104
-
misran #24 Szerintem amig pusztan technologiakkal akarjak megallitani a kalozkodast, addig tok mindegy hogy SW v. HW vedelmet hasznalnak, ki fogjak jatszani. Egy-egy uj vedelem kihivas keringore, mar csak hobbibol meg fogjak kerulni.
Amikor a rendszer valtozik, a szemlelet is fog, a tobbseg meg fogja venni az alkotasokat. Szerintem.
A hobbi hackerek meg ekkor is mukodni fognak, max. nem szuletik annyi illegalis util, mert nem lesz ra igeny.
Valahol ez a dolog mar elindult, a 990-es filmekbol ami tenyleg jo, mar biztos eleg sok fogy, en legalabbis szoktam venni neha. Ha letolteni lehetne legalisan, weben at fizetni, es mindez miatt akar 500-600-ra lemenne az aruk, nem hiszem hogy barki kivancsi lenne a kameras szutykokra. Persze ehhez olcso infrastruktura kell, de az biztos lesz is, mert duborog a gazdasag, ugyfelkapu van, mindenkinek van netje...
-
LaPalma #23 a lopás diákként is bűntény.
de majd megtapasztalod te is, ha vaaki a tőled ellopott diplomamunát a sajátjakét adja be és emiatt esetleg a tiédet nem fogadják be -
Morden23 #22 AD1: Nem "divat" csóresznek lenni.
AD2: Nem "ciki", ha van 2000 Ft-od mozira.
AD3: Nem "ciki", ha szereted a mozit.
AD4: Nem "jófejség" lelopni a filmeket.
AD5: A torrenten fent vannak a 9GB-os filmek is, tehát fent lesznek a 20 gigás filek is. -
#21 Amíg diák vagyok addig csóresz leszek de utánna lehet te leszel az alkalmazottam! wehehehe -
LaPalma #20 ...és te világéletedben csóresz maradsz ilyen hozzáállással -
#19 "Gépen filmet hova gondolsz?! ááá én inkább elmegyek 2e Ft-ért moziba ahol beleszólnak a filmbe a tuskók..." lol még jó hogy letöltöm ingyen torrentről és szép nyugisan semmi zavaró körülmény nélkül megnézem a filmet a 19 colos 58e Ft-os Asus monitoron, és sztem az emberek 90%-a ezt csinálja.
Amúgy meg torrentre nemhiszem hogy fölnyomják a 20Gb-os HDDVD filmet. Szóval nem fog semmi változni, a csóreszok letöltik a rip-et a maradék 10% tehetős meg megveszi a 400e Ftos HDTV-t meg eredeti filmet és lejátszót és azon nézi meg... -
#18 Szerintem az lesz, hogy igy a 32bites gepet birtoklo emberkek rip-eket fognak nezni, es csak a gyarto veszit, mert igyis ugyis a filmet megszerzik, ugy viszont a 32bitesek is vasarolnanak egy csomo uj lejatszot... de javitsatok ha tevedek. -
FecaA #17 sztem igazad van ;) :D hehe -
#16 Nemhiszem hogy leszarni fogják :) inkább jól meghekkelni az egész szart, azt majd megy a torrentezés randán :) -
duke #15 Hulyek ezek,vegul magukat fogjak megszivatni ezzel.Addig szigoritjak a felteteleket amig majd mindenki nagy ivben leszarja hd filmjeiket.Sony is ki hozott egy uj bluray irot,ami nem tamogatja a film lejatszast,fel sem ismeri a gyari lemezeket. -
Caro #14 Ne hidd ezt.
Nagyon sokan néznek gépen videót!
Mondjuk nagy részük nem veszi, hanem tölti a filmeket... -
bokonon #13 Aki nem olvassa el a cikket az mi? -
#12 HDCP védelem 2012-ig nem lesz ugyan, de ez a fenti dolg érdekes az MS és a kiadók részéről is, de gondolom sokan nem egy nyomvadt 50 cm-es monitor előtt ülve fognak HD-DVD vagy BD filmeket nézni, erre ott lesznek a különböző desktop lejátszók és a bazi nagy HDTV-k, sokkal élvezetesebb a dolog. -
kbupdate #11 "Vista 32 bites verziója nem fogja tudni lejátszani a HD DVD vagy Blu-ray lemezeken lévő nagyfelbontású filmeket."
na persze, aki ezt elhszi elég nagy láma. -
Caro #10 Ez hülyeség, pont azért van a HDCP chip, hogy ezt megakadályozza.
Az biztosítja, hogy csak "biztonságos" hardveren lehet lejátszani a videót.
Szomorú, hogy idáig jutottunk, de ez teljesen hülyeség. -
Morden23 #9 Ez az egyik leginkább piacgyilkos dolog, amit valaha láttam.
"Adott esetben" -> a gáz az, hogy igazad is van.
Egy ilyen dolog nem is a Vista, hanem az új típusú tárolókon megjelenő tartalmak népszerűségét csökkentené, és ez bizony előidézhet egy recesszív jellegű zárványt, magyarán az emberek nem lesznek hajlandóak váltani, hiszen "adott esetben" nemes egyszerűséggel rábasznak. -
metaljesus #8 mire mi odáig jutunk hogy hd lemezen fognak érkezni hozzánk a filmek, már rég megoldották a problémát. persze usa-ban lehet hogy lesz pár aggódó befektető. -
dez #7 "a számítógépeken esetleg élvezhetetlenek lesznek a HD DVD- és a Blu-ray-lemezeken megjelenő filmek."
Az esetleg helyett a helyes kifejezés: adott esetben. (Amikor az adott lemez másolásvédelmi beállítása előírja a HDCP jelenlétét.) -
#6 há mer szerinted hogy hangzana az a szlogen a Vista mellett hogy "Újgenerációs Szuper OS érkezett, aminek a VISTA nevet adták, azonban egy büdös HD filmet nem fog lejátszani!!!" ?
az tény hogy attól még megveszik a Vista-t de elég nagy kritika érné öket. Sőt a new yorki jogászok még ezt társitanák is a "kalóz filmek érdekeit védés"-hez is. Miszerint nem támogatják a biztonságot az uj OS-ei az MS-nek. Stb. -
#5 "kizárólag a tartalomszolgáltatóktól függ, hiszen ők határozzák meg, hogy milyen feltételek szükségesek egy HD DVD- vagy Blu-ray lemezen lévő film lejátszásához"
nyilván valóan rácáfoltak az MS-ék, ugyanis a fenti dolog határozza meg hogy mit fog lejátszani a masina, de mint tudjuk a mai dvd-k javát, (amit vesznek az emberek) azok az amcsi filmek és azok nagyon kiállnak a védelem mellett. Igy viszont helyes Riley állitása miszerint semmilyen HD filmet nem fog lejátszani, ugyanis egyedül ők fogják kiadni igy a filmeiket.
(az a maradék 0,001% akik nem raknak védelmet és rászánják a pénzt hogy HD filmet adjanak ki, azok elenyészőek lesznek...) -
turul16 #4 Alapitsunk masolas vedelemmel foglalkozo ceget..
Mikozben hulyere keressuk vele magunkat, meg rohoghetunk a kiadokon is, hogy megveszik.., sot meg az MS-nek is keresztbe tehetunk.
Egyebkent miert nyal az MS a kiadoknak ? Hol van ebbe az uzlet neki ? Mi kotelezi erre... -
#3 LOL akkor mégegy dolog hogy miért hakkolják meg az egész másolásvédelmi szart :) -
#2 Nem kell feltörni, csak 1szer.
Mert ha ez igaz, akkor arra lesz jó hogy mindenki csak ripet fog nézni. Mint ahogy most is.
Puff egy nagy öngól a kiadóknak! -
#1 ???
Loál! Mikor jönnek már végre rá a kedves fejesek, hogy ami le van védve, azt fel is lehet törni? (Pláne ha windowsról van szó..)