AMD: szupergépek lesznek a CPU-GPU hibridekből
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már jópár éve van wmv kitömörítésre hardveres támogatás a GPU-kban. Normál esetben ugyan nem kell a kész képet letölteni, de van amikor igen. Pl. ha a direkt megjelenítés nem mûködik, mert a játék 3D motorjával összeakad. Én ebbe futottam bele. Le kell tölteni a kész képet a rendszer memóriába, majd onnnan a másik szálon visszatölteni textúrába. Itt a letöltés annyira lassú, hogy egy átlagos gépen a szoftveres kicsomagolás kb. egy nagyságrenddel gyorsabb.
a fentiek ellenére lokids nek van valamennyire igaza.
a gpu-t az amd fogja támogatni, és olyan technikákkal vértezi fel,
ami eddíg nem volt a gpu ban.
Az összeolvdás csak a procit érinti, zt ezentúl sem fogják grafikai számításokra használni. Egyszerüsítve csak annyi, hogy a gpu-ban lévõ jobb technológiát pelepakolják a cpu-ba.
Uhh, szakértelem a köbön. <#wilting>#wilting> A legújabb spec. (ami kb. 1.1) szerint is a mai pc-kben lévõ PCI busz 133MB/s-es. Ez nem olyan dolog, ami csak úgy össze-vissza változik.
Nvidiánál már a 7800-asokból is csak a leggyengébb 7800GS-es van AGP-ben (kb. egy gyártótól), a 7900-asokról nem is beszélve. ATI-nál is hasonló a helyzet, a felsõ kategória újabb kártyái mind PCI-E-s.
Információbefogadóképességed konvergál a nullához. Én nem a (jelenlegi) játékok közbeni fps-rõl beszéltem. Másrészt, mint már írtam, eleve nem építettek a mai játékok a CPU-GPU közötti sávszélre, tekintettel az AGP-s konfigokra. Még új pályarészeket se nagyon töltenek be játék közben, mert az is lassú. (Lásd amit írtam az elérési módok külünbségeirõl.) De ennek hamarosan vége. A GPU fogja számolni a fizikát, stb.
Mellesleg valahol láttam olyan tesztet, hogy egy csúcskártyát x16 és x4 PCI-E módban járattak (nem tudom, utóbbit hogy csinálták, mindegy), és 10%-kal lassabb kisebb fps-t kaptak x4-ben. Namost a x4 felel meg az AGP8x-nak (GPU-s olvasási) sávszélben... Érdekes, nem?
Továbbá, olyan tesztek is voltak, hogy jobb-e a 2x 16x-os SLI/CrossFire konfig a 2x 8x-osnál. Eredmény: akár 10%-os különbség (persze csak csúcskártyákkal). Ja, most jut eszembe, az SLI is totál értelmetlen hülyeség, ugyi?
Ez meg az év butasága, hogy azért rossz a HD, mert jobban lehet látni a hibákat. Basszus, akkor te bizonyára moziba sem jársz...! Mert ott még nagyobb a felbontás, még jobb a kép... <#vigyor2>#vigyor2>
Nem találtam mostani csúcskártyát AGP-ben, csak egyel elõbbi generációsat. De végülis nem ez a lényeg, hanem az, hogy azoknak is ugyanolyan teljesítményt nyújt a pcie-s verziója mint az agp-s, és ez a lényeg, ez elárulja hogy parasztvakítás az egész. És nem neked fogok hinni ilyen dologban... egyszerûen azért van a pcie hogy lehúzzák a vásárlókat, ennyi. Valószínûleg a mostani csúcskártyákból is lesz agp-s, csak elõtte lehúzzák a váltani hajlandó júzereket, mint eddig, hogy azért is a pcie terjedjen.
És ne mond hogy én vagyok képtelen önálló gondolkodásra, amikor te veszel be minden reklámot, nem én <#ravasz1>#ravasz1> ráadásul más véleménye nélkül is ezen a véleményen voltam amikor láttam teszteket, a többi vélemény csak ráadás.
HD-ról meg: durva is volt látni egy hd videon az sw ep3-ban azokat az óriási hibákat(katona feje igazi, a többi része meg grafika, és tisztán látszott a különbség), amelyek amúgy normál felbontásban nem látszódtak, és még a film se lett jobb :\ igen ez kell ez a jövõ álljunk a cégek szolgálatába, és fogyasszunk, mer az jó! 😄DD
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
És hogy milyen kártyák vannak rá: mindenféle (3. találat)
PCI-Express-nél minden x1 slotnak saját, 500 MB/s-es csatornája van.
Mondcsak, te önálló gondolkodásra képtelen vagy?
És miért elavult a pci? Ja mert a videokártyák igényeit nem tudja kielégíteni? Erre lett kitalálva az agp, minden másra elég a pci is. Pcie-re mi van videokártyán kívül?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Továbbá az AGP busszal az ilyen GPU-val számoltatott fizika és egyéb számítások (mint pl. video kódolás/dekódolás gyorsítás) szóba se jöhetett, mert oda felé sem túl gyorsan mehetnek az adatok, visszafelé meg csak a CPU tul pakolni, jó lassan.
Egyszóval nem igaz, hogy ne lenne elõrelépés a PCI-Express.
Meg az is egy szempont, hogy a régi PCI busz is elavult, ahelyett is új kellett.
Az AGP 4x-rõl 8x-ra váltás tényleg nem sok elõnnyel járt, de ebbõl nem következik, hogy a PCI-Express is értelmetlen.
Úgy értem folynak már ilyen fejlesztések, amik pár hónap/éven belül kiadandó progiknál ezt kihasználják?
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De nézzük az objekteket, ill. azok poligonjait! Szerinted mi mozgatja, animálja most (DX9) õket? A proci...
Bár ez a DX10-zel változik, mert abban van geometria-shader is. Plusz az új, még univerzálisabb gpu-kkal mindenfélét lehet csinálni. Viszont komplex a helyzet, mert sokmindenben mégis be kellhet segítenie a cpu-nak is.
Plusz kompatibilitási problémák miatt gyakran elõfordult, hogy csak lassú módban mûködtek együtt az alaplap és a grafkártya.
Ergo, AGP = múlt, törõdj bele.
Folyománya, úgy tûnik véleményed szerint felesleges, egy PCIe kártyára több száz mega memóriát rakni?
Továbbá egy összeépített rendszernek a teljes memóriáját a ma használt legbaróbb memcsivel kéne megcsinálni!!! Vajon mennyibe kerülhet 2GB DDR3-as memória?😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"Az uj core 2 sorozatban 4 alu van egy core-ban, azaz egy ketmagos rendszerben 8 fuggetlen alu van. (magonkent 2 szallal)"
Hogyhogy magonként 2 szállal? Ez nem HT-s. A két alu a superscalar végrehajtás miatt van, nem?
"Ez azt jelenti, hogy ha az uj nvidia procit nem grafikara hanem x86 emulaciora hasznalnank, akkor kb. egy 1.3-as core2-es teljesitmenyet hozna."
Ez hogy is jött ki?
Persze lehet, hogy gyorsabb lenne a kb. 5mp-es átfordító efekt elkészítése, de ez még kibirható!
Persze nem azt mondom, hogy nem kellene gyorsabb gép, de ez sem egy lassú dög!
Na persze 1Gb RAM-mal érezhetõen gyorsabb a gép mint amikor csak a fele volt !
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
A tobb chip egy tok megoldas erre jonak tunne. Szvsz a samsung csinalt ilyet eloszor memoriakkal. A chipek egymas fole kerulnek, es a labaik egy resze nem a tokon kivulre kerul, hanem belul ossze van forrasztva. Igy egy komplett gep epitheto egy cpu, egy spu, egy i/o es egy memoria chipbol.
Az ibm nemreg talalta ki, hogy hogyan lehet labak nelkul, sziliciumtuskekkel 3d-ben illeszteni a lapokat. Igy az egyik szelet lehet a cpu, alatta az spu, legalul pedig a memoria. Osszekapcsolashoz pedig annyi tut hasznalnak amennyit akarnak, tehat lehet akar tobb ezer bites memoriabusz is.
"Az AGP4X is tökéletesen elegendõ kommunikációt biztosított a CPU és GPU között"
Ez az allitas addig igaz, amig a jatek elejen a cpu mindent betolt a kartyaba, majd csak a rajzold ki x-et y-helyre parancsokat kuldozgeti. Az xbox360 nagy mertekben gyorsabb lett attol, hogy a cpu egyenesen a gpu cache-ebe tudja irni a futas kozben generalt geometriat. (ez persze csak akkor jo ha van ilyen feladat, tehat pl. a fizikai szimulacio deformalja a modelleket)
A stream processzorok nagyon gyorsak ha egyszeru feladatot kell rovid ido alatt sokszor vegrehajtani. (grafika, fizika es huzalozott mi) A cpu-k pedig akkor jok, ha logikai szabalyrendszert kell kovetni. (uzleti vagy jatek logika, szakerto mi) A ketto kombinalasabol nagyon jo rendszereket lehet kihozni. Az uj core 2 sorozatban 4 alu van egy core-ban, azaz egy ketmagos rendszerben 8 fuggetlen alu van. (magonkent 2 szallal) Ez azt jelenti, hogy ha az uj nvidia procit nem grafikara hanem x86 emulaciora hasznalnank, akkor kb. egy 1.3-as core2-es teljesitmenyet hozna. (lassabb szalankenti teljesitmennyel, de tobb szallal mint pl. a sun niagara processzora, vagy a kozos os az elso hyperthread-es gep a xerox alto)
Sajnos arra még várni kell nagyon sokat. A probléma a kompatibilitás. Senki sem vesz olyan gépet, amire nincs szoftver, és senki nem fejleszt olyan gépre, amit nem használnak.
Tehát olyan gépet kéne építeni, ami futtatni tudja az x86-os progikat egy mai erõsebb gép sebességével. Ilyet értelmes áron nem tud senki építeni.
A másik lehetõség, hogy a szoftverek a platformfüggetlenség felé fejlõdnek (JAVA, .NET, stb). De mire a ma használt szoftverek kifutnak, az minimum 10 év, de akár 20 is (ma is használnak még pár helyen 20 éves szoftvereket!).
Próbáltál már a GPU-ból textúrát letölteni? A sebessége nagyon távol áll a "tökéletesen elegendõ"-tõl.
Elmagyarázom.
Egy átlag 1 magos CPU nagyságrendileg 10gflops körüli teljesítményû. Egy szupercsúcs 4 magos kb. 40. Valójában kevesebb, mert nincs elég memória sávszélesség (foleg a mostani Intel-féle 2x2-es felállásban).
Az nVidia új GPU-ja viszont 520gflops teljesítményû, és rengeteg féle számítási feladatra használható. Például a játékokban fizikára.
Az 500gflops az bizony már szuperszámítógépes teljesítmény. Egy ilyen Quad-SLI rendszer már bekerülhetne a TOP500-ba.
A trükk az benne, hogy a GPU nem általános célú proci, hanem számítási feladatokra optimalizált sokmagos (a legújabb 128) vektorproci.
Na azért majd jövõre beujíok egy X2-est, hátha meglep a sebességkülömbség! 😊
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
1. xbox360
2. nvidia 8800
3. esetleg valami mást.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Az Amigákról származik a 3D raytracing, a grafika, a többcsatornás PCM hang, a multimédia (Scala MM), a videoszerkesztés / vágás, és a preemptive multitasking - többek között.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
DVD-t nézni egy 80 as években kifejlesztett gépen értelme nem sok, hiszen egy évtizeddel késöbbi a DVD szabvány.
halgass zenét: elég sokat lehettet rajta hallgatni és elég jokat
vágj videokat : az összes kapható video vágo mefvolt Amigára is, elég sokat vágtam vele videót.
Na most a Lightwave ha mond neked valamit, az sem PC re volt kifejlesztve hanem Amigára pl.
Látom eccerû arcú gyermek vagy, aki semmit sem tudsz az egészrõl csak szeretsz kötekedni.
Nem vagy Te politikus véletlenül? <#wave>#wave>
Baromi ronda ez az új dizájn!
Nos mindazt meg lehet tenni egy Amigával is, amit írtál. Persze nem egy régi A500-assal, és az is igaz, hogy a legkomolyabb Amiga sem ér a legcsúcsabb PC nyomába, ami a teljesítményt illeti. De azokra kevesebb is elég, ha nem hajt a tatár.
Pl. AMD stb..2500+,3200+..stb neveker az Intel oltására csinálta. Pl. Egy 3200+ vagy 2500+ megfelelt egy Intel Pentim 3GHz-es procinak, kisebb effektív órajellel.
"Timeo Danaos et dona ferentes."