n0k0m#83
Minek kellene nekem belefolyni az oprendszer ismeretebe? Orulok, hogy vannak nehanyan, akik kizarolag az oprendszerre elveznek, esetleg szervereket futtatnak, es a munkajuk resze stb...
En szemely szerint szorakozasra hasznalom, meg neha segit munkaban. Ezaltal engem marhara nem fog erdekelni, hogy milyen szamomra totalisan erdektelen dolgokra lehet meg hasznalni. Milyen netmegosztasra, meg szerverfuttatasra...
Egyszeru user beul ele, feltesz egy bongeszot, a programjait, es a windows-ba bele se piszkal. Fel ora mulva minden szarja fut. Hova kell nekem ennel jobb? Innentol nekem az szamit, hogy olyan rendszereket nyomjon ki a microsoft, ami gyorsabban/biztonsagosabban fut.
Persze van egy maradek 10% akiknek mas rendszer megfelelobb, es az rendben is van. De azaltal, hogy az emberek 90%-anak gyakorlatilag hasznalhatatlan a linux, igy nem fogom azt mondani, hogy alazza a windowst es mindenki vegyen linuxot mert az jobb, aztan uljon a kepernyo elott, es oruljon milyen gyorsan behozza a gimp-et a photoshophoz kepest. Itt amr midnen arrol szol, hogy mi mivel kompatibilis, mit tudok futtatni rajta.
Tehat, ha most valaki aztmondja, hogyha beulok linux ele, minden programom ugyanugy fog futni, akkor oke, jobb a linux. Es akkor most jon az, hogy igen mert windowsos programokat hasznalok, termeszetesen, hiszen nem kapom meg linuxon azokat, amik kellenek.