Idegen élet nyomai a vörös esőben?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ennyi.
Érdekes, ha ufó kerül szóba itt az sg-n akkor már minden egyes kétes mérési eredmény alapigazság lesz és ha vmi nem stimmel, akkor mindig másban van a hiba. Miért mindig a bonyolultabb válasz az igaz? Tudod Ockham meg ilyesmi...
Régen nagyképű voltam... de mostmár tökéletes vagyok!
Vagy vagy, vagy az info rossz, pl a homerseklet
vagy a tobbiek humbugolnak.
mindenestere a ver az sulyos volt..
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Régen nagyképű voltam... de mostmár tökéletes vagyok!
Kara kánként folytatom tanításom.
Most, h Milton Wainwright és kollégái megerõsítették, h az indiai "vörös esõ" sejtek DNS-t tartalmaznak, a legvalószínûbb, h algákról van szó és a legkevésbé sem misztikusak, annak ellenére, h ápr. 1-én publikálták.
A keralai kutatók szerint vörös pigmentet tartalmazó zöldmoszatokról, Trentepohliákról van szó, de vannak más jelöltek is. A Haematococcus zöldmoszat nemzetség a mozgékony Volvocales rendbe tartozik és spórák, valamint nyugalmi fázisú 'palmella' képletek létrehozására képes. Mindkettõt vastag sejtfalak védik és nagyon hasonlítanak a publikált képekre. A sejtek élénkvörösek az asztaxantin nevû karotinoid festékanyagtól, amit korábban hematokrómnak is neveztek.
Az egyik faj, a Haematococcus pluvialis idõleges tavacskákban fordul elõ és a latin neve is esõre utal (esõbõl való). Száraz környezetben a vízben vagy porszemcséken lévõ sejteket felkaphatja a...
a cikk folytatása már fizetõs. :]
Jót röhögtem. Az ilyenekre oda kellene figyelni. 😊
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
http://www.astrobiology.cf.ac.uk/redrain.html
A szaporodás pedig kamu.
Wiki
Megint kezdõdik a fantáziálás. Azt azért ne felejtsük el, hogy az egész univerzumban ugyanazok a fizikai törvények érvényesülnek. Valamilyen replikátorra pedig szükség van.
A jelenlegi tudományunkba nem beleillõ dolgok viszik elöbbre az emberiséget.
nem kötözködésképp nem vagyok egy szakértõ de ha 1 teszt pozitiv akkor az nem azt jelenti hogy a vizsgált anyag benne van ???
(pl: aids teszt pozitiv akkor, ott van virus)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Meg gondolom f*snak a jószomszédtól, nem e vegyifegyverrel szórakozik ...
mindenki úgy képzeli a földönkívülieket, hogy két kezük van, két lábuk, két fülük, két szemük. mindenki az általa megismertbõl indul ki. olyan nagy a világegyetem. csak dns alapú életet tudunk elképzelni?
csak mi vagyunk ilyen törékenyek. egy gyenge fuvallat a jupiteren nagyobb mint a legnagyobb földi tornádó. egy marsi éjszaka hidegebb mint a leghidegebb földi környék leghidegebb vihara. egy nappal a merkúron megolvasztja a sziklákat.
akkor miért gondoljuk, hogy élet csak -100 - +200 fokig lehetséges. saját világunkat sem ismerjük, akkor miért vetünk el más lehetõségeket kapásból.
ez kb olyan, mintha azt mondanám, nem láttam,tehát nincs is.
tessék elszakadni a rögöktõl....
Érdekes... Ez a felfedezés biztosan átír majd néhány tankönyvet. 😊 Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belõle.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Vajon mibõl nyeri az enrgiát, mivel táplálkozik, mily, milyen (toxikus?) végterméke van? Valószínüleg nem oxigénfüggõ?
A másik pedig, hogy nem csak a hõmérséklet nagysága, hanem annak nagyon gyors megváltozása is leépítené jórészüket!-200 fokról pillanatok alatt még csak pár százra is bekerülni, az 4-500 fok különbség. Nem hiszem, hogy ezt kibírnák...
W
\" Mi minden voltam helyettem, mielőtt meg nem születtem ? \"
Ezeknek még RNS-ük sincs. De mondjuk szerintem meg ez is csak az emberi korlátoltságot mutatja meg. Azért mert mi dns alapú lények vagyunk itt a földön nem biztos, hogy a mi törzsfejlõdési példánk az általános. Olyan ez mint amikor az emberek azt hitték, hogy a föld lapos meg, hogy a nap forog a föld körûl, meghogy ádám és éva népesítette be a földet. Egy kicsit ki kéne nyitni a tudósoknak az agyukat meg a szemüket.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ez az egész szerintem kamu. Valaki ismét mondott egy jó nagyot.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Jó film volt <#hehe>#hehe>
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Teljesen egyetértek veled. Ez egy alaptalan következtetés volt.
Naaa... azért ennyire nem legyünk vaskalaposak!! Miért ne lehetne DNS nélkül is élet?
Szerintem elég egyszerû a helyzet: itt egy valami aminek nincs dns-e, tud szaporodni. A Földön minden élõlény DNS alapú, tehát ez egy DNS nélküli, nem földi organizmus.
Mi történt azokkal, akik lenyeltek ebbõl a vörös valamibõl?? Mert gondolom nem egy ember nyitotta ki a száját az esõ közben...
Ez így abszolút logikátlan.
Ha ez tényleg földönkívüli életforma, akkor az csak annyit jelent, hogy a pánspermia tényleg lehetséges, nem pedig azt, hogy a Földön is úgy keletkezett az élet.