Beindult az ûrsikló para

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csacsis
Szerintem meg szimplán nem érdeke az olajsejkeknek a másik technológia kifejlesztése, mert esetleg kiderülne, hogy többé nincs is szükság az olajra. Szóval ennyi. Majd ha nem lesz olaj, lesz vizeskocsi, anti-gravitációs meghajtás, stb...

"Hát pedig csak mûszerekkel simán vissza lehetne térni a légkörbe, max a földetérésnél lehet gond, hogy nem látnak semmit, na az tényleg nehéz lenne mûszerekkel."

Tulajdonképpen arról van szó, hogy inkább nem kockáztatnak egy picit sem, inkább veszni hagyják a gépet. Fõleg, hogy amúgy is nemsokára leselejtezik az ûrsiklókat.

PíszLávJuniti
Én fogadok, hogy csak 6an jönnek vissza.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Sanyix
Ja amúgy a pilóta nem hagyatkozik semmire, mert õ csak figyeli, ahogy a fedélzeti számítógép irányítja a gépet :) aztán a leszállásnál átveszi az irányítást.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

szvsz nemhiszem hogy korunk Zeppelinje az ûrsikló csak normálisan kéne megcsinlálni lásd BURAN
Sanyix
Ígyvan.
Ott az Orbiter, a nagyon élethû ûrszimulátor, már csináltam vele pár manuális légkörbe lépést ûrsiklóval, és végig csak a mûszereket figyeltem, meg a kijelzõket, a panorámát akkor néztem mikor a kifutópálya felé fordultam már 1 mach alatt :)
Amúgy van is hozzá egy kis kiegészítés, akkor mindezt full automatán csinálja, leszállással együtt, pedig a gép valószínûleg nemnagyon nézeget panorámát :DD szóval ha ezt egy modder megcsinálta a legélethûbb ûrszimulátorban, a nem hiszem el, hogy a NASA nem tudná...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

PíszLávJuniti
Szerintem legnagyobb részt pedig a pilóta is a mûszerekre hagyatkozik, nem a panorámára :) Innentõl kezdve simán mûködhetne mûszerekkel is. Sõt. Egy szimulált környezetbe beteszik a mûszerek adatait, és máris gépen megjeleníthetõ a kvázi kilátás.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

[NST]Cifu
Szépen csinálnak egy Apollo 2.0-át, egy javított verziót, ami igazából alig tud többet mint az elõdje... mert nem tudnak mit fejleszteni.

Khhmmm... ez így nagyon távol áll az igazságtól. Tudnának mit fejleszteni, csak túl kockázatosnak találják õket. Egyszerûen most a kockázatminimalizálás idõszakát éljük az ûrkutatásban... mindentõl ózdkodnak, ami egy kicsit is újdonság lenne. :\

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sanyix
Max 30 éves tervezés.
Egy repülõ kinézete mennyivel lett másabb mint akkor? Mennyivel mûködik másképp? Hát nem sokkal. Ugyan ez van az ûrsiklónál is. Mi fejlõdik? Az elektronika, azt meg lehet cserélni. Ha újrakezdenének egy új ûrsiklót fejleszteni, nem valószínû hogy sokkal jobbat tudnának készíteni mint ezek. Pl ott a CEV. Szépen csinálnak egy Apollo 2.0-át, egy javított verziót, ami igazából alig tud többet mint az elõdje... mert nem tudnak mit fejleszteni.

Molnibalage
És mit gondolsz a ma használt techonlógiák alapja hány éves?

Tranzisztor? Hm? Mond valamit?

Na és a gázturbina?

Nézd meg az F-15 és F-16-ot. Minkettõ legalább 30-35 éve áll rendszerbe. (40 éves az alap) Na de a mostanui elektronikával még MINDIG ÕK a világbajnokok. Na errõl ennyit.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Azért nem kéne ócsárólni. Rajtuk kiívül SENKI nem tudott még ilyet létrehozni. A kriogén hajtómû a lényeg. (a BURAN sokkal gyengébb teljesíményû volt és 1 repülés nem repülés)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"mint egy sima repülõvel"
:) vagy a szokásos közhellyel mondva, mint egy darab téglával.

Egyébként lehet, hogy az elektronikát kicserélték, de ez akkor is egy 30-40 éves tervezés.
A trabantba is, hiába raksz fedélzeti számítógépet, vagy ferrari motort, max azt éred el, hogy szétszaad a futómû.

Gracie Barra

Nem értem mit kell parázni. Ha már beért a légkörbe, akkor biztosan földet fog érni.

Mit gondolsz, az ûrséta közben fáznak-e az ûrhajósok?

Kara kánként folytatom tanításom.

Látszik, hogy nem mai gyerek ez a repcsi: A fényezés kicsit megviselt... <#ravasz1>

"ûrsikló para" - imnet/blikk stílus rulz
Bocs, de nekem bulvárosnak tûnik a cím. Lehetne mondjuk "Aggodalmak a Discovery indítása körül"

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Sanyix
Elektronika már fel volt újítva pár éve, lecserélték az analóg mûszerek nagy részét, telerakták a pilótafülkét MFD-kkel. Amúgy sem volt rossz elektronikája, hiszen még a felújítás elõtt is automatán állt pályára, automatán lépett a légkörbe, és talán az ûrállomással szinkronizálás is automata. Légkörbe lépéskor a pilótának már csak szubszonikus sebességen kellett kezelnie a gépet, akkor is csak le kellett szállnia vele mint egy sima repülõvel, na meg az ûrállomás megközelítésekor kell a dokkolásnál irányítani. A kezelése éppen a célnak megfelel, amire tervezték arra jó. Viszont a hõvédõ panelek tényleg sérülékenyek+ a szigetelés gondok.

ne legyetek már ilyen negatívak, Amíg nem a mi fejünkre esik, addig nincs baj <#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>
Sajnos a Space Shuttle egy igen rossz hibrid konstrukció: mint kvázi-repülõnek nehézkes a kezelése, mint ûrhajó kényes és sérülékeny (pl. orbitális leszállásra tervezett sárkány-szerkezet), ráadásul a poszt-Apolló korszak elektronikájának színvonala is korlátozza...

Az egész egy kicsit a Zeppelin hõskorszakra emlékeztet, amikor ezek a böhöm gáztartályos szerkezetek addig repkedtek, amíg kellõ számú példány porig nem égett...
Ilyen melegben ilyen vastag piros ruhában..:) :)

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

ez de jó..
gondolom nagyon sokan lesznek rá kiváncsiak, örülhetünk ha bejön majd ez az oldal.. én tuti nézni fogom <#pias>

Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.

Sanyix

Murry
Na Jó de a BURAN-t oroszok csinálták.
Persze, hogy mûködik...

A NASA-nál meg nem látsz szinte sehol sem amerikait. Csak néha 1-2-õt seprûvel a kezében. :)

akyyy
élõbe?

7# te meg nagyon hülye vagy<#idiota><#idiota><#idiota>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Én nem, de olyan kicsit a cikk is, meg ez a hangulatkeltés is, én nem hiszem, hogy ilyen nagy baj lenne, egyszerûen elfelejtették, hogy a rendszer nem tökéletes, megszívták. De ment x ideig, mostmeg teljesen be vannak tojva, ha használni akarják. Erre nem tudom mit reagáljak, de a hsz-emhez tényleg nem ártott volna néhány smile.

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Mr Csé

bocsesz

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

BURAN már teljesen automatán csinált mindent... fellszállt, repdesett, leszállt...
30 cmre volt az elsõ kerék a felezõvonaltól leszállásnál...
mindez több mint másfél évtizede, mikor is '88 ban?
Te szoktál rettegni miattuk? Miért? Ezek (nasa) - állításuk szerint - már a Holdon is jártak... egy ilyen kis probléma nem tehet keresztbe...
Sanyix
Egyébként ha akarja valaki nézni a felszállást, akkor szombat este 10 körül(itteni idõ), lehet nézni a nasa tv-n :)

Sanyix
"Elmondása szerint kizárólag a mûszerekre hagyatkozni túl kockázatos lenne"
Hát pedig csak mûszerekkel simán vissza lehetne térni a légkörbe, max a földetérésnél lehet gond, hogy nem látnak semmit, na az tényleg nehéz lenne mûszerekkel.

Na végre csinálnak vmi a köznép számára is látható dolgot! Csak így tovább! Csak oldják már meg azt a hülye problémát, mert ez így annira gáz, mostantól mindig rettegünk majd, ha felküldenek egy siklót? Vagy mi?

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Peti0011
Pffff... hát megseik hogy elszáll egy pár dolog a gépöl aztán jön a bazmeg

Csá

← ElőzőOldal 3 / 3