194
-
Enlight #34 Persze a hozzá nem értőnek jó reklámszöveg mellett ugyanúgy el lehet adni, mint a Tescos számítógépet. -
Enlight #33 Ott a pont!
Bár lehet, hogy még a duplája sem elég..és ha meg is van rá a kellő gép, teszem az mondjuk egy nagyon erős (pl. Dual magos 4800-as Athlon, 3 giga rammal meg 7900GTX-szel), akkor is, nem volna jobb, ha az oprendszer csak mondjuk annyi erőforrást használna, mint az XP?? több száz mega memóriát spórolhatunk meg vele, és valszeg processzorhasználatot is. Mit olyat tud a Vista, amiért egyértelműen megérné erre a borzalmasan optimalizálatlan csicsás izére való áttérés..::S -
#32 én is néztem a bétát amd64 3800+ -al, 1gb rammal és ati x500(?)as videokarival. nem vágtam magam hanyadt a sebességtől.
HUNIgor: a titkárnőkkel kapcsolatban tévedsz (tapasztalat) 1. ablak explorer, 2. ablak office, 3. ablak levelező, 4.ablak valamelyik eszelős netes játék.
rendszeresen szoktam nézni a proxink forgalmát. az internet forgalom ~40%-a(!) www.nlcafe.hu, utánna 25% iwiw és a maradékon osztozik az összes többi, de a harmadiknak nincs 10%-a sem. -
lokoto #31 Én nem cseréltem volna le a hálózatot rádiósra.
Szerintem jelentős hatékonyságbeli visszaesés lesz: ha rádión keresztül kapcsolódik, 8 óra után fáj a fejem, teljesen le vagyok merülve, ellenben ha vezetékesen kapcsolódok semmi probléma nincs.
Ezt többször kipróbáltam, úgyhogy nem aznapi kialvatlanság/időjárás stb. az oka.
-
#30 A cégemnél 2 hónapja fejlesztettem a gépeket, majd felkerült minden gépre az XP (jó kis hétvégém volt), és az egész hálózatot is újradobtam rádiós cuccra cserélve. A főnökségnek és az alkalmazottaknak is tetszik a "kész termék", de hogy ezután évekig nem lesz Vistára váltás az is biztos.
Így is macerás volt elmagyarázni nekik, hogy a win98-nál miért jobb az XP, ráadásul a régi kinézetet többen használják, mint a Lunát.
Beleöltek elég sok pénzt a gépek alkatrészeibe, op. rendszerbe, és office-okba (nagyobb példányszámban persze kedvezményes volt nekik, így jutott nekem is a laptopomra ), de ezek után nincs az az ember, aki elmagyarázza, hogy miért váltsanak Vistára, hiszen az op. rendszer és az office szolgáltatásai közül csupán 15-20 %-ot használnak ki. -
Enlight #29 Röhej ez a gépgény. És még valaki ezt normálisnak tartja? :O
ez egy oprendszer...
Ugyanazon számítógép esetében jóval kevesebb erőforrás marad egyb felhasználásra, ha Vista van rajta, mintha XP vagy Win2000, nehogymár ezt azzal magyarázzuk, hogy 2007-ben jön:O
ez egy oprendszer...nem egy játék, és nem egy komolyabb képfeldolgozó vagy hangszerkesző alkalmazás...csak egy oprendszer...a gép alapvető működéséhez, használhatóvá tételéhez kell...nehogymár ez vigye el az erőforrások felét. De még a negyede is sok...én ebből nem kérek...kifejezetten előnyös lesz így a kalózmásolat használata, mert legalább nem kell bajlódni a felesleges és értelmetlen csicsák kikapcsolgatásával és az oprendszer használható szintre történő leegyszerűsítésével.. mindez független attól, hogy kinek ilye gépe van...szerintem akinek 1 giga memója van, a se akarja, hogy mondjuk 512, vagy ne ajd isten több a winre menjen el, és akinek 2 giga, az se akarja szintén a felét az oprendszer egyszerű alapjáratában kidobni az ablakon.
no comment.... -
Chriss745 #28 Hát számomra a BETA-ból sok minden kiderült. Igaz nem lahat rá adni, mert a XP BETA-ja is dög lassú volt, de ez...
NO COMMENT!
Ha valaki látta, elhiszi, hogy miért tolták ki a megjelenést. Ha valaki nem látta, nézzen meg egy JAVA alapú alkalmazást. Körülbelül megegyezik a teljesítménye. (2.5GHZ Athlon64, 1GB RAM, 7200RPM 160GB Seagate HDD, X700PRO). -
HUNIgor #27 Tudod azt azért ők sem engedhetik meg maguknak, hogy tökéletes win-t gyártsanak. Akkor senki nem venné meg a rákövetkezőt. -
HUNIgor #26 "a designja is megállja még ma a helyét"
Már nem azért, de amíg bill. és egér kell a géppel való kapcsolattartáshoz addik meg is fogja állni. Nekem régen annyira megtetszett a Win98 felülete, hogy mai napig azt használom XP-ben is. Még a rendszerhangoknak is a "Még több ablak" van betéve.
Különben is mi a francnak jó az, ha lehet forgatni egy ablakot?? Ha ülök egy gép előtt, az idő nagy részében agy fejlesztőkörnyezet van elindítva és az van előttem. Ha Internetezek akkor egy böngésző, ha játszok akkor meg full képernyő azzal van tele. De vegyünk egy céget. Titkárnő office előtt ül és gépel, max táblázatot szerkeszt... Úgy is mindíg egy program van előttünk, amitől elvárjuk, hogy "nyugton maradjon"!
Szánalmas, hogy a Microsoft ezzel akarja eladni az OS-t. Engem és szerintem sokunkat nem ez érdekli, hanem a többi fejlesztés. -
Aldaris #25 F.C Barcelona:
Nem az a probléma, hogy nincs ilyen gépe egy átlag több, mint office-ot használó felhasználónak, hanem az, hogy elindítod a vistát és akkor fut a gépeden. Szabad memória nuki, processzorkapacitás ki tudja. És örülhetsz, mert fut a gépeden. És esetleg valami mást is szeretnél futtatni, akkor kb duplája kell ennek a követelménynek... -
#24 biztos vagyok benne, hogy volt szó ilyenről, de lehet, hogy úgy járt, mint az új partíció (fs?). -
#23 Egyetértek ez egyátálán nem magas elvárás 2007 elejére, akinek mégis az maradjon az XP-nél -
HUNIgor #22 Ja az jó lenne, de a játék futtatásához a mem-ben kell maradnia egy csomó mindennek ami nem volt a DOS-ban. Pl.: DirectX, kernel.... -
Aldaris #21 Ez a gépigény csak az oprendszerre vonatkozik. Arra, hogy elindul, és megy körülbelül elviselhetően. Ebben nincs benne, hogy játékok futnak rajta, vagy tetszőleges számítás/memóriaigényes alkalmazást futtatsz. Röhejes ez a gépigény egy OPRENDSZERNEK, ami csak annyit tesz, hogy futtatja a gépet.
Itt az idő megnézni az Ubuntu-t ! -
Morden23 #20 Az OSX gépigényére én is kíváncsi lennék. Állítólag "sima", mezei gépeken szinte lehetetlenség normális működésre bírni. Ha a LINUX hülyeségeit sem vállalom be, akkor lehet, hogy a MAC-é sem kell, bár megnézni biztos érdemes lenne.
Irodákban mai napig rohadt sok Win2000, Millenium, 98 meg sima NT van. A nagy XP váltás azért volt, mert könnyebben kezelhető belső hálózati rendszert szerettek volna bizonyos cégek (pl. MOL). Amúgy meg egy cég, akinek jól bevált, működő rendszere van, akkor sem fog poénból rendszert telepítgetni, ha éppen 3,6Ghz-s dualcore-os Intel van a gépükben egy X1900-al meg 4 giga rammal. Nem 10 perc egy rendszertelepítés, főleg akkor, ha nem egy gép van, hanem mondjuk 50, és hálózatban:)
Aki meg itt a HALO2-ről meg ilyenekről beszél, akkor annak kétlem, hogy probléma lenne az 1gigás proci meg ugyanennyi ram. Ha jobb, mint az XP, akkor váltok, mert jobban néz ki, újabb, satöbbi. Ha ugyanolyan jó, mint az XP, akkor örülök a forgatható ablakoknak, értelme sok úgysem lesz, de legalább szép. Ha meg sz*rabb, mint az XP, akkor megy vissza az XP. Pont. -
#19 Lenne egy nagyon idióta de tényleg szerintem sokakban felmerültkérdésem(majd kapom a flamet az arcomba de nembaj):
Mi a francnak kell ez a Vista? Az xp miben nem szolgál ki minket amiben a Vista igen?
Én elég sokmindenre használom a gépem,de eddig sehol nem ütköztem hiányba/akadályba a designja is megállja még ma a helyét.
Most kijön ez a gané Nasa gépigénnyel "Vista funkcióit támogató grafikus kártyát" szánalmas.
Divat fikázni a Microsoftot meg Bill papát de tényleg annyira átlátszó, hogy csak a pénzről szól a dolog.
-
#18 nem úgy volt, hogy a játékok futtatásakor kilép minden sz@rból, egy dos szerű minimális os fog csak futni, pont azért, hogy ne kelljen a micsigeni juniverziti kutató gépe hozzá? -
HUNIgor #17 Szerintem igen is magas. Miért nem lehet visszabutítani a grafikát a win98-as szintre és érné be kevesebbel is. Nem arról van szó, hogy nem lesz ilyen gépe addigra senkinek, hiszen már most is sok embernek van. Arról, hogy az OS feladata gazdálkodni az erőforrásokkal, nem pedig foglalni azokat.
Báár..... Mindíg vannak olyan zsenik itt az SG-n, akiknek a WinXP is csak 30-40 Mb ot fogyaszt.. Nekik biztosan nem lesz gondjuk ezzel. -
#16 Nálunk is ez van, bár a gépek nagy része, már 1,4 Ghz-es P4-es, de csak 256Mb ram van bennük, a felhasználók, meg nyavajognak, hogy lassúak a gépek. 3d-s kártya nincs, hiszen irodai gépek, tehát az Aerot, amugy sem tudjuk használni(nem mintha lényeges lenne), tehát nem látom az értelmét minek kéne céges szinten váltani, pláne, hogy most fejezzük be az átállást XP-re. -
kev #15 Az emberek többsége, az új dolgokra kíváncsi.
Még akkor is ha nem lesz jobb mint a régi.
Semmi egetverő újítás nincs a Vista-ban, ami valóban hasznos lenne. -
#14 Hmm ez mind szép is jó na de azt azért oda írhatnák hogy az a 1Ghz mien chip set és belő cash mellett értednő mert az óra jel egy dolog Intelnél maradva nem minde1 hogy cerka vagy pentium mert van 1Ghz 8e HUF-ér és van 30e HUF-ér is:D -
gakoska #13 Hát a Premium Ready az nemis a Halo2-re vonatkozik, hanem magára a Vistára... -
Athlon64 #12 Hát nem tudom mi a francnak kell ilyen konfig egy kicsit szebb grafikus felületért? Vagy annyival több funkció és szolgáltatás lessz a Vista-ba, hogy az már megköveteli magának az erőforrást?
Arra lennék kiváncsi, hogy egy OS-X pl. milyen hardware igénnyel rendelkezik? -
#11 Szerintem se annyira egetverő ez a gépigény, de ténlyeg ezzel az OS-el akkor nem éppen az iroda meghódítása a cél... Gondolj csak bele... egy mezei irodába kb 500Mhz-s gépek vannak 128 rammal, ami egy win nt-hez, és egy offiszhoz tök elég...
Apámék munkahelyén nemrég tértek át NT-ről XP-re... Hát, apám aztán annyira ért a számítógéphez, mint én a elektrosztatikus részecskék feltöltődésének mértékének a változásához... Na, de lényeg, hogy folyton panaszkodik, hogy itt lassú, ott lassú, lassabban tölt, minden baja van vele... Pedig ő aztán nem elfogult, csak a saját tapasztalatait mondja :PP -
Csukii #10 sonicXX: teljesen igazad van. -
cyberass #9 Én is nagyobb hw követelményre számítottam. Ha nem használja rajta valaki a felesleges hülyeségeket (pl Aero) akkor nemhiszem hogy gond lesz vele. Bár azért ha azt nézem hogy a debianom 512 rammal vígan elvan kde-vel meg 1 rakás futó alkalmazással együtt akkor az az 1 g ram követelmény lehet hogy mégiscsak sok :)
(De én úgyse fogom használni csak megnézem kiváncsiságból hogy milyen :) -
szombi #8 Én még 2000-rel nyomulok, mert egyrészt gyors, normális grafikus alrendszere van, és nem terheli fölöslegesen a gépet.
Az XP csak bevitt néhány ,,újítást'', amelyeket csak a nagyonhülyék használnak, és megváltoztatta a külsőt.
Hálózatkezelés, tallózási lista ugyanolyan xar, és bár tud tömörített mappákat kezelni elődjével szemben, ott a Totalcmd...
A win 2000-en ugyanúgy mennek még a bivalyerős játékok is, sőt!
Az indítás és a ,,visszatérés'' jóval kevesebb időt és képernyővillogtatást vesz igénybe. -
sonicXX #7 "A nagy kérdés, hogy mennyien barátkoznak meg a Microsoft új üdvöskéjével, és az otthoni, illetve vállalati felhasználók milyen arányban tartják majd kifizetődőnek, vagy akár csak tűrhetőnek a váltás okozta kényelmetlenségeket."
Nagy kérdésre egyszerű válasz: akkor, ha majd megvonják a foltozásokat és SP-ket az XP-től is - addig ugyanis nem lesz az a hülye aki váltson. -
Su0my #6 kockaaaaaaa -
jzombi #5 Kellemes meglepetés, kicsit erősebb gépre számítottam. Azért inkább maradok a jól bevált oprendszeremnél;) -
Morden23 #4 Nem tudok eléggé egyetérteni:)
-
#3 és ezen mi a nagy hardver követelmény? nehogy már 2006 közepén(mire kijön 2007) 1-2GHZ-en meg 1GB RAM-on akadjunk már ki. Aki kicsit többre hazsnálja a gépét internetezés és office-oláson kívül, azoknak ezek benne vannak. Ráadásul 1GB DDR RAM 20k HUF. Szerintem ez teljesne elfogadható hardver követelmény egy 2007ben megjelenő OS-től. -
Morden23 #2 Majd meglátjuk, amikor kijön. Azok a Premium rendszerkövetelmények bár magasak egy oprendszerhez képest, valójában azért annyira nem durvák. Főleg, ha belegondolunk, hogy 2007re lesz Vista. Sőt, az is előfordulhat, hogy most kifejezetten jól sikerülő windows-al lesz dolgunk. -
quentit #1 Ez egy vicc, a Premium ready-n úgy fog szaggatni a vistán debütáló Halo 2, hogy öröm lesz nézni