181
  • Szefmester
    köze nincs a Blizzardhoz ezt jól tudod.. Az a baj hogy az egyik a két játék közül /wow vs G3/ RPG a másik egy agyatlan hentesprogram gyerekeknek
  • Szefmester
    képzeld az én gépemen futott a wow.. nem tetszett és eladtam.. még jó hogy csak az első hónapot toltam .. és képzeld a gépem ellenére NINCS pénzem arra a szutyokra.. talán még ha nyújtana is valami játékélményt, de hogy állandóan csak a lolnoob-ozó Steve Blood-okkal találkozzam...
  • goger
    hát igen, tény h nagyon jó a játék és annyira el lehet benne merülni h szinte semmi más nem érdekel egy idő után, én kb néhány nap alatt úgy rászoktam (előtte szinte sosem jáccottam semmiylen játékkal csak ritkán) hogy engem sem izgatott semmi.
    az eredménye meg is lett, szégyen nem szégyen az egész életemet tette tökre :S vagy ha nem is az egészet de egy jópár évig biztos nem felejtem el mit okozott nekem :S
    úghyogy én nagyon intek mindenkit tőle. (ja és most próbálok túladni rajta hogy mégcsak látni se lássam többé)
  • KIP
    "Játszottam az anarchy online-nal, és sztem az eléggé ratyi egy játék."

Valószínű azért nem tetszik, mert sokkal bonyolultabb játék mint a WoW, és az óvodás agyműködéseddel azt már nehéz lenne neked játszani, szerintem maradj a gumimacis játékoknál ugyanis neked az való:P
  • Yv@n
    Azért aki nem tudja kicsengetni a havi 3k-t egy gámára, annak egyrészt valszeg nem telik egy olyan gépr, amin élvezhetően fut, másrészt pedig meglehet, hogy kissebb gondja is nagyobb annál, mint hogy épp wow-ozni nem tud.
  • Yv@n
    Azért ha pislákol nálad valami halvány fény a nagy sötétségben, akkor talán beugrik majd, hogy a gothic-nak az égadta világon semmi köze a blizzardhoz, és így nem számíthat visszalépésnek.
  • sztechnika
    A WoW tényleg nem rossz game,maga a játékmenet tetszik,én csak annyiból nem szeretem,hogy a grafikaja "kicsit"lomha.
    Gondolom mikor olvassátok ezt már írjátok az A**ázást
  • Gviktor
    Azért van 1-2 jó tört szerver ami játszható!
  • warchief
    Jajj, nehogymár azon kezdj filozofálni, hogy mennyire lehúzás a havidíj, vagy nem? Meg mit tudnának a programozók csinálni a bevétellel? Szerinted 20k forintot nem lehúzás elkérni egy nadrágért, vagy egy processzorért videokariért akármennyit? Most őszintén, te mennyiért adnád a portékádat? Amennyiért megveszik, vagy amennyi szerintük tisztességes?
    Annyiért adják a szolgáltatást, amennyiért megveszik. Ha vészesen csökkenne az előfizetők száma, akkor biztosan változtatnának a stratégián, de ez így működik. És nem csökken, sőt. Ezért nem a blizzt kell hibáztatni, hanem az előfizetőket. És persze azt is, hogy a dio3 sc2 játékokat nagyrészük lewarezolná, ezért nem olyan jó üzlet mint a wow, amit nem lehet warezolni.
    Igen, tudom tört szerver stb., de hát azok elég gázosak. (és még finom voltam) Ők tuti nem őrzik meg 6hónapig a karidat. :)
  • CsőKujts
    Ja és remélem, hogy ezekután nem lesz "pofád" játszani a Gothic 3-al... :)
  • CsőKujts
    Te meg miről beszélsz már megint ember. :) Nem látom, hogy bárhol írtál volna ilyet. Amúgy meg ezt nem neked kell írnod hanem a Blizzardnak ráadásul olyan helyre ahol találkozok vele. De két hónap játékidő alatt én csak azzal találkoztam, hogy fél évig garantálják a karikat. Ez tény és nem is akarok tovább vitatkozni ezen.

Amúgy meg ez is röhej, hogy adnak valamit a pénzetekért. Hát elmondom ez a szint a semmivel határos. Ennyi lóvéért akár megtízszerezhetnék a szigetek számát balekok. :) Mehetnél lvl.120-ig.... és még úgy is milliomosok maradnának. De igazad van ha nektek elég egy odavetett kis csont...
  • CsőKujts
    Sajnos az ingyenes kifejezés már eleve hibás. Mivel a játékot 13 ezerért megvettem... De tudjátok mit? Tejeljetek csak a Blizzardnak engem aztán totál nem érint. Sőt ha lenne mostanában időm egész nap a gép előtt ülni valszeg én is tejelnék nekik... De attól még ez nehogymár tettszen és egyetértsek vele! Igenis lehúzásnak tartom és ennyi pénzből igenis felfogadhatnának annyi programozót amennyi jóval rövidebb idő alatt végez az általam áhitott játékokkal. :)
  • Matyóhímzés
    Naja, de kispénz - kisfoci. :D
  • cateran
    De az olyan is.....:)
  • Indigo
    "Warezoljon offline játékot, az ingyen van."

Ha tört szerveren játszik WoW-ot, az is ingyen van...
  • Matyóhímzés
    Nem azzal volt gondom amit mondtál, hanem ahogy mondtad. :)
    Lehet azt szépen is. :)
  • warchief
    "Ez lehet rád, vagy rám igaz, de sok olyan család van M.o.-on, akiknek 3-4 forint rohadt sokat számít havonta, és tényleg bunkó hozzáállás, hogy akkor ők ne játszanak vele."
    Pedíg én tényleg úgy gondolom, hogy aki nem tud, vagy nem hajlandó fizetni a wow-ért az ne játsszon vele. Ha pl. gyógyszerről, vagy kajáról van szó, akkor persze másképpen gondolom. De ez szórakozás, ami nem feltétlenül szükséges, ezért nincs úgymond "rászoruló". Warezoljon offline játékot, az ingyen van.

"Igenis legyenek olcsóbbak azok a Lamborghini-k :D"
    Ezt teljes mértékben támogatom. :D
  • Matyóhímzés
    1: Nem mondtam, hogy gond, hogy pénzt kér havonta a blizz a wowért, azt mondtam, hogy bunkóság azt mondani, hogy hát haver megszoptad, mert csóró vagy.
    2: Igenis legyenek olcsóbbak azok a Lamborghini-k :D
  • cateran
    Szerintem meg bunko hozzaallas a Lamborghini cegtol,hogy olyan dragak az autoi......Ha olcsobban adnak, biztosan tobben vennek.......es hat vannak olyan autok amik olcsobbak.........
  • Matyóhímzés
    Gumimaci grafikában meg igazad van, w3-nak is ilyen grafikája volt.
  • Matyóhímzés
    Nagyából egytértek, kivéve 2 dologban.

"Azért lássuk be, hogy a 3-4 huf nem olyan vészes havonta"

Ez lehet rád, vagy rám igaz, de sok olyan család van M.o.-on, akiknek 3-4 forint rohadt sokat számít havonta, és tényleg bunkó hozzáállás, hogy akkor ők ne játszanak vele.

"Ez olyan "rpg-light", amilyen nemcsak itt van, hanem filmekben, zenékben is"

rpg=szerepjáték. Mit jelent a szerepjáték? Egy karaktert játszani, wow esetében megszemélyesíteni egy orkot/embert/trolt kinek mi. Amíg játszol a wowal és úgy köszönek egymásnak az emberek, hogy hy, meg a "társalgás ilyen magasröptű mondatokból áll, hogy "pls heal", "wtf", és társai, kétlem, hogy akárcsak tpg-light-ról is beszélhetnénk....sokan összekeverik a fantasyt az rpg-vel pedig a kettő messze nem ugyanaz, az rpg egy játék stílus, a fantasy megy játék környezet, rpgt lehet játszani sci-fiben, ww2-s fps-ben, vagy akármiben.
  • warchief
    Ja és a gumimaci grafikát sem értem miért fikázzák a warcraft univerzumot kedvelők? Az összes warcraft játékra ez jellemző. Szerintem semmi gond vele.
  • warchief
    Sziasztok!

Látom, elég nagy vitákat kavar itt is a játék. Főleg, hogy megszólalnak itt a "minden populárist fikázok" tipusú emberek, akik szerintem még nagyobb "trendy"-k, csak az előjel pont az ellenkezője. (na ez így visszaolvasva elég hülyén hangzik, de remélem tudjátok, hogy mire gondolok. A másik nagy vitagerjesztő a warezolós csoport, akik nem hajlandók kifizetni a havidíjat, de azért játszanának.
    Azért lássuk be, hogy a 3-4 huf nem olyan vészes havonta, főleg azoknak, akik sokat játszanak. Persze van aki nem tudja megfizetni, de azok ne játszanak wow-val. Jó ez elég bunkón hangzik, de pl én sem csinálok sokmindent, mert nincs rá lóvém. Pl. nem paintball-ozok, mert nem telik rá.
    Szóval, hogy szerintem miért játszanak sokan mégis? Szerintem azért mert hihetetlenül egyszerű a játék, és mégis olyan rpg-jellegű. Sokmindent lehet benne csinálni, és folyamatosan frissítik a tartalmat. Egy egyszemélyes játékban végigtolod a történetet és kész. Itt mindíg van olyan dolog, amire azthiszed, hogy sohasem tudod megszerezni, de egyszercsak meglesz, és akkor ott a köv dolog. Mindezeket különösebb erőfeszítés nélkül meg lehet szerezni. Itt a játékosok 95%-ra gondolok, nem pedig a "world first" kockákra.
    Persze meg lehetne oldani, hogy sokkal nehezebb legyen tárgyakat szerezni, szintet lépni stb., de akkor a tizede sem játszana a mostani játékosoknak. Ez olyan "rpg-light", amilyen nemcsak itt van, hanem filmekben, zenékben is. Könnyű szórakozás, és hát erre van igény. Szeretnék én is valami komolyabb rpg-vel játszani (akár offline is!!!), de azthiszem én vagyok kisebbségben.
    A wow-val is sokat játszottam, és nem bántam meg. Igaz már pár hónapja nem tolom, de mégis örülök, hogy kipróbáltam. Nem rossz játék ez.
  • Yv@n
    Nem vágom egyébként, hogy miért is sok havi 3k. Egy átlagos idióta egy hétvégén többet kúr el bulizásra. Ebből meg ráadásul egész hónapban tolhatod, és előfizetőként folyatmatosan kapod az új tartalmat.

Külön jó, hogy a nagyszájú warez huszárok verik általában a legjobban a taknyukat, hogy mégis hogy képzeli valaki, hogy havidíjjat kér egy szolgáltatsért :D Hát igen, gáz, de ezt nem lehet lewarezolni :)

Nem hivatalos szerverekről ne beszéljünk inkább. Aki játszott az off szerveren, és látott tört szervert, annak eszébe sem jut az utóbbi.
  • Yv@n
    Szerintem pedig elég egyértelműen írtam le, hogy 1etlen mail küldésével a supportnak az általad problémásnak ítélt dolog kivédhető.

Amit nem láttál meg, az épp az hogy az a nevetséges fanboy hozzáállás, amikor is szarozod a céget mert épp nem azt csinálja ami neked az álmod.

Nemtudom WoW nagyjából mennyi erőforrást visz el a fejlesztésekből, de közismert tény (amennyiben valaki szarozáson kívül veszi a fáradtságot, hogy utána olvasson 1-2 dolgonak), hogy blizzardnél háztájon belül több különálló fejlesztő csoport van, akik egymástól függetlenül ténykednek. Tehát aki a te hőn áhított starcraft2-det/diablo3-adat esetlegesen 1 éve kódolja, az nagy valószínűség szerint egy nyamvadt sort nem gépelt a wow fossásába.

Dio 1-2 nagy kedvenc volt nálam is, de wow által nyújtott többlet után offline módban egyszerűen érdektelenné válna számomra.

Szerintem ha lesz Diablo3, akkor az mindenképpen valamiféle MMO lesz, mert más esetben visszalépés lenne...
  • Evil Merodak
    X játékban - amennyiben az nem MMO - tudsz csítelni -> végig tudod vinni. Amúgy meg ez a fajta lehúzás engem leginkább az államra emlékeztet. Kifizetek 1 csomó adót azért hogy utána olyan szabályokat találjanak ki amivel engem korlátoznak. Hát menjenek a ...

Kindred Blades: BTW mi az a vérpistikés crafting?

Akik sokallják a havidíjat: Miért nem mentek akkor 1 tört szerverre?
  • Morden23
    Tök egyszerű. A WoW egy havidíjas, elég rendesen lehúzós játék, akár tetszik, akár nem. Hál' Istennek ilyen problémáim nincsenek, mert akkor sem játszanék vele, ha bottal kergetnének.

A lényeg a lényegben az, hogy peched van: nem tetszik a finanszírozási rendszer, de tetszik a játék.
    A WoW ingyen nem lesz elérhető. Ami, ha belegondolsz, tök logikus. Ha nekem lenne egy olyan játékom, amivel így is 6 millió (vagy mennyi) fanboy játszik, engem sem érdekelne, hogy félennyiért 10 millióan vennék.

Igazából tényleg nem teljesen értem, hogy mit akarsz mondani: "Tudod mit oldják meg..."
    De mit? Hogy neked ingyenes legyen? Mindenkinek ingyenes legyen? És egyébként is, miért is legyen ingyenes?
  • Matyóhímzés
    Ez olyan, mintha felháborodnál azon, hogy megveszed az x játékot y pénzért, és hogy képzelik, hogy meghalhatsz benne, ha egyszer már fizettél érte. :D
    Ez hülyeség.
  • P3h3ly
    Spica, a statikus történet a komplexitás illetve egyéb okok miatt szinte minden számítógépes szerepjátékra igaz, nem csak az mmo-kra (sőtt talán minden sz. játékra?).

Épp ezért ne hasonlítsd már össze az igazi szerepjátékot egy számítógépes játékkal, nem azonos kategória.
  • xy21
    Én ezzel még sose jácottam és sose fogok.Én maradok a jó öreg diablónál ingyen.
  • Kindred Blades
    Ha tényleg játszol szerepjátékot, akkor tudod jól, hogy mi kell hozzá: fej, amivel gondolkodsz, száj, amivel beszélsz/ kéz, amivel írsz. Ennyi, és nem több. A többi csak körítés. Amiért a wow esetében tényleg sokat kell fizetni (ha ezt a szempontot vesszük). De a lehetőség megvan, ha megtalálod hozzá az embereket (amit néhány szerveren tényleg nehéz). Nemrég beszerveztünk pár hordást, ők lettek a mobok, néhány allist npc-nek, és egy nem egészen 6 óráig tartó rpg kalandot játszottunk végig az egyik srác tolmácsolásában. No persze ezt megtehetném ingyen is, nem két hónapra 8k-ért. De megtehetem a játékban, ahogy meg is tettem, és meg is fogom még.
    Evil, a szakmák korlátozása egy egyszerű, és igen hasznos megoldás arra, hogy kiszűrjék a vérpistikés crafting-et, mint egyfajta exploit-ot. Csak úgy, mint a BoP-os tárgyak. Ez játéktechnikai megoldás, nem pedig személy ellen irányuló szemétség. Szerintem.
    A vélemények persze magánjellegűek, mielőtt elkezdődne a hülyézés, mint alant oly sokszor, előre üzenem az esetleges delikvenseknek, hogy hasnló jókat nekik is.
  • CsőKujts
    Nekem nagyonis tettszik a WoW. Mindenképp a kedvenc játékaim közé sorolom. A példád meg szerintem ha jobban átgondolod xar. De semmi baj.
  • Evil Merodak
    Az egészben nem is a havidíj a felháborító, hanem az hogy ha már egyszer kifizetek 3-4000 Ft-t havonta akkor már ne korlátozzák le a játékban a megtanulható szakmák számát. Mert pl ha az ember megtanul bányászni akkor jól jönne mellé a kovács + a mérnöki szakma. Ezért tolom én is tört szerveren + azért mert az eddigiek alapján a Blizzardnak nincs hivatalos funszervere.
  • Indigo
    "Úgy gondolom ha már kébasszott 400k-t ráköltöttem a gépemre már még ne füzessek mindenféle szaros játékra is. Tudod mit oldják meg..."

Ez egy vicc... Mármint a hozzáállásod. Egyrészt nem kötelez rá senki, hogy fizess egy olyan játékért, ami neked nem tetszik. A másik meg, hogy ez olyan mintha azt mondanád: "úgy gondolom, ha már 3 millát kipengettem azért a rohadt kocsiért, nehogy már még benzinre is költsek. oldják meg valahogy hogy ingyen járhassak vele"...
  • CsőKujts
    Ne érts félre nem menőzésből írtam a 400k-t ugyanis azt x időre értettem. Igazad van írhattam volna akkor x pénzt is de ez csak egy megközelítő valami volt az elmúlt 2-3 évre...
  • Spica
    nagyon szép és jó a cikk, de a wow számomra még egy unalmas ocskaság marad, igaz ez az összes online játékra, ami statikus és amit RPG névvel csúfolnak.. én aki játszottam szerepjátékot élőben nem tudom megérteni, hogy ezen mi az érdekes, egy adott történet, amit megmásítani se lehet pff

nekem nem tetszik se a hangulata, se a grafikája, se a játékmenete.. csak az a szívás, hogy haverok egy része rákockult erre a játékra :S

a blizz meg megéri a pénzét, amiért ilyen 'populáris trágyát' csinálnak a warcraftos történetből, ami egy jól összerakott 1-2-3 rész alatt alakult ki.. értve a populáris alatt, hogy azt a kevés RPG elemet, amit egy online játékba bele lehet vinni, még azt is elhanyagolták, azért, hogy egyszerűbb legyen és több embert nyerjenek meg vele.. a játék neve lehetne 'diablo of warcraft', mert egy hack and slash az egész.. mondjuk ha már hack and slash, sztem még mindig jobb bármelyik diablo, de ez is egyéni vélemény

gyertek starcraftozni, igaz 8 éves szar, de emellett a blizz legjobb játéka és sztem minden idők eddigi legjobb és legdinamikusabb RTS-e

amen

• Morden23
    Felesleges azon vitatkozni, hogy sok-e a befizetendő összeg a WoW-ra. Pont annyi, amennyiért veszik az emberek. Így is folyamatosan gyűlik az előfizetői körük.
    Az "egyéni nyomorod" (már kébasszott 400k-t ráköltöttem a gépemre) senkit nem érdekel (ez most nem bunkózás a részemről, hanem szimpla tény - az meg már egy külön történet, hogy nem kell 400K-s masina a WoW-hoz, de nyilván nem ezért dobtad össze).
    Nem is kell mindenféle szaros játékra pénzt kidobni. Senki nem kötelez senkit, hogy 61K-ért nyomja egy éven át a WoW-ot, de a piaci helyzet azt igazolja, hogy ennyiért még bőven elegen nyomják, ráadásul elég rendesen gyarapodnak a gamerek.

A "megkockulás" pedig minden termék alapvető lényege, más kérdés, hogy nem használják ezt a kifejezést mosópor vagy ruha, vagy akármilyen más cucc esetében. A "megkockulás" jelenti a WoW-divatot, ilyen egyszerű. Magyarán a "kockult" az, aki követi a WoW-trendet.

Diablo3 helyett meg fejleszthetnének Starcraft 2-őt. :D

• sonic1xx
    Én egyet értek azzal hogy ez az egy jó MMORPG. Játszottam az anarchy online-nal, és sztem az eléggé ratyi egy játék. Sajnos a wownak csak tört szerveres változatát láttam, de:a grafika lenyűgözött, a hangulat remek(és én nem játszottam a sima warcraft sorozattal mert az nem igazán tetszett), a zenei aláfestésre sincs panasz. Igaz hogy rpgnek nem teljesen nevezhető, de "rokonságban" van vele. A harc rendszer pedig jó megoldás egy mmohoz.
    Ami viszont a pénzt illeti az majdnem a rablással egyenlő!!!! Annyi pénzt elkérni havonta, pofátlanság. Annyiért minden hétvégén elmegyek discoba! Én még tanulok, és nincs havi 3000em egy játékra! És ha lenne sem költenék!
    Aki meg divatnak mondja az nem normális! Egy game-ből nem lehet divat!
    Attól amiket elmondtam még nagyon jó játék, és ha nem lesz havidij, 100% hogy megveszem!
  • CsőKujts
    Már ne is haragudj de tök érthetően magyarul beírtam, hogy nehezményezem azt, hogy fél év után nem garantálják a karakteredet. Erre te beírod, hogy mi a francról beszélek? Akkor most ki itt a hülye? :)

A szavaimat pedig nemigazán kéne kiforgatni mivel egy szóval nem írtam olyat, hogy állítsák le. Azt írtam, hogy csinálják meg szépen a Dio 3-at, meg a starcraft 2-öt. Mivel az jobb lenne neked is csak nem fogod fel mert megkockultál. Ez nekik jó...
  • CsőKujts
    Ne fárasszuk egymást. Tolod egy évet plusz megvetted a gamet az 61 ezer forint. Nem azért mert csóró vagyok általában semmit sem sajnálok magamtól ami jó. De akkor is pofátlanság maga a havidíj. Úgy gondolom ha már kébasszott 400k-t ráköltöttem a gépemre már még ne füzessek mindenféle szaros játékra is. Tudod mit oldják meg...