155
  • Benoke
    Meg hogy az összes kémprogram ismeri és jól meg is rakják a gépedet ha netelni mersz. :D A PHP kezelés ahogy mondták nem a böngéső feladata egy sor PHP kódot se kap a böngésző :) A Java Scripek kezelése nem jobb, csak bővebb, több lehetőség van IE alatt. Ugyan akkor az IE rühelli a szabványhoz ragaszkodó weboldalakat. Egyszer próbáltam meg egy gagyi weboldalt IE -hez igazítani, de vért izzadtam mire sikerült. Az összes böngésző bele értve a Linuxos és Mac -es böngésőket élből jól kezelte az oldalt, az IE az csak nagy kínkeservesen volt hajlandó jól megjeleníteni. De mire az IE jó lett az összes többinél elromlottak a dolgok, majd ez a csiki csuki ment ameddig meg nem tudtam oldani. Tényleg nagy élmény volt.
  • Vorpal
    Bizony, érdemes figyelembe venni, hogy a win95 alatt vigan élt a win NT, ami mérföldekkel jobb volt nála, és ennek ellenére a win x szériából még 4 másik jött ki, csak hogy az évek alatt megtört emberré válljak.
  • NEXUS6
    Hát az bizti, hogy elég nevetséges volt, hogy '95-ben el lehetett ezt adni az M'bereknek. De hát akinek a nortoncommander volt az operációs rencere annak ez hatalmas előrelépést jelentett;)

Az Amiga addigra sajnos már 2 éve tecchalott állapotban leledzett, szal végül senkinek nem volt kedve röhögni rajta;(
  • Zsoldos
    Arrol nem beszelve, hogy mi koze van a php interpreternek a bongeszohoz
  • dez
    Ugyan, sokminden más is hiányzik belőle.
  • Zsoldos
    Csak annyit szolok hozza az IE6 temahoz, hogy aki vedi, az meg sosem fejlesztett rendes weblapot.. oriasi ajandek lenne, ha nem letezne.
  • dez
    A Win95 a WinNT-hez képest egy igencsak lebutított változat volt. (Pl. elavult kooperatív multitaskot [egy program fogja a procit minden akad, egy program lefagy minden fagy, stb.] használt preemptív helyett, amit pl. az AmigaOS már 10 évvel korábban. De a MacOS is sokkal korábban multitaskos volt már, még ha az is csak kooperatív. És ha jól emlékszem, akkor már volt OS/2 is.) Akkor még úgy gondolták, az egyszeri felhasználónak jó lesz az is, a profiknak adják csak a normálisat, persze sokkal drágábban.
    A "siker" csak annak tudható be, hogy jobb volt, mint a még kezdetlegesebb Win3.1, ill. hogy az emberek akkor is birkák voltak.
    És akkor ehhez képest a Win95-ön alapuló ME-vel még mindenféle egyéb baj is volt.
  • BCS CORPS
    az ie-nek az egyetlen baja, hogy nincs benne a több fül lehetőség,
    de egyébként meg sokkal jobban kezeli a php és a javascripteket is mint az opera vagy a firefox
  • Benoke
    Spec kicsivel több MS terméket tudnék ide sorolni
  • z5oTtu
    Win95 szerintem is nagy dolog volt. Akkoriban meg mashogy lattam az M$-t. Regen tetszett amit csinaltak, de mostmar latom a dolog masik oldalat is.undorito uzlet az egesz.

Fejlesztettel mar komolyabb webes alkalmazast ? Gondolom nem. Az helyes kod sokszor nem ugy jelenik meg IE6 alatt ahogy annak szabvany szerint (nem az alapokrol van szo) kellene. Rengeteg plusz problema adodik miatta, es a draga fejlesztesi ido az IE6 butasagai miatt fogy el, nem maga a fejlesztett alkalmazas miatt. pl.:FF -el sokkal kenyelmesebb fejleszteni mert nemcsak megjeleniti az alkalmazast, hanem debug-gol,vagy atalitja az engine-jét explorerre ( mert ugye sokszor elofordul hogy valami szabvanyos dolog nem mukodik explorerrel )
  • Anubys
    "A Win95 az egyik LEGNAGYOBB SIKERE VOLT az MS-nek AKKOR!!!"

Ez tény, de csak a reklám miatt... Olyan is vett, akinek gépem sem volt, mert ez most a menő.
    (bár abban egyetértek, hogy ne mai szemmel nézze az akkori technikát)

"mondd már meg, hogy a FF 1.0 is miért patchelődött folyton.."

Azzal legalább foglalkoztak... A Microsoft _ELISMERTE_, hogy az IE a legelhanyagoltabb terméke... Akkor most min is vitázol? Én inkább egy olyan progit használok, amit bár külső emberek csináltak, összefér a winnel és nem hal le úgy, hogy nehezen vagy sehogy nem tudod kilőni, működik, van egy csomó extra hozzá az IE-hez képest, és frissítik rendesen, nem úgy, mint a kedvenc céged a kedvenc brózeredet... :p

"Nem lepődtem meg egyáltalán, hogy az MS ott van többször is, ez csak "természetes" divat."

Szánalmas vagy... Persze, az MS jó, az MS fínom, az MS tökéletes (Hajós Bandi balra el). Mondd, ha a kutyakulára ráraknak egy MS logót, megeszed?
  • BiroAndras
    ""és már jópár éves, csoda hogy könnyű feltörni" - Ez kb olyan csúsztatás, mintha azt mondanád, hogy már jópár éve házasok vagyunk, csoda ha megcsal az asszony? Hát kérlek, az ne az évek számán múljon, mint a feltörhetősége se."

Azért számít a kor, mert amikor az IE6 készült (2001), még messze nem volt olyan fontos a biztonság, mint ma.
  • Anubys
    1. IE6: Ha valaki nem ért hozzá, hogy mire lehet klikkelni a neten és mire nem, az pillanatok alatt az összes létező spyware-t begyűjti, ha IE6-ot használ... Nekem a húgom is használja a gépem, amíg explorer volt, két naponta pucoltam a spyware-ket, a Firefox felpakolása (1.0-val kezdtem, még az elején) óta eddig összesen 3, azaz három Spyware-t találtam a gépemen (és érdekes, hogy amint kijön egy friss spyware, ami Firefox-ra specializálódik, jön egy frissítés is FF-hez), most már csak havonta ellenőrzöm.

2. WinME: Nekem kb. annyi ideig volt fent, amíg elegem nem lett abból, hogy nem tudom vele megértetni, hogy a scannerem scanner, és nem digitális kamera... Ha másnak is volt ilyesmi baja (és a leírás szerint volt), akkor nem csodálom, hogy felkerült a listára. A másik a windows updater-je, ami az előbb installált update-et megint letölti, felrakatja, újraindítja a gépet, majd ugyanazt az update-et megint, és megint...
  • janos666 #22
    Nem értem én azt a listát. Mióta csak kijött azóta Internet Explorer 6-ot használok, és szerintem rengetegen vannak ezzel így hogy ha már alapból feltelepül egy széles kompatibilitású (nem volt még olyan gondom hogy egy normális weblapot nem tudok megnyitni, mert nem Firefoxom hanem IE-em van) és minden célra megfelelő böngésző akkor miért kinlódna azzal hogy bármi mást is feltegyen, csak nehogy Internet Explorer legyen a gépén amivel nincs is baj. Ugyan úgy nem értem a Windows Milleniumot, szerintem azt is megvették páran, jobb volt mint a sima 98, legfeljebb a Win98-hoz képes vettek belőle keveset, de hogy top5-ös bukta legyen a számítástechnika történelmében...
  • kbupdate
    A Win95 az egyik LEGNAGYOBB SIKERE VOLT az MS-nek AKKOR!!!

Látszik menynire "benne vagy" a témában te kis amatör.
  • kbupdate
    amúgy tényleg komolytalan vagy, látszik a hozzászólásodból, bocs, de először komolyan vettelek:)
  • kbupdate
    mondd már meg, hogy a FF 1.0 is miért patchelődött folyton.. Hát ne az időn múljon már hogy egyből hibátlan bugtalan SW-t írnak, hát nem?:)
  • Komolytalan
    "- Óriási bukás a görgős egér önmaga. Na azzal meg a takarításával mennyit szívtak milliónyian." Golyós, nem görgős. Biztos jobb lett volna ha félmillióba került volna a géphez az (optikai) egér, így senki se vett volna.
    "Vagy a soros porttal" - ezzel meg nem tudom mi a bajod, egy jó kis szabvány, készült is rá milliónyi eszköz a vonalkódolvasótól a modemig.
    "Vagy vegyük csak magát a win95 -öt." Vegyük. De minek? :-)
  • kbupdate
    Nem lepődtem meg egyáltalán, hogy az MS ott van többször is, ez csak "természetes" divat. Na nem baj, max 3 év múlva már FF is bekerül a listába:)

Mellesleg Nekem a Millennium-mal sem volt semmi gondom, 11 hónapig ment "folyamatosan", aztán leváltotta az XP:)
  • Komolytalan
    "és már jópár éves, csoda hogy könnyű feltörni" - Ez kb olyan csúsztatás, mintha azt mondanád, hogy már jópár éve házasok vagyunk, csoda ha megcsal az asszony? Hát kérlek, az ne az évek számán múljon, mint a feltörhetősége se.
    Az IE nagy bűne az, hogy tényleg olyan lyukak vannak rajta, amit kb úgy lehet befoltozni, hogy kikapcsolod a fél IE-t. Szóval bután lett kitalálva, amikor fejlesztették egyszerűen nem volt szempont a biztonság, és ezt utólag már nagyon nehéz belegyömöszölni.
  • bertino
    azért az IE6 is ott van a listán... ami azért nem semmi...
  • Darth Sith
    nem védem a M$-t, de az IE6 már hány éves könyörgöm? Mivel 80%kos elterjedtsége van, és már jópár éves, csoda hogy könnyű feltörni? A Firefox-t is fellehet, operát, bármit, csak nem érdemes, egyelőre. Az IE7 majd talán javít a statisztikán. :)
  • lazly
    Olyan erzesem van hogy kb 5 eves ha hasznalsz PCt. :) A soros portban mi a bukas? :) Miertnem talaltad fel 20 evvel korabban a USBt? :) Vagy a golyos eger (a gorgo az az eger tetejen levo kis pocok, amivel tekered az oldalt (sorry a puritan megfogalmazasert, de ha ez kell... :D ))? Miert nem talaltal fel jobbat a maga idejeben? Szerintem maskor gondold meg ketszer is mielott irsz, jol szorakoztatsz masokat az teny. :)

Inkabb a lista masodik felevel van baj, de ez betudhato a lokalizacional. Az elejen csak a sorrenden kene modositani.

IE6 egyertelmuen az elso! :)
  • cSuwwi
    Képzelem az AOL magasszintű szolgáltatását, ha az első helyen áll
  • Nailboy
    Azért jópár nevetséges hülyeséget felsorolnak a teljesen kézenfekvő dolgok helyett. Ezek keserítették meg az életünket?

- Óriási bukás a görgős egér önmaga. Na azzal meg a takarításával mennyit szívtak milliónyian.
    - Vagy a soros porttal...
    - Vagy vegyük csak magát a win95 -öt.

Jaj es meg mennyi hulyeseget lehetne felsorolni.... Ehhez kepest ez a lista egy marketingvicc.

Egyedül a Realplayer ami reális :)
  • rigidus
    Hat igen, ez meg a masik. Kozel all a nemzetkozileg elfogadott szabvanyokhoz, mint Mariana-arok a Himalajahoz.
  • Cat #9
    A játék a WinG grafikus motoron alapult, és úgy lett megírva, hogy egy erre nem felkészített gépre berakva azonnal kékhalált okozott. Ez az incidens vezetett egyben a DirectX kitalálásához is.
  • Zsoldos
    Hat ez az egyik dolog. A masik, hogy eleg maceras a webfejlesztes az IE6-hoz igazodva. kb megduplazza a szukseges melot az allando ugyeskedes meg hackeles , hogy IE alatt is jol jelenjen meg az amugy valid kod.
  • dez
    Persze, hogy nem az az oka - csak érdekesség, hogy mégis a piac 80%-át uralja most is...
    Ennyit arról, hogy "ha nem elég jó, az user majd feltesz mást".
    (Mellesleg a "full of features" nem tudom, mit keres ott.)
  • SötétBarom
    Mit keres ott szegény Lionking?
  • rigidus
    "Nyolcadik az Internet Explorer 6.0, amely a böngészőpiac 80 százalékát uralja"

Hat nem eppen ez az oka, hogy felkerult a listara, hanem ezert:
    "Full of features, easy to use, and a virtual engraved invitation to hackers and other digital delinquents, Internet Explorer 6.x might be the least secure software on the planet. How insecure? In June 2004, the U.S. Computer Emergency Readiness Team (CERT) took the unusual step of urging PC users to use a browser--any browser--other than IE. Their reason: IE users who visited the wrong Web site could end up infected with the Scob or Download.Ject keylogger, which could be used to steal their passwords and other personal information. Microsoft patched that hole, and the next one, and the one after that, and so on, ad infinitum."
  • Golyókapkodó
    ...meg a folymatos cpu-foglalat mizéria is...
  • Fen3gyerek
    meg a Prescott is.
  • Golyókapkodó
    Esteleg még beférne ide a StarForce is...
  • Zsoldos
    az IE6 -t en beraknam a top3 -ba.