194
-
loryb #114 Többen csak akkor váltanak, ha az ára lejebb fog esni. Szeritnem az első félévben nem lesz nagy kapkodás Vista után, de lehet, hogy tévedek. Majd kiderül kb. egy év múlva. -
Morden23 #113 Amúgy isten mentsen, hogy azon dolgozzak:) Gyakorlatilag semmi nem menne rajta abból, amit használok. -
Morden23 #112 Nem létezik olyan, hogy független felmérés. Aki azt mondta, az hazudott.
Attól függ, ki mér fel, mit mér fel, hogyan dolgozza fel, mivel dolgozza fel, és egyáltalán, milyen módszerekkel kutat.
És persze nem utolsó sorban az, hogy kinek is mér fel. Tőlem akár azt is mondhatja a Linux, hogy már csak én használok Windowst, vagy mondhatja az MS, hogy a Linux tönkreteszi a gépet. Magas ívben teszek rá. Ha el akarod lopni a Vistát, akkor is ellopod, ha az MS "veri az eladási statisztikák egét", meg akkor is, ha éppen nem.
És akárhogyis, fontos az, hogy egy oprendszer szép legyen. Az is fontos, hogy egy iroda szép legyen. Dugóban a Suzukival meg a Ferrarival is 10-el megyek, de a Ferrari azért jobban tetszik. -
loryb #111 Valakinek már az is sok. Igen, ha 4-5 éve vetted, akkor megérte, de eddig warezozot és most akart egy legálisat. De inkább marad a lopottnál. -
BiroAndras #110 "Ehhez tényleg elég akár a 98 is."
Kívánom neked, hogy azon kelljen dolgoznod. Azt nem kívánom, hogy üzemeltetned is kelljen, az az ért már túl durva lenne... -
BiroAndras #109 ""Egyébként az új gépekre a cégek is Vistát fognak venni, mert mért ne."
Azért nem, mert nincs rá pénzük."
Mindenképp kell rá legalább 2K-t venni, ahhoz képest meg nem lesz sokkal több a Vista. Egyébkéntis a cégeknél messze nem ez a legnagyobb költség. Pl. a vezérigazgató fizetéséből évente lehetne új fullos gépeket venni szoftverestől. -
Morden23 #108 Igazából a primér szektor még mindig a szövegszerkesztésre, excelre, satöbbire épül. Ehhez tényleg elég akár a 98 is.
A terciér szektor jókora része az XP-re épül, rengeteg okból... hálózatok, meetingek, grafikus táblák, és még lehet ezer sorban tovább ragozni.
Én azért fogok váltani Vistára, mert imádok minden új marhaságot. Amúgy nekem is bőven elég az XP, a Premiere meg a Corel ez alatt is borzalmas memóriát eszik.
Cégeknél az időkiesés a fő krdés, amikor újrakonfigolják a gépeket.
A Mol Rt. most váltott DELL gépekre (előző év vége), és közel 3 hónapig tartott a teljes átállás. Nem mindenki szereti ám az ilyesmit. Arról nem is beszélve, hogy a "rendszerváltás" okozhat csúnya hibákat, adatvesztést, kavarodást, estébéestébé. A cégeket én nem féltem. -
BiroAndras #107 "Múlkor ismerősem elhatározta, hogy vesz egy XP-t, megmondtam neki az árát. Erre azt mondta akkor marad a warez, mert annyit nem ad érte."
30K sok érte? Szerintem nem. Főleg, ha úgy számolsz, hogy 4-5 éve vettél egyet (lehet, hogy akkor még több volt, nem emléxem). -
loryb #106 Kijavítom.
"Egyébként az új gépekre a cégek is Vistát fognak venni, mert mért ne."
Azért nem, mert nincs rá pénzük. -
kbupdate #105 Azért ez elképesztő hogy menniy de mennyi idióta hozzánemértő szól hozzá a dolgokhoz a Vistat fikázva. -
BiroAndras #104 "nálunk win95-re irt programokat használnak"
Többnyire gond nélkül mennek XP-n meg Vistán is. Hacsak nincs bennük valami csúnya bug, ami csak 95-ön nem jön elő. -
loryb #103 Csak azért, mert nincs annyi pénzük. -
loryb #102 Ezt én értem. De akkor ne jöjjön egy cikk, hogy egy "független" felmérés alapján ilyen az eladás, ha fizetni kell nekik érte, hogy eladják a terméküket. És akkor mondom én, hogy joggal fikázza az MS-t. -
BiroAndras #101 "De a cégek minek váltsanak?"
A jobb adminisztrálhatóság, gyorsabb hálózat kezelés, nagyobb biztonság, stb. miatt.
Persze akinek ez nem kell, az nem vált és kész.
"Ők nem szeretnek formattálni meg rendszertelepíteni..."
Nem olyan vészes. Normális rendszernél pillanatok alatt megvan.
Egyébként az új gépekre a cégek is Vistát fognak venni, mert mért ne. -
Morden23 #100 Azért jön a hír, mert ha azt írnák, hogy senki nem veszi, akkor az ember két dolgot gondolna:
1. Olyan szar, hogy senki nem veszi
2. Olyan könnyű lopni, hogy senki nem veszi
Na most azért az MS sem sz*rik a saját asztalára. -
BiroAndras #99 "akkor minek is kell hogy directx 9-es vid kártya legyen? fogalmam sincs, biztos hogy bekapcsolásnál, meg kikapcsolásnál valami 3d-s animáció legyen..."
Az Aero-nak kell. A lényege, hogy nem a procit terheli a GUI kezelés. Mellékhatásként szép effekteket lehet megcsinálni nagyon egyszerűen.
De ha nem kell, kikapcsolhatod, és akkor elmegy bármin (DX7-es GeForce2-vel próbáltam). -
kbupdate #98 látod, de buta vagy a témához! Nem a nem win98 graf miatt olyan "nagy" a HW igény. -
BiroAndras #97 "mert mire is kell egy op. rendszer? hát azért hogy biztonsággal futtasuk rajta a felhasználói programokat"
Ha ilyet akarsz, akkor a DOS-t javaslom, vagy egy kiherélt linuxot.
Ma egy rendes OS-től sokkal többet várunk el. Például GUI-t, ami az erőforrásigény nagy részéért felelős. Emellett rengeteg szolgáltatást is elvárunk (bővebben : Administrative tools/Services), amik meg főleg memóriát esznek. -
loryb #96 Jövőre olyan hír jön, hogy ennyi és ennyi eladott példányszámmal az MS rekordot döntött. De hogy, ha majd sokan warezolnak? Múlkor ismerősem elhatározta, hogy vesz egy XP-t, megmondtam neki az árát. Erre azt mondta akkor marad a warez, mert annyit nem ad érte. És Xp egy 4 éves oprendszer. -
strogg #95 András: jah. Ezért írtam, hogy ez nem érv:))
Mert ha figyelmesen olvastad, akkor láttad, hogy ezt a sületlenséget nem én vetettem fel:) -
Morden23 #94 JA, és a magyar valóság még az EU-t is alig érdekli, nemhogy a Microsoftot. Ez így van. Engem sem érdekelne, ha egy világcéget vezetnék. -
Morden23 #93 Nem jól gondolkodsz, azért nem látod a nagy üzletet. Eladott pélányszám? Nem annyira izgatja fel Billt. Az internetes funkciók és reklámozás kihasználása, na az már igen. Fejleszőknek eladni, hogy erre optimalizálják az új Corelt, Lightwave-et vagy Premiere-t, na az már igen.
Egy ócska hirdetésre, ami megjelenik az MSN LIVE alján, szerinted mennyit szed be a Microsoft? Többet, mint dobozonként 60 lepedőt.
Na ez itt a lényeg. És ebben a kategóriában az sem számít, ha a Visták 50%-a lopott lenne. -
BiroAndras #92 "2Azzal érvel a legtöbb ember, hogy szarra csinálják a dolgokat, hogy a következőt is megvegyék? Hát ebben igazatok is van... mert ez egy ÜZLET. Ezért aztán senkit nem fogok szidni."
Aki ilyet állít, annak sose volt még köze a szoftverfejelsztéshez.
Ha egyből tökéleteset akarsz csinálni, akkor soha nem leszel kész. A free linuxok is tele van hibákkal, pedig ott szó se lehet üzletről. -
nebancsa #91 meg nem minden cég csak szövegszerkesztésre használja a gépeit, nálunk win95-re irt programokat használnak, de az a poén hogy ha veszünk most egy új gépet az alaplap már nem támogatja a win98-at, xp-n meg nem hibásan fut a program... A cég meg nem teheti meg hogy ezek miatt irasson egy új programot ami fut xp-n és még frissitse is az oprendszert, meg csucs gépet vásároljon hogy fusson is...
Szerintem sajnos ez a magyar valóság... -
BiroAndras #90 "vajon hányszor fogom floppyval vagy anélkül telepíteni.. max egyszer?"
"viszont legalább három év mire az összes biztonsági rést befoltozzák, ld. xp"
Az számít, hogy mennyi idő telik el a felfedezéstől a javításig. -
BiroAndras #89 "Vistat meg minek kell kiadni 32bites rendszerre?"
Már az 1 giga ram miatt is lincshangulat van. El tudod képzelni mi lenne, ha kizárólag 64 bites procin futna?
A procigyártók is hülyét kapnának, gyakorlatilag le kellene állítani az összes 32 bites proci gyártását. -
loryb #88 Erről van szó, de akkor miből lesz az az egetrengető MS profit? És ne mondja nekem senki, hogy a user majd vesz, mert nem, warezol egyet. -
Morden23 #87 De a cégek minek váltsanak? Ők nem szeretnek formattálni meg rendszertelepíteni... majd váltanak, amikor kell nekik. -
loryb #86 Csak azt nem értem, hogy ha nem fognak a cégek váltani, mert az XP is megteszi (nem minden cég gazdag, akkor, hogy lesz ebből "kasszasiker". Ott van a user, de azok nincsenek annyian. Általában a cégekből van a nagy üzlet. -
BiroAndras #85 "mi van a 64bites op.rendszerrel?"
A Vistából van 64 bites vezió is. Én azt raktam fel, és teljesen jól müxik. Igaz, kényszer nincs (abból lenne csak felháborodás!), de azért szép lassan megindulhat a fejlesztés. -
nebancsa #84 akkor minek is kell hogy directx 9-es vid kártya legyen? fogalmam sincs, biztos hogy bekapcsolásnál, meg kikapcsolásnál valami 3d-s animáció legyen... -
Morden23 #83 Akkor neked még mindig ott lesz az Xp, vagy a Linux, vagy amit akarsz. Én ellenben szívesen megnézem majd a Vistát, mert eszméletlen jól néz ki. Semmit nem fogok persze érni azzal, hogy forgatom az ablakaimat 3Dben, meg is fogom unni 2-3 hét alatt:)
Nekem meg nem sok a rendszerkövetelmény, alapjában elég sokat használom grafikus szerkesztésre és videovágásra a masinát:) -
strogg #82 2. pontra reagálnék:) De nem is 60 ezer dobozosan:)
Azért tegyük a szívünkre a kezünket. Ahhoz képest, hogy hozzádvágnak egy full felszerelt OS-t legálisan, és ingyé' ahhoz képest egyáltalán nem xar a linux:)
De alapból rossz a megközelítés, mert az m$-el nem lehet összehasonlítani. Teljesen más piaci modell alapján készülnek pl. Teljesne más az árképzést, és a gondolkodásmód ami mögöttük van.
Én maradok az ingyenesnél, mert szerintem a win pénzt nem ér.Másnak meg igen, és vesz. -
#81 "Inkább 32bittel hülyítenek, hogy még jó az." ja nagyon behülyítettek mindenkit, főleg hogy még tényleg jó az és pár évig még így is lesz...
Mert még mindíg alig használja ki a 64 bitet, és a gépek túlnyomó részben még mindíg 32 bitesek, mert minek váltani a jelenleg semmiért? És ezért is lesz 32 bites verzió, mert a legtöbb gép még 32 bites. -
nebancsa #80 hát nem tudom..., szerintem igazuk van akik sokalják a rendszerkövetelményeket... mert mire is kell egy op. rendszer? hát azért hogy biztonsággal futtasuk rajta a felhasználói programokat, és ha a windows ennyi erőforrást lefoglal, mi marad a programoknak? Hogy telerakják mindenféle prg-vel az az ő bajuk, én egyiket sem használom, böngészni firefox, filekezelni totalcommander, dvd-t irni nero, zenét hallgatni winamp és sorolhatnám a többit.. -
Morden23 #79 Engem nem zavar. Kapásból mondok rá két okot...
1. annyit értek a programozáshoz, mint a kvantumfizikához, és szerintem itt egyikünk sem programozott még OPrendszert.
2. Valamilyen szintem minden szar, semmi nem tökéletes. A Linux nem felhasználóbarát és nem is univerzális. A MAC OS-ek PC-s átiratai (amik most éppen vannak és stabilak is) nem futnak el egy átlag felhasználó gépén.
A Windows univerzális OPrendszer. Azt célozza, hogy bármit beleraksz a gépbe, legyen az hardware vagy software, pöccre, gombnyomásra megy. Amikor sokat akarsz markolni, akaratlanul kicsúszik a kezed közül valamennyi. -
strogg #78 2Azzal érvel a legtöbb ember, hogy szarra csinálják a dolgokat, hogy a következőt is megvegyék? Hát ebben igazatok is van... mert ez egy ÜZLET. Ezért aztán senkit nem fogok szidni."
PEdig kéne. Ha így áll a helyzet, ahogy mondod, téged nem bosszantana, hogy szándékosan egy xart sóznak rád, nem kevés pénzért? Ráadásul nyíltan hülyének néznek?
Engen ez zavarna. Szal ez nem volt jó érv. -
Alec #77 hát ebből szerintem a komolyabb biztonság érne valamit is (vajon hányszor fogom floppyval vagy anélkül telepíteni.. max egyszer?).. viszont legalább három év mire az összes biztonsági rést befoltozzák, ld. xp -
tehen_m #76 "Agyon hülyítettek minket azzal, hogy a 64bit milyen jó lesz,"
Inkább 32bittel hülyítenek, hogy még jó az.
64bites xp mennyit csúszott mire megjelent... aztán láthatjuk mi lett belőle.
Vistat meg minek kell kiadni 32bites rendszerre? -
Morden23 #75 Végre valaki, aki nem gyűlöli ívből a Windowst:) Kész csoda. Nem vagyok egy Microsoft alkalmazott, és nekem is fagyott már le a windows, de ez a pcsokondiázás szerintem már tényleg nevetséges.
Azzal érvel a legtöbb ember, hogy szarra csinálják a dolgokat, hogy a következőt is megvegyék? Hát ebben igazatok is van... mert ez egy ÜZLET. Ezért aztán senkit nem fogok szidni.