128
  • n0k0m
    Ugy erzem be kell szallni a vitaba, esetleg lesz mit tanulni a reakciokbol. Atlag felhasznalo vagyok.

En is ezt mondom, hogy lehet, hogy a windows megeszi a procim, meg a ram-om, szetragjak a virusok, es folyton lefagy, de mindenem fut rajta. Ebbe nem lehet belekotni se. (bar nalam ilyet nagyritkan muvel)

Amig ott a linux, amit becsulok, de nem tudom semmire hasznalni, mert semmi nem fut rajta ami nekem kellene. Ahogy telenyomom progikkal egybol az is fagyogat.

Az meg hogy van Vine, meg mindenfele directX emulator stb. az engem nem boldogit. Ami elindul egyaltalan vele, az kb tizede sebessegen fut is.

Ha valaki csak netezik, szovegszerkesztot hasznal stb. annak tudom hogy totalisan megfelel. Bar ezektol a progiktol meg a windows se omlik ossze.

Szoval ahoz hogy en atalljak linuxra ahoz az kellene, hogy a linux fel tudja mutatni, hogy elindit barmi windowsos programot, es azokat gyorsabban futtatja.

Ha valaki mashogy latja, akkor hajra.
  • n0k0m
    Ugy erzem be kell szallni a vitaba, esetleg lesz mit tanulni a reakciokbol. Atlag felhasznalo vagyok.

En is ezt mondom, hogy lehet, hogy a windows megeszi a procim, meg a ram-om, szetragjak a virusok, es folyton lefagy, de mindenem fut rajta. Ebbe nem lehet belekotni se. (bar nalam ilyet nagyritkan muvel)

Amig ott a linux, amit becsulok, de nem tudom semmire hasznalni, mert semmi nem fut rajta ami nekem kellene. Ahogy telenyomom progikkal egybol az is fagyogat.

Az meg hogy van Vine, meg mindenfele directX emulator stb. az engem nem boldogit. Ami elindul egyaltalan vele, az kb tizede sebessegen fut is.

Ha valaki csak netezik, szovegszerkesztot hasznal stb. annak tudom hogy totalisan megfelel. Bar ezektol a progiktol meg a windows se omlik ossze.

Szoval ahoz hogy en atalljak linuxra ahoz az kellene, hogy a linux fel tudja mutatni, hogy elindit barmi windowsos programot, es azokat gyorsabban futtatja.

Ha valaki mashogy latja, akkor hajra.
  • nedudu
    A windows nagy erőssége az egységessége, a linuxot a káosz teszi széppé. Egyébként mindkét rendszert használom napi rendszerességgel, de linux alatt sokkal könnyebben mozgom és minden valahogy jobban kézre áll.
  • nedudu
    Ha a P1-esemen 64 mega rammal, 256 megás CF kártyáról fut a winxp és tűzfal, webszerver és egyéb funkciókat ellát akkor majd váltok.
  • nedudu
    Nekem minden hardware működik linux alatt. Talán mert tudok vásárolni ;-)

TV-tuner, videókártya, dvd-író, webcam etc...
  • nedudu
    Mindent tudsz win alatt futtatni amit linux alatt? Ugye-ugye.
  • Morden23
    Hát én pont erről beszéltem.

Ha minden ilyen (akár apróság, akár nem) marhaságot megoldanának pöccre a Linuxban, akkor lehetne beszélni arról, hogy "mit válasszon az átlag user".

Teljes őszinteséggel megmondom: ha TUDNÁM, hogy Linux alatt minden olyan dolog, amit most futtatok a gépemen, megy (a program, nem valami alternatív megoldás), minden hardware megfelelően működne (nem sokszáz fórum sokezer kommentjének végigolvasása után), akkor fognám magamat, és tennék egy próbát. Lehet, jobban tetszene, mint a Win.

Akkor már lehetne arról beszélni, hogy "mindent meg tudok csinálni, és csak azt kell eldöntenem, melyik a jobb/szimpatikusabb".
  • Indigo
    Multiplatform Windows? Morden23, te feltaláltál valamit
  • assdf
    :DDD Nekem van pár olyan hardverem (többek közt egy wlan kártya és egy 90ezres digitális kam) amihez nincs linux alá driver és egy linuxos forum sem tudták megoldani hogy müködjön linux alat... legtöbbször az volt a válasz hogy ez szivás vegyél másikat... (ha belekalkulálom hogy vennem kéne a meglévő mellé még egy "linux-ready"-t is akkor az árkülönbözetből simán kijön hogy az ingyenes linux többe van mintha vennék boltban egy xp-t...)
  • Morden23
    Dez, szívre kezet.

Mindent tudsz futtatni Linuxon, amit Win-en? És itt ismertebb, általánosabb, nagyobb múlttal rendelkező programokra gondolok.

Alternatíva biztos van, ezzel mindig mindenki jön, de az nem sokat számít.

A játék-témáig csak azért nem akarok elmenni, mert nekem személy szerint nem sokat számít, más faszságával meg nem én akarok érvelni, majd valaki megteszi.
  • dez
    "a Windows sokkal, de sokkal "multiplatformabb", mint a Linux"

• assdf
    hehe, felhasználóbarátság szempontjából cáfold meg hogy miben jobb a linux mint a windows...? illetve szakmailag hogy miben jobb a linux mint a windows (vigyázat ne essünk abba a hibába hogy egy nagy szaktudású ember által bekonfigolt linuxot hasonlitunk össze móriczka rendszergazdai jelszó nélkül telepitett windowsával...)
    (elárulom a windows és a linux kb. ugyanolyan jó szakmailag, csak tudni kell bekonfigurálni. Nem egy profi linuxos ismerősöm van aki fujjozza a windows hogy milyen sz@r, majd tátott szájjal bámulnak amikor kiderül például hogy windows alatt is van etc könyvtár és host fájl, vagy hogy xp alatt is lehet userre szabott jogokat osztogatni csak át kell állitani a local security-t...)
  • Morden23
    Ehhez nem kell szakmai szempont.

Win-en sokkal több program fut.

1. Futnak olyan programok, amik Linuxon nem
    2. Sok program van rá, ergo sok a helyettesítő termék.

De kérdésedre pontos válasz: a Windows sokkal, de sokkal "multiplatformabb", mint a Linux, és valószínűleg ez az, amiért a Windowst választja a home user, valamint a nem túl célspecifikus cég.

Ahol megfelelő a Linux kompatibilitása, (ergo ahol elegendő/megfelelő) ott a Linuxot használják. Nyilván ezért áll át például rengeteg kormányzati hivatal világszerte Linuxra (ingyér van, jól kezelhető, biztonságos, estébé).
    És nyilván ezért használ az egyszeri home user Win-t.

Ami a túlzás a Linux-Windows vitában, hogy a Windows nem szar. Egyáltalán nem az. Millió és millió ember számára tökéletesen kielégíti (nem "megfelel, mert hülye és nem ért hozzá") a támasztott igényeket.

Vita faszság. Linux =/= Windows.
  • nedudu
    Szakmai szempontból cáfold meg, hogy miben jobb a Windows mint a Linux. Hajrá!
  • Sanyix
    Pedig igaza van, tényleg a lol, sőt rofl kategóriába tartoznak a tényeid :)
  • AranyKéz
    Nnna hogy megtörjem a vitát: nekem tökéletesen elég lenne :) egy open source oprendszer, ami binárisan kompatibilis a vindózzal (minimum Total Commandert és játékokat tudjon futtatni, bár ekkor már akármit fog), és van benne mingw, msys, bash, ...

(ja igen, a vinyó meg c:-re lenne bemountolva valahogy)
  • dez
    Csakhogy én nem védem a Linuxot, és fikázom a Windowst minden topikban...
  • BStage
    látam ez egy rögeszméddé vált, biztos nem véletlen...
    ha le akarnék süllyedni erre a szintre, akkor visszakérdeznék, te meg minek véded a linuxot és fikázod a wint minden topicban? Pénzt kapsz érte? Ugye milyen értelmetlen ez. Ez annak lehet érv, aki szakmai szempontból nem tud cáfolni. Akkor marad az az "érv" hogy a másik biztos fizetett megmondóember. (nem mintha a tényeken bármit változtatna ez)
  • Indigo
    Igen :)
  • Morden23
    Ez tök jó. A Linux-Windows élhercosok vére nem csak egymás OPrendszerén, de a humorérzékük meg- illetve nemlétén is vitatkozhatnak.

Srácok, nem találok szavakat
  • dez
    Khmm... Nem is tudom, miért nem csodálkozom, hogy itt is szapulod a Linuxot, és magasztalod a Windowst...
  • mogyi925
    A dolog félig teljesült, ugyanis a Windows-t nagyon sok elhasználó (főleg a játékosok és a netes mindentudóemberkék) csak hobbiból használja, a Linuxot meg többnyire a szakemberek használják. :-P Hülyeség arról vitatkozni, hogy melyik a jobb, mert ez a feladattól is függ. Pont.
  • BStage
    te már csak tudod, nagy szakértő vagy...
  • Indigo
    Nem cáfolat volt, csak célzás arra, hogy más topikokban az ún "tényeiddel" mindig sikerül hülyét csinálnod magadból...
  • BStage
    "Miért szorulna visszább a linux? Sokan vannak akik nem azért használnak linux-ot, mert nincs pénzük megvenni a wint"

meg is válaszoltad magadnak a kérdést... sokan nem a pénz miatt használják, sokan meg igen. hát utóbbiak elveszése miatt szorulna vissza. de tényleg nagy baj van, ha ilyen primitiv közgazdasági tényeket kell kifejteni.
  • BStage
    "Másrészt te meg a TÉNYEID az megint egy LOL kategória "

juj, már megint milyen durván megcáfoltál...
  • MrPrise
    Miért szorulna visszább a linux? Sokan vannak akik nem azért használnak linux-ot, mert nincs pénzük megvenni a wint... Aki meg wint akar használni az otthoni használat esetén leginkább a warez verziót használja vagy ha munkához kell, akkor úgyis megveszi a boltból.
  • Indigo
    És még be is bizonyítja, hogy nincs humorérzéke...

"Poénnak szántam, nem flame indítónak.:)"

Másrészt te meg a TÉNYEID az megint egy LOL kategória
  • BStage
    "Nuku humorérzék... "

én jót röhögtem, ott a guruló smiley... az más kérdés, hogy nem a bedobott flameinditón, hanem a tényeken amik az ellenkezőjét igazolják. Ehhez kéne a humorérzék...
  • BStage
    az idézett mondathoz képest bizony semmit nem tud felmutatni. mégcsak közelébe sem került a winnek, a vista pedig ezt tovább növeli (hogy ontopic is legyen). Jobban ki kellett volna használni ezt a nagyon sokáig elhúzódó vista fejlesztést...

De végülis teljesen mindegy, hogy mit tud felmutatni (vagy ki mit vesz felmutatásnak) a lényeg, hogy ha lejjebb menne a win ára akkor a linux mégvisszább szorulna. Nekem az pedig nem érdekem, hiába winen dolgozok...
  • Indigo
    LOL! Sok M$-lover hogy besértődött egyből Nuku humorérzék...
  • Indigo
    LOL! Sok M$-lover hogy besértődött egyből
  • strogg
    Poénnak szántam, nem flame indítónak.:)
    De erről egyszer majd elvitázhatunk (semmit nem tud felmutatni a linux) csak neitt, és nemost. (mert megint szétflammeljuk, es azt nem akarom)
  • BStage
    "2010-re a linux úgyis átveszi a hatalmat, és a windows hobby OS lesz "

LOL, ez 2000-ben még úgy hangzott, hogy a 2005-re a linux úgyis átveszi a hatalmat és a windows hobby OS lesz...

"Mellesleg a legnagyobb feature végre az lenne, ha lemenne egy windows ára"

teljesen ki akarod nyirni a linuxot vagy mivan??
    Jelenleg a méregdrága win és atomdrága office mellett sem tud semmi érdemlegeset felmutatni a tök ingyenes linux. Mit gondolsz mi történne, ha levinnék a win árát?
  • strogg
    Azért vetted a poént?:)
  • strogg
    nem 50:)))) 99% :))))))))
  • DjDano
    A linux 4 év alatt 1%-ról felmegy 50 fölé... persze
  • strogg
    hogy 3D-ben lasd a felbukkano buborekot, melyben 3x megkérdezi ugyanazt:))))))
    Mellesleg a legnagyobb feature végre az lenne, ha lemenne egy windows ára:) De asszem erre várhatunk.

<gonosz>1ébként. Minek új windows? 2010-re a linux úgyis átveszi a hatalmat, és a windows hobby OS lesz :)))))))</gonosz>
  • Macc
    Biztos van egy felesleges szuperszamitogepe, fuzios reaktorral...
  • n0k0m
    "Lehetne ténylegesen 3D-s kezelőfelülete, és adhatnának hozzá VR-szemüveget "

Microsoftnal dolgozol? Ugytudtam eddig csak ok talalnak ki ekkora baromsagokat. Megmamagyaraznad mi a jo francert kellene neked az?