194
-
Hierogli #154 "Azt a sok energiat amit az aero-ra forditottak fordithattak volna sokkal hasznosabb ujitasokra is. "
Mondom en... Az ujitasok apro resze csak az aero... -
Hierogli #153 "Nem a megnovekedett gepigeny a baj, hanem hogy a novekedes 90%-at az aero felulet okozza"
Ez pedig hulyeseg. Sok itt szanalmas megalapozatlan talagatas a Vista korul... -
fako #152 Nem a megnovekedett gepigeny a baj, hanem hogy a novekedes 90%-at az aero felulet okozza. Aero pedig igazabol senkinek sem kell, csak az MS elhiteti velunk hogy enelkul mar nem lehet elni.
(az az 1-2 valoban hasznos ujitas ami benne lesz egyaltalan nem indokolja a teljes aero cuccot)
Azt a sok energiat amit az aero-ra forditottak fordithattak volna sokkal hasznosabb ujitasokra is. Persze ha igy tortent volna akkor nem lehetne eladni a vistat, mivel az emberek 90%-a a kepek alapjan dont. Mondjuk erre azt tudom javasolni hogy allitsak at a szineket xp-n, vagy rakjanak fel valami desktop theme-t, es maris erezhetik a "fejlodes" erzest.
A kepeken egyebkent a sidebar a pazarlas mintapeldanya. Ugyanazt az orat ami a jobb also sarokban elfer kis helyen, egy 20x-oros meretben is meg kell jeleniteni hogy nehogy veletlenul eleg legyen a 2048x1536-os felbontas.
-
Morden23 #151 Na, hát valami ilyesmiről lenne szó. Nem tudom, hogy ki miért hiszi magát übermenschnek, mondjuk nem is annyira izgat fel. Amíg a saját dolgaimat (ahogyan te is mondtad) remekül el tudom látni az XP alatt (és ha kijön, a Vista alatt -> ez majd elválik), addig mindegy, hogy milyen egyéb dolgok vannak a piacon. Lehet, hogy a Linux jobb, az OSX meg szebb, de ha egyszer a Windowst ismerem, és elégedett vagyok vele, biztonsággal kezelem, akkor fog a halál kísérletezgetni hetekig, hogy kiismerjek egy újabb oprendszert.
A Vista meg tényleg jól néz ki, akárki akármit is mond:) -
Godefroy #150 512MB DDR-II 533MHZ RAM HYNIX 7500 Ft + Áfa.
1GB DDR-II 533MHZ RAM SAMSUNG 13700 Ft + Áfa
-
Godefroy #149 Nem fox kapni tőle alternatívát.
A linux fanok valami übermentsch-nek képzelik magukat, megmondom öszintén én magasról tezsek rá milyen op rencer megy a vason csak menjen.
Ezt jelenleg az XP teszi a legjobban számomra.
Ha dolgoznom kell akkor dolgozom vele, ha kikapcsolodom akkor játszom vele, egyébiránt dvd írok miegyéb.
Nkem erre kell tökéletesen jó nekem.
(És még százmillióknak a Földön)
-
Hierogli #148 Igen? Te hogy tudod? Szoval szerinted a win nem platform? -
Morden23 #147 Ez pontosan mit jelent, hogy te továbbléptél? Kérhetek egy alternatívát? -
#146 Ááááááááá...
és megint csak áááááááááá!!!!
;)
"És amúgy meg azért, mert a világ fejlődik, és a világ nem kérdezi, hogy te akarsz-e vele fejlődni. A Win95ön is mindenki ki volt bukva, a 98-on meg a Milleniumon is. XP-t már fel sem hoznám. Mindenki orrbaszájba fikázza az egész Microsoftot, de az user-ek nagyrésze azért örül a win-nek, mint majom a farkának. Új oprendszer, új gépigény."
Pl a Win95/98 egy akkori elfogadható PC-s OS hez (Pl OS2-höz) képest fejlődés!!!!! (Másról nem is beszélve)
Ááááááá!
Ha azt nézzük hogy a M$ ledolgozta a néhány évtizedes lemaradást, és viszonylag sikeresen próbálkozik (főleg üzletpolitikailag és nem technológiailag), hogy a kvarcjátékoktól kezdve a szuperszámítógépekig mindenhol stratmenü figyegjen a balsarokban, akkor télleg fejlődik a világ.
Bocsesz de én ezen már túlléptem, nem tehetek róla hogy ez az M-berek egy részének ez fejlődést jelent.
Ha úgy gondolod tarts velük.
Ahogy Lenin monnya: Egységben az erő!
;) -
Morden23 #145 Ez a Linux-Windows kezd ilyen angol-francia dologra hajazni.
Mint a régi vicc, amikor a Csatorna-alagutat építik, ellenzi a francia, mert aggódik, hogy átjönnek a patkányok, de ellenzi az angol is, mert átjönnek a franciák.
Kinek mi jön be. Egyszer "használtam" Linuxot, azóta menekülök előle, az a pingvin meg mérhetetlenül antipatikus logo nekem. OSXet szintén egyszer használtam, csak éppen egy G4-en, nem PC-n, és az más világ. Marad a WIN. Nem lenne bajom, ha soksok választási lehetőség lenne oprendszerek terén, de amíg nincsen a Windowshoz hasonlóan egyszerű és univerzális megoldás, addig tőlem lehet 1G is a memóriaigénye. -
#144 Ti úgy tudjátuk, mi meg máshogy!;) -
Hierogli #143 Mint tudjuk, a windows nem operacios rendszer, hanem tobb annal: Platform. -
Morden23 #142 Nem tudom egészen pontosan, hogy melyik sMAXra gondolsz? Igazából a 8-nak a dolgairól nem tudok, de régen nem arról volt híres a MAX, hogy zabálja a memóriát.
Először is, minden elindul a Vistán, ami elindul az Xp-n. A driverproblémákat nyilván megoldják. Ha a Linux grafikailag a Win előtt tart, azon meglepődnék. OSX-et használj csak, amennyit akarsz... itt szerintem mindenki tele van Pentium-4 Extreme Edition procikkal, és ezerrel használják a Tigert.
És mellesleg én pont ezt magyaráztam. Még nem lehet tudni, hogy mivel jobb a Vista, mint az XP, mert még ki sincsen adva. Amit látok, hogy szép, elegáns, és szívesen ki is próbálom, mert a számítógépem is a munkahelyem, és jó, ha szépen néz ki. Amúgy 25 ezerért a legjobb Corsair, 27ért meg a legjobb gaIL ramokat kapod meg (ez bruttó ár). Fejleszteni úgyis kell a gépeket, mert aki dolgozik, annak azért kell a nagyobb erő, aki játszik, annak meg azért, hogy sokezerszer sokezres felbontásban lődözzön. És amúgy meg azért, mert a világ fejlődik, és a világ nem kérdezi, hogy te akarsz-e vele fejlődni. A Win95ön is mindenki ki volt bukva, a 98-on meg a Milleniumon is. XP-t már fel sem hoznám. Mindenki orrbaszájba fikázza az egész Microsoftot, de az user-ek nagyrésze azért örül a win-nek, mint majom a farkának. Új oprendszer, új gépigény. Bukjatok ki a játékok gépkövetelményein. Ott aztán lenne miért. -
roliika #141 "szép lenne ha a legtöbb RAM-ot az op rendszer igényelné...:)" Márpedig most ez így néz ki. Tiszta röhely, hogy nem hogy az oprendszer optimalizálná a gépet, hanem az eszi meg. Ne gyertek itt a 15 ezres memóriákkal, mert
1: noname szart nem veszek
2: operációs rendszer kedvéért + pláne nem!
És az még csak 1 giga memó lenne, de hogy menjen alatta 1 videó vágás, vagy CAD, vagy Studio max, az + 1 giga! Hát nehogymár! Most az XP-nek elég 512 mega is /400-at használ max/, szóval nem kéne senkit megetetni, hogy kell az XP-nek 1 giga, + Vistának + 2 mert az überfasza alphás szar! Vagy vegyétek meg a memóriát+ Vistát is, én + majd jól kiröhöglek titeket, hogy 2* vagy 3* jobb a gépetek mint nekem, de mégsem gyorsabb a tiétek és sok program nem is indul Vistán majd! Kukák... Linuxot+MAC-et ne is említsem, mert az fényévekkel a Win előtt tart grafikailag is. Az 1 dolog, hogy nincsenek benne felesleges diwerek, de letölthetők! Nem értem miért vagytok oda annyira a Vistáért! Mivel jobb mint az XP? Mert ,hogy gépzabáló az tuti. Komolyan! Mivel jobb???? Teljesítmény/ár aránya milyen vajon? Bele se merek gondolni. -
Morden23 #140 Hidd el, hogy nem irígykedek. Két ok miatt: egyrészt, elég jó gépem van. Kettő, nem fáj, ha nem megy a legújabb játékcsoda, mert nem nagyon érdekelnek.
Ez kicsit olyan dolog, mintha sugárhajtóművet építenél a kocsidba. Semmit nem érsz vele a magyar utakon, de ha egyszer egy 2000 kilométeres tükörsima betonpályán találod magad, akkor aztán húha...
Na ilyen ez a játék-dolog is... ha nem sajnálom a többtízezer forintos felújításokat a gépemhez azért, mert játszadozom, akkor miért sajnálom ezt az oprendszertől?
Amúgy is, ha már mindenkinek csiriviri videokártyája meg sokgigaramja és jó procia van, akkor már használja ki ezeket a szarokat az oprendszer is. Biztos vagyok benne, hogy ha elindítom a DOOM3-at, akkor ugyanúgy fog majd futni, mint az XP alatt, de legalább az OPrendszerem is k*rvajól néz ki... -
Godefroy #139 Ez irigység.
Ha neki a játék a fontos akkor miért ne játszhatna egy jó gépen?
Nem tudom miért fáj az embereknek, hogy van olyan játék mai több memoriát igényel.
szép lenne ha a legtöbb RAM-ot az op rendszer igényelné...:)
-
Morden23 #138 Na ja, ok, ezzel tisztában vagyok (mármint azzal, hogy ha a Quake5 3Gigaramot eszik, akkor hirtelen megnő a 3Gigás gépek száma:))
Nekem ezzel a játékdologgal csak az a bajom, hogy kiskölyök, aki küldi ezeket a legújabb csodákat, összeeszkábál egy olyan gépet, amin akár 3D grafikus tervezést vagy ipari videovágást végezhetne... Semmi bajom ezzel, nem is irígykedem, van nekem is kiváló gépem, de attól még felesleges. Ha az oprendszerem eszik egy gigát, akkor azt mondom, hogy érdemes a gépbe az egy giga. Viszont hogy azért legyen mondjuk 3, mert játszom, és amúgy máshoz nem is kell, az f*szság. -
#137 Nyugi, az egész a hardveripar fellendítéséről szól :-) Kizárólag az pénz számít itt is... -
Godefroy #136 Most sem több 15 rugonál 1 giga.
Nettoban -
Godefroy #135 Szerintem ezek a követelmények nemhogy magasak, de egy mai átlagos 100 rugos géptől elvárhatók.
-
Morden23 #134 Megjegyzem, az >ajánlott< ram az XP SP2-höz is egy giga. És inkább az oprendszerem zabáljon egy gigát, mint valami hülye játék. Na AZT tényleg nem értem, és azért még rinyálni is lehetne, hogy a sok ócskaságot úgy adják ki, hogy lehet szívni a fogakat, meg mindenféle felesleges tuningot csinálni :( -
#133 Egyetértek. persze önmagában ha azt halljuk 1 giga ram akkor az nem nagy szám főleg ha játékról van szó.De oprendszernél? LOL -
#132 Na te nagy Ufohívő, az oldaladból is látszik hogy nem a realitások talaján élsz, hanem álomvilágban :DD -
#131 ja és 2007 elejére szerintem 1 giga memória nem lesz több 15 rongynál.... -
moha #130 Szerintem nem gáz ez a gépigény. Egy mai átlagos gépen inkább csak memória bővítés kellesz (átlag úgy 512MB manapság), +512mb kb 9000ft..., már az integrált vga-k is directx 9-esek (azt nemtudom hogy ezeken hogy futhat az aero, de akár az is könnyen lehet hogy jól). Azt meg még várjuk ki hogy az 1gb ram-ból ténylegesen mennyit fog használni a rendszer, mert még most ezek csak hasraütés szerű találgatások. -
Morden23 #129 Komplett gépet két emmberfajta vesz: akinek nagyon nincsen pénze (ezek általában rettenetes gépek), és akinek nagyon van pénze (ez a high-end kategória).
Egy giga már alapban kell, ha az Xp alatt akarsz valami érdekesebbet csinálni. 2G kell, ha normális eredményekkel szeretnél egy LightWave-et használni.
1G memória manapság bruttó 20 körül van, tehát nem annyira nagy összeg. Erre lehet mondani, hogy már akinek, de senki sem kötelez a Vista használatára. A videokártyák többsége támogatja a 16:9-es felbontásokat (pl. 1280x768), mégsem kéri senki, hogy vegyél egy 16:9-es TV-t. -
roliika #128 A 2 GHz proci az nem gáz. De4 a 2 GB memó az már nagyon! Nézd meg, komplett gépek milyen + mennyi memóval vannak szerelve! 256-512MB. Nem véletlenül. Jobb helyeken a 2 GB memó az szerverekben pihen. Ezt a gépigényt nagyon brutálisnak tartom. -
Morden23 #127 Még kinnt sincsen a Vista. Nekem a betája felkerült a Compaq 1.4G-s Intel laptopomra. 32 megás ati videokártya meg 768 megaram. Nem lassú egyáltalán, pedig alaphangon súrolja az itt leírtakat, mégpedig alulról!
És ez ugye nem egy optimalizált valami, hanem egy BETA.
Szóval a Vista nem szar. Egyelőre. Lehet, ha majd kijön, akkor szar lesz.
Amúgy nem értem a rinya tárgyát. Itt magyaráznak emberek, akik HALO2-őzni meg akármizni akarnak, és sok a gépbe a 2Ghz és a 2G memória? -
roliika #126 Eddíg a játékoknak kellett az atomerőmű, most már megérjük azt is, hogy 1 mondjuk 2 éves gépen nem fut az operációs rendszer. Nevetséges. Mégegyszer mondom OPERÁCÓS RENDSZER! Ami ugye egy alap cucc ami a gépet kezeli, és a felhasználó életét hivatott megkönnyíteni és nem megnehezíteni! Ez a Vista 1 s*zar! És ezzel még sok Wines fan is 1-et ért. -
loryb #125 Húha ez szorosra sikeredett, de remélem ki tudjátok hámozni. -
loryb #124 Belinkelem hátha valakit érdekel.
1 órás stream videó (angol), amiben Bill Gates bemutatja: keresés a Vistában, Office 2007, SharePoint és Virtual Earth.56 kbit/s
100 kbit/s300 kbit/s -
Morden23 #123 Oksa. Megjegyzem, nekem nem is számít különösebben, hogy elmenjen a gépemen a Quake10. Valószínűleg elmenne, a konfig miatt, de annyira nem izgat fel a csiriviri játékok garmadája. Ha kijön a CIV 5, akkor viszont akár fejlesztenék is:))) -
loryb #122 Igen te így vásárolsz, de hidd el sokan nem így tesznek. Sokan nem olvasnak fórumot, hogy egyik a másikat fikázza. Vesz egy PC-s újságot "oszt kinézi aszt ami makszimunot ért el". De ne vitatkozzunk ilyeneken. Nem is erről szól a cikk. -
tomcs #121 a floppy nelkuli satas dolgot mar az sp2-vel keszult xp telepito is tudja. persze lehet, hogy nem minden vezerlovel, de a nf4emmel ment -
loryb #120 Nekem meg mindig is megfelelt az ablak amin a pingvin kinéz. -
strogg #119 "ÉS mindig Windowst használok, mert rühellem azt az idióta pingvint:)"
:DDDDDDD
-
Morden23 #118 BiroAndras:
Sorry, ha félreérthető voltam, a komplett átállás volt 3 hónap, azaz a teljes gépállomány rendszercseréje. Jól csinálták, ügyesek voltak, de azért volt néha baki.
loryb:
A felmérés teljesen jelentéktelen. Elolvasom a termék honalpját. ATI RADEON: A mienk a legjobb, ultimate élmény. NVIDIA GEFORCE: The way it's ment to be played. Oké, kiestem. Megyünk a fórumokra: FÚ én rühellem az atit, mert az nvidia jobb. Másik oldal: FÚ én rühellem az NVIDIÁT, mert az E3 standon az atis csaj jobb volt.
Na jó, akkor itt passz, és felmérés neglizsé. Egyszerűen bemegyek a boltba, és a pénztárcámhoz mérten legjobb (nagyjából a legdrágább, ami kijön) terméket megveszem. Igazi fogyasztó módjára. Nem azért, mert buta paraszt vagyok, hanem mert nincsen kedvem még a hardware-témában is továbbképezni magam, elég dolgom van így is.
Le is egyszerűsítettem már évekkel ezelőtt a saját receptemet: mindig Intelt veszek, mert jobban tetszik a logója. Mindig ATI-t veszek, mert jobban néznek ki a kártyák. ÉS mindig Windowst használok, mert rühellem azt az idióta pingvint:)
-
loryb #117 Felmérés azért fontos, mert az emberek amiről hallanak, olvasnak az kell nekik. Sokan úgy választanak graf. kártyát, hogy a tesztet nézik. És ott is odabillen a mutató, aki fizeti a tesztelést. -
BiroAndras #116 "Dugóban a Suzukival meg a Ferrarival is 10-el megyek, de a Ferrari azért jobban tetszik."
No igen. Meg tegyük hozzá, hogy értelmes ember nem reklamál azért, hogy a Ferrari többet fogyaszt... -
BiroAndras #115 "Cégeknél az időkiesés a fő krdés, amikor újrakonfigolják a gépeket."
Ha ügyesek, akkor nem. Este hazamegy a dolgozó, és mire reggel visszajön, már ott az új gép fullosan isntallálva, és beállítva.
"A Mol Rt. most váltott DELL gépekre (előző év vége), és közel 3 hónapig tartott a teljes átállás."
De ez azért nem úgy történe, hogy minden gép állt 3 hónapig, ugye? Inkább csak nem egyszerre cseréltek (ahhoz nincs elég informatikus), hanem szakaszosan.
"Arról nem is beszélve, hogy a "rendszerváltás" okozhat csúnya hibákat, adatvesztést, kavarodást, estébéestébé."
Előtte értelem szerűen tesztelni kell minden használt cuccost.