108
  • TeFigyeljHaver #28
    Equ, Keves barátom, te tényleg a "Csillagok útján" jársz...A táltos paripádon repülve a Holdbéli csónakos után
  • Equ
    Egy kis olvasnó a lámereknek:

Csúfosan gyors véget ért a Macintosh-hackelési verseny
    Kinyírta a 64 bites támogatást az Apple OS X frissítőcsomagja
    Negyvenhárom biztonsági rést foltozott be az Apple
    Súlyos sérülékenységeket javított a MacOS X-ekben az Apple
    Valóban megjelent az első mac-es kártevő

Van még, de talán ennyi is elég lesz mára...
    Maradjunk annyiban, hogy attól, hogy ti lámerek vagytok és csak pr rizsát nyomtok, attól még a macos elég durván lyukas és bugos. Főleg az elterjedtségéhez képest az. Ugye emlékszik mindenki még a firefox "hibátlanságára" 1-2%-os elterjedtségnél...

(hogy technikailag évtizeddel van a macos a windows mögött lemaradva, azt már a másik topicban kiveséztük)
  • Gerygrey
    Persze céges környezetben biztos fontos a rendszer biztonsága, de a cikkben otthoni felhasználókról volt szó, azoknak meg mi bajuk lesz egy win reinstalltól?
  • Gerygrey
    Persze, döntőek a játékok, de nem érzem magam "biztonságtalanságban" amiatt sem hogy Photoshopot használok Gimp helyett stb. Rendszeresen archiválm a cuccaimat és félévente újrainstallálom a winemet, netezni meg ésszel szoktam, komolyabb bsjom még nem volt vírus miatt. Minek is váltsam le tehát a jól bevált, megszokott windowst?
  • Kingfisher
    NOD32 futogat itt háttérben, néha közli nagyon unatkozik, ezért frissítette magát, de amúgy semmi. Azt is csak onnan tudom hogy néz ki a risztás ablak, mert láttam screenshotot róla :D Néha ha unatkozom lefuttatok valamit, de eddig mindig found: 0 eredményt kaptam :) szóval megoldható. Sophos miatt meg most nem fogok komplett hardware cserét véghezvinni :)
  • szucsitg
    bocs, ebben a mac tényleg le van maradva! írok is jobs-nak egy levelet, h ez a feature mikor kerül bele a gépbe... :D:D
  • TeFigyeljHaver #22
    Jé, az a kép még valami Jaguar elötti dolog...félrevezetés?...cöcöcö.

Az Equ-t meg talán visszadugták a gumiszobába ?
  • Athlon64
    Pedig teljesen jó az WinXP!
    Nincs olyan ami nem futan rajta! (még a vírus is! )
  • Indigo
    Lényegében akik ragaszkodnak a Windowshoz, azok általában a játékok miatt teszik (pl én is, de nálam mellette megy linux is). De ha belegondolsz, aki nem játszik a gépen, annak nem biztos, hogy megéri Win-t használni, akkor már inkább OSX vagy Linux. Mindkettő biztonságosabb.
  • szucsitg
    equ barátunk, csak nem jön, h kifejtse, h miért oly tökéletes a vindóz...
  • Gerygrey
    Majd ha a kedvenc játékaim kijönnek macre, akkor átállok, de addig mit kezdjek egy vírusmentes, de szinte hasznavehetetlen géppel? Ez most olyan mintha azt mondanák hogy ne menjek piacra kajáért mert ott megfertőződök a tömegben, hanem inkább menjek ki a rétre füvet legelni.
  • mogyi925
    Nem kaptatok egyetlen férget/kémet sem, vagy nem vettétek észre? A kettő nagyon nem ugyanaz... :-P
  • Kingfisher
    Hihetetlne? Pedig megoldható. Utoljára mydoom vagy mi a franc támadott meg, mert éppen vacakoltam a tűzfalakkal, és pont nem volt. Azóta se spy se worm, se trojan se virus. Pedig húgom IE-t használ, igaz nem admin jogokkal, bár kétlem ez Winben túl sokat jelentene.
  • Wittao
    Én a legjobbat a Norton Antivirus bemountolt meghajtón röhögtem...na ilyet sem fog egy jó darabig egy mac-es sem használni...LOL

BandiG: maradjon csak a sok marha, én nem bánom ha nem lesznek mac-esek...

Egyébként meg nem hülyeség, amit írnak: Kevesebb vírus (=0) sokkal biztonságosabb, mint 150000. Tehát a szájtépőknek ezt is ajánlanám.

Egyébként meg ez a Sophos ki a büdös franc? Az, hogy a Symantec, meg a Norton Antivirus folyamatosan tépi a száját a mac-re, nem csodálkozom, hiszen piac nekik, de ez...

(én már előre várom Equ kollégát, aki megmagyarázza, hogy mennyivel is biztonságosabb a winXP-Vista a kőkorszaki OSX-hez képest...)

W
  • irkab1rka
    Pénzért mondanál. Annyi pénzért még nagyobbakat is. ;)
  • intrex
    "Én támogatom a szopós ötletét, a sok marha átáll mekre, arra írják a zúj vírusokat és nekünk meg marad egy kevésbé vírusos win. :)"

Na de addig is élvzzétek a 180ezer vírust.

"Amugy idaig is win-t hasznaltam es most is azt fogok... nagyon erdekes, hogy win98-al kezdtem es onnantol kezdve egy darab virust nem kaptam... vagy csak en lennek ennyire "ovatos"?"

Természetesen még víruskeresőd sem volt soha a gépen. Még internet explorert sem indítottál, sőt soha semmilyen körülmények kött nem nyomultál fel vele a netre. Jaja. Aha-aha.

:) Jobb ha a sok jólmegmondó nem jön át macre, mert legalább nyugodt és élvezetes marad a világ.
  • gabro
    te se vagy 100-as :)
  • BandiG
    Én támogatom a szopós ötletét, a sok marha átáll mekre, arra írják a zúj vírusokat és nekünk meg marad egy kevésbé vírusos win. :)
  • Sir Quno Jedi
    Végül is az marad, mert nincs belőle elég használatban, hogy jól megérje a vírusírtóknak szétk@rni!
  • neoG
    ha majd annyian használnak Mac-et mint win-t, akkor majd Macre is lesz annyi trójai,féreg,qkac,meg t*köm tudja mi, mint a sár...
  • buggyant
    jajj. én pedig javasolnám, hogy aki eddig suzukival járt, az azonnal vegyen egy lexust, mert az köztudottan biztonságosabb
  • concrete
    "Úgy tűnik, a Mac továbbra is biztonságos platform marad"

én még pénzért sem mondanék ekkora blödséget,
    szénné égnék ekkora marhaságtól rögtön ahogy kimondtam
  • concrete
    ez fájt! ez egy szakértő cég? nevetséges! átmentetileg lehet hogy kevesebb "windowsos trójai és egyéb ártó program" van macre, de ami késik, NEM MÚLIK
  • mousee
    Ha adnak nekem egy Mac-et, akkor nagyon szívesen áváltok... addig meg marad a win/linux párosítás...
  • Extraboy
    "holnap egy olyan hír lesz, hogy aki most autót vezet vezessen tankot mert az biztonságosabb." - Ez qrvajo :D:D:D:D

Amugy idaig is win-t hasznaltam es most is azt fogok... nagyon erdekes, hogy win98-al kezdtem es onnantol kezdve egy darab virust nem kaptam... vagy csak en lennek ennyire "ovatos"?
  • izb
    holnap egy olyan hír lesz, hogy aki most autót vezet vezessen tankot mert az biztonságosabb.
    hát ez überfasza hír volt köszönjük neked megsophos....
  • Sir Quno Jedi
    Ezt mind maguktól találták ki?!

Végülis Spectrumra sem volt sok vírus, így üdvözítő lenne, ha arra térnének át a júzerek! :D
  • ZoliJ
    lol