Miért sikeres a World of Warcraft?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nálunk guildben többszöri eset, hogy gámára ráunt player teljes tier1-2 felszerelését valami elmebaj alapján shardolta, nem játszom többé más kezébe meg ne kerüljön felkiáltással. Majd rá egy hétre rájött, hogy mekkora balfasz volt, és egy gyors GM ticket után már mehetett is a postaládájához kiszedni belõle a korábbna bezúzott felszerelési tárgyait...
"Ne legyél azok közt akik véleményezgetnek másokat, legyél talpig ember és a magad minoségével törodj, azt tedd jobbá. Nem a külsoség teszi az embert. Emlékezzél meg saját dolgaidról, amit csiszolni kell, más dolgába ne avatkozz, mint a modern emberek szokták fújjj😊"
He? Te meg mi a francról beszélsz?
Ez valami buta vicc?
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
A Chili szósz nem más, mint határozott fellépésű Ketchup.
Az evolúciós lépések a következõk: kiccsávó (apucitól kapott gépet, meg netet) elkavargászik a neten, rátalál a WoWra, apucitól kiharcolja a lét, elkezd játszani.
a., vagy megunja, akkor abbahagyja az egészet, és egy életre megutálja a MMORPG kifejezést is, és az ilyen fórumokba utálkozó leveleket ír.
b., nem unja meg, és rákockul a WoWra, és ilyen fórumokba dicsõítõ leveleket ír
c., szintén megunja, de új vizekre evezget, kipróbál más MMORPG-ket is. Ekkor talán lesz benne elég belátás, hogy összehasonlítgassa a WoW-ot a többivel, és saját véleménye alapján válasszon.
Sajnos a WoW szó sokak szemében egyet jelent a MMORPG kifejezéssel, pedig a WoW nem a legjobb, csak a legnépszerûbb. Nem szabad összekeverni a két dolgot. Még azt sem állítanám, hogy ezzel játszanak a legtöbben a világon, mert ez is hazugság 😛
Ha vki egyszer kipróbál egy Lineage-t, vagy egy GuildWars-t, akkor visszatérve a WoW-hoz csalódni fog. Ez így van.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
xbox360+komputer
Hentelés alatt nem azt értettem, hogy miylen q-ek vannak, hanem a játékosok álltalános hozzáállására céloztam, az item mániára, meg a farmolásra, és az ebbõl fakadó hentelõs játékstílusra, ami elbaszta az egész wowot. Sajnos a többség ezt szereti, blizzard meg a többségnek fejleszt, mert nekik van több pénzük, ezt van, ezt kell szeretni...egyenlõre. 😊
( http://www.3dmagicbox.com/index_hu.php )
Egyébként az sem igaz, hogy nem lehet mit csinálni, vagyis mindig ugyanazt csinálod, ez csak a hentelõs/farmolós játékot játszókra igaz, példáúl booty bay fogadójában kifejezetten szeretek rp-zni a klánom tagjaival. 😊
\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
eddig is tudtam hogy vannak kisgyerekek akik betegsen védik kedvenc játékukat és ha bármi inzultus éri akkor robbannak, de hogy ilyen sokáig tartson a dolog lol
a témához kapcsolodva szerintem a wow unalmas lessz egy idö multán mert igazábol ugyanazt csinálod nap mint nap ( egy bizonyos szint után ez méginkább igaz ).ebbe bele lehet kötni, de gondold végig mit csináltál wowban az elmult 5 napban ( jaaa hogy a különbözõ szörnyek ölése különbözõ dolognak számit? okéééé 😄 )
elfogadom hogy az embereknek van igénye ilyesmire csak azt ne értem meg hogy lehetsz képes ezért havonta fizetni is?:o
nekem megvan a guildwars, abban is lehet játszani ha éppen olyanom van, szerintem hangulatban legalább ott van mint wow és mégcsak nem is kerül annyiba... ha megunom nem játszok vele.ennyi.
Blizzlike szerveren kb 3-4 hét volt eljutni 22es szintre (asszem..lehet rövidebb , már rég volt) de sajna meguntam...
De ugy toltam hazajöttem, wow, kaja, alvás... szal 😊
Szerintem egyik MMO se fogja megközeliteni a Wow -ot egészen a Warhammer online-ig. Nos az talán hasonlitani is fog a wow-ra de mégis elég egyedi hangulata lesz, nem ugy mint a készülö Vanguard nevü szennynek...
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
"És igen, igazad van azért vannak a fórumok, hogy negatív töltetü kritikák, és mások fikázása menjen."
Elsõsorban nem ezért, de ezért IS. A negatív vélemény is vélemény, és azt is meg kell fogalmazni. Még ha neked és a "te fajtádnak" ez nem is tetszik.
Egyébként meg vicces, hogy sértõdött emberek milyen keserves elszántsággal próbálják megvédeni kedvenc játékuk becsületét 😊 Szerintem nem kell ennyire túlreagálni a dolgot, Komolytalan Úr. Mi elfogadjuk azt, hogy neked ez a játék a szived csücske. Csupán annyit írtunk, hogy számunkra ezért vagy azért szar játék. De nem személyes támadásként kell ezt megélned 😊
MJ rulz Pink Team The Only One
Egyébként, hogy kicsit megtorpedózzam magam, azt kell mondanom hogy a játék erõsen addiktív. A haverommal talán fõleg ezért hagytuk abba, volt más dolog is amit csinálhattunk volna, úgyhogy egy idõ után le kellett róla szokni. És ez a lényeg, hogy le kell tenni. Nem olyan könnyû abbahagyni, mint amilyennek kéne lennie.
Most egyébként újra gondolkodom rajta hogy elkezdjem. 1 hónap játék, aztán szünet megint. Így egészséges.
Nahh, ilyen alapon tedd fel magadnak is a kérdést! Ki kérdezett?
Sõt, minden hozzászólásra lehetne írni, hogy ki kérdezte... pffff
Azért fórum a fórum, mert mindenki elmondhatja a véleményét, ha van neki. Még ha szarozza is a játékot. De neked még a témához sincs közöd, csak az imát akarod osztani..
Egyébként megjegyezném, hogy egy MMO-nál, fõleg ha még RPG is szeretne lenni, akkor a grafika számít a legkevesebbet, szal nekem az sem ész érv, hogy "mert szar a grafikája". Egyébként meg megnézném, hogy ki csinál egy oylan játékot, amiben szabadon mászkálhatsz egy egész kontinensnyi területen, úgy, hogy egyetlen egyszer sem látod a töltõ csíkot...ja és mindezt online.
Kicsit javítom az ezelõtti hsz-em, a WoW RPG játéknak indult, csak a játékosok degradálták hentelõs játékká, ebben persze van szerepe a bliznek is, mert õt nem érdekelte a játéka, csak a minnél nagyobb haszon (minnél több játékos), és ha a játékosok javának hentelés kell, hát akkor meg is adta nekik, igazán a kiegészítõvel vágták el magukat teljesen az RPG mûfajtól, mivel az alap WoW legalább szemelõtt tartotta valamelyest a warcraft "történelmét", a BC viszont szimplán a haszon növeléséért készült, és ezt sajnos bármi áron el is akarják érni a blizznél, akár a történet árán is... :S
a skillrendszere az még mindig az etalon számomra, nagyon jó lenne, ha a wow-ban is olyan lenne... bár akkor jóval kevesebben wowoznának, mert túl bonyolult lenne 😄
nem tudom, hogy mennyire tesz antiszociálissá a wow vagy más mmorpg-k. amúgy mit értünk szocializálódásnak? szerintem azt, hogy az ember kapcsolatokat teremt, más emberekkel beszélget, satöbbi. ez megvan a wow-ban is, legalábbis én olyan klánban vagyok, ahol van teamspeak, beszélgetünk, és nem csak játékon belül. egy csomó barátot szereztem már wowon keresztül, akikbõl jópárral már irl is találkoztam 1-2 sörre 😊 nem érzem, hogy húdenagyon antiszociális lennék..
Mert volt 1-2-3 (de ezt már mondták), mert aki életében nem játszott ilyen tipusú játékkal, az is 5 perc alatt átlátja. ÉS igen, mert a WoW hentelõs játék, és nem nevezhetõ RPGnek, ez viszont nem a játék, hanem a játékosok hibája fõleg. Sosem fognak nagyközönség elõtt is sikeres RPG játékot csinálni, mivel maga az rp mûfaj eleve kizárja az olyan széleskörû sikereket, mint ami a wow elért. Amíg az emberek 99%-a hy-al, meg csõ-vel köszön, addig nem ez nem is fog sikerülni.
Vagy "hasznos" es "ertekes" dologra pazarlod az idodet es a penzed vagy "haszontalan" es "ertektelen" dologra (keves kivetel lehet)!
Esetleg "haszontalan" es "ertektelen"😄
Nekem pl. nagyon jo feszultsegoldo a WoW,megeri kifizetnem a havidijat!
Röviden akkor felvázolom a meglátásaimat, tapasztalataimat:
1.Szerintem a WOW és a hasonszõrû MMORPG-k könnyen antiszociálissá és igénytelenné tehetik azokat akik játszanak velük
2.Nem vitatom hogy lehet úgy is játszani hogy van melette valós életed is, de elõbb utóbb a virtuális életed nagyobb hangsúlyt fog kapni!
3. Nézd meg a sok zombi kínait akik farmolják a pénzt a játékban elenyészõ mennyiségû valós pénzért.
4. Halottam már olyanról is hogy apuci, anyuci meg a gyerekek is tolják a WoW-ot, szal az egész család...mondhatom szép
5. Sokáig játszottam az Anarchy Online-al, szerintem az ezerszer jobb, mint a WoW, amelett hogy részt vettem a WoW béta tesztjében, tehát van valami fogalmam róla mi is az a MMORPG.
6. Szerencsére rájöttem hogy vannak sokkal értelmesebb dolgok az életben amik értékesebbek minthogy elb@sszam az idõmet és a pénzemet egy MMORPG játékra.
7. Ezek után nem akarok leülni mint a kisiskolásmert az ilyen "Komolytalan" nickel mászkáló beképzelt arcok nekem nem fognak észt osztani...
A WoW hack`n slash ezen kar agonizalni,bar joval fejlettebb mint a diablo volt anno!
Amugy en a warcraft sorozat miatt kezdtem el,mert a vilag tortenete nagyon klassz es mivel vegigtoltam az osszes reszt,pontosan tudtam ki kicsoda es miert van ott ahol😄
A blizzard nagyon jo fejlesztoceg VOLT,ma mar inkabb csak a nevukbol es a WoW-bol elnek😞(
Szvsz attól, hogy nincs más lehetõség a kari fejlesztésre csak a kalapálás.
nekem EZ jön be a wow-ban, az hogy egy-egy bossfight elõtt teamspeaken megdumáljuk, hogy ki-hol-mit-mikor-hogyan, és nagyon jó érzés tud lenni, ha 39 másik emberrel sikerül leküzdeni az akadályokat.
az, hogy milyen a grafikája, engem annyira nem érdekel. csomószor laptopról nyomom, ott meg kénytelen vagyok levenni minimumra, de szerintem még úgy is egész szép.. tény, néhány hely nekem is túl színes, de ez van 😄 csomó helynek viszont nagyon jó az atmoszférája
2. ...
3. "Nem kisfiam. Vannak emberek, akiknek van saját véleményük. Attól, hogy jelen pillanatban nem értek egyet veled, és nem ajnározom a kedvenc játékodat, attól még nem kéne köpködnöd itt. Képzeld, nem azért nem tetszik a WoW, mert népszerû, hanem azért, mert szerintem SZAR." Ezt írtam. Te melyik részét nem érted meg, Komolytalan? Könyörgöm, ne kelljen elemekre lebontanom egy kicsivel hosszabb mondatot. Minden benne van: a "szerintem", az, hogy "miért nem tetszik", valamint, hogy "ne fikázzon azért, amiért a kedvenc játéka nem tetszik nekem".
4. Hát lássuk:
Megérdeklõdtem, hogy mégis, mi a jó benne (írják le a fanboyok), mivel nem értem a WoW-ot imádó embereket. Ezek után kifejtettem, hogy a "szerep"játék része a WoW-nak gyakorlati értelemben nem létezõ, legalább annyira adódva a játék, mint a játékosok hibájából. Hozzászúrtam annyit, hogy a grafikája szerintem giccses és randa. Említést tettem a szubkultúráról, valamint arról, hogy igen, van olyan, hogy WoW-divat, és ezt fikáztam le, mert szerintem nevetséges. Nem a játékot, hanem a WoW-divatot. Remélem, egyszer és mindenkorra sikerült elmagyaráznom egy nem túl bonyolult mondandó mélyebb értelmét.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
2. Szubkulturának nevezni egy játékot azért, mert sokan játszanak vele, hááát... Jó, legyen. Szerintem a szubkultura az feltételez valami minimális közös kommunikációs közeget.
3. Ja, hogy te azon háborodtál fel? Akkor a hõbörgésed elõtt miért nem azt ídézted be? Ami mondatra reagáltál, hogy vannak mindent sz.rozó emberek az szerintem igaz. Amit válaszul írtál, hogy vannak gondolkodó emberek, az is igaz. Az utána következõ hõbörgés meg nemigen áll semmi kapcsolatban sem a két állítással.
4. Nem kell isteníteni, de valami információ tartalmú hozzászólásokat azért elvárna az ember. Beírod hogy a wow neked nem tetszett. És? Ki nem sz.rja le? Azt se tudom ki vagy, ha holnap a fejedre esne egy tégla, nem változtatna semmit se az életemen. Pl #10 az egy értékes vélemény, akkor is ha nem hízelgõ a wowra. A tiéd meg sz.rozás.
Talán mert már volt elõzménye...
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
En jatszom vele megjelenes ota, szinte minden nap (~130nap played), es elvezem a jatekot, nem untam meg. RF online-t, Lineage 2-t eleg gyorsan sikerult felejtenem. Wownak tetszik a grafikaja, tetszik a zeneje,jo a hangulata, es tetszik, hogy lassan 2 ev utan is talalok benne kihivast.
Btw szerintem PC-RPG kategoriaban is a jobbak koze sorolhato.
Mondhattok ram emiatt amit akartok, de szerintem a WOW egy JÓ játék.
Az meg, hogy mennyire érdekes, az úgyis mindenkinek szubjektív. Valakinek pl. a Diablo is az.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing