Idegen élet nyomai a vörös esőben?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kensin
Jaj, jaj, tudhatnátok a MIB -bõl, hogy pont ilyesmit kell olvasni, mert ilyenekben van az igazság. <#alien>
Lassan az SG szlogenjét át lehetne keresztelni "Informatika és Sci-fi"-re. Mért nem olvas valaki utána, hogy mennyire hiteles egy cikk? Ennyi erõvel msét is írhatna valaki - az is kikerülne?
Wazeg vedd már a fáradságot és olvass vissza a topikban. Ez a hír FAKE, a sejtekben kimutatták a DNS-t, csak a cikkíró úgylátszik megresztette a fantáziáját.

Ennyi.
Szerintem pont forditva van ha valami idegen erdetü organizmust vagy akármit találtak/ufo-s híreknél mindig jönnek a kételkedök és elkezdenek magyarázni lásd lejebb a kommentek között még a hir cáfolata elött.
Valószínû mérési hiba. A DNS-t is elbacták.

Érdekes, ha ufó kerül szóba itt az sg-n akkor már minden egyes kétes mérési eredmény alapigazság lesz és ha vmi nem stimmel, akkor mindig másban van a hiba. Miért mindig a bonyolultabb válasz az igaz? Tudod Ockham meg ilyesmi...
csibcsab
Igen van benne valami. Sztem akkor télleg idegen életforma ami alkalmazkodott a zord körülményekhez. De ha ennyire bírja a strapát akkor lehet élet olyan bolygókon is amit mi nem tartunk arra alkalmasnak.

Régen nagyképű voltam... de mostmár tökéletes vagyok!

mar nem azert de melyik alga szaporodik 300+ celsius fokos vizben?
Vagy vagy, vagy az info rossz, pl a homerseklet
vagy a tobbiek humbugolnak.
mindenestere a ver az sulyos volt..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

csibcsab
Na igen elképzelhetõ, télleg érdekes h osztódik de nincs dns-e.

Régen nagyképű voltam... de mostmár tökéletes vagyok!

Mirõl van szó? Egy UFO kiürítette a szennyvíztárolóját? <#idiota>

Bráva! (és kösz)

Kara kánként folytatom tanításom.

Algaesõ

Most, h Milton Wainwright és kollégái megerõsítették, h az indiai "vörös esõ" sejtek DNS-t tartalmaznak, a legvalószínûbb, h algákról van szó és a legkevésbé sem misztikusak, annak ellenére, h ápr. 1-én publikálták.

A keralai kutatók szerint vörös pigmentet tartalmazó zöldmoszatokról, Trentepohliákról van szó, de vannak más jelöltek is. A Haematococcus zöldmoszat nemzetség a mozgékony Volvocales rendbe tartozik és spórák, valamint nyugalmi fázisú 'palmella' képletek létrehozására képes. Mindkettõt vastag sejtfalak védik és nagyon hasonlítanak a publikált képekre. A sejtek élénkvörösek az asztaxantin nevû karotinoid festékanyagtól, amit korábban hematokrómnak is neveztek.

Az egyik faj, a Haematococcus pluvialis idõleges tavacskákban fordul elõ és a latin neve is esõre utal (esõbõl való). Száraz környezetben a vízben vagy porszemcséken lévõ sejteket felkaphatja a...

a cikk folytatása már fizetõs. :]
támadnak az algák

St0RmTr00pEr
Valakai ezt leforditaná nekem magyarra? 😊 csak a lényeget plz..

http://st0rmy.blog.hu

Esrohnoil
Alga. 😄
Jót röhögtem. Az ilyenekre oda kellene figyelni. 😊

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Ha jól emlékszem ugyanez volt az antarktiszi meteorittal is. Abból is mi lett...
Az sg kicsit elavult híreket vesz át...
"High resolution electron microscopy has revealed internal structures as well as evidence of a replication cycle not commonly found in either bacteria or yeasts. These images are of thin cell slices viewed in the transmission electron microscope."
http://www.astrobiology.cf.ac.uk/redrain.html
Semmi kétség. Ezek vörös vérsejtek.
A szaporodás pedig kamu.
Valószínû félrefordítás. Lásd a wikipediás linket.
"A sample of the rain was also sent to Cardiff University for analysis by noted panspermia proponent Chandra Wickramasinghe. Wickramasinghe has reported that "work in progress has identified DNA in the cells". <17> Soon the microbes will be tested for specific carbon isotopes; if they differ from life on Earth it would be key evidence of extraterrestrial origin. <18>"

Wiki

Megint kezdõdik a fantáziálás. Azt azért ne felejtsük el, hogy az egész univerzumban ugyanazok a fizikai törvények érvényesülnek. Valamilyen replikátorra pedig szükség van.
Shakespeare : Több van, földön s égen, mit te nem tudsz.

A jelenlegi tudományunkba nem beleillõ dolgok viszik elöbbre az emberiséget.
"A vizsgálatok kezdeti szakaszaiban eddig egy eredményt sikerült regisztrálni, mely szerint a DNS teszt pozitív lett, azaz a sejtek nem rendelkeznek sem DNS-sel, sem RNS-sel."
nem kötözködésképp nem vagyok egy szakértõ de ha 1 teszt pozitiv akkor az nem azt jelenti hogy a vizsgált anyag benne van ???
(pl: aids teszt pozitiv akkor, ott van virus)

Sanyix
Attól függ, milyen szögben, és milyen sebességgel érkezik a légkörbe. Amúgy lehet hogy a meteor belsejében voltak ezek, a meteor belépett a légkörbe, és széthullott, már akkor amikor eléggé lelassult, és így mégvédte ezeket az izéket. Aztán meg nem a földi életbõl kell kiindulni, ha nem földi akkor honnan tudod, hogy nem élhet túl egy nagyobb hõmérsékletváltozást?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Gondolom paráztak, hogy nem e mérgezõ a vörös esõ. (Úgy általában a színes esõk szerintem felkeltik az érdeklõdést, nem?)
Meg gondolom f*snak a jószomszédtól, nem e vegyifegyverrel szórakozik ...

quack
invasion :S

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

A világon minden esõbõl vesznek mintát? Ebben az esetben ez véletlenül sikerült? És öt évnek kellet eltelnie, hogy legyen belõle egy fél hír. Azért ez is érdekes.

egyetértek winwiennával.
mindenki úgy képzeli a földönkívülieket, hogy két kezük van, két lábuk, két fülük, két szemük. mindenki az általa megismertbõl indul ki. olyan nagy a világegyetem. csak dns alapú életet tudunk elképzelni?
csak mi vagyunk ilyen törékenyek. egy gyenge fuvallat a jupiteren nagyobb mint a legnagyobb földi tornádó. egy marsi éjszaka hidegebb mint a leghidegebb földi környék leghidegebb vihara. egy nappal a merkúron megolvasztja a sziklákat.
akkor miért gondoljuk, hogy élet csak -100 - +200 fokig lehetséges. saját világunkat sem ismerjük, akkor miért vetünk el más lehetõségeket kapásból.
ez kb olyan, mintha azt mondanám, nem láttam,tehát nincs is.
tessék elszakadni a rögöktõl....
Ki mondta, hogy nem tették? India ugyan már nem gyarmat, de gondolom nem véletlenül angol egyetem van a cikkben említve, viszont ez nem jelenti azt, hogy másnak nem küldték el.

Esrohnoil
Nostradamus szerint mikor vége lesz a világnak, az egész földön vörös esõ hull majd.
Érdekes... Ez a felfedezés biztosan átír majd néhány tankönyvet. 😊 Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belõle.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Ha igaz lenne a hír, ez lenne az évszázad felfedezése. Vajon miért nem küldi el a pacák a mintákat néhány neves kutatólaborba, ahol rendesen elemezhetnék az összetevõket?

uniu
Ezek a vmik az esofelhoben szaporodtak ?

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

És ha elég nagy mennyiségû vízjeget tartalmazott? Mondjuk üstökös darab?

Nincs DND, RNS, és bírja a 315 fokot. Érdekes lehet a fehérjeszerkezete, ha egyáltalán fehérjék vannak benne.

Vajon mibõl nyeri az enrgiát, mivel táplálkozik, mily, milyen (toxikus?) végterméke van? Valószínüleg nem oxigénfüggõ?

Ha a vörösvérsejtekre gondolsz, az nem kizárható. Ugyanis ezeknek van sejtmagjuk (és így DNS-ük), csak amikor a csontvelõt elhagyják (képzõdési hely), akkor ezt a sejtmagot elveszítik.

Azért ne felejtsük el, hogy a légkörbe bejutva egy kicsit nagyobb hõmérsékletek keletkeznek, mint 350 Celsius fok!!!! 😊 Gyakorlatilag a meteor szétégett, mivel nem ért földet...tehát ott több ezer fokról beszélhetünk. Nem is értem, hogy lehet ilyet elhinni...
A másik pedig, hogy nem csak a hõmérséklet nagysága, hanem annak nagyon gyors megváltozása is leépítené jórészüket!-200 fokról pillanatok alatt még csak pár százra is bekerülni, az 4-500 fok különbség. Nem hiszem, hogy ezt kibírnák...

W
Nekem az Alzheimer-kór jutott eszembe ! De azután elfelejtettem ...

\" Mi minden voltam helyettem, mielőtt meg nem születtem ? \"

Pluskast
"A vizsgálatok kezdeti szakaszaiban eddig egy eredményt sikerült regisztrálni, mely szerint a DNS teszt pozitív lett, azaz a sejtek nem rendelkeznek sem DNS-sel, sem RNS-sel."
Ezeknek még RNS-ük sincs. De mondjuk szerintem meg ez is csak az emberi korlátoltságot mutatja meg. Azért mert mi dns alapú lények vagyunk itt a földön nem biztos, hogy a mi törzsfejlõdési példánk az általános. Olyan ez mint amikor az emberek azt hitték, hogy a föld lapos meg, hogy a nap forog a föld körûl, meghogy ádám és éva népesítette be a földet. Egy kicsit ki kéne nyitni a tudósoknak az agyukat meg a szemüket.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

ooorrrsss
Csatlakozok!

BANNED

RNS vírus. Más: fehérjék is tárolhatnak információkat sõt! Gondolom senkinek nem jutott eszébea a BSE vagy a Creutzfeld-Jakob kór... Mindegyiket egy fehérje okozz, ami a saját formájára alakítja át az érzékeny fehérje struktúrákat. Ha ugyan anyagcserével nem is rendelkezi, szaporodni tud. Ugyanígy a vírusok. A HIV vírus pl. pozitív, egyszálú RNS vírus.

"...akár 315 Celsius fokos vízben is, ami messze meghaladja az általunk ismert élet által elviselhetõ 120 fokos felsõ határt. A kutató szerint egy földönkívüli mikrobáról van szó, ami alkalmazkodva az ûr zord körülményeihez jól viseli a szélsõséges helyzeteket." - az ûrben elég hideg van, minusz 2xx körüli, attól függõen, hogy pl. egy csillagtól milyen az aktuális távolsága. A légkörbe beérve viszont a hõmérséklet jóval meg is haladhatta a 315 fokot. Ezenkívül a sugárzásokkal szemben is kellõen ellenállónak kell lennie.

Ez az egész szerintem kamu. Valaki ismét mondott egy jó nagyot.
Vérsejtet is kizárhatták volna mondjuk a DNS alapján, nem? 😊
Darth Sith
én nem hallottam még róla, de ha létezik is, annak legalább van RNS-je. De ezeknek se DNS, se RNS és mégis mozognak, szaporodnak és élnek.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Én úgy tudom, hogy létezik olyan replikátor a földön, amiben nincs DNS, csak RNS.
"Androméda törzs" <#csodalk>
Jó film volt <#hehe>

Szerintem semmi. Ha ezek a sejtek nem mérgezõek vagy fertõzik többi sejtet, akkor valószinüleg nem történt semmi az öket megevõ emberekkel. Esetleg egy kis gyomorrontás...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Gladiator
hú de megmondtad a frankót

"Ha ez tényleg földönkívüli életforma, akkor az csak annyit jelent, hogy a pánspermia tényleg lehetséges, nem pedig azt, hogy a Földön is úgy keletkezett az élet."

Teljesen egyetértek veled. Ez egy alaptalan következtetés volt.
"Az általunk ismert életnek viszont tartalmaznia kell DNS-t, különben jelen ismereteink szerint nem nyilvánítható életnek, magyarázta Wainwright"

Naaa... azért ennyire nem legyünk vaskalaposak!! Miért ne lehetne DNS nélkül is élet?
Szerintem elég egyszerû a helyzet: itt egy valami aminek nincs dns-e, tud szaporodni. A Földön minden élõlény DNS alapú, tehát ez egy DNS nélküli, nem földi organizmus.

Mi történt azokkal, akik lenyeltek ebbõl a vörös valamibõl?? Mert gondolom nem egy ember nyitotta ki a száját az esõ közben...
"Ha perdöntõen megállapításra kerül, hogy ezek a sejtek nem földi eredetûek, akkor bizonyítást nyer Wickramasinghe pánspermia elmélete, mely szerint üstökösök hozták el az életet bolygónkra 4 milliárd évvel ezelõtt. "

Ez így abszolút logikátlan.
Ha ez tényleg földönkívüli életforma, akkor az csak annyit jelent, hogy a pánspermia tényleg lehetséges, nem pedig azt, hogy a Földön is úgy keletkezett az élet.