez képtelenség, a usereket kell megtanítani. Egy Help Desk-es munkája 90% a hülye userel való birkózás, aki nem képes megtanúlni az ne dolgozzon számítógépen, menyen kapálni vagy legyen pék. Ezen a leegyszerűsített UI nem segíthet akármennyire is azt gondolják. -
remark #79 A hozzaszolok tobbsege arrol ir hogy a Windows erre a Linux meg arra jobb.
Ez a konkrent kerdes (azaz amirol nedudu irt) meg mintha arrol szolt volna hogy pl. mire jo a Linux amire a Windows nem.
Egy idoben 5 juzerre osztottuk szet a netet 1 darab alaplap, proci, 32 MB RAM, 1 darab floppy drive meg 2 halokartya felhasznalasaval, es bizony nem Windows futott a gepen. (Ez volt keznel, es akkoriban meg dragabb volt a "dobozos router".) Nem voltak bonyolult szolgaltatasai a szervernek, csak epp ami kell, kis naplozas meg tuzfal, meg dhcp (megatobbit nemtom mert nemen raktam ossze).
Lehet ezt az esetet extremnek mondani, es lehet ra azt mondani hogy johogy nem az MS majd nekiall minden ilyen bizbasz apro igenyt kielegiteni. Es en nem is gondolom hogyaz MS-nek ki kellene engem szolgalni, na de pont ez a lenyeg a Linuxban, hogy ahhoz hozza engednek nyulni, es ha valami nem tetszik, akkor megcsinalhatom magamnak. A windowsnal meg vagy tetszik az ami epp trendi, vagy menjek a fenebe. Azert ez nagy kulonbseg. Kicsit unalmas minden felvetett otlet es igeny eseten azt hallgatni hogy ez az igeny hulyeseg, az atlagjuzer ilyet nem akar. Hat engem nem erdekel az atlagjuzer. (Napi 8 orat az atlagjuzer seggenek nyalasaval toltom, ugyhogy legalabb otthon az legyen amit en akarok.)
Ugyhogy szerintem Morden23 velemenye fedi le leginkabb a kerdest, a Linux erre, a Windows meg arra jo. De attol meg lehet hasonlitgatni oket. Jo tudni (jo itt az sg-n olvasgatni) hogy mik a velemenyek a Windowsrol es mik a Linuxrol. De az idiotazasbol nem sokat tudok meg. (Ami gondolom senkit se erdekel, de engem meg az idiotazas nem erdekel.) -
Hierogli #78 nedudu: Igen, feltelepitettem egy egesz webfarmot a PDA-mra, majd ketto darab SSH szervert, es az egesz vallalatunk proxyjat a PDA-m szolgalja ki...
idiota... -
nedudu #77 tűzfal, webszerver, proxy, ftp, ssh funkciói is vannak? -
kvp #76 A jelenleg elérhető rendszerek tulajdonságai:
A) Windows:
-elterjedt, sok modern szoftverrel, szabványos felületeket használ
-sok hardver csak ezt támogatja (gazdaságossági szempontok miatt)
-jó moduláris kernel felépítés (jól beállítva, jó meghajtókkal stabil)
-az otthoni felhasználóknak van egy fontos exkluzív szolgáltatása, a directx
B) Linux:
-ismert, sok régebbi szabványos szoftverrel, mégtöbb nem szabványos felülettel
-gyenge hardver támogatás (nincs pénzük megfizetni a gyártókat)
-elavult kernel (winnt4-es tipusú), próbálják feljeszteni de 10 év késésben van
-kevés játék támogatja (tehát otthoni felhasználásra nem ideális)
C) BSD, QNX és egyébb rendszerek:
-minimális szoftverkészlet (szinte csak a hordozható szoftverek)
-nagyon gyenge hardver támogatás (szinte nincs hozzá meghajtóprogram)
-változatos architektúrák, van ami stabil van ami nem
-szinte csak célezköznek alkalmasak (pl. webszerver)
D) MacosX:
-jó kereskedelmi szoftverkészlet + hordozható szoftverek, hozzá nem értőknek is jól használható
-csak hardverrel vehető, minimális a támogatott alkatrészek száma
-jelenleg az egyik legfejlettebb kernel technológiákat használja, a windows próbál felzárkózni
-próbál nyitni a felhasználók felé, de a játékok továbbra sem erre a platformra készülnek (otthonra továbbra is limitáltan használható)
-
BiroAndras #75 "Tudod mit jelent az, hogy multiplatform? Hogy többféle platformon (x86, ppc, mips, stb.) működik, feltelepíthető, stb. Hát a Windows épp nem ilyen."
A win is megy x86 mellett PPC-n (X360), Alpha-n, Itanium-on, meg bármin, amire portolják. -
avman #74 igazából még a multiplatform is áll plug and play "szintjén" pc-s környezetben, hiszen a linux disztribek jobbára plug and pray "szintjén" működnek átalgpistike átlagpécéjén. -
BiroAndras #73 "Ha a P1-esemen 64 mega rammal, 256 megás CF kártyáról fut a winxp és tűzfal, webszerver és egyéb funkciókat ellát akkor majd váltok."
Windows CE.
-
avman #72 igazából mindenki értette, h arra gondol univerzálisabb, multifunkciós (milyen minimális változtatásokkal, belenyúlásokkal futtatható egy adott program vagy üzemeltethető egy hardware. windows operációs rendszer vs. linux és h a linux mennyire multiplatform vagy sem. ugyanúgy vannak platformjai telefonhoz, pda-hoz, serverhez ésatöbbihez. lehet nem annyi, mint a linuxnak, de ennek gondolom anyagi okai vannak. nem kell liszenszelni.
de kábé úgy adod elő, mintha a linux egy os lenne, pedig csak egy kernel. a disztriubiója os. h az mennyire platform vagy sem. tegyél már fel egy rad hat-t egy mobiltelefonra. annyira fog menni, mintha xp-t akarnál. vagy akkor te is fogalmazz pontosan, árnyaltan. -
BiroAndras #71 "Olyan, illetve magasabb szintű grafikus effektekre képes a Beryl linux alatt, mint a vista, mindezt töredék erőforrás használat mellett"
Azt is vedd figyelembe, hogy a Vista nem csak grafikus effekteket tud, hanem millió mást is, ami szépen eszi az erőforrásokat. Pl. a win által használt memória jelentős része egyszerű cache, ami a file műveleteket gyorsítja jelentősen. -
BiroAndras #70 "Az UI teljes testreszabására gondolok, nem csak színváltoztatás, bőrváltás, hanem menűszerkesztés-átrendezés, toolbárszerkesztés-átrendezés, ribonszerkesztés... windowszerkesztés, stb."
Van egy nagy hátránya a testreszabásnak, ami miatt a win fejlesztők nem erőltetik. Arról van szó, hogy az ember nem egy gépet használ, hanem általában legalább kettőt (otthon, munkahelyen), de gyakran még többet. Ha az UI szabványos, nincs probléma, mindenhol mindent megtalálsz, de ha mindenki átvariálja az egész UI-t, akkor egy idegen gépen teljesen véged van. Ráadásul a véletlenül átvariált UI az őrületbe tudja kergetni a felhasználót. Nálam pl. a Visual Studio-ban a korábbi projektek listája eltűnt, és fogalmam sincs hogy hozhatnám vissza (win reinstall-on kívül persze). Aztán ott van még a "telefonos segítség" is. Amikor nem látod a másik fél képernyőjét, az egyetlen reményed, hogy nála is minden ott van, ahol nálad, és ugyanúgy néz ki, és ugyanúgy hívják.
Bővebben a problémáról : http://www.joelonsoftware.com/uibook/chapters/fog0000000059.html -
Hierogli #69 Nem oprendszer, hanem PLATFORM. -
Zozo76 #68 En tudnek nekik otletet adni... :)
Minnel minnel kissebb, optimalizaltabb kodot gyartani.
Rohej hogy egy OPrendszer gigakban merheto. -
Morden23 #67 Oké, ne akard megérteni, amit mondok. -
nedudu #66 Windows alapú kávéfőző jó lesz hűtőnek amikor fagy! Egyből multifunkciós készüléket vettél ;-)
-
nedudu #65 Miért kellene a linuxnak futtatnia a windowsos programjaidat? Nem windows a neve és nem támogatja a win32-es binárisokat alapból. Ha ennyire windowsos programokat akarsz futtatni akkor elindítassz egy windowst ;-)
-
nedudu #64 Melyik linuxos program fut natívan windows alatt? És fordítva?
-
dez #63 Honnan szeded, hogy tized sebességen fut? Dehogy. Esetleg 95%-on. -
dez #62 Tudod mit jelent az, hogy multiplatform? Hogy többféle platformon (x86, ppc, mips, stb.) működik, feltelepíthető, stb. Hát a Windows épp nem ilyen. (Oké, van olyan, hogy Windows CE, de az nem az alap Windows, mint pl. XP.)
A Linuxról meg épp az a mondás járja, hogy még egy kávéfőzőre is fel lehet telepíteni.
Ezért a Windowsra olyat mondani, hogy "sokkal,de multiplatformabb", egy kissé érdekes. ;) -
juzosch #61 E"n is ezt mondom, hogy lehet, hogy a windows megeszi a procim, meg a ram-om, szetragjak a virusok, es folyton lefagy, de mindenem fut rajta. Ebbe nem lehet belekotni se. (bar nalam ilyet nagyritkan muvel)"
Ehhez annyit, hogy a jelenlegi WinXP telepítésem most futja lassan a 4. évét. Lassan 20 napja nem volt újraindítva. Problémám mégsincs vele. Elfut minden élvezhető sebességgel. Vírusom még nem volt ezen 4 év alatt, maximum pár havonta 1-2 spyware. Működik minden. És semmi extra védelmet nem használok a szokásoson kívül. (persze nem kattintgatok a neten összevissza)
Tehát hülyeség az, hogy nem egy stabil oprendszer.
A linuxtól elsősorban az riasztott el, hogy tényleg óriási a káosz ennél az oprendszernél. Rengeteg disztribúció, felület meg minden, nem tudtam rendesen eligazodni, most is ott tartok, hogy ki kell próbálnom vagy 3-at, hogy melyik lesz jó. -
Morden23 #60 Melyikből van több?
Windows alatt nem futó Linux programból
vagy
Linux alatt nem futó Windows programból?
Melyik programcsoportnak nagyobb a mennyisége, azaz melyik csoportban van több választási lehetőséged megegyező funkciójú programok között? -
Morden23 #59 Rendben. A CGI-sek meg majd akkor fognak használni LightWave-et, ha majd megint elfut Amigán.
(Tegyük hozzá, mire használod ezt a gépet? Ezt a kitételt már az első kommentjeim között megemlítettem: ahol elegendő/megfelelő a Linux, akkor nyilván azt használom) -
Morden23 #58 ja értem, tehát inkább legyen még egy probléma a user-ek oldalán (nevezetesen, hogy még erre is figyeljek vásárlásnál), mint az, hogy minden menjen.
Tehát nem átsétálok az Eiffel-torony lábai között, hanem felmászom az egyik oldalon, és lejövök a másikon. -
kogasom #57 Mit szeretnék látni a windowsban? Hogy abban is lemásolják a macOS-t, hogy Unix alapra váltanak
Komolyra fordítva: szép álom lenne, hogy open source legyen a rendszer. Az viszont talán kevésbé, hogy olyan mértékben agyon dokumentálják, hogy egy ügyes programozó arra is képes legyen, hogy pl a grafikus alrendszert portolja windows alá. Illetve vigyék lejjebb a rendszerigényeket. A Vista-val szép munkát végeztek, ugyanis buildről buildre szépen kúszott vissza, de még mindig nem jó. Olyan, illetve magasabb szintű grafikus effektekre képes a Beryl linux alatt, mint a vista, mindezt töredék erőforrás használat mellett(nem flame, nem kell anyázni, ez van. Meg lehet nézni, hogy mi mennyit fogaszt.).
Vitához:
Egyre jobban idegesít, hogy mindenhol azt látom, hogy "a linux profiknak való", "a linuxot szakemberek használják", illetve, hogy "nem tud semmit sem felmutatni". Nagyon nem így van. Most Ubuntu alól írok, és nyugodtan elmondhatom, hogy ilyen egyszerűen oprendszert még nem telepítettem (cd be, live rendszer elindul, installerre kattint, pár adatot meg kell adni, és mehet az install. Közben meg lehet netezni, msn-ezni.). Semmi szívás.
Azt meg senki sem modhatja, hogy lassan fejlődik, vagy hogy nem mutat fel semmit. Meg lehet nézni pl a KDE projektet, hogy mekkora idő alatt mekkora változások történtek. Vagy az ubuntu, amiből 6 havonta jön ki az új verzió, és nem csak arról van szó, hogy mindent frissítenek benne, de rendesen kerülnek bele újítások. Vagy a Beryl projekt. Kicsit több, mint fél éve jelent meg egy úgy-ahogy működőképes verziója limitált képességekkel, most teljesen használható, pedig hivatalosan csak beta állapotban van.
Arról, hogy nincs rá elég program, nem a fejlesztők tehetnek. Rengeteg drivert kell megírniuk, mert ezt a gyártó nem teszi meg, de mit tegyenek "kis" szériás termékeknél(nincs belőle annyi, mint pl videókártyából), mint videókamera, amihez biztos vagyok benne, hogy nincs dokumentáció. -
BlackRose #56 Az UI teljes testreszabására gondolok, nem csak színváltoztatás, bőrváltás, hanem menűszerkesztés-átrendezés, toolbárszerkesztés-átrendezés, ribonszerkesztés... windowszerkesztés, stb. tehát teljes testreszabás, ugyanakkor, pl. akarok animált buttonokat, (nem azért mert tetszik, hanem mert egy live UI sokkal nagyobb user experience és magasabb produktivitást is eredményezhet... na most megnyomtam a bombot? egy animált button esetében ez a kérdés nem jönne a useroktól, na de nam csak on-off meg 3 féle beálításról beszélek, hanem teljes testreszabásról, amit nem csak wizárdokkal lehet állítani, hanem XML (XAML) editoral is. És nem csak az UI, hanem minden testreszabásáról beszélek, egy teljesen moduláris és layered rendszert. -
#55 Én pl nem gondoltam linuxra vásárláskor, mégis minden hardverem működik vele, fényképező, nyomtató, mp3 lejátszó, és minden belső hardver is persze. -
#54 UI-ra kezdés képen használhatsz: LiteStep-et. -
BlackRose #53 STOP button... hányszor történt már meg, hogy véletlenül elindítunk egy programot (főleg ha rossz az egér vagy már fáradtak vagyunk), aztán meg kell várni, még elindul (pl. egy Photoshop esetében akár 10+ sec.), és aztán bezárni. Már mondtam az MS-nek még a Win2000 idején (azt mondták - Thank You for Your feedback... bla bla bla), hogy amikor elindítunk egy programot, akkor pl. a taskbar felett rajzoljon ki egy ideiglenes üzenetet, pl. "Starting Photoshop..." szöveggel és egy piros X-es stop buttonal... ha nem akarjuk a Photoshopot akkor megölhetjük még mielőtt kivárjuk a fél fényévet - betöltés, inicializáció, anyámtyúkja...
Ezenkívül teljes testreszabhatóságot "customization" kérnék, a teljes alatt mindent értek, főleg az UI-t, de nem csak azt. -
n0k0m #52 Ezt elcsesztem sry, ez tortenik amikor belassul a net, mert valaki letolt. Ha nem gond, akkor valakinek leverem a fejet, pill ... -
assdf #51 hát bakker... bocs hogy a 2 évvel ezelőtti vásárlásaim során nem gondoltam arra hogy egyszer majd linuxot is szeretnék futtatni...
nedudu: nyilván kinek mi tetszik :) De ettől még az átlagusernek magyarázhatod hogy ez vagy az miért megy win alatt és miért nem linux alatt, ettől ő még csak annyit fog látni az egészből hogy win alatt megy linux alatt meg nem, és nem fog váltani. -
n0k0m #50 Ugy erzem be kell szallni a vitaba, esetleg lesz mit tanulni a reakciokbol. Atlag felhasznalo vagyok.
En is ezt mondom, hogy lehet, hogy a windows megeszi a procim, meg a ram-om, szetragjak a virusok, es folyton lefagy, de mindenem fut rajta. Ebbe nem lehet belekotni se. (bar nalam ilyet nagyritkan muvel)
Amig ott a linux, amit becsulok, de nem tudom semmire hasznalni, mert semmi nem fut rajta ami nekem kellene. Ahogy telenyomom progikkal egybol az is fagyogat.
Az meg hogy van Vine, meg mindenfele directX emulator stb. az engem nem boldogit. Ami elindul egyaltalan vele, az kb tizede sebessegen fut is.
Ha valaki csak netezik, szovegszerkesztot hasznal stb. annak tudom hogy totalisan megfelel. Bar ezektol a progiktol meg a windows se omlik ossze.
Szoval ahoz hogy en atalljak linuxra ahoz az kellene, hogy a linux fel tudja mutatni, hogy elindit barmi windowsos programot, es azokat gyorsabban futtatja.
Ha valaki mashogy latja, akkor hajra. -
n0k0m #49 Ugy erzem be kell szallni a vitaba, esetleg lesz mit tanulni a reakciokbol. Atlag felhasznalo vagyok.
En is ezt mondom, hogy lehet, hogy a windows megeszi a procim, meg a ram-om, szetragjak a virusok, es folyton lefagy, de mindenem fut rajta. Ebbe nem lehet belekotni se. (bar nalam ilyet nagyritkan muvel)
Amig ott a linux, amit becsulok, de nem tudom semmire hasznalni, mert semmi nem fut rajta ami nekem kellene. Ahogy telenyomom progikkal egybol az is fagyogat.
Az meg hogy van Vine, meg mindenfele directX emulator stb. az engem nem boldogit. Ami elindul egyaltalan vele, az kb tizede sebessegen fut is.
Ha valaki csak netezik, szovegszerkesztot hasznal stb. annak tudom hogy totalisan megfelel. Bar ezektol a progiktol meg a windows se omlik ossze.
Szoval ahoz hogy en atalljak linuxra ahoz az kellene, hogy a linux fel tudja mutatni, hogy elindit barmi windowsos programot, es azokat gyorsabban futtatja.
Ha valaki mashogy latja, akkor hajra.