A 25 legrosszabb IT termék rangsora
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha tudnád hogyan mûködik a 16 bites cooperative üzemmód, nem irnál le ekkora marhaságokat... De elmagyarázom. (megint) A 16 bites cooperative mutltitaskra (gyk 3.x-es win) irt programok gyakorlatilag maguk kezelik a multitaskot ami annyit jelent, hogy nem az kernel ütemezõje veszi vissza adott futási idõ után a vezérlést a programtól (és adja egy másiknak), hanem maga a program, mikor úgy érzi, hogy "eleget" dolgozott. Ezért van az, hogy ezeken az oprendszereken (3.x-es win és lefelé, ill macos egészen 2001-ig) ha egy program elszáll vagy akárcsak végtelen ciklusba kerül, akkor képtelen visszaadni a vezérlést a kernelnek (az meg a cooperative multitask okán képtelen erõszakkal visszavenni) és jöhet a restart. Ennek semmi köze a win95-höz, csak annyi, hogy az is képes ezeket a gagyi 16 bites cooperative multitaskra megirt programokat futtatni, de õ sem képes átírni a kódjukat preemtive-re. Azaz 95 alatt ezek a programok a saját kis homokozójukban mennek szépen cooperative multitaskban (mivel preemtive-ben képtelenek, mert nem úgy vannak megirva) a többi nativ win95-ös alkalmazás meg megy preemtive multitaskban. Ilyen egyszerû. És ne gyere amigaos-es röhejekkel, mert az eleve képtelen futtatni ezeket az alkalmazásokat. De ha tudná, akkor õ is csak preemtive-ben tudná, de ettõl még nem lenne preemtive multitaskos oprendszer az amigaos, egyszerûen csak adna ezeknek az õsrégi alkalmazásoknak egy cooperative multitaskos homokozót, hogy tudjanak futni.
Ismét csak azt ajánlom, mielõtt mindegyik topicban nekiállsz eszetlenül fikázni a win-t, elõbb olvass utána, hogy mirõl beszélsz, unalmas már minden topicban bebizonyitani, hogy nincsenek szakmai érveid, amiket felhozol azok meg egetverõ szakmai bakik...
Mint a CON, LPT1, LPT2 ..LPT9, COM1, COM2 ..COM9 könyvtárakat sem hozhatsz létre.
Láttom sok itt az okos ember.
Lenne egy kérdésem.
Azt tudja valaki hogy Win XP -ben (talán 2k és a 9x sorozatban is) miért nem lehet a mappa neve prn?
Elõre is köszi a választ, ha tudja valaki.
Az ilyenek miatt ennyire szar az informatika ma!
Ha microfosnál kiég egy fénycsõ, szabvánnyá teszik a sötétséget. Te már szabványos vagy!!
Már megint mirõl beszélsz? Azt mondtam, hogy a rosszul tervezett egérnél a külsõ erõs fényforrás ugyanúgy megbénitja az optomechanikus egeret mint az optikait, igy hülyeség arról beszélni, hogy az optomechanikus mennyivel jobban ki volt találva mint az optikai...
Normális egérnél egyik technika esetén sem okoz gondot.
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy nem biztonságos terméket is rá lehetett sózni a vásárlókra. 2001-ben is voltak már megfelelõen biztonságos termékek, oprendszerek, stb. Volt akinek fontos volt. Akinek meg nem volt fontos a biztonság, annak nem volt fontos a sebesség se, a fejleszthetõség se, semmi se csak hogy el tudja adni a portékáját (m$).
A Win95 alatt is egyfajta kooperativ módban futottak a Win3.1-es cuccok (nem csak egyész applikációk). Elõször még csak azok voltak, aztán lassan kezdtek jönni a 32 bitesek. De állítólag még az OS egyes részei is a 3.1-bõl kerültek át.
Lásd pl. (Win95 vs. OS/2 összehasonlítás):
"- Multitasking. While both OSes use pre-emptive multitasking, OS/2 implements this feature much more completely than does Windows 95. Specifically, many Windows 95 system calls are "non-reentrant," which means that they can only be called by one program at a time. This may produce some "jerkiness" to the multitasking of Windows 95. Of potentially greater concern, Windows 95's multitasking performance drops radically when even a single 16-bit Windows 3.1 program is run, whereas OS/2's multitasking will not be adversely affected in this case." link
külsõ fénybõl bõven jut az érzékelõkre sajnos alul 2mm van (egy penge vidáman átsiklik alatta) ... ez is nagyon gyenge érv ?
Bõvebben ezekrõl:
http://www.positioniseverything.net/explorer.html
http://www.quirksmode.org/css/contents.html
A táblázatokhoz annyit, hogy a táblázatokat ott kell használni, ahol táblázatos adatok megjelenítése szükséges. Oldalszerkezet kialakítására csak kényszerûségbõl van ráutalva a webszerkesztõ.
Errõl bõvebben: http://www.hotdesign.com/seybold/hungarian/
Olvass utana picit, uj lehetosegek fognak megnyilni elotted ( de megutalod az IE -t rendesen 😊
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
remek találmány a golyós egér nem kéne lehúzni "
a "golyós" egerek ugyanúgy érzékenyek a fényt áteresztõ készülékházra, ugyanis 99%-ban optomechanikus eszközök, azaz a golyó egy lukacsos tárcsát forgat, amin egy fénnyalábot szakit meg... Ha bele tud világitani a nap a készülékházon keresztül, akkor ugyanúgy nem mûködik, mintha teljesen optipaikai egér lenne, csak még a sok mozgó alkatrész és a piszok miatt jóval érzékenyebb is, szóval ez nagyon gyenge érv.
remek találmány a golyós egér nem kéne lehúzni
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
meg találtam 1 érdekességet: Win2k
<#nevetes1>#nevetes1>
Azzal csak magadatmagadat járatod le, hogy mást fikázol.
Úgy gondolom, hogy ez a nyílt forráskódok, közöségi oldalak, stb. dolog, egy bizonyos fajta forradalom.
A golyós egér még ma is jó, ha nem a mocsokban van használva.
IE6 is remek, mert aki olyan láma, hogy nem rak fel víruskergetõt, az megérdemli a spyware-ket akár FF-on keresztül is.
Én olyan ruszki warez oldalakon is járok, amelyeknél az átlagsugarú júzer összeszarná magát
a sok spyware-tõl, de néhány beállítást megváltoztatva, két tûzfallal és egy normális víruskergetõvel elég jól boldogulok.
Már megint butaságokat hordassz össze... cooperative multitask utoljára a 3.1-es winben volt a 95-é már preemptive volt... Az oly "nagyra" tartott macos több mint fél évtizeddel(!) a windows után (2001-ben) jutott el a preemtive mutltitask szintjére, mac innováció rulez... <#vigyor2>#vigyor2>
A Windows 95 annak idején egy elég szép lökést adott az otthoni PC-k elterjedésének. Nem kellett mindenféle parancssorokkal törõdni, a grafikus felület kezelését egy laikus is meg tudta tanulni, logikusan felépített, könnyen kezelhetõ rendszer volt. Hibái voltak, de kérem minek nincsenek?
A WinME jó helyen van a listában, szerintem a leginstabilabb, legmegbízhatatlanabb operációs rendszere volt (eddíg) a Microsoftnak (ha jól tudom eléggé septében összerakott hiánypótló OS volt az XP érkezéséig). Mindazonáltal sok innovatív dolog volt benne, ezért is foglalkoztam anno vele sokat (igaz életem egyik legjobb poénja volt mikor egy telepítés utáni restartnál az elsõ indításnál hibát hibára halmozott, idegességemben kivágtam az ablakon az utcára a cd-t, amit egy Microsoft feliratú kisteherautó taposott át az örök cd mezõkre 😄 ).
"Egy jó szakembernek tök mindegy milyen böngészõ"
Valoban mindegy. Az viszont nagyon nem, hogy mekkora idoraforditast igenyel.
Es tovabbra sem ertem, miert a tanulni valo lustasag a legfobb erved, foleg egy olyan topikban, ami a legrosszabb IT termekekrol szol <#pardon1>#pardon1>. Kulonosen, mivel 1-2 szabvanyhoz szorosabban igazodni nem lenne sok raforditas, es a webezok 36%-a sem maradna hoppon.
Ez a lenyegi resz, ami folott sztem te siklasz el.
Vegyük máshogy és talán könnyebb lesz megértened.
Ha elmegyek a családdal vacsorázni (7 fõ). És mindenki túrós csuszát kér, én hagyományosan tepertõvel eszem, míg a család többi tagja cukorral (és?). Akkor a szakácsnak már tök mindegy, hogy csak én eszem rendesen, de mégis egy ember miatt kell két fajta kaját fõznie.
Egy jó szakembernek tök mindegy milyen böngészõ, olyan még nem fordult elõ, hogy valamire nem találtam volna meg a megoldást, mert tény meg kellett tanulni, mert a cég és egy-két megrendelõ megköveteli.
Más: És tudod, ha megtanulok valamit még, ha rosszul is, - kit érdekel, akkor sem akarok mást megtanulni mégegyszer, mert fárasztó meg pénzbe kerül.
Nekem nem okoz problémát ie.-re optimalizálni, mint ahogyan sok más embernek, már csak azért is, mert a fejlesztõk nagy szálaké még mindig ott tesztel elõször, és aztán megy végig a többi böngészõn. Csak tanulás kérdése, hogy miért nem tetszik azt meg már kifejtettem.
Más részrõl meg akkor is ez lesz a véleményem, ha megfordul a helyzet, akkor ugyanúgy annak nem foguk örülni, hogy valaki még ie.-t használ, mert rá kell majd dolgozni,de jelen pillanatban még nem ez a helyzet, és nagyon-nagyon messze vagyunk még attól, hogy az emberek olyan többségben használjanak alternatív böngészõt, mint most az ie.-t.
Az egyik nagy magyar sportlap mai statisztikája (ami elég szép elõnyt mutat még mindig, de már nem olyan meggyõzõ mint pár éve):
IE 6.0 7800 66.46 %
Mozilla 1.8 1203 10.25 %
Firefox 1.0 658 5.61 %
Google 627 5.34 %
Inktomi 396 3.37 %
Mozilla 1.7 205 1.75 %
Alta Vista 136 1.16 %
Opera 8.5 135 1.15 %
IE 5.01 130 1.11 %
Ismeretlen 93 0.79 %
IE 5.0 86 0.73 %
Opera 8.0 69 0.59 %
IE 5.5 39 0.33 %
Opera 7.2 38 0.32 %
Netscape 7.2 27 0.23 %
Opera 7.5 23 0.20 %
MSN 16 0.14 %
Mozilla 1.2 12 0.10 %
Safari 8 0.07 %
Firefox 0.10 7 0.06 %
Netscape 3.0 7 0.06 %
Opera 6.0 5 0.04 %
Search Engines 4 0.03 %
Unknown 3 0.03 %
Konqueror 3 0.03 %
Netscape 7.0 2 0.02 %
Opera 7.0 1 0.01 %
Rippers 1 0.01 %
Internet Archive 1 0.01 %
E-Mail Harvesters 1 0.01 %
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
"ez ujabb ez akkor jobb" <#wow3>#wow3>
MS ilyenkor sem volt kompatibilis önmagával.
Jut eszembe az office 97 95-tel való remek kompatibilitásával is esélyes 21 -edik helyre.
(Utálom .doc -ot.)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)