remark#79
A hozzaszolok tobbsege arrol ir hogy a Windows erre a Linux meg arra jobb.
Ez a konkrent kerdes (azaz amirol nedudu irt) meg mintha arrol szolt volna hogy pl. mire jo a Linux amire a Windows nem.
Egy idoben 5 juzerre osztottuk szet a netet 1 darab alaplap, proci, 32 MB RAM, 1 darab floppy drive meg 2 halokartya felhasznalasaval, es bizony nem Windows futott a gepen. (Ez volt keznel, es akkoriban meg dragabb volt a "dobozos router".) Nem voltak bonyolult szolgaltatasai a szervernek, csak epp ami kell, kis naplozas meg tuzfal, meg dhcp (megatobbit nemtom mert nemen raktam ossze).
Lehet ezt az esetet extremnek mondani, es lehet ra azt mondani hogy johogy nem az MS majd nekiall minden ilyen bizbasz apro igenyt kielegiteni. Es en nem is gondolom hogyaz MS-nek ki kellene engem szolgalni, na de pont ez a lenyeg a Linuxban, hogy ahhoz hozza engednek nyulni, es ha valami nem tetszik, akkor megcsinalhatom magamnak. A windowsnal meg vagy tetszik az ami epp trendi, vagy menjek a fenebe. Azert ez nagy kulonbseg. Kicsit unalmas minden felvetett otlet es igeny eseten azt hallgatni hogy ez az igeny hulyeseg, az atlagjuzer ilyet nem akar. Hat engem nem erdekel az atlagjuzer. (Napi 8 orat az atlagjuzer seggenek nyalasaval toltom, ugyhogy legalabb otthon az legyen amit en akarok.)
Ugyhogy szerintem Morden23 velemenye fedi le leginkabb a kerdest, a Linux erre, a Windows meg arra jo. De attol meg lehet hasonlitgatni oket. Jo tudni (jo itt az sg-n olvasgatni) hogy mik a velemenyek a Windowsrol es mik a Linuxrol. De az idiotazasbol nem sokat tudok meg. (Ami gondolom senkit se erdekel, de engem meg az idiotazas nem erdekel.)