Hivatalos Vista hardverkövetelmények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Egy ócska hirdetésre, ami megjelenik az MSN LIVE alján, szerinted mennyit szed be a Microsoft? Többet, mint dobozonként 60 lepedõt.
Na ez itt a lényeg. És ebben a kategóriában az sem számít, ha a Visták 50%-a lopott lenne.
Aki ilyet állít, annak sose volt még köze a szoftverfejelsztéshez.
Ha egybõl tökéleteset akarsz csinálni, akkor soha nem leszel kész. A free linuxok is tele van hibákkal, pedig ott szó se lehet üzletrõl.
Szerintem sajnos ez a magyar valóság...
"viszont legalább három év mire az összes biztonsági rést befoltozzák, ld. xp"
Az számít, hogy mennyi idõ telik el a felfedezéstõl a javításig.
Már az 1 giga ram miatt is lincshangulat van. El tudod képzelni mi lenne, ha kizárólag 64 bites procin futna?
A procigyártók is hülyét kapnának, gyakorlatilag le kellene állítani az összes 32 bites proci gyártását.
A Vistából van 64 bites vezió is. Én azt raktam fel, és teljesen jól müxik. Igaz, kényszer nincs (abból lenne csak felháborodás!), de azért szép lassan megindulhat a fejlesztés.
Nekem meg nem sok a rendszerkövetelmény, alapjában elég sokat használom grafikus szerkesztésre és videovágásra a masinát😊
Azért tegyük a szívünkre a kezünket. Ahhoz képest, hogy hozzádvágnak egy full felszerelt OS-t legálisan, és ingyé' ahhoz képest egyáltalán nem xar a linux😊
De alapból rossz a megközelítés, mert az m$-el nem lehet összehasonlítani. Teljesen más piaci modell alapján készülnek pl. Teljesne más az árképzést, és a gondolkodásmód ami mögöttük van.
Én maradok az ingyenesnél, mert szerintem a win pénzt nem ér.Másnak meg igen, és vesz.
Mert még mindíg alig használja ki a 64 bitet, és a gépek túlnyomó részben még mindíg 32 bitesek, mert minek váltani a jelenleg semmiért? És ezért is lesz 32 bites verzió, mert a legtöbb gép még 32 bites.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
1. annyit értek a programozáshoz, mint a kvantumfizikához, és szerintem itt egyikünk sem programozott még OPrendszert.
2. Valamilyen szintem minden szar, semmi nem tökéletes. A Linux nem felhasználóbarát és nem is univerzális. A MAC OS-ek PC-s átiratai (amik most éppen vannak és stabilak is) nem futnak el egy átlag felhasználó gépén.
A Windows univerzális OPrendszer. Azt célozza, hogy bármit beleraksz a gépbe, legyen az hardware vagy software, pöccre, gombnyomásra megy. Amikor sokat akarsz markolni, akaratlanul kicsúszik a kezed közül valamennyi.
PEdig kéne. Ha így áll a helyzet, ahogy mondod, téged nem bosszantana, hogy szándékosan egy xart sóznak rád, nem kevés pénzért? Ráadásul nyíltan hülyének néznek?
Engen ez zavarna. Szal ez nem volt jó érv.
Inkább 32bittel hülyítenek, hogy még jó az.
64bites xp mennyit csúszott mire megjelent... aztán láthatjuk mi lett belõle.
Vistat meg minek kell kiadni 32bites rendszerre?
Azzal érvel a legtöbb ember, hogy szarra csinálják a dolgokat, hogy a következõt is megvegyék? Hát ebben igazatok is van... mert ez egy ÜZLET. Ezért aztán senkit nem fogok szidni.
Nekem nem volt gond a sebességgel. És ne felejtsd el, hogy az optimalizáció mindíg az utolsó lépése a fejlesztésnek.
Ez nem csak az OS-re vonatkozik. Magában foglalja a normál használatot. Persze a komolyabb erõforrásigényû dolgok nincsennek beleszámolva.
Pár példa:
- Floppy nélkül is felmegy SATA vinyóra.
- Többet tud a telepítõje.
- Sokkal gyorsabb hálózatkezelés.
- Sokkal komolyabb biztonság.
- Ügyes antivírus és rendszeroptimalizáló eszközök. Pl. egy helyrõl kezelhetõ az összes automatikusan induló progi.
- Tetszik a dizájnja.
Képzeld, lehet visszabutítani, mint ahogy az XP-nél is. De ez csak egy része az erõforrásigénynek, szóval ne várd, hogy ugyanolyan HW-n menjen, mint a 98.
Ezt honann veszed? Én pl. egy csomó újítását nagyon várom.
Az aero azért nem kicsit szebb. És egyáltalán nem durva a HW igény. Aki nem csak a minimumra használja a gépét, annak bármilyen OS mellett ez a minimum konfig. Komolyabb használatra már most is 3GHz és 2GB RAM az ajánlott, és ez nem az OS-nek kell, hanem a többi szoftvernek.
"Vagy annyival több funkció és szolgáltatás lessz a Vista-ba, hogy az már megköveteli magának az erõforrást?"
Igen. Például a GUI kezelés kikerül a kernelbõl, ami jócskán növeli a stabilitást, de cserébe valamivel lassabb.
Nézõpont kérdése. Szerintem az a hülye, aki nem vált (ha nem tud, az más kérdés).
Elkavarodtunk ismét a fõtémától 😄 Mindig ez van, ha Windows-ról van cikk 😄
Én a suse v. mandriva-t tudom ajánlani. Az alap felszereltségük egészen sok területet lefed.
De valóban igaz. Több száz disztró van. Nem könnyû válogatni.
De ez benne a szép. Megvan a lehetõséged, hogy a magadnak legjobban tetszõt kiválaszd. A win esetében eszed-nem eszed ez van.
Én is több disztrót végig próbálgattam mire kialakult, hoyg melyik maradjon.
És be kell valljam azért használok suse-t mert kiba. lusta vagyok. Egyszerûen nincs kedvem hálókarit, meg 3D-t, meg Bluetooth-to állítgatni konzolból. Menüpont, ok -> ok->kész. Tudom ez nem linuxos hozzáállás, de nagyon ellustultam 😞
szánom-bánom
De a grafika is fontos. Én például szivesebben nézek rá egy Xp-re, mint egy '98-ra. Mondjuk grafikában nincs hilyán a Linux se. Az is szép.
Régebben mindig az zavart a Linuxban, hogy Windows-os progik által készített fájlokkal Linux alól nem igazán tudtam mit kezdeni (mára ez már nem igaz), viszont mostmeg már annyi Linux van, hogy abba kavarodik bele az ember. Az egyik Linux ebben jó, a másik linux abban jó... Most melyiket használjam?
pl: nekem már most is jogtiszta a sw-m😊))
Ezért fikázzák a suse-t😊
És ezt vérbeli linuxosok állítják.
De visszatérve a témára, az, hogy mi a jó oprendszer, az emberfüggõ.
Infra port odafigyelést igényel valóban. De mondjuk suse-n a vezérlõpultból megoldható. ugyanúgy mint a bluetooth. (azóta is csa kelég rdugni a BT-t az usb-re, közli velem ,hogy látja, és mûködik😊)
Ez valójában ember függõ is. Feleségem pl: újságíró, linuxon dolgozik, és azon is játszik. (Nagy gamer a leányzó, sof, ut, quake, mohaa.) Tegnap nekiállt a Jedi Knight2-nek õ is, ami sajnos emuban fut, mert az konkrétan nem natív. Hozzáteszem 0 iformatikai tudással. Egyszerûen ikonról indít mindent õ is😊 Szvsz egy jó disztró nagyon jól kiszolgálja az 1 bites usert is. Mindössze máshogy néz ki az ikon😊
Hogy a Linuxos tábor szive is örüljön, én is használok Linuxot és néha tényleg jobb. De csak egy példa: Infraportot felrakni linuxra: jobb esetben kernelujrafordítás, roszabb esetben nem lehetséges. Mindez Windows alatt: Új hardvert találtam...
Az én véleményem: nekem az autómatikusság sokat megér (még nagyobb gépigényt is).
Ha a barátnõmet kérdeznétek, a linux szóba sem jöhet, mert nem felhasználóbarát.
Na most majd kapm ezek után a pofámba...
Agyon hülyítettek minket azzal, hogy a 64bit milyen jó lesz, és hogy mennyire szükség van rá, és mostmár kb. 3-4 éve ugyanaz a helyzet: minimális szinten van csak kihasználva. A jelek szerint a Vista sem fog rákényszeríteni senkit (sem fejlesztõt, sem felhasználót) a 64bitre, tehát a valódi váltás (ha egyáltalán valamikor el is következik) még mindig évekre van.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Bocsánat a kicsit hosszúre sikerült gondolataimért..
A cicsa nem baj addig amig nem megy valami rovasara. Pl sebesseg, tul sok memot kajal stb.
Nemtom lesz e benne opcio mint xp-ben, kiloni a temakat, csicsat, en tuti ugy hasznalnam.
De sztem elleszek meg par evig az xpvel.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Jelenleg a sok kérdõjellel övezett XGL erõforrás igénye kb: negyede az aero-nak. Azonban egy 800-as gép egy Suse+KDE+XGL kombónak is kell, egy gef2 -vel, ahol már azért okos dolog a 64 megás vidkari. (de 32 megán is elvan jól). A rendszermemória meg minimálisan 256 kell legyen. Én ezt a konfigot tekintem alkalmasnak egy korszerû OS futtatásához. És ezt a konfigot úgy mondom, hogy gond nélkül mehet rajta az openoffice, a net, stb, és ha játékot indít az ember, akkor sem xarja össze magát. (persze ilyen konfigra nem a doom3-at rakja az ember😊)
A másik. Nem védeni akarom az aero-t, de a forgatható ablakok higgyétek el jó dolog. Ezt konkrétan az XGL nem tudja, ezt a metisse tudja. (Az XGL erõforrás igényének töredékéért), és komolyan mondom, sokkal jobban elférek a desktop-on. Mindne linuxosnak tudom ajánlani a metisse-t, ugyanis nagyon tuti. És ksiebb vason sem akad a videó lejátszás, ha éppen fejjel lefelé fordítom az lejátszó ablakot. Szóval jó dolog ez. Csak az aero erõforrás igénye ne volna ilyen horror, még kalapot is emelnék.
Az office 2007 is nagyon sok csicsát fog enni. (bár az új menü elképzelés nekem nagyon tetszik, és jó is lesz) Csak felmerül bennem a kérdés, hogy
egy Vista + Office együtt ahhoz, hogy jól fusson, milyen vasat kér maga alá, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy jogos-e?
Szerintem nem.
csak magamat tudom ismételni...ugyanaz a játék talán megelégszik 1 gigával XP-n, de dupla annyi vagy még több kell neki Vistán.:S