132
-
Sidewinder #92 Rossz az idő.A felhős idő miatt nemtud felszállni a raketta akarom mondani űrrepülő. -
#91 Július négy 20:38-ra halasztva, megint rossz időjárás miatt. -
#90 Most mi van? Nem lesz kiloves? -
#89 jeje most uugyis elfejeltettem:D -
Cumi #88 Ja es 20:38 elvileg, ha jol szamolok :) -
Cumi #87 Uj idopont julius 4... -
petko000 #86 én is így jártam, gyorsan át is kapcsoltam -
#85 Hát tegnap odakapcsoltam amikor elvileg indulnia kellett volna az űrsiklónak, de éppen az állam pénzügyi helyzetéről volt szó :\ előre meg nem tudhatták, hogy elhalasztják. -
petko000 #84 hirtv-n is lesz. -
#83 Itten lehet nézni: NASA TV
És igen, itteni idő szerint 21:26-kor indul. -
Cumi #82 3:26 EDT van nasa.gov-on, tehat akkor nalunk 21:26, ugye? -
petko000 #81 tudja valaki, hogy mikor lesz??? -
marcio mela #80 Mi az a kártyajáték amit fellövés előtt játszik a hajó kapitánya? -
N1 #79 Hello emberek, neten vagy TV-be lehet majd élőbe nézni a fellövést? -
#78 Hehe csak holnap lesz
-
petko000 #77 a hírtv közvetíti 21:45-től -
mrzool #76 Úgy jöhetett ki, hogy elgépeltem. Előfordul. -
#75 Nem Nevada :) hanem Florida :D -
#74 izé, 21:49:) -
#73 Jah, 21:48.
3:49pm EDT-kor lesz a fellövés, EDT-vel számolva:
Nevada +8 óra,
Nyári időszámítás szerint mi UTC+02-ben vagyunk
EDT-UTC között -4 óra a váltó
Tehát ((15+8)+2)-4) -
#72 Az a 19:48 az inkább UTC lenne szerintem, így akkor 21:48. -
Komolytalan #71 Ez a 21:38 nem tudom hogy jöhetett ki (GMT+01:50 időzóna nincs). 19:48 GMT az 20:48 Magyarországon, mert ugyebár GTM+01-ben vagyunk... -
mrzool #70 Tervezett indítási idő: 1948 GMT, azaz 21:38. -
#69 Pontosítok, 21:40-kor lesz az ISS Cape Canaveral felett, szóval valószínűleg pár percel előtte indul az űrsikló. -
petko000 #68 -
#67 Ha tényleg megtörténik, remélem pont rádesik! -
#66 Az lesz a "végzetes", ha egy ilyen szemét embert mint te agyoncsap valaki. Számodra az lesz! Hogyan kívánhatsz ilyet te paraszt?
Soha olyan okos, szorgalmas és tehetséges nem leszel, mint ők... -
#65 Nem csak.
Ha az utóbbi 10 év "mélyűri", embernélküli küldetéseit nézzük akkor elmondhatjuk, hogy ott bizony szépen csendben átveszi az ionhajtómű a kémiai rakétától az alapvető meghajtási rendszer szerepét! (Deepspace, Hayabusa, SMART-1)
Máskérdés, hogy a rövid idő alatt nagy gyorsulást, viszonylag biztonságosan, csak kémiai hajtóművel érdemes megkísérelni. -
#64 Ejj :) Need Another Seven Astronauts ?
Bocs, tudom, valaki már tökre unja. -
RoLii #63 palyamodosito hajtomuveknek hasznalnak ionhajtomuveket, de nem ilyen tomegu testeknel.
-
RoLii #62 remelem elut ma egy auto. -
Szalámi #61 Remélem lezuhannak, vagy beüt valami végzetes
-
Stellum #60 Az utóbbi jó fél évszázadban a mikroelektronikában és pár tudományos-technikai témában ugyan volt jelentős áttörés, de az űrhajók hajtómű rendszerei sajnos nem tartoznak ezek közé... -
#59 Max az űrikló orbitális hajtóművét lehetne lecserélni nem kémiaira, mert annak most is légyfing tolóereje van, mint ahogy a nem kémiai cuccoknak. -
Thrawn #58 A nem kémiai hajtóművek tolóereje jelenleg (és előreláthatóan még sokáig) olyan kicsi, hogy kizárólag űrbeli manőverezése alkalmasak, le-, illetve felszállásra nem. -
RoLii #57 Jelenleg azok sem azok...(lasd NERVA) -
#56 Jelenleg nincs alternatívája a kémiai hajtóműveknek, hacsaknem a nukleáris rakéthajtóművekre gondolsz. -
Stellum #55 Alapvetően nem kémiai jellegű üzemanyagra gondoltam... -
#54 Aha és mivel visznek fel annyi üzemanyagot, amennyivel lefékeznek, és nem kell a légkört használni fékezésre? Egyébként miért baj ez? Nagyon is logikus, és jó dolog ha a légkört használják a fékezésre. Talán ha 4 db nagy üzemanyagtartályt vinnének fel, úgy talán le lehetne fékezni :) de minek. -
Stellum #53 Ugyanaz a gond, mint a jó száz éves belsőégésű motorokkal: von Braun óta toldozgatták-foldozgatták a rakéta hajtómű technológiát, de igazi alternatívát még nem tudtak összehozni.
Pedig jó lenne, ha a felszálláskor használt bazi nagy hajtóanyag tartályok mellőzhetőek lennének, illetve leszálláskor a légkör fékező hatása nélkül is le tudnának jönni...