Gondban lesz a Vista a nagyfelbontású videókkal?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na igen, legjobb példa a Retekklub féle Evil Dead 2 címû film. Teljes lendülettel indultam volna a boltba érte, amikor megtudtam róla 1-2 dolgot. Az egyik zavaró tényezõ az, hogy akkor még 2500 forinton felül volt. A másik meg az, hogy az a film eredetileg 4:3-as film, az amerikai eredeti kiadás is ilyen. RTL Klub mit csinált? Levágta a kép tetejét és alját. Hát bekaphatják... Aztán úgy döntöttem, hogy az RTL által megvágott filmért nem adok ki pénzt. Még az a szerencse, hogy a logo-jukat nem teszik ki a filmre...

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)

Ne az elsõ generációs P4-es Celeron-ban gondolkodj, 256Mb-tal, hanem nagyobb gépben. Ha eljössz velem a boltba, és fizeted, akkor bebizonyítom, hogy 32 bites gépbõl is tudok magamnak olyat összerakni, amin simán megy a Vista és még a játékok is jól futnak rajta 😊 😊 😊 😊

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)

Láma az, aki hülye és mégis azt hiszi hogy sokat tud. Magyarul: okoskodik. Ha valaki nem tud és ezt el is ismeri, akkor nem láma, csak nincs elég tapasztalata/tudása. A falra mászok, amikor mindenkire azt mondják, hogy láma 😊

sztem ez a legkevesebb gond, másik, hogy ezeken HD-ba (1280x720) vagy FullHD-ba(1920x1080) felbontásban lesznek fenn a filmek ? , mert nemtom manapság ki rendelkezik FullHD felbontást tudo monitorral <#vigyor>

xbox360+komputer

Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, semmi értelme egy - legalábbis bizonyos feladatokat érintõ - 20-30%-os sebesség-növelésnek. Elvileg ennyit gyorsít egyes dolgokon (ha optimizált a kód rá, amit egy compiler is tudhat) a sok új regiszter, és nem utolsó sorban (bár erre ritkábban van szükség) a 64 bites (integer) adatokkal való egylépéses elbánás (normál kód esetén, SIMD-ben asszem már eddig is volt). Tehát ha arra célzol, nem csak a 4GB fölötti memóriakezelésrõl szól a dolog.

A kérdésedbe beleszámoltad, hogy évek óta csak olyan procikat kapni, amik tudják a 64 bites módot?

zippofcy
Nekem 2004 október óta 64 bites gépem van, és hol van még a Vista 😄

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

Sanyix
Hogy ne lehessen másolni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Lehet amatõr kérdés, de miért van az, hogy az oprendszernek bármi köze van a video lejátszáshoz. Miért nem egy kölön szoftver ügye ez, ami az oprendszeren fut?

a hátulütõje, h gyakorta fos kerül a piacra.inkább fizetnék 1500-2000 pézt, minthogy olyan kiadásokat kelljen néznem amik néha kijönnek. fõleg a retekklub dvd sorozata, de még sorolhatnám. perzse 999 -es kat-ban is vettem már dvd9-et, extrával, szép képpel és jó fordítással.

"Mire kijön a Vista addigra már az emberek 90%-ának 64 bites gépe lesz."

Ezt nem mondtad komolyan ugye?

Sanyix
Hát messze nem lesz 90%. Most pár évvel a 64 bit megjelenése óta sincs sok értelme az egész 64bites cuccnak...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Hat en szarok erre a nagyfelbontasu fosra.
Mar a DVD-kkel is nagyon sok baj van eleg egy legypiszok vagy apro karcolas es mar lejatszhatatlan. Szerintem ezek az uj lemezek meg kevesbe fogjak birni.

Ez a masolasvedelem is tiszta gaz, en nem kerek belole.
es nem "ciki" az sem, ha valakinek nincs 2000 ft-ja egy mozira...
srácok, amíg lesz software addig meg is lehet majd kerülni. úgy is lesz majd pár elszánt zseni aki már csak hobbiból feltöri.

még a megjelenés hetében kifogják ütni a 64 es vistából a kötelezõ hitelesített meghajtóprogramokra vonatkozó részt és simán fellehet majd tenni minden barkács drivert.

tehetnek akár minden alaplapra innentõl chipet, és csak azt érnék el h elkezdõdne a saját biosok készítése.

én ilyenen már fel sem idegesítem magam, minek, eddig is volt valahogy majd ezek után is lesz...

Penge4
Szerintem kár ezen rágódni. Mire kijön a Vista addigra már az emberek 90%-ának 64 bites gépe lesz. <#vigyor>
De tény, hogy ha a sok beépített szerzõijog ellenõrzõ szar ki lesz iktatva, akkor instabilabb lesz, mint az XP SP2. <#taps>

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Sanyix
Hát rosszul hiszed...

Én pont úgy hallottam, hogy pl. az audio CD-ket nem fogja másolni hagyni, meg hogy a gépet nem hagyhatja el kódolatlan digitális jel.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Peti0011
He megint én hát ez nem fér a fejembe agyon fogom ütni a gyereket!!!!<#mf1><#violent><#duhos2>

Csá

Peti0011
Hát nehogymá ne lehesen nézni azt a sok szutykot a HD-n azért mert 32 bites-em van. Ja de azt hozáteszem hogy 32 bitesem van na de 2 processzoros 3ghz feleti procim van hát ez szivatás a a javábol ugyhogy csinálják caak szépen meg ahogy kell!!!!!!!!!!!!
Adjatok meg a cimét a csávonak megbeszélem vele!!!😄

Csá

MEdievil
most nem azért de szerintem amúgy sincs sok értelme 32 bites Vistanak... azok a gépek amik simán tudják a Vistat futtatni azok már 64bitessek szerintem...

legalábbis fölösleges gyengébb 32 bitesre felrakni a vistát amikor ott az Xp is bõven elég bármire...

F

itt nem a Vista a lényeg. Itt nem arról van szó hogy a Vista nem engedi direkt lejátszani. A gebasz a filmforgalmazóknál van.

És használhatsz XP-t vagy Linuxot azzal sem jutsz elöbbre (mert azokban sem kötelezõek ezek a "hitelesített meghajtóprogramok").

Az ok hasonlít arra mint a számítógépben nem lejátszható Audió-CD-k. a lényeg hogyha a számítógép nem játsza le akkor nem is lehet másolni....
Persze mindezt hamar megoldják. A másolásvédelem elevel halálra ítélt ötlet...
Warpcore
Mert hótkínos hogy egy opensource szoftver mind használhatóságban, mind kinézetben, mind hardverkímélésben odaveri Vistat ,)

/*Bit-bit csóka, lag varjúcska, rendszergazdám kéreti a szerverét, nem adhatom oda, n00bok ülnek rajta. HackHackHackHackHack....*/

Super DANTE
Annak mi az igazságalapja, hogy a házi videókat (pl. egy esküvõi felvétel) nem fogja lejátszani, mert nem lesz valami eredetiséget igazoló forrása, vagy mi?

www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu

mogyi925
bravó, a vista nem játssza le magától, be kell majd szerezni az alkalmas programot és meghajtót, és máris lejátszható a film. ripet meg pont úgy letölt majd mindenki, mint eddig. ez a hír csak arra alkalmas, hogy a vistát és az új adattárolókat reklámozza. Linux-ról és XGL-rõl miért nem beszél senki?

Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.

De a Vista-ban állítólag nem csak ilyen korlátozás lesz.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

de XP-vel sem tudod majd megnézni ugyanúgy...
Ha a kiadók nem probálnának minden sz@rt eszeveszett áron az emberekre sózni, akkor nem lenne ennyi illegális letöltés.
Aki akarja az úgyis le fogja tölteni netrõl, aki meg meg szeretne valamit nézni mert jó, akkor úgyis összesporol annyit hogy megnézze a moziban.
Egyébként LaPalma-nak: magyarországon a letöltés nem számit sem lopásnak sem illegálisnak, úgyhogy ne terjesszünk tévhiteket. Másrészrõl az audióvizuális termékekrõl nem lehet úgy beszélni mint egy diplomamunkáról. Számos eset bizonyitja hogy egy jó film, a kiadók általi állitólagos letöltésekbõl eredõ veszteségek ellenére is az ország legsikeresebb filmje lett a mozik bevételi adatai alapján (üvegtigris 2). És úgyanúgy arra is számos eset van, hogy egy sz@r film a legkeményebb büntetések terhe mellet sem vonza az embereket, és letölteni is csak azért töltik le hogy belenézzenek és 5 perc mulva anyázva töröljék le a géprõl annyira sz@r. Szóval bonyolult kérdések ezek.

A cikkhez visszatérve: fogalmam sicns ki fog olyan oprendszert vásárolni, ami csak a boltban megvett filmeket fogja lejátszani. Én biztos nem fogom erõltetni az xprõl való váltás egy olyan oprendszerre ami korlátoz engem (már csak nem hajtom saját magam igába a nyakam...)

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

zippofcy
A külföldi meg a magyar torrent oldalak is tele vannak HD rip-ekkel. Ezek nagy része nem HDTV-bõl felvett. Akkor mi a fenét számít mit raknak majd a Vistába? Addigra úgyis meglesz a 2006 elõtti filmek közül mind ami érdekel HD ripben.
Kamerás kalózváltozatokat meg minek letölteni, ha fél-1 év múlva jön belõle a HD változat, szintén ingyen? Akinek annyira sürgõs nézze meg moziban 😊

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

Ez így van, ahogy mondod.

A 990-es filmek azért is jók, mert elõsegítik a dvd-k impulzusvásárlását (azaz azt, amikor "meglátod-megveszed). Személy szerint nem egyszer vettem így filmet, hogy megláttam a 990-es dvd-t (esetleg olcsóbbat is, vettem már 600HUF-ért is), és lehet, hogy csak néhány sörért vagy kajáért szaladtam el, de viszem is haza.

5-8000 forintokat ellenben elég kevesen "impulzusvásárolnak" el.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

Szerintem amig pusztan technologiakkal akarjak megallitani a kalozkodast, addig tok mindegy hogy SW v. HW vedelmet hasznalnak, ki fogjak jatszani. Egy-egy uj vedelem kihivas keringore, mar csak hobbibol meg fogjak kerulni.
Amikor a rendszer valtozik, a szemlelet is fog, a tobbseg meg fogja venni az alkotasokat. Szerintem.
A hobbi hackerek meg ekkor is mukodni fognak, max. nem szuletik annyi illegalis util, mert nem lesz ra igeny.
Valahol ez a dolog mar elindult, a 990-es filmekbol ami tenyleg jo, mar biztos eleg sok fogy, en legalabbis szoktam venni neha. Ha letolteni lehetne legalisan, weben at fizetni, es mindez miatt akar 500-600-ra lemenne az aruk, nem hiszem hogy barki kivancsi lenne a kameras szutykokra. Persze ehhez olcso infrastruktura kell, de az biztos lesz is, mert duborog a gazdasag, ugyfelkapu van, mindenkinek van netje...
a lopás diákként is bûntény.
de majd megtapasztalod te is, ha vaaki a tõled ellopott diplomamunát a sajátjakét adja be és emiatt esetleg a tiédet nem fogadják be

sepsiszentgyörgy

AD1: Nem "divat" csóresznek lenni.
AD2: Nem "ciki", ha van 2000 Ft-od mozira.
AD3: Nem "ciki", ha szereted a mozit.
AD4: Nem "jófejség" lelopni a filmeket.
AD5: A torrenten fent vannak a 9GB-os filmek is, tehát fent lesznek a 20 gigás filek is.

mikloss
Amíg diák vagyok addig csóresz leszek de utánna lehet te leszel az alkalmazottam! wehehehe<#lama>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

...és te világéletedben csóresz maradsz ilyen hozzáállással

sepsiszentgyörgy

mikloss
"Gépen filmet hova gondolsz?! ááá én inkább elmegyek 2e Ft-ért moziba ahol beleszólnak a filmbe a tuskók..." lol még jó hogy letöltöm ingyen torrentrõl és szép nyugisan semmi zavaró körülmény nélkül megnézem a filmet a 19 colos 58e Ft-os Asus monitoron, és sztem az emberek 90%-a ezt csinálja.
Amúgy meg torrentre nemhiszem hogy fölnyomják a 20Gb-os HDDVD filmet. Szóval nem fog semmi változni, a csóreszok letöltik a rip-et a maradék 10% tehetõs meg megveszi a 400e Ftos HDTV-t meg eredeti filmet és lejátszót és azon nézi meg...<#mf2>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Extraboy
Szerintem az lesz, hogy igy a 32bites gepet birtoklo emberkek rip-eket fognak nezni, es csak a gyarto veszit, mert igyis ugyis a filmet megszerzik, ugy viszont a 32bitesek is vasarolnanak egy csomo uj lejatszot... de javitsatok ha tevedek.

sztem igazad van 😉 😄 hehe
Sanyix
Nemhiszem hogy leszarni fogják 😊 inkább jól meghekkelni az egész szart, azt majd megy a torrentezés randán 😊

Hulyek ezek,vegul magukat fogjak megszivatni ezzel.Addig szigoritjak a felteteleket amig majd mindenki nagy ivben leszarja hd filmjeiket.Sony is ki hozott egy uj bluray irot,ami nem tamogatja a film lejatszast,fel sem ismeri a gyari lemezeket.
Ne hidd ezt.
Nagyon sokan néznek gépen videót!
Mondjuk nagy részük nem veszi, hanem tölti a filmeket...

Aki nem olvassa el a cikket az mi?
Super DANTE
HDCP védelem 2012-ig nem lesz ugyan, de ez a fenti dolg érdekes az MS és a kiadók részérõl is, de gondolom sokan nem egy nyomvadt 50 cm-es monitor elõtt ülve fognak HD-DVD vagy BD filmeket nézni, erre ott lesznek a különbözõ desktop lejátszók és a bazi nagy HDTV-k, sokkal élvezetesebb a dolog.

www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu

"Vista 32 bites verziója nem fogja tudni lejátszani a HD DVD vagy Blu-ray lemezeken lévõ nagyfelbontású filmeket."

na persze, aki ezt elhszi elég nagy láma.

Ez hülyeség, pont azért van a HDCP chip, hogy ezt megakadályozza.
Az biztosítja, hogy csak "biztonságos" hardveren lehet lejátszani a videót.
Szomorú, hogy idáig jutottunk, de ez teljesen hülyeség.

Ez az egyik leginkább piacgyilkos dolog, amit valaha láttam.

"Adott esetben" -> a gáz az, hogy igazad is van.

Egy ilyen dolog nem is a Vista, hanem az új típusú tárolókon megjelenõ tartalmak népszerûségét csökkentené, és ez bizony elõidézhet egy recesszív jellegû zárványt, magyarán az emberek nem lesznek hajlandóak váltani, hiszen "adott esetben" nemes egyszerûséggel rábasznak.

mire mi odáig jutunk hogy hd lemezen fognak érkezni hozzánk a filmek, már rég megoldották a problémát. persze usa-ban lehet hogy lesz pár aggódó befektetõ.

"a számítógépeken esetleg élvezhetetlenek lesznek a HD DVD- és a Blu-ray-lemezeken megjelenõ filmek."

Az esetleg helyett a helyes kifejezés: adott esetben. (Amikor az adott lemez másolásvédelmi beállítása elõírja a HDCP jelenlétét.)

craesh
há mer szerinted hogy hangzana az a szlogen a Vista mellett hogy "Újgenerációs Szuper OS érkezett, aminek a VISTA nevet adták, azonban egy büdös HD filmet nem fog lejátszani!!!" ?

az tény hogy attól még megveszik a Vista-t de elég nagy kritika érné öket. Sõt a new yorki jogászok még ezt társitanák is a "kalóz filmek érdekeit védés"-hez is. Miszerint nem támogatják a biztonságot az uj OS-ei az MS-nek. Stb.

craesh
"kizárólag a tartalomszolgáltatóktól függ, hiszen õk határozzák meg, hogy milyen feltételek szükségesek egy HD DVD- vagy Blu-ray lemezen lévõ film lejátszásához"

nyilván valóan rácáfoltak az MS-ék, ugyanis a fenti dolog határozza meg hogy mit fog lejátszani a masina, de mint tudjuk a mai dvd-k javát, (amit vesznek az emberek) azok az amcsi filmek és azok nagyon kiállnak a védelem mellett. Igy viszont helyes Riley állitása miszerint semmilyen HD filmet nem fog lejátszani, ugyanis egyedül õk fogják kiadni igy a filmeiket.

(az a maradék 0,001% akik nem raknak védelmet és rászánják a pénzt hogy HD filmet adjanak ki, azok elenyészõek lesznek...)