108
-
virs lee #68 Mióta is van hibernálás windowson?
Aki meg nem ért hozzá, vegyen IBM-et, azon tényleg csak 1 gombnyomás, és a seggedet is kinyalja a gép. Automatán frissít drivert, mindent. Na persze annak már ára is van ft-ban. -
Puskapor #67 Emberek ezen vitáztok... ne már de most komolyan mindenki tudja aki jártas a kérdésben h melyik mire jó és miért utána h mit veszel az már a te dolgod! -
virs lee #66 Mert nem sikk mekre vírust írni. Azzal nem leszel gizda, nem tudsz felmutatni x millió megfertőzött gépet, mert nincs annyi mek. Meg a birkasítlus is bejátszik, a wint kell szidni, hekkelni, mert akkor leszel nagy sztár... -
virs lee #65 Te jogsi nélkül vezeted a kocsidat? A munkádat is képesítés nélkül végzed? Ezeket is meg kell tanulni, probléma?
Az a baj a mekes beszólásokkal, hogy mindenki csak a "használj meket mert az jó" szlogenig jut el, azt se tudja mi az, csak divat sztárolni, hát sztárolja ős is, mert attól lesz menő csávó. Pedig a mek egyáltalán nem olyan nagy sztár mint a sok hypeolásból látszódna. Egyszerűen csak nem ismeri senki a gyengéit, mert nem használja. És miért nem használja? Mert hiába csilivi, ha nincs rá semmi. Lehet most előhozakodni a néhány fotosop meg kiadványszerkesztővel, amit az egész világon használ kb 3 ember, meg a hasonló számban megjelent játékokról, de ez 0. Nem alternatívája a wines programválasztéknak. A win lehet hogy nem a legjobb, meg mindenki azt hekkeli, de legalább van mire használni. Ezért nem tud a linux se alternatíva lenni, lehet hogy fasza, de kinek elég nézegetni az üres oprendszert? Jó, netezni elég lehet, de ki az akinek ennyi is elég? -
Equ #64 "ezexerint az archicad egy komolytalan dolog...)"
archicad-del hasonlitva legalább annyit lehetne vitázni rajta, hogy komoly-e mint a win-linux kapcsán. csak itt nem ezen van a hangsúly. win-en mindkettő elérhető, mac-en rá vagy szorulva az archicad-re, akár az a megfelelőbb az adott problémára akár nem...
"miért fáj neked a mac-es használók hozzáállása, ha úgyis olyan kicsi az arányuk"
nekem teljesen mindegy, hogy csak 1 hülye vagy mind. ha hülyeségeket terjeszt akkor megcáfolom... -
Puskapor #63 Huhh látom itt már nagy viták születtek :D
Mac vs. Pc :) -
Puskapor #62 A sophos kapja be :D Nekem ne javasoljanak mac-et az olyan mintha sportautóm lenne erre egy dzsippet javasolnának nekem autó autó de kurvára nem mindegy azt meg végképp nem mérik fel h ha a köcsög mac elterjed akkor arra is lesz vagy egy millió vírus... -
LaPalma #61 nade komolyan Equ kartács. miért fáj neked a mac-es használók hozzáállása, ha úgyis olyan kicsi az arányuk. az egész miép-pel és munkáspárttal -mint két szélsőség- együttvéve nem foglalkoztak annyit a választások alatt, mint amennyit te itt fikázod a mac-et, holott senki fog fegyvert a fejedhez, hogy használd.
ha összeszámoljuk az ebben a topikban lévő win-fikázó hozzászólások számát, jóval kevesebb lenne ezek mennyisége mint amennyi mac-fikázás született a te fogadatlan prókátor-billentyűzetedről itt ebben a topikban. -
LaPalma #60 "Ok, csak akkor nem kéne akkora mellénnyel hirdetni, hogy mac-en bármit meg lehet csinálni..."
miért forgatod ki a szavaimat? én ezt mondtam:
"én a mac-emet munkára használom. arra, amire nekem kell, tökéletes."
de sehol nem írta senki, hogy mac-kel bármit meg lehet csinálni.
(ezexerint az archicad egy komolytalan dolog...) -
Equ #59 ""sap-t," --> ez viszont van osx alá is... "
legalábbis egy része az is elég korlátozott...
"kinek a pap, kinek a papné."
végülis... A dolog csak ott válik viccessé, amikor a papné-t prefereló kénytelen pap-ot emulálni, hogy dolgozni tudjon a papné-n, mig ugyanez forditva sosem történik meg
"a többiről nem nagyon tudom, hogy mi, de nem is klönösebben érdekel"
Ok, csak akkor nem kéne akkora mellénnyel hirdetni, hogy mac-en bármit meg lehet csinálni...
"mert nincs rá szükségem"
hát erről beszéltem, mikor "komoly" feladatokról beszéltem winen. -
LaPalma #58 "én inkább autocad-et preferálok."
kinek a pap, kinek a papné
"sap-t," --> ez viszont van osx alá is... (a többiről nem nagyon tudom, hogy mi, de nem is klönösebben érdekel, mert nincs rá szükségem)
de részemről a vita lezárva, csak ismételni tudom magam: kinek a pap, kinek a papné. de ezt lehetne normális hangnemben is megvitatni
-
Equ #57 "archicad"
én inkább autocad-et preferálok.
"játékra ott a konzol, filmnézésre ott a házimozi"
nekem ezeket ugyanaz a gépem oldaja meg, amin nagyvállalati fejlesztéseket csinálok vagy éppen ezer gépes hálózatot felügyelek...
"persze örülnék, ha a garmin végra portolná a programját osx alá"
kiváló példa, de nem csak garmin nincs mac-re, hanem szinte semmilyen komolyabb gps progi. GIS-ről nem is beszélve...
"addig ott a virtualpc"
nocsak mégegy ms termék a mac-en, hogy windowst futtathass? Érdekes, nekem nincs szükségem mac-et emulálni, hogy mindent el tudjak a gépemmel végezni...
"írjál már néhány komoly dolgot, amit csak winnel lehet megcsinálni."
Lásd fentebb, te magad is jó példákat hoztál fel... De ha nagyon akarod ide lehetne még sorolni dw-t, vs-t, sql 2k5-öt, sap-t, hogy "komoly" dolgokat emlitsünk...
"warezolni, dvd védelmet feltörni?"
akár... de itt inkább a "bármit"-on van a hangsúly. És nem más oprendszerek emulálásával meg kismillió gyártónak imádkozva, hogy majdcsak megszán valami lebutitott verzióval a gépemre...
"ha láttad volna mac-en az office-t, akkor nem írtál volna ilyen blődséget. a osx office az ms által bevallottan jobban sikerült, mint az office xp."
link? már megint a levegőbe beszélsz. Mondjál konkrétumokat, én is felsoroltam párat. (ráadásul mint azt már Yv@an is mondta, az office xp fél évtizedes termék. Persze, ha úgy érted, hogy mivel mac-re éveket késnek a programok portolása - igy az office is - az 1-2 verzióval és évvel korábbi wines verziótól valóban különbözhetnek... Csak éppen a wines platform már fényévekre van tőle...
"mellesleg linkelni lehetne sokkal több wines bugról és biztonsági hibáról szóló újságcikket, csak semmi értelme, mint ahogy a 27-es hozzászólásodnak volt"
ha figyelembe vesszük a mac kb 3%-os piaci részesedését akkor igen soknak fog tűnni az a párszáz biztonsági hiba és bug ami ismert... (ráadásul néhány lámer itt olyan butaságokkal jött, hogy mac-re nincs virus meg biztonsági lyuk, arra linkeltem be pár "érdekes" tényt)
"a mac-esek olyanok, amilyenek. többé-kevésbé megrögzöttek"
ezt többször bizonyitották már itt a forumon is. Nem értenek az informatikához, ami önmagában nem baj. Baj abból van, amikor butaságokat hordanak össze olyan rendszerekről amiket alapszintű felhasználóként sem ismernek... -
Yv@n #56 "mint az office xp"
Annál épp lehet, ellenben az nem egy mai darab win platformon... -
LaPalma #55 figyu haversrcác!
kicsit fent hordod az orrod. teljesen normálisan írtam, amit olvashattál
"komoly dolgokhoz kell"
én a mac-emet munkára használom. arra, amire nekem kell, tökéletes. röpke fé év alatt kitermeltem vele az árának a tízszeresét - szoftverekkel együtt. persze siránkozhatnék, hogy nem futnak rajta a wines programok, de nem különösebben érdekel. ami nekem kell: archicad, artlantis, ms office (mert az viszont jól van megírva), képkezelő és egyéb apróságok. játékra ott a konzol, filmnézésre ott a házimozi. persze örülnék, ha a garmin végra portolná a programját osx alá, de amíg az ki nem jön, addig ott a virtualpc, hogy azért mégis fussanak a wines programok, ha szükségem lenne rá.
ezen kívül még milyen komoly dologra kellene nekem a win? warezolni, dvd védelmet feltörni? vagy hirtelen nem is tudom. írjál már néhány komoly dolgot, amit csak winnel lehet megcsinálni.
"Ja mégis, a ms jóvoltából egy alig butább office rendszere van mac-en mint winen. "
ha láttad volna mac-en az office-t, akkor nem írtál volna ilyen blődséget. a osx office az ms által bevallottan jobban sikerült, mint az office xp.
nem hasból beszélek, két évvel ezelőttig wint használtam, de elég volt, nincs kedvem informatikusként is időt rabolni a munkaidőmből.
(mellesleg linkelni lehetne sokkal több wines bugról és biztonsági hibáról szóló újságcikket, csak semmi értelme, mint ahogy a 27-es hozzászólásodnak volt)
a barátodnak meg üzenem, hogy tájékozódjon, mielőtt vásárol
neked meg, hogy egy csöppet szállj le a magas lóról és fogadd el, hogy a mac-esek olyanok, amilyenek. többé-kevésbé megrögzöttek. ha nekik jó, hogy mac-et használnak, akkor azt fogadd el. -
Yv@n #54 "Te, figyelj Equ (Románnak hangzó név)"
Elég sovány, ha ennyi az össz amibe bele tudsz kötni azzal kapcsolatban amit írt :) -
Wittao #53 feltört wines szerverekről esetleg kimutatás???? Támadott (és persze a talált süllyedt) win oprendszerrel szerelt gépek száma??? hmmm? ebben is vannak ilyen rendkívül pontos adataid? -
Equ #52 "Itt látszik hozzáértésed, az az "alig butább" rendszer sokkal jobb, és bővebb, mint a wines verzió..."
Na ezt most csúnyán bebuktad. Halljuk akkor az éveket elcsúszó mac-es verzió miben tud többet a winesnél! (forditva ugyebár felsorolhatatlan, kezdve az adatbányász funkcióktól, az adatbázis elérésen át egészen a csoportmunka és collabortion - nem - támogatatásig.
Na gyerünk, soroljad kiscsillag!
"Persze biztos u.olyan egyszerű alá vírust írni, mint win alá"
No akkor ezt is sorold, hagy röhögjünk még nagyokat. Mitől nehezebb linux alá virust irni? (halkan jegyzem csak meg néhány éve a slapper féreg, linuxos szerverek tizezreit nyomta fel pár nap leforgása alatt) -
Wittao #51 Jah, meg ez a "nem éri meg vírus írni" duma pont az ilyen kis lama nagyarcó emberkék dumája...pl. Linuxra sincs olyan sok vírus...oda sem éri meg, mi??? LOL
Persze biztos u.olyan egyszerű alá vírust írni, mint win alá...csak nincs rá idejük és nem éri meg...muhhahahahahahhaaaaaaa -
Wittao #50 Equ:
"ms jóvoltából egy alig butább office rendszere van mac-en mint winen"
Itt látszik hozzáértésed, az az "alig butább" rendszer sokkal jobb, és bővebb, mint a wines verzió...szóval megcsillantottad ismét hozáértésedet. Pont emiatt visszavehetnél a kis arcocskádból.... -
Wittao #49 "Egyik ismerősöm hasonló "meggondolásból" vett tavaly egy mac-et, azóta hallgatom a siránkozását, hogy ez nem megy, az nem megy, nincs drivere, miért nem futnak a wines programok stb-stb... Viszont a sok csicsa nagyon tetszik neki. Kár, hogy nem tudja mire használni. Ja mégis, a ms jóvoltából egy alig butább office rendszere van mac-en mint winen. De az mondjuk elég is neki."
Nagyon értelmes barátaid vannak...miért nem győzted meg, hogy wines Asrock dzsunkát vegyen??
van párszáz millió ilyen felhasználó...akik pl. ki sem kapcsolják a géppet, mert másnap nem tudnak 5-6 percet várni, míg feláll a rendszerük... -
Wittao #48 virs lee, IQ (már csak így merem kedves Equ-t szólítani):
Ha megnézzük az OSX és a win részesedését, nagy különbségek vannak...Magasan vezet a win, 90:3 arányban kb.
Ha megnézzük a vírusok, kémprogik, stb. számát win alá: 150000 (v. még több), mac alá 0.
EZ MIÉRT NEM TÜKRÖZI A PIACI RÉSZESEDÉST???????? Érdekes... -
Equ #47 "mert végülis bárki megtanulhatja ezeket is, mint ahogy bárki -kellő energiaráfordítással- megtanulhatja a windows lelkivilágát."
ha te egy mac ill a rá elérhető programok funkcionálitásával megelégedsz, akkor semmi szükséged a windows lelkivilágát megismerni. Az komoly dolgokhoz kell...
Egyik ismerősöm hasonló "meggondolásból" vett tavaly egy mac-et, azóta hallgatom a siránkozását, hogy ez nem megy, az nem megy, nincs drivere, miért nem futnak a wines programok stb-stb... Viszont a sok csicsa nagyon tetszik neki. Kár, hogy nem tudja mire használni. Ja mégis, a ms jóvoltából egy alig butább office rendszere van mac-en mint winen. De az mondjuk elég is neki.
"amit nem kell foltozgatni "
jóvicc, nézzél már körül a #27 környékén...
"hadd legyen elegendő, hogy csak szimpla felhasználók is vannak, akiknek elegendő, hogy bekapcsolják és hasznáálják a gépüket. "
van pár százmillió ilyen felhasználó... -
LaPalma #46 csak egy kérdés: te otthon tuningolod és szereled az autódat/motorodat? a házadat, annak vízvezetékét/villanívezetékét, tetőszerkezetét is te építed/javítod?
mert végülis bárki megtanulhatja ezeket is, mint ahogy bárki -kellő energiaráfordítással- megtanulhatja a windows lelkivilágát.
de melyik kényelmesebb és könnyebb: használni egy készen vett autót/házat, amit nem kell foltozgatni csak az előírt éves szervízt és karbantartást kell elvégezni, mint egy olyant, amelyiket te építed, te rakod össze. viszont elviheti a tetőt a szél, az alapozás meg bármikor megsűllyedhet.
semmi bajom a wines és a linux-os fanokkal, hozzártőkkel, sőt le a kalappal előttük, hiszen ez is egy szakma még ha sokan csak profi hobbisták
de egyet kérek: ne várják el mindenkitől, hogy informatikus legyen és értsen a számítógéphez/windowshoz. hadd legyen elegendő, hogy csak szimpla felhasználók is vannak, akiknek elegendő, hogy bekapcsolják és hasznáálják a gépüket.
nem mindenki informatikus, mint ahogy nem mindenki építész és autószerelő -
virs lee #45 Vagy CP/M-et, arra sincs. :D -
virs lee #44 Aki ért hozzá, már nagyon régóta így használja a wines gépét is. -
virs lee #43 Azért nincs vírus mekre, mert nem használja senki, nincs mit megfertőzni. Majd ha olyan népszerű lesz mint a win, lesz arra is minden nyalánkság. Az meg hogy váltsunk mekre: a wines programokat majd talán a Szopós fogja portolni osx alá? -
Blamazs #42 En most gondolkodom,hogy Mac-re valtok. Egyaltalan nem azert mert nincs ra virus, hanem mert szeretnek vegre egy olyan rendszert, ami mukodik es nem kell evente(mivel kb ilyen idokozonket kell ujrahuzni a rendszert) ujratelepitenem az egesz cuccot. Szeretnem vegre elerni, ha hazamegyek bekapcsolom, mukodik, ha nem kell kikapcsolom es kesz. Hosszu tavon ezt a win nem tudja hozni nekem. Nem jatszom, nem telepitgetek, en csak hasznalni szeretnem.
Nem akarok ebbol flame-et inditani, de egy ido utan eljut az ember oda, hogy csak mukodjon stabilan a rendszer, es nem azzal akarja az idot tolteni, hogy csiszolgatja allandoan, hogy jo vagy mukodokepes legyen.
Koszi! -
#41 Te, figyelj Equ (Románnak hangzó név), hogy te rüheled a Mac-et az egy dolog. Megbocsájtható. De, hogy miért cruszédorsz ellene, az már ciki. Nem megbocsátható!!! Felyezd ki a véleményed, de hagyd az egyedekre a választást.
Nem beszélve arról,hogy már megint az egyedüli hülye szmájlikat használod.
SK -
#40 Jessusom!!! ez a hapsi már megint az Örült szmájliait dobálja.
Qurva unalmas.
Figyelj Equ: Szerinted mi legyen?
Öljék meg a Mac-et, legyen csak kizárólagosan Winfos, és akinenk nem tettzik az mennyen a gillotin alá ? Ki vagy te Robespierre II ? -
Equ #39 "Mikor is omlott össze a magyar Mac-es portál, amit feltörtek??? "
Te vagy a szakmai tévedések kifogyhatatlan tárháza...
Az nem egy egyszerű portál volt, hanem egy internetszolgáltató, aki magyarországon egyedüliként megpróbált mac alapon szolgáltatni, elég kevés sikerrel
(mintha csak a mac hekkelési versenyen indult volna, csak itt vitték a userek adatait is...)
"Mintha te is ott lettél volna rendszergizdaként...érted a dolgod...nincs benne a kis kezecskéd, vagy ezt is csak felülről szemlélted?"
Arra semmi szükség nem volt... (egyébként nem is voltam admin, winekkel foglalkoztam ott is)
"Csodálkoznak, mert ők már több, mint egy évtizede átestek ezen..."
Bizony-bizony mi már több évtede túljutottunk a pár %-os piaci részesedésen - ahol a mac egyhelyben toporog- hogy megérje kártékony kódot irni a platformra. Szerencsétlen mac-re, meg 3%-os piaci részesedésnél is kihoznak virusokat... Bár arra nincs különösebben szükség mivel lyukas mint az ementáli, pedig szinte senki nem is keres benne hibát.
"Jah, és a 64 bites hibára talán már 2 nap múlva ott volt a javítás"
magyarázod a bizonyitványt? az előbb még ott tartottunk, hogy a mac biztonságos meg nincsenek rá virusok, mert olyan jól van megirva... (közben meg évtizedes win-es technológiákat sikerült lekoppintania tavaly)
"És amikor kijött a 64 bites win, a világon nem egy gép omlott össze"
link?
De félre ne érts, nem akarlak meggyőzni, te pont azon a szinvonalon állsz szakmailag, hogy neked egy mac való. Használni se pc-t, se mac-et nem tudnál semmire, de mac-kel legalább villoghatsz a haverok előtt... -
#38 Ne haragudj, ha beleszólok:
"Szerintem válasszuk meg Globális Rendszergazdának, hiszen tudásától még külföldön is csak összerezzennek a szakemberek (már ha rajtad kívül létezik még ilyen persze)"
NAaaah, csak a növérek rezzennek össze... -
Wittao #37 Jah, és a 64 bites hibára talán már 2 nap múlva ott volt a javítás
És amikor kijött a 64 bites win, a világon nem egy gép omlott össze, bár azt mindannyian tudjuk, hogy ha Equ lett volna előttük, mindez nem történik meg.
Szerintem válasszuk meg Globális Rendszergazdának, hiszen tudásától még külföldön is csak összerezzennek a szakemberek (már ha rajtad kívül létezik még ilyen persze) -
Wittao #36 "megjelent az első mac-es kártevő"... nem csodálom, hogy erre a wines felhasználók felkapják a fejüket :) Csodálkoznak, mert ők már több, mint egy évtizede átestek ezen...
" 43 biztonsági rész kijavítása" Hát ez is melepő lehet, a winnél ennek én írnék cikket, ha véghezvinnék :::DDD
Jah, és kedves Equ! Mikor is omlott össze a magyar Mac-es portál, amit feltörtek??? Mintha te is ott lettél volna rendszergizdaként...érted a dolgod...nincs benne a kis kezecskéd, vagy ezt is csak felülről szemlélted? -
valaé valaé ná #35 Használjon mindenki Windows CE-t. Arra alig van vírus.... -
#34 X11, .Mac Darwin ? -
BlueGold #33 Direct-X, .net Framework stb... :-´) -
#32 Ja, látom most is kettö UGYANAZT -
Equ #31 hú micsoda szakszavakat tudsz egymás mellé írni, ez nem semmi...
(smiley-kból pedig azért használok keveset, nehogy mégjobban összezavardj ) -
#30 OpenGL, Xserve-Xsen, SuperComputer.
Na, de midegy, szürölgesd a válaszaidat ahogy akarod. Én meggyözni nem akarlak, csak izélni, mivel te az Apple-d ocsmárolod, mint életed célja. És még annyi kreativitásod sincs, hogy a több tucatnyi "smájlik"-ból, több mint 3-at kiválassz. miattad -
Equ #29 össze ne roppanjak a szakmai érveid súlya alatt kiscsillag