Közgazdaságtan

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem majdnem az egész közgazdaságtan egy baromság

1) tele vagyunk diplomás közgazdászokkal akik értenek a szakmájukhoz, mégis szarban van az ország anyagilag. annyi emberbõl egy sem tudott még kitalálni üzleti, piaci alternativákat?

2) minden leírható grafikonokkal, hogy hogyan kell meggazdagodni az is. a feladatok persze ugy kezdõdnek, hogy végtelen mennyiségü pénzemet hova fektetném be, vagy ha pl mindent meg tudnék venni mit is vennék. A kedvencem mégis az volt amikor óra közben a tanárnõ elmondta, hogy persze ilyenkor nem számolunk pl az inflációval stb - ja akkor jó! Fizikusok mostantól ti se számoljatok a surlódással, felhajtóerõvel stb.

3) ki lehet számolni mennyire leszel gazdag. ennek ellenére a közgáz tanárok tanári fizetésért tanítanak, és nem hawaii villájuk teraszán napoznak hula lányok között.

4) ki lehet számolni mennyire leszel gazdag, hiszen az üzlet csak annyiból áll hogy veszel valamit és drágábban eladod de még azon a határon belül amiért megvenné a paraszt tõled. Nincsen manipuláció, nincs olyan hogy hátbaszúrnak, ellopják az ötleted, vagy olyan dolgok amik a tökéletes tervbe mint hiba belekerülhetnének. Nincsen Kulcsár Attila sem a tõzsdén. Sõt az egyik legfontosabbként kezelt modelnél a monopól helyzetnél is minden reális, ugyanis az egyetlen igazi monopólium a microsoft, és ha mi lennénk Bill Gates, akkor bizony nagy gondban lennénk ha nem tudnánk, hogy ilyenkor milyen betüt kell megszorozni milyen két betü hányadosával. De persze lehetünk monopól helyzetben más területen még ha majd kitalálunk valamit! Pl csak én gyártok olyan cipõt amit senki más és igy cask a pénzemet növelem. Igaz hogy két héten belül lemásolja egy kínai gyár és 100ad annyiért adja el, igy tõlem már csak páran vesznek, de a grafikon szerint ami vagy egy gõrbe vagy egy lefelé menõ egyenes, én járok jól

tudom hogy nincs teljesen igazam, hiszen csak hajszálnyit van közöm a gözgazdaságtanhoz azokból a mikmak órákból amikre véletlenül bementem de én akkor is így látom a dolgokat- lehet szidni, tudom hogy eléggé sok a nézetemben az elvakult hülyeség, de attól még ez a véleményem

http://www.lohere.net - a MagyarChan

tudom..., ezért a kitörés, sorry, hiddel ha nem lenne kötelezõ közöm nem lenne eégszhez :D

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Bucser
Inkább csak annyi, hogy sok az adat és a kérdés és nem minden adat kell minden kérdéshez. Az egyenleg meghatározásához csak az állam bevételeit és kiadásait kell összeszámolnod ehhez tudnod kell melyik melyik oldalon jelenik meg. (nem volt idõm mélyebben belemászni mert holnap Lineáris algerbából írok különbözeti vizsgát meg Marketingbõl elõ kell adnom egy prezentációt és sehol sem tartok:D)

Határozza meg a költségvetés egyenlegét

kiadás:
G:kormányzati áruvásárlás
TR:transzfer kifizetés

bevétel Adók (gondolom egybeni adózás van ha jövedelemfüggõ adózás lenne szólnának)

Ha megvan az egyenleg akkor tudod, hogy T0-t annyival kell növelned amennyi a hiány volt az egyenlegben.

Aztán Y változatlan árszínvonal mellett csökenne mert a növevõ adóterhek miatt visszafognák a beruházásokat.

A G és TR visszafogása szintén csak egyszerû kérdés (ugye annyira, hogy egyenlõ legyen az adóbevételek és a 2 kiadási oldal) de szerintem ezek szerepére találsz megoldást a makró könyvben.

Aztán Költségvetési elemek összehasonlítása a kibocsátás vonalán elméleti feladat biztosan benne van az összefggés a könyvben. egyébként: Állami beszerzések növelik a kibocsátást Transzferek közvetetten növelik mert támogatásokat nyújtanak a termelésbõvítéshez. Adók csökkentik mert elveszik a beruházásra kibocsátás növelésre fordítható összegeket.

Szerintem de kérdezz meg egy Makró tanárt pontosabban:D pénzügyet szeretem makrót utáltam túl száraz és elméleti...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Márpedig kénytelen leszel, kell a diplomához.
De aki ügyes, az megoldhatja tanulás nélkül is.
Én 3as voltam mikromakróból, de a Marshall-kereszten kívül semmire sem Mléxem.

szvsz micro nem tul gáz (nekünk is az van) csak tanuljon ilyen fazsságokat akinek két annya van... :P

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

BlackShadow
én ehéten írtam mikrobol zh-t :) egyelõre csak az elején tartunk.. iyen szinten még nem..(de már ez sem kutya néha :D)

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Tudtam, hogy nehéz feladat...

Forza Inter!

közgázt mint tantárgyat én msot feszem fel harmadszorra idén, nyertem? :DDDD (zh meg csak egy hónap mulva szal akkó is nyertem, böö :PPPP)

Az nagyon király!!!
<#finom>

Forza Inter!

Bucser
Nyugi az anyag már megvan hozzá most próbálom összeszedni az adatokat és képleteket hozzá:)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

RaZoK
10 perc<#idiota><#idiota>

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

v=s/t?
Maradjunk témánál fiúk, aztán jöhet a többi!

Forza Inter!

Kabuto0
lol nálam valami csillagászati féleség anyagot tanulunk matekbol...
pl: számold ki hogy a nap fénye mennyi idö alatt ér a földre.
meg vannak adva a infok,pl a nap: 581,498 tíz a huszonkilencediekn...stb...
fura...

Bucser
Nem én már 4 éve:D utoljára akkor volt szerencsém makróhoz:D

Nekem ez beadandó feladat Közgé II-bõl! És nem vágja senki!
Ha nincs kész, akkor nem adja meg a gyakjegyet!

Forza Inter!

nekünk pénteken lesz mikrómakró zh

mi van, mindenki idén lett egyetemista az ezskén?

http://www.lohere.net - a MagyarChan

C:fogyasztás
I:beruházás
T:adó
G:kormányzati áruvásárlás
M:pénz
L:munka
TR:transzfer kifizetés
P:árszínvonal
Y:reálkibocsátás
Asszem ennyi!

Forza Inter!

Bucser
Akkor áruld el elõbb, hogy melyik jelölés mit takar, mert ahány tanár annyi szokás...

köszi...

Lenne egy közgé példám amit meg kellene oldanom jövõ 7 csütörtökre!
Egy gazdaságban a köv. adatokat ismerjük:
C=150+0,8Y ; I=350-22i ; T=350+0,1Y ; G=440 ; M=420 ; L=20+0,4Y-40i ; TR=150 ; P=1
-Határozza meg a költségvetés egyenlegét! -Mennyivel kellene T0-t növelni ahhoz, hogy a költségvetés egyensúlyba kerüljön? Hogyan változna ennek hatására az Y változatlan árszínvonal mellett? -Mennyivel kellene G-t csökkenteni a költségvetési egyensúly érdekében? -Mennyivel kellene a transzfereket csökkenteni ahhoz, hogy a költségvetés egyensúlyba kerüljön? -Hasonlítsa össze az egyes költségvetési elemek hatását a kibocsátásra!
Kérem, ha valaki tud segíteni írjon! Nem leszek hálátlan!

Forza Inter!

lang14
egy kedves barátomnak nyitottam mert õ még nem tud :)

pls segítsetek neki...

...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezembõl...

← ElőzőOldal 4 / 4