104
  • NEXUS6
    De ugyan ez a dolog érvényes a többmagos technológiákra.

Off

Jelenleg ez is kissé felesleges.

Ha viszont a jelenlegi konzolok pl a PS3 ebben nagyot szakít, megmutatja azt hogy mennyivel jobb a párhuzamos programozás, az alapvetően egyszálúhoz képest.(egyidőben mehet a geometria, az AI, a fizika, IO, stb. és bármelyik is ér el a rendszer képességeinek a határáig az nem lassítja a megjelenítést.)

Ez végre ugyan olyan forradalmi változást indíthat el, mint amikor a PSX N64 Saturn 3Dgrafikus célhardvere a gyakorlatban is bizonyította a 3D technológiának az érvényességét. Utána már könynű volt a 3DFX-nek sikert kovácsolni belőle.

ON
  • Sanyix
    Amúgy nem csak a memóriakezelésre céloztam, tudom hogy tud még pár dolgot.
  • Sanyix
    Hát pedig semmi értelme még, mert legtöbb hardverigényes program (játék, de még sok más program is) még mindíg 32 bitesek...
  • An-Dee
    Én nem értelek titeket, mit kell ennyit ezen vívódni. Én egy időben sokat jártam moziba és sok filmet töltöttem le, DE ma nincs olyan film amiért bemennék a moziba, de olyan sincs amit letöltenék. Vagyis nyerni se nyer rajtam senki és b*sztatni se fog senki, hogy 'lopok'. Egy könyvvel vagy haverokkal sokkal jobban érzem magam. És nem érdekel hollywood.
  • Televan
    Talán el kellene szakadni már 32 bittől.
    Már nem olyan drága egy 64 bites rendszer.
  • dez
    Fizikai pixelben is tudja vajon...?
    De ilyen 40-50cm körül nem is létszükséglet a full HD.
  • dez
    Bocs, a pontos megfogalmazás nem az, hogy instabil lett tőle a gép (az pl. hw gebasztól lehet), hanem maga az adott szoftver az instabil.
  • vrob98
    Pl. akinek nem mosták még ki teljesen az agyát az LCD reklámokkal.
  • Caro
    Nekem a legjobb gépem 3 GHz-s P4 HT-s, annó nagy szám volt, de nincs benne 64 bit.
    De eszemben sincs lecserélni, mert olyannal még nem találkoztam, ami ne menne el rajta.
  • Abator
    Lenne pár megjegyzésem:
    - Ausztriában új filmeket zenéket már 10 euro körüli áron lehet kapni, sőt időnként még olcsóbban is, ami a sokszorennyi fizetések mellett igazán nem drága...
    - Ha van egy olyan film, ami megéri a pénzét, azért személy szerint szívesen elmegyek a moziba, bazi drága árak mellett is(asszem a Gyűrük Ura 3-an voltam utoljára :) ), ha szart csinálnak akkor meg miért tartsuk el őket ...
    - besszélnek milliárd dolláros károkról, de miből gondolják, hogy aki letölti a filmeket, meg is venné őket ...
    - Én kipróbáltam a glx-et (amd 2600+, 512 ram, gef ti4200 videókari) messze nem "Vista ready" géppel, és 2-3 %-os átlag terhelés mellett futott minden csilli villi effekt közben (igaz, hogy durvára instabil lett tőle a gép, dehát messze nincs még kész), szóval csessze meg a win, csakazértse veszek neki, egy új gépet, hogy menjen az OS.
    - Ne feledjétek: "640 kbyte-nak elégnek kell lennie ..."
  • fourgee
    Na igen, legjobb példa a Retekklub féle Evil Dead 2 című film. Teljes lendülettel indultam volna a boltba érte, amikor megtudtam róla 1-2 dolgot. Az egyik zavaró tényező az, hogy akkor még 2500 forinton felül volt. A másik meg az, hogy az a film eredetileg 4:3-as film, az amerikai eredeti kiadás is ilyen. RTL Klub mit csinált? Levágta a kép tetejét és alját. Hát bekaphatják... Aztán úgy döntöttem, hogy az RTL által megvágott filmért nem adok ki pénzt. Még az a szerencse, hogy a logo-jukat nem teszik ki a filmre...
  • fourgee
    Ne az első generációs P4-es Celeron-ban gondolkodj, 256Mb-tal, hanem nagyobb gépben. Ha eljössz velem a boltba, és fizeted, akkor bebizonyítom, hogy 32 bites gépből is tudok magamnak olyat összerakni, amin simán megy a Vista és még a játékok is jól futnak rajta :) :) :) :)
  • fourgee
    Láma az, aki hülye és mégis azt hiszi hogy sokat tud. Magyarul: okoskodik. Ha valaki nem tud és ezt el is ismeri, akkor nem láma, csak nincs elég tapasztalata/tudása. A falra mászok, amikor mindenkire azt mondják, hogy láma :)
  • onimusha
    sztem ez a legkevesebb gond, másik, hogy ezeken HD-ba (1280x720) vagy FullHD-ba(1920x1080) felbontásban lesznek fenn a filmek ? , mert nemtom manapság ki rendelkezik FullHD felbontást tudo monitorral
  • dez
    Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, semmi értelme egy - legalábbis bizonyos feladatokat érintő - 20-30%-os sebesség-növelésnek. Elvileg ennyit gyorsít egyes dolgokon (ha optimizált a kód rá, amit egy compiler is tudhat) a sok új regiszter, és nem utolsó sorban (bár erre ritkábban van szükség) a 64 bites (integer) adatokkal való egylépéses elbánás (normál kód esetén, SIMD-ben asszem már eddig is volt). Tehát ha arra célzol, nem csak a 4GB fölötti memóriakezelésről szól a dolog.
  • dez
    A kérdésedbe beleszámoltad, hogy évek óta csak olyan procikat kapni, amik tudják a 64 bites módot?
  • zippofcy
    Nekem 2004 október óta 64 bites gépem van, és hol van még a Vista :D
  • Sanyix
    Hogy ne lehessen másolni.
  • echo
    Lehet amatőr kérdés, de miért van az, hogy az oprendszernek bármi köze van a video lejátszáshoz. Miért nem egy kölön szoftver ügye ez, ami az oprendszeren fut?
  • avman
    a hátulütője, h gyakorta fos kerül a piacra.inkább fizetnék 1500-2000 pézt, minthogy olyan kiadásokat kelljen néznem amik néha kijönnek. főleg a retekklub dvd sorozata, de még sorolhatnám. perzse 999 -es kat-ban is vettem már dvd9-et, extrával, szép képpel és jó fordítással.
  • kbupdate
    "Mire kijön a Vista addigra már az emberek 90%-ának 64 bites gépe lesz."

Ezt nem mondtad komolyan ugye?
  • Sanyix
    Hát messze nem lesz 90%. Most pár évvel a 64 bit megjelenése óta sincs sok értelme az egész 64bites cuccnak...
  • BlackVoid
    Hat en szarok erre a nagyfelbontasu fosra.
    Mar a DVD-kkel is nagyon sok baj van eleg egy legypiszok vagy apro karcolas es mar lejatszhatatlan. Szerintem ezek az uj lemezek meg kevesbe fogjak birni.

Ez a masolasvedelem is tiszta gaz, en nem kerek belole.
  • Zsoldos
    es nem "ciki" az sem, ha valakinek nincs 2000 ft-ja egy mozira...
  • peetking
    srácok, amíg lesz software addig meg is lehet majd kerülni. úgy is lesz majd pár elszánt zseni aki már csak hobbiból feltöri.

még a megjelenés hetében kifogják ütni a 64 es vistából a kötelező hitelesített meghajtóprogramokra vonatkozó részt és simán fellehet majd tenni minden barkács drivert.

tehetnek akár minden alaplapra innentől chipet, és csak azt érnék el h elkezdődne a saját biosok készítése.

én ilyenen már fel sem idegesítem magam, minek, eddig is volt valahogy majd ezek után is lesz...
  • Penge4
    Szerintem kár ezen rágódni. Mire kijön a Vista addigra már az emberek 90%-ának 64 bites gépe lesz.
    De tény, hogy ha a sok beépített szerzőijog ellenőrző szar ki lesz iktatva, akkor instabilabb lesz, mint az XP SP2.
  • Sanyix
    Hát rosszul hiszed...
  • Caro
    Én pont úgy hallottam, hogy pl. az audio CD-ket nem fogja másolni hagyni, meg hogy a gépet nem hagyhatja el kódolatlan digitális jel.
  • Peti0011
    He megint én hát ez nem fér a fejembe agyon fogom ütni a gyereket!!!!
  • Peti0011
    Hát nehogymá ne lehesen nézni azt a sok szutykot a HD-n azért mert 32 bites-em van. Ja de azt hozáteszem hogy 32 bitesem van na de 2 processzoros 3ghz feleti procim van hát ez szivatás a a javábol ugyhogy csinálják caak szépen meg ahogy kell!!!!!!!!!!!!
    Adjatok meg a cimét a csávonak megbeszélem vele!!!:D
  • MEdievil
    most nem azért de szerintem amúgy sincs sok értelme 32 bites Vistanak... azok a gépek amik simán tudják a Vistat futtatni azok már 64bitessek szerintem...

legalábbis fölösleges gyengébb 32 bitesre felrakni a vistát amikor ott az Xp is bőven elég bármire...
  • sgbo
    itt nem a Vista a lényeg. Itt nem arról van szó hogy a Vista nem engedi direkt lejátszani. A gebasz a filmforgalmazóknál van.

És használhatsz XP-t vagy Linuxot azzal sem jutsz elöbbre (mert azokban sem kötelezőek ezek a "hitelesített meghajtóprogramok").

Az ok hasonlít arra mint a számítógépben nem lejátszható Audió-CD-k. a lényeg hogyha a számítógép nem játsza le akkor nem is lehet másolni....
    Persze mindezt hamar megoldják. A másolásvédelem elevel halálra ítélt ötlet...
  • Warpcore
    Mert hótkínos hogy egy opensource szoftver mind használhatóságban, mind kinézetben, mind hardverkímélésben odaveri Vistat ,)
  • Super DANTE
    Annak mi az igazságalapja, hogy a házi videókat (pl. egy esküvői felvétel) nem fogja lejátszani, mert nem lesz valami eredetiséget igazoló forrása, vagy mi?
  • mogyi925
    bravó, a vista nem játssza le magától, be kell majd szerezni az alkalmas programot és meghajtót, és máris lejátszható a film. ripet meg pont úgy letölt majd mindenki, mint eddig. ez a hír csak arra alkalmas, hogy a vistát és az új adattárolókat reklámozza. Linux-ról és XGL-ről miért nem beszél senki?
  • Caro
    De a Vista-ban állítólag nem csak ilyen korlátozás lesz.
  • sgbo
    de XP-vel sem tudod majd megnézni ugyanúgy...
  • assdf
    Ha a kiadók nem probálnának minden sz@rt eszeveszett áron az emberekre sózni, akkor nem lenne ennyi illegális letöltés.
    Aki akarja az úgyis le fogja tölteni netről, aki meg meg szeretne valamit nézni mert jó, akkor úgyis összesporol annyit hogy megnézze a moziban.
    Egyébként LaPalma-nak: magyarországon a letöltés nem számit sem lopásnak sem illegálisnak, úgyhogy ne terjesszünk tévhiteket. Másrészről az audióvizuális termékekről nem lehet úgy beszélni mint egy diplomamunkáról. Számos eset bizonyitja hogy egy jó film, a kiadók általi állitólagos letöltésekből eredő veszteségek ellenére is az ország legsikeresebb filmje lett a mozik bevételi adatai alapján (üvegtigris 2). És úgyanúgy arra is számos eset van, hogy egy sz@r film a legkeményebb büntetések terhe mellet sem vonza az embereket, és letölteni is csak azért töltik le hogy belenézzenek és 5 perc mulva anyázva töröljék le a gépről annyira sz@r. Szóval bonyolult kérdések ezek.

A cikkhez visszatérve: fogalmam sicns ki fog olyan oprendszert vásárolni, ami csak a boltban megvett filmeket fogja lejátszani. Én biztos nem fogom erőltetni az xpről való váltás egy olyan oprendszerre ami korlátoz engem (már csak nem hajtom saját magam igába a nyakam...)
  • zippofcy
    A külföldi meg a magyar torrent oldalak is tele vannak HD rip-ekkel. Ezek nagy része nem HDTV-ből felvett. Akkor mi a fenét számít mit raknak majd a Vistába? Addigra úgyis meglesz a 2006 előtti filmek közül mind ami érdekel HD ripben.
    Kamerás kalózváltozatokat meg minek letölteni, ha fél-1 év múlva jön belőle a HD változat, szintén ingyen? Akinek annyira sürgős nézze meg moziban :)
  • Morden23
    Ez így van, ahogy mondod.

A 990-es filmek azért is jók, mert elősegítik a dvd-k impulzusvásárlását (azaz azt, amikor "meglátod-megveszed). Személy szerint nem egyszer vettem így filmet, hogy megláttam a 990-es dvd-t (esetleg olcsóbbat is, vettem már 600HUF-ért is), és lehet, hogy csak néhány sörért vagy kajáért szaladtam el, de viszem is haza.

5-8000 forintokat ellenben elég kevesen "impulzusvásárolnak" el.