Miért sikeres a World of Warcraft?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy meg ez is röhej, hogy adnak valamit a pénzetekért. Hát elmondom ez a szint a semmivel határos. Ennyi lóvéért akár megtízszerezhetnék a szigetek számát balekok. 😊 Mehetnél lvl.120-ig.... és még úgy is milliomosok maradnának. De igazad van ha nektek elég egy odavetett kis csont...
Ha tört szerveren játszik WoW-ot, az is ingyen van... <#miaz>#miaz>
Lehet azt szépen is. 😊
A Chili szósz nem más, mint határozott fellépésű Ketchup.
Pedíg én tényleg úgy gondolom, hogy aki nem tud, vagy nem hajlandó fizetni a wow-ért az ne játsszon vele. Ha pl. gyógyszerrõl, vagy kajáról van szó, akkor persze másképpen gondolom. De ez szórakozás, ami nem feltétlenül szükséges, ezért nincs úgymond "rászoruló". Warezoljon offline játékot, az ingyen van.
"Igenis legyenek olcsóbbak azok a Lamborghini-k 😄"
Ezt teljes mértékben támogatom. 😄
Those who wish to follow me I welcome with my hands
2: Igenis legyenek olcsóbbak azok a Lamborghini-k 😄
"Azért lássuk be, hogy a 3-4 huf nem olyan vészes havonta"
Ez lehet rád, vagy rám igaz, de sok olyan család van M.o.-on, akiknek 3-4 forint rohadt sokat számít havonta, és tényleg bunkó hozzáállás, hogy akkor õk ne játszanak vele.
"Ez olyan "rpg-light", amilyen nemcsak itt van, hanem filmekben, zenékben is"
rpg=szerepjáték. Mit jelent a szerepjáték? Egy karaktert játszani, wow esetében megszemélyesíteni egy orkot/embert/trolt kinek mi. Amíg játszol a wowal és úgy köszönek egymásnak az emberek, hogy hy, meg a "társalgás ilyen magasröptû mondatokból áll, hogy "pls heal", "wtf", és társai, kétlem, hogy akárcsak tpg-light-ról is beszélhetnénk....sokan összekeverik a fantasyt az rpg-vel pedig a kettõ messze nem ugyanaz, az rpg egy játék stílus, a fantasy megy játék környezet, rpgt lehet játszani sci-fiben, ww2-s fps-ben, vagy akármiben.
Látom, elég nagy vitákat kavar itt is a játék. Fõleg, hogy megszólalnak itt a "minden populárist fikázok" tipusú emberek, akik szerintem még nagyobb "trendy"-k, csak az elõjel pont az ellenkezõje. (na ez így visszaolvasva elég hülyén hangzik, de remélem tudjátok, hogy mire gondolok. A másik nagy vitagerjesztõ a warezolós csoport, akik nem hajlandók kifizetni a havidíjat, de azért játszanának.
Azért lássuk be, hogy a 3-4 huf nem olyan vészes havonta, fõleg azoknak, akik sokat játszanak. Persze van aki nem tudja megfizetni, de azok ne játszanak wow-val. Jó ez elég bunkón hangzik, de pl én sem csinálok sokmindent, mert nincs rá lóvém. Pl. nem paintball-ozok, mert nem telik rá.
Szóval, hogy szerintem miért játszanak sokan mégis? Szerintem azért mert hihetetlenül egyszerû a játék, és mégis olyan rpg-jellegû. Sokmindent lehet benne csinálni, és folyamatosan frissítik a tartalmat. Egy egyszemélyes játékban végigtolod a történetet és kész. Itt mindíg van olyan dolog, amire azthiszed, hogy sohasem tudod megszerezni, de egyszercsak meglesz, és akkor ott a köv dolog. Mindezeket különösebb erõfeszítés nélkül meg lehet szerezni. Itt a játékosok 95%-ra gondolok, nem pedig a "world first" kockákra.
Persze meg lehetne oldani, hogy sokkal nehezebb legyen tárgyakat szerezni, szintet lépni stb., de akkor a tizede sem játszana a mostani játékosoknak. Ez olyan "rpg-light", amilyen nemcsak itt van, hanem filmekben, zenékben is. Könnyû szórakozás, és hát erre van igény. Szeretnék én is valami komolyabb rpg-vel játszani (akár offline is!!!), de azthiszem én vagyok kisebbségben.
A wow-val is sokat játszottam, és nem bántam meg. Igaz már pár hónapja nem tolom, de mégis örülök, hogy kipróbáltam. Nem rossz játék ez.
Külön jó, hogy a nagyszájú warez huszárok verik általában a legjobban a taknyukat, hogy mégis hogy képzeli valaki, hogy havidíjjat kér egy szolgáltatsért 😄 Hát igen, gáz, de ezt nem lehet lewarezolni 😊
Nem hivatalos szerverekrõl ne beszéljünk inkább. Aki játszott az off szerveren, és látott tört szervert, annak eszébe sem jut az utóbbi.
Amit nem láttál meg, az épp az hogy az a nevetséges fanboy hozzáállás, amikor is szarozod a céget mert épp nem azt csinálja ami neked az álmod.
Nemtudom WoW nagyjából mennyi erõforrást visz el a fejlesztésekbõl, de közismert tény (amennyiben valaki szarozáson kívül veszi a fáradtságot, hogy utána olvasson 1-2 dolgonak), hogy blizzardnél háztájon belül több különálló fejlesztõ csoport van, akik egymástól függetlenül ténykednek. Tehát aki a te hõn áhított starcraft2-det/diablo3-adat esetlegesen 1 éve kódolja, az nagy valószínûség szerint egy nyamvadt sort nem gépelt a wow fossásába.
Dio 1-2 nagy kedvenc volt nálam is, de wow által nyújtott többlet után offline módban egyszerûen érdektelenné válna számomra.
Szerintem ha lesz Diablo3, akkor az mindenképpen valamiféle MMO lesz, mert más esetben visszalépés lenne...
Kindred Blades: BTW mi az a vérpistikés crafting?
Akik sokallják a havidíjat: Miért nem mentek akkor 1 tört szerverre?
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
A lényeg a lényegben az, hogy peched van: nem tetszik a finanszírozási rendszer, de tetszik a játék.
A WoW ingyen nem lesz elérhetõ. Ami, ha belegondolsz, tök logikus. Ha nekem lenne egy olyan játékom, amivel így is 6 millió (vagy mennyi) fanboy játszik, engem sem érdekelne, hogy félennyiért 10 millióan vennék.
Igazából tényleg nem teljesen értem, hogy mit akarsz mondani: "Tudod mit oldják meg..."
De mit? Hogy neked ingyenes legyen? Mindenkinek ingyenes legyen? És egyébként is, miért is legyen ingyenes?
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Ez hülyeség.
Épp ezért ne hasonlítsd már össze az igazi szerepjátékot egy számítógépes játékkal, nem azonos kategória.
Evil, a szakmák korlátozása egy egyszerû, és igen hasznos megoldás arra, hogy kiszûrjék a vérpistikés crafting-et, mint egyfajta exploit-ot. Csak úgy, mint a BoP-os tárgyak. Ez játéktechnikai megoldás, nem pedig személy ellen irányuló szemétség. Szerintem.
A vélemények persze magánjellegûek, mielõtt elkezdõdne a hülyézés, mint alant oly sokszor, elõre üzenem az esetleges delikvenseknek, hogy hasnló jókat nekik is.
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Ez egy vicc... Mármint a hozzáállásod. Egyrészt nem kötelez rá senki, hogy fizess egy olyan játékért, ami neked nem tetszik. A másik meg, hogy ez olyan mintha azt mondanád: "úgy gondolom, ha már 3 millát kipengettem azért a rohadt kocsiért, nehogy már még benzinre is költsek. oldják meg valahogy hogy ingyen járhassak vele"... <#vigyor2>#vigyor2>
nekem nem tetszik se a hangulata, se a grafikája, se a játékmenete.. csak az a szívás, hogy haverok egy része rákockult erre a játékra :S
a blizz meg megéri a pénzét, amiért ilyen 'populáris trágyát' csinálnak a warcraftos történetbõl, ami egy jól összerakott 1-2-3 rész alatt alakult ki.. értve a populáris alatt, hogy azt a kevés RPG elemet, amit egy online játékba bele lehet vinni, még azt is elhanyagolták, azért, hogy egyszerûbb legyen és több embert nyerjenek meg vele.. a játék neve lehetne 'diablo of warcraft', mert egy hack and slash az egész.. mondjuk ha már hack and slash, sztem még mindig jobb bármelyik diablo, de ez is egyéni vélemény
gyertek starcraftozni, igaz 8 éves szar, de emellett a blizz legjobb játéka és sztem minden idõk eddigi legjobb és legdinamikusabb RTS-e
amen
Az "egyéni nyomorod" (már kébasszott 400k-t ráköltöttem a gépemre) senkit nem érdekel (ez most nem bunkózás a részemrõl, hanem szimpla tény - az meg már egy külön történet, hogy nem kell 400K-s masina a WoW-hoz, de nyilván nem ezért dobtad össze).
Nem is kell mindenféle szaros játékra pénzt kidobni. Senki nem kötelez senkit, hogy 61K-ért nyomja egy éven át a WoW-ot, de a piaci helyzet azt igazolja, hogy ennyiért még bõven elegen nyomják, ráadásul elég rendesen gyarapodnak a gamerek.
A "megkockulás" pedig minden termék alapvetõ lényege, más kérdés, hogy nem használják ezt a kifejezést mosópor vagy ruha, vagy akármilyen más cucc esetében. A "megkockulás" jelenti a WoW-divatot, ilyen egyszerû. Magyarán a "kockult" az, aki követi a WoW-trendet.
Diablo3 helyett meg fejleszthetnének Starcraft 2-õt. 😄
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Ami viszont a pénzt illeti az majdnem a rablással egyenlõ!!!! Annyi pénzt elkérni havonta, pofátlanság. Annyiért minden hétvégén elmegyek discoba! Én még tanulok, és nincs havi 3000em egy játékra! És ha lenne sem költenék!
Aki meg divatnak mondja az nem normális! Egy game-bõl nem lehet divat!
Attól amiket elmondtam még nagyon jó játék, és ha nem lesz havidij, 100% hogy megveszem!<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
A szavaimat pedig nemigazán kéne kiforgatni mivel egy szóval nem írtam olyat, hogy állítsák le. Azt írtam, hogy csinálják meg szépen a Dio 3-at, meg a starcraft 2-öt. Mivel az jobb lenne neked is csak nem fogod fel mert megkockultál. Ez nekik jó...
Köcsög blizzard meg, hát a piszkos életbe, hihetetlen...évekig fejleszt valamit, most pénzt keres belõle. Rengeteget. És nem fejleszt belõle a te kedvedért diablo3-at...hát én a helyedben indulnék a nemzetközi bíróságra. Ez tarthatatlan állapot. Kötelezni is kellene õket, hogy a világon jelenleg legjátszottabb MMORPG-t azonnali hatállyal állítsák le, és az eddigi összes bevételüket szórják szét a rászorulók között...
viszont a PvP -je sz*r 😞
és a grafikája se az én stílusom...
meg a community nagy része is f*s
csak ennyit akartam mondani, senki ne vegye sértésnek, ezt csak pár hónapos játék tapasztalatom alapján mondom + amit olvastam, hallottam, mondtak... Lehet hogy mostmár a PvP -je is bonyolultabb, nem csak zergbõl áll, és nem tart egy harc fél óráig... A PvE már nem csak grindelésbõl + nyuszi fülek begyûjtésébõl áll, és az emberek (fõleg a "magyar szerveren") is normálisabbak és nem 13 éves tard Diablo skilles kölök :p .
\"...Stalky standing ontop of 30+ dead enemies...\" Hinni mindenkinek kell. Én azt hiszem, iszok még egy pohárral...
Mint WoWban es jatekfejlesztesben is erintett ember szeretnek a Cikkhez hozzaszolni.
Azaz meirt is sikeres a World of Warcrat.
Szerintem a WoW siekrenek kulcsa 2 nagyon fontos dolog, ezekbol az egyik regre nyulik vissza, megpedig a Warcraft 1 reszehez. Az emlitett jatek fejlesztesekor a Blizzardnal sokkal tobb eroforrast (energia, penz, ido, emberanyag) forditottak a game hatterenek megalkotasara, mint azt a jatek megkovetelte volna. Gyakolatilag mar akkor kidolgoztak a komplett vilagot, amiben most jatszunk. A Warcraft kesobbi epizodjaiban pedig egyre tobbet csepegtettek nekunk, es egyre tobb nyitott kerdest hagyva maguk utan, ami beinditotta az emberek fantaziajat. Megjelentek a regenyek, es egyeb a Blizzard altal eljuttatott kiegeszitok. Ettol a pontol a folyamat ongerjesztove valt.
Hogy mit is jelent ez? A WoW-ot mint olyan evekkel a megjelenes elott mar beleultettek az emberekbe es nem hagytak, hogy az tavozzon onnan.
A masodik resz mar jatektechnikai:
Sikerult olyan tartalommal megtolteniuk a WoW vilagat, amely mindenki szamara erdekes lehet.A heti par orat jatszo casual gamer szamara szintugy, mint a HCraidben napi 6 orat eltolto jatekosnak.
Es egy kis szemelyes tapasztalat:
A WoW megjelenese ota jatszom.( kisebb kihagyassal ) mind PvP es RP servereken. A jatekot lehet elvezni, ha akarjuk. Nagyon sok mulik azon, hogy milyen embereket is gyujt maga kore az ember. Teny es valo, hogy mas jatekokra nem marad idom (atlagosan 2-6 orat jatszom egy nap) VISZONT: Van maganeltem, baratnom, van munkam es van szabadidom, arra amire szeretnem. Mert a WoW megengedi.
Meg egy kerdesre kiternek : WoW mint szerepjatek : Igenis van lehetoseg szerepjatekra es a kulcsszo szamomra a _lehetoseg_. Attol nem leszel szeretjatekos, hogy hetvegen a M.A.G.U.S. konyvet kirakod az asztalra, vagy eppen egy Vampire: the Masquerade-et teszel a parnad ala a sotetben. Tenni kell erte. Neked kell a szerepedet jatszani.
Konkret peldat is hoznek, RP szerver, RP-s haver. Ork warrior. Addig nem volt hajlando ertelmesen beszelni, amig fel nem lett buffolva AI-val (intelligencia noveles). Kepzeljetek el a helyzetet, Jon az ork harcos ... : huuuu csillivilli, en odamegy megol, szintu volta tarsalgas, de amint megkapta az AI-t teljesen ertelmesen beszelt, talan meg szavalt is valamit >D.
Abba, hogy a WoW divat-e, vagy nem inakbb nem mennek bele. Ismerek nem egy olyan embert, aki divatbol kezdett jatszani, de megszerette es akkor sem hagyna abba, ha mindenki mas ezt tenne.
Vegszonak csak annyit, hogy a WoW adott nekunk egy mar megismert vilagot es egy _lehetoseget_ hogy kield magad (RP es HC tekintetben egyarant).
A lehetoseggel csak elni kell. Nem csak a vegletek leteznek.
.:SanquaL:.
"Life is Short, Play More!"
az is egy ilyen exploitot használ, ergo törlik az accountját (nem csak bannolják).
Másodlagos szakmát (horgászat, stb) mindet megtanulhatod.
Én is ezt mondom, 2x nem lehet belõle elmenni moziba. Így meg 1 hónapig játszhat érte az ember...
PvP részérõl mindenki megfeledkezik a WoWnak, pedig az is érdekes tud lenni. Fõleg most 1.12-es patch után hajnali 6-kor is mennek a bgk, szóval már napszakhoz sincs kötve. Ilyen apróságok, amik miatt elég sokan megtalálják a számításukat a WoWban.
Ez gyakorlatilag minden szórakozásra igaz.
"2.Nem vitatom hogy lehet úgy is játszani hogy van melette valós életed is, de elõbb utóbb a virtuális életed nagyobb hangsúlyt fog kapni!"
Jó, akkor mondom a menyasszonyomnak, aki wowos pályafutásom kezdetén még csak barátnõm volt, hogy mégse szeretnék babázni, mert a virtuális életemnek kell elõtérbe nyomulnia szerinted.
"3. Nézd meg a sok zombi kínait akik farmolják a pénzt a játékban elenyészõ mennyiségû valós pénzért."
És mit nézzek rajtuk? Azt hogy hány 10ezer ilyen accountot törölnek havonta? Egyéb MMO játékoknak alig van annyi elõfizetõje, mint amennyit a WoWból már töröltek a game policy megsértése miatt.
"4. Halottam már olyanról is hogy apuci, anyuci meg a gyerekek is tolják a WoW-ot, szal az egész család...mondhatom szép"
Hallottam már olyat, hogy egy család moziba ment, mondhatom szép...
"5. Sokáig játszottam az Anarchy Online-al, szerintem az ezerszer jobb, mint a WoW, amelett hogy részt vettem a WoW béta tesztjében, tehát van valami fogalmam róla mi is az a MMORPG."
És sikeresebb? Ugyanis a cikk arról szól. Egyébként nem lettél függõ? Vagy azt a betegséget csak a WoWtól lehet elkapni, meg esetleg a fidesztõl?
"6. Szerencsére rájöttem hogy vannak sokkal értelmesebb dolgok az életben amik értékesebbek minthogy elb@sszam az idõmet és a pénzemet egy MMORPG játékra."
Jó, csináld azt. Én is szívesebben vitorláznék pl, csak míg 1 valamire való vitorlás 50 milánál kezdõdik, addig a wowot megúszom habi 13 eurobol.
"7. Ezek után nem akarok leülni mint a kisiskolásmert az ilyen "Komolytalan" nickel mászkáló beképzelt arcok nekem nem fognak észt osztani..."
Észt nem is, azt apukád meg anyukád osztotta. Max tudást bele, ha nem betonoznád be az ajtót.
a lezárt területre kalandozókat amúgy nem nagyon szokták cseszegetni, amíg nem jutnak olyan elõnyökhöz, amikhez nem kéne
merodak: amúgy igen, hivatalos szerveren csak két professiont tudhatsz egyszerre, de ebbe nem tartozik bele a first aid, a fishing és a cooking, azt mindenki megtanulhatja a 2 fõ prof mellett.
www.eve-online.hu
magyar oldal, forumok kozul a kezdo faq-ot olvassatok el)
És én megmondom mi nem tetszik.. hát ez.. az eleje unalmas... a játékosok nagy része egyszerû hs játékot játszik tehát már csak sima MMO a wow nem MMORPG... azán még ronda is, tudom ez elég szubjektív de valóban gumimacis -nem tudom ki találta ki de tetszik a kifejezés- 2 óra játék után elszédültem és elhánytam magam.. éljen az epilepszia.. -kár hogy csak a turok2 nél jött elõ ez..-. Én inkább elmegyek Lineage2-zni vagy Anarchy-zni Sokkal hangulatosabbak azok a világok.. Az L2-vel 2 bajom van csak .. a sötét elfek futásanimja , és az Orkok Adoniszi teste..
És annak teljesen igaza volt valakinek a wow nem a legjobb MMO... csupán a legnépszerûbb...
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Kiemelném a kezelõ felületet. Iszonyatosan eltalált, logikus, kézre áll, és teljes mértékben testreszabható. Szerintem tudat alatt nagyon sokat dob az élvezeti szinten. Az pedig, hogy egyszerû xml+lua kombóval teljesen modolható is, iszonyatos lehetõségeket hordoz magában, amivel a fogékonyabb játékosok rendre élnek is.
Egyertelmu, hogy vannak akiknek tetszik, es az is, hogy van akinek nem. Ez a vita ami itt folyik kb. a Rock vs. House melyik a jobb szinten van.
Eszerveket persze fel lehet hozni, hogy miert jo (hangulat,zene,kihivas) ill. rossz (addiktsag,"gumimaci",hacknslash) a jatek, de a commentek nagy resze meg se probal errefele tendalni, egyszeruen isteniti vagy leszarozza a jatekot.
Mindenesetre Pszichologus halgatoknak az internetes forumviselkedes remek diplomamunka lehet. 😊.
Ha valaki nagyon komoly osszetett RPG-t akar tolni, az jatszon EVE-el.
A wow szerintem azert sikeres, mert a hangulattal rengeteg embert megfogtak, es a jatek "egyszeru" iranyitasa mellett (azert ezen is lehetne vitazni egy darabig de ez egy masik tema), nagyon nagy kihivasok is vannak (High level instak - 40 ember osszehangolt jateka).