10050
  • bepe79
    En elhiszem neked, csak ha az ellenkezojet olvasom a jatekban, akkor elhiszed ugye nekem, hogy egy kicsit elbizonytalanodom... Az atlag player ugy gondolna, hogy authentikusabb / szignifikansabb az az info, amit a jatekban ! olvas, mint amit mindenfele web-lapok irnak. De hiszek neked of course, mert az a lenyege a skill-nek, hogy fejlessze a karit, es ne pedig negativ iranyba vigye. Csak furcsa, hogy a jatek a skill leirasaban az ellenkezojet allitja...
  • bepe79
    Azt hiszem, hogy kenytelen-kelletlen ujra kell kezdenem megint a Dryad-ot, barmennyire is nem akartam most. Egyszeruen jatszhatatlan amiatt, hogy elhasznaltam ket skill-t gyakorlatilag az elejen feleslegesen (Alchemy / Enhanced Perception es Bargaining), plusz azt az 5 + 5-10 (kb. 15) skill pontot beleoltem olyan skill-ekbe, amik a karakteremen egy dekanyit nem fejlesztenek, csak jobb aruk lesznek az arusnal, es tobb jo cuccot talalok. Hat ennek vege. Ujra kezdem a karit, es sem Enhanced, sem Alchemy, sem Bargaining, hanem kokemenyen tolom a Ranged Lore-t, a Capricious Hunting Focus-t, a Combat Reflexes-t, a Combat Disciplint-t, a Concentration-t, es az ilyen es ehhez hasonlo ezerszer fontosabb skill-eket. Komolyan mondom, hogyha latnatok, hogy mit kellett szenvednem ezzel a karakterrel, amiatt, mert felvettem a Bargaining-et meg a masik felesleges skill-t (minden csontvaznal fel-le ronhangaszas nem tulzok 10-20-szor az uton fel s ala, varok az ujratoltodesre, belelovok egyet (egy dekanyit nem megy le a HP-ja sem a Ravage-dtol, sem a Darting-tol), megint futok, amig toltodik, s ujra s ujra...))

...

nevetseges. Vagy inkabb siralmas. Ugyhogy kezdem elolrol, es nem szarok el egy csomo skill-t, meg egy rahedli skill pontot a semmirekello skill-ekre. Raadasul hiaba van bargaining-em, hogyha az arus olyan aron ad mindent, hogy meg 20 szintet kell lepnem, hogy megvehessem oke. Na szoval kesz rohej.
  • Sheol
    Miért, szerinted az lenne a jó, ha csak 1 irányba lehetne fejleszteni a driádot?
    A másik meg, hogy a bossok azért bossok, hogy ne 2 Glacial Thorns-tól pusztuljanak el, mint az elfnél; legalábbis szerintem.

A Combat Reflexes-re meg itt egy újabb leírás: "Improves player's Evasion statistic (chance to dodge attacks) & reduces the chance that the character will get hit with a critical hit from a monster."

Ha ezek után sem hiszed el, hogy kevesebb eséllyel kapsz be critical hit-et, akkor nem tudlak már mással meggyőzni.

Itt Te magad is utánaolvashatsz.
  • TGWH
    Csak kíváncsiságból, az enyém a népszerű, az őrült, vagy az átlagos kategóriába tartozik? :D
  • DORSANAX
    Igen,nálunk itt úgy megy.Nézz át a warezbe,talán ott sikerül infót szerezned...
  • bepe79
    Olvasgatom folyamatosan a hivatalos forumot is parhuzamosan, es ahany ember, annyifele fejleszti ezt a szerencsetlen Dryad-ot. Itt olvashato a leghajmeresztobb dolog, es ami meg ennel is hajmeresztobb, hogy van benne valami:

''I only have 1 point in both Ravage Impact and Darting assault. I get their damage boost THROUGH Combat Discipline by having the solo CA in a combo. Why dump runes into a CA to increase damage but also increase recharge when you can get your damage through Combat discipline without a negative effect on recharge, just throw it in a combo by itself. Combat discipline scales well, and having both RI and Dart below 1 sec recharge is awesome. At level 60 in Gold (89% Survival Bonus so mobs are all red to me) I am still one shotting every non yellow mob with stray Dartings from a blow gun, so having a sub 1 sec recharge makes for a good time cruising through the bush. 90% of my rune investment goes to Sin Pred and Bark.''

Tehat hogy a Ravage Impact es a Darting Assault-ot hasznalja, de az egesz jatekban mind a kettore egy, azaz 1 !!! runat hasznalt el, es nem fejleszti oket, ehelyett a Combat Discipline skill-t felvette, es arra rakosgatja a pontokat, mert az ugyanugy tolja felfele a damage-et, raadasul nem csinal CA regen ido novekedest ekozben!!! Igy ugyanott van, es azokat a runakat fordithatja, bevalthatja masra. Van, aki Nature agra fejleszti, es arra eskuszik, hogy a Forest Flight es a Tangled Vine a ket legdurvabb skill a jatekban: http://forum.sacredeng.ascaron-net.com/showthread.php?t=53315

Szoval fejleszteni en is tudom a Dryad-omat mindenfele iranyban, csak kerdes, hogy az 1000-fele fejlesztes kozul melyik eri meg hosszu tavon, melyekkel lehet boss-t normalisan es nem vert izzadva olni, stb. Szal' nem egyszeru. Lehet, hogy megint ujrakezdem... es elinditom x. Dryad fejlesztesemet is majd.
  • armysaviola
    hi DORSANAX! nem hiszem, mer nem eredeti és csak regisztrációval megy?
  • TGWH
    bepe, ne vedd fel az Alkut, ilyen egyszerű. Nekem pl. szép cuccokat dobál Hatékonyabb észleléssel is. Valamelyest kárpótol, de pénzügyileg sokkal jobb megoldás.
    Kovácsolás. Nem 90 ezerbe kerül egy kovácsolás 21-es szinten 15-ös képességgel, hanem csak 50 ezerbe. Persze gyengébb lesz mint a kovácsé.
    Driád igen is jó karakter, én így csináltam: Távolsági fegyverhasználat, Taktika ismeret, Varázslat ellenállás, Páncélismeret, Koncentráció és Hatékonyabb észlelés. Nem azt mondom hogy másold le, de sebzésnövelőnek ott a Táv. fegyv. és a Takti. ism. Védelemnek Páncélism. és Var. ell. Koncentráció minden var.vissz.tölt.időt csökkent, Hat.észl. meg jobb cuccokat ad.
    A lényeg hogy ha jó magas a Koncentráció, akkor 2 aktív buffod (Kéregbőr és Vészjósló ragadozó) lehet, és jó magas szintű ca-id. És így van 6 képességed. A maradék 4-gyel tovább növelhetsz két választott ca csoportot.
    Az árnyharcos nagyon jó, egy csapás egy ellenfél, igaz elég jól sebzik... egy kis védelmet kéne neki adni, és minden rendben lenne.
    shyning, vazz folyamatosan nyomod az egérgombot, akkor is csapkod...
  • bepe79
    Es akkor miert irja ugyanakkor ezt is: Chance against critical weapon hits: -x% ???
  • bepe79
    Darting Assault-al 3/4 projectile-el kivegezni?
  • bepe79
    Irtozatosan gaz, hogy Dryad-nal Bargaining skill-t csak es kizarolag akkor tudok felvenni, hogyha elotte felveszek egy teljesen felesleges es ertelmetlen skill-t, amire nincs es nem is lenne szuksegem (Enhanced Perception vagy Alchemy vagy Divine Divinition), es ez meg nem eleg, el kell ra b@szni 5!!! skill pontot is, hogy fel tudjam venni a Bargaining (Alku) skill-t, mindezt a jatek legelejen, ahol minden skill pont szamit, es ezerszer fontosabb es ertekesebb dolgokra kene pakolnom (Capricious Hunter Focus es Ranged Lore). A harmadik dolog, hogy Armor Lore-t szinten nem tud felvenni, es ezek utan vert izzadok minden egyes szintlepesig, es egy champain csontvazat fel ora alatt sikerult kinyirnom, mikozben fel-le futkostam az uton hatvanszor. Ez igy nem normalis, hiaba fejlesztem tudatosan jo iranyba Capricious Hunter agra a karimat, hogyha egyszeruen lehetetlen vele normalisan menni / haladni. Valakinek van valami otlete, vagy a az Elfen meg a Szeran kivul az osszes tobbi kari ugy van elcseszve, ahogy van?

Temple Guardian: egy zsakutca, egykezes, pajzs kilove, T-Energy Shroud Shiled nem er egy kalap kakit sem MOD-olva sem, stb.

Dryad: fentebb leirtam

Inquisitor: nem lehet normalisan mage-nek fejleszteni, mert egy kalap sz@r lesz belole (hivatalos forum szerint is), malee karinak fejleszteni meg... akkor mar ott a Shadow Warrior

SW: meg-meg elfogadhato kari, de ennel is vannak hatulutok
  • shyning
    Vazze, 15 perc??!! Sztem az ujjaim nem bírják a folyamatos klikkelést addig, úgyhogy kicsit gyúrok inkább. :) De ksözi a segítséget!
  • vidu01
    Ezen minden lényeges info rajt van kapott pontokkal kapcsolatban:
  • Sheol
    Miről beszélsz?

"Increases the chance to evade hostile weapon attacks and reduces the chance to sustain critical hits."

Úgy van ahogy Te gondoltad, szóval ne kezdd újra szerintem.
  • bepe79
    Megneztem, igazad van ezuttal is, ezt irja a Combat Reflexes skill-nel:
    Chance against critical weapon hits: -x%

Ugyhogy akkor mar 100%, hogy most ujrainditom a Dryad-omat, es ezuttal meg jobban csinalom majd.
  • bepe79
    Jo, hogy mondod, ezt megnezem most maris, es ha igy van, ahogy te mondod, akkor maris ujra kezdem egy masik Dryad-al, ezt meg torlom. Meg ha mar ujrakezdem, akkor megprobalom a Blacksmith (Kovacs) skill-t valasztani, es az arra rakott 5 pont utan a Bargaining-et (Alku).
  • Dante73
    Nagyon köszi. Látva a linket, igazi művész vagyok, hogy sikerült elhagynom...
  • McFrost
    s2
  • vidu01
    Én úgy tudtam hogy a harci reflex növeli támadás elől való kitérés esélyét, de ugyanakkor csökkenti a kritikus találatok elviselésének esélye. Magyarul a criticalt könnyebben benyalja (ha eltalálják). De lehet hogy nincs igazam, majd írd el a tapasztalatokat mert én még ezt a skillt nem próbáltam.
  • vidu01
    A hatékonyabb észlelést kiteszteltem low levelen a kari szintjéhez viszonyítva 150%ra felhozva gyakorlatilag nem befolyásolta azt hogy a mobok milyen holmikat dobnak, csak a ládák dropjára van hatással de az sem volt valami meggyőző. Ja és persze ládát jóval kevesebbet nyitogat az ember mint amennyi dögöt leöl.
  • bepe79
    Az oka nagyon egyszeru: Dryad-nal Bargaining-et (Alku) nem lehet kivalasztani addig, amig az elejen valaszthato 2 vagy 3-bol kivalasztott egy skill-re nem raksz legalabb 5 pontot. Namar most a Divine akarminel fontosabb a hatekonyabb eszleles, es nem is egyenerteku a Bargaining-el, szoval jol van ez igy, ahogy. Egyebkent most nagyon figyelek minden egyes skill felvetelere, es csak Capricious Hunter-nek fejlesztem kizarolag a karit, tehat nagyon nem mehet felre. A sarkanyokig fel kell huznom olyan szintre a Dryad-omat, hogy ne haljon ott le. Ami segiteni fog, az a magas dexterity es ezzel egyutt a magas defense!, es a + vedelmet ado Bark buff + a Combat refelexes skill-em, ami segit elkerulni a critical hit-eket (kritikus csapas, amit az ellenfel merne ram).
  • Dante73
    Hali!
    Régebben volt itt belinkelve egy magyar oldal, de eltűnt a könyvjelzőm... Valaki megadná újra? (Sztem bannerba is mehetne) Azt akartam megnézni, mikor kapok új képességeket, és hogy mikor nő az elosztható pontok száma, de nem találom a kis könyvben. (Ha valaki tudja, oldalszám is megteszi, mert hiába lapozgatom, most pedig az átolvasáshoz lusta vagyok...)
    Amúgy 32-es a a Szeráfom, ezüstön, és most értem át a falon túlra. Driádom 30-as, (bronzon) és már a mocsárban járok. Mindkettővel gyilkolok, mint állat, mégis, hatalmas a szintkülönbség a kettő közt.
    Ez vajon a patch hatása, így kell lennie a bronz vs ezüst miatt, vagy az a gond, hogy a driádot nem aktivált verzióval indítottam? Mert azért kissé fura. A driádban 3x annyi játékidő van, és máris le van maradva...
  • rizsa1669
    hello
    már megvan:D
    nyomtam egy F12-őt és újra elmentem és ott volt :D
    de am nekem ez az első sárkány volt :D
  • árnyharcos
    az nem az első sárkány :)
  • Sheol
    Én nem láttam még hozzá cracket, legalábbis scene rilizt nem.
    Azt, hogy valami szedett-vedett megoldás van-e már hozzá azt meg nem tudom, de gyanítom, hogy itt nem is fogsz rá választ kapni.
  • rizsa1669
    amikor megölöm az első sárkányt ( a szeráfok szigetén ) akkor valami fejvadásszal kéne beszélnem, a térkép is mutatja, de nincs ott :S
    valaki valamit??
  • ladasz
    Hali.Segitséget szeretnék kérni.A spam/off/warez nemjön be ezért irom ide.
    Ha letöltöm a 2.31.0-ás patch-et ahoz honnan tudok crack-et letölteni mert sehol nemtalálok.Nagyon fontos lenne segitsetek.Elöre is köszi
  • TGWH
    Hatékonyabb észlelés és Alku minek egyszerre? Nem felesleges az egyik?
  • bepe79
    lvl 13 lett a Dryad-om (Capricious Hunter), a Darting Assault CA ki van maxolva, benne van a 3 MOD.
    Plusz huzom lefele a regen idot, + 4 projectile-t lo egyszerre, es raadasul 2x egymas utan, az 8, es a boss-ok mivel eleg nagy meretuek, begyujtik majd mindet. Ugyhogy nem lesz ez rossz:

• TGWH
    Nem tudom mi baja mindenkinek a törzsfőnökkel. Utoljára 13-mas szinten néztem meg, igaz kell gyógyital, de nem tudja olyan gyorsan tölteni az életét, ami nagyobb lenne a bevitt sebzéseimnél. Csépelni kell egy ideig, de max 15 perc (egy rosszul fejlesztett karakterrel) és megpusztul. Volt olyan hogy 10 percig ütöttem, volt olyan hogy 2 perc alatt lerendeztem. De egyik sem volt nehéz, csak legyen pár gyógyital.
    Talán kalandozz még, és menj vissza később, így már alacsonyabb szinten lesz, mint a driádod.
    Dorsanax, igazad van, a csalások közül én is csak a mentést használom ki néha, ha elúszna a túlélési bónusz, de ez hála az égnek mostanában nem fordult elő. Persze amikor a BG-s küldi kiindulópontjánál, a város másik felén elsötétült a képernyő az árnyharcosnál, a katonai táborban, akkor azért kicsit befostam...
  • DORSANAX
    Bocs,de totál off!
    De a "játékélményhez" és a "hibákhoz":
    Volt egyszer egy Still Life című játék,ahol egy zárat kellett kinyitnom álkulcs segítségével és egy hétig kínoztam magam vele,de nem néztem meg a végigjátszást,mert lekókadtam volna,ha nem oldom meg.A barátaim már lehülyéztek,hogy mit görcsölök vele,mert segítség nélkül biztosan nem fog sikerülni.És itt jön az,amit mondani szeretnék.Nevezetesen azt,hogy tudtam,hogy ez nem a game hibája,hanem csak egyedül az enyém és beteg lettem volna,ha valaki megoldotta,de én feladom.
  • wedge31
  • DORSANAX
    Kb.24-es Szeráf koromban öltem meg én is,de még egy aránylag jól spécizett "bazinagy fegyó" sem volt elég neki,én méregsebzéses kardot,pajzsot használtam és közben "isteni védelmet",vagy mit.Sokáig kell dorgálni,mire fogyni kezd az ereje...
    wedge31:Ennek a játéknak tényleg az adja meg a szépségét,hogy kikapcsolja az embert és kószálgathat szabadon,fejlesztgetheti a karakterét,csiripelnek a madarak,stb.Azonban tényleg vannak olyan hibái,amit mindenki a saját belátása szerint kiküszöbölhet,ha tudja és akarja.Azért azt el kell ismerni,hogy rengeteget változtattak a 2.12.0 után,mondván,hogy "X"karakter fejlsztése szerintük nagyon könnyű és más koncepciót vittek a 2.31.0-ba.Most előre lefogadom,hogy újra változtatnak majd ilyen szempontból,tehát tényleg az az érzése az embernek,hogy ez nem egy befejezett játék.Ahhoz már a kiadásakor stabil elképzelésnek kellett volna lennie a játékmenetet és a karakterfejlesztést illetően.
    Kétségtelen,hogy a mentésekkel rengeteg játékban lehet manipulálni,de én sem értek ezzel egyet,mert elrontja a sikerélményemet a játékban.
    Az Alt+F4-re sem a játékosok "ügyeskedése" kényszerítette az embereket,hanem az Ascaron hibája.
    Még mielőtt megkapnám a magamét megint,megjegyzem,hogy a játék élvezetes és nagyon jó,csak az lenne a kívánatos,ha a technikai hibákat javítanák és nem akarnának újítani már semmit,ahogyan az a héten már elhagzott...
  • shyning
    Emberek, a Kobold Chieftan-t hogy a viharba kell megölni? Driádom van, 24-es szintű, normálisan fejlesztve, de alig sebzem, ha meg sikerül is Ravage-dszel bevinnem valamit, egyből visszatölti. Méreg nem hat rá, másom meg nagyon nincs. :( Ötlet valaki? Ja, silver-en.
  • wedge31
    Ezek szerint teljesen másképp játszuk a játékot ,nekem három aranyra vitt karim van mindegyik 2nap és 3nap jétékidövel és 60-62szintel 40% térkép felfedésel stb.

Élvezem a játékot szorakoztat és kikapcsol én ehhez épitek karit a játék kiadása óta tolom és full setem még csak egy van de lemerem fogadni hogy mikor nekem az utolsó darabot dropolta a ködlény sokal jobban örültem és nagyobb élmény volt mint neked amikor egy szatocsnál megveted a tizedik full seteted.

Részemröl ennyi ,azt meg nem értem mi értelme tiz óra alat lv15-ös karival végigtolni a játékot de te tudod.
  • Folze
    A játék hibáinak kihasználása lehet, hogy ügyeskedés, de nem "felesleges", pláne nem "cheat". Te ugyan mi a nyavalyához építesz karit? Mert ezüstön, hardon lazán végigvihető az egész játék mondjuk egy driáddal 8-10 óra alatt.
  • envoka
    Csak annyit tennék hozzá, ha nem lesz elég védőértéked ("Kéregbőr") és kitérésed, hamar szét fognak szedni. 47-es driádomnak 1700 körüli a védőértéke, 47% vagy lehet hogy egy kicsivel több, a kitérése. Pontosan nem tudom, nem nézem gyakran az értékeket. Az ellenfél esélye hogy eltaláljon, 10% körüli, de inkább ez alatt van.

• TGWH
    bepe, én már 6 képességet vettem fel, de még nem döntöttem el melyik csoport ca-it akarom fejleszteni a maradék 4 képességgel :D Lehet hogy belefér háromból két csoport is.
  • wedge31
    Aki meg cheatböl és felesleges ügyeskedésböl épit karit az meg egy pancser lúzer.
  • Folze
    Ha valakinek van egy kis esze, akkor 2.12-őn összegyűjti a szettjét alkuval, aztán folytatja 2.31-en. Ehhez mondjuk nem árt ghostolni pl. acronis-szal egy esetleges későbbi kariindítás miatt.
    Aki meg egy ilyen hibás, félkész játékot komolyan vesz, az... egy lúzer...