92
-
tmisi #92 Epikurosz írta: "Be kellene tiltani az agresszív számítógépes játékokat."
ÁRULÓ!!!! :))) -
quart #91 Schumaher NÉMET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
quart #90 HÜLYÉK AKIK AZT MONDJÁK? HOGY A HÁBORÚS JÁTÉKOK KÁROSAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
quart #89 Szerintem a lövöldözős játékok a legjobbak mert:Itt éled ki magad nem az utcán.,A háborús játékok valóságra épülnek,pl.:Call of Duty...stb. -
whosyourdaddy #88 aki tud letölteni játékokat az irjon nekem
-
Macijani #87 szerintem több valóságra épülő stratégiai -tankos játéokat kéne gyártani. -
Epikurosz #86 Be kellene tiltani az agresszív számítógépes játékokat. -
zachi #85 én azt mondom hogy a feszültség levezetésére az ilyen öldöklős játékok a jók.nameghát sztem az is sokat számít hogy mijenek a családi körülmények otthon.én ha ideges vagy feszült vok akkor fogom elindítom a vice city-t of roadozok meg pár ember fejét levágom szamurájkardal és minden megoldódik. inkább a járékba tegye meg az ember mint a valóságba.ezt a baromságot is a némerek indították.a hulye fűrer gondolkodás.a németek mindig is e hülye meref fapofa nép volt és most is az.
"A japánoknál meg azért van annyi ijen hüjesék mert a kisköjkök bezsonganak a sok szar japán nindendo játékoktól"
-
Zoliz #84 Az a gond hogy előbb tanul meg ölni a gyerek mint élni. -
Balage74 #83 én nap mint nap hülye lövöldözős játékkal játszom, és még nem lőttem le senkit.....
eddíg:D
félretéve a tréfát, nekem semmilyen reflexem nem javul tőle (tagadom ha mégis) és nem is érdekel, pusztán szórakozásból teszem amit teszek. Biztos van olyan ember is aki beleőrül ezekbe a játékokba de itt valaki írta is, hogy az inkább a szülő hibája mint a gyereké. Na én ezeket a szülőket lőném le.....vagy legalább eltiltanám a gyerekneveléstől....vagy valami. -
BIZ0906 #82 Te ilyen szöveget ezt betanúltad. Mert k-ra igazad van. Én is csak a játékokban élem ki maga mert ha lenne bőven pénzem, időm nem lenne gép elött ülni. De hát ez van de így legalább nem fáradok el -
Matt20 #81 Egyetértek! Nem a játékokat kellene betiltani, hanem a felhasználókat kellene úgy nevelni gyerekkorban, hogy tisztában legyen azzal mit szabad és mit nem szabad az életben. Tüntessék fel, hogy korhatáros játék és a szülő feladata ellenőrizni, hogy valóban a gyermek korának megfelelő játékkal játszik! Nem a játék miatt ölnek az emberek, hanem mert nincsenek meg az egészséges alapok és a játékok csak ötletet adnak arra, hogyan lehetne másnak vagy másoknak kárt okozni. Ha tisztában lenne a felhasználó azzal mit szabad, mit nem, mi a helyes, mi a rossz, akkor talán tényleg csak egy kikapcsolódási forma lenne a program. Én támogatom a játékokat, mert tanító jellegűek, képes arra hogy másképp is gondolkodjunk (esetleg előre is), ha nem megy, nem a mellettem ülőt kérdezem meg, logikusan gondolkodok és játékosan tanulok. Amit az életben nem lehet megtenni, mert én már tudom, hogy nem szabad,mert...., akkor a játékban kiélhetem azt!
Sorolhatnám! Én magam se lettem tömeggyilkos és megszálló gorilla harcos :)! Nekem megvoltak a nevelési alapok! Nem a játékok rosszak, hanem azok a felhasználók, akik eszközként használják és az életben valósítják meg azt, amit CSAK a játékban szabad! "Egy gépészmérnök hallgató" -
Goth #80 Azért ne vigyétek túlzásba a játékokat, mert olyan dolgokat túllogikázó életunt f@szok lesztek mint amilyen én vagyok. =] -
Goth #79 de a helyesírás készséged még mindig 0 =) -
Thomas man #78 HÜLYESÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TISZTA HÜLYE AZ A NÉMET PROFESSZOR -
dshk #77 Ha már annyira zavar hogy tanuló véleményt mond automata váltóról, akkor vedd hogy magad is lelkesen beszélsz olyasmiről amiről lövésed nincs. Ha vezettél volna automata váltós kocsit, akkor tudnád, hogy amikor előzésnél padlógázt nyomsz úgy visszavált hármasba vagy kettesbe mint a sicc. Valószínűleg ügyesebben mint az átlagsofőr... Persze tudom, a férfinépesség 90%-a itt a hivatásos autóversenyzők szintjén vezet... -
nenad #76 sztem azok az emberek akik sokat jatszanak es huzamosabban ideig, valami modon karat is latjak a dolognak.
A masik dolog a folyamatos agyatlan pusztitas, illetve annak elvezete - ki mentegetodzon amivel akar - elegge ramutat az illeto szellemi szintjere. Nem sertegetni akarok barkit is ezzel, ez szimplan teny.
Ki a francot erdekel milyen reflexek fejlodnek ki tole? Ha befognak mar az illetoket egy komolyabb vizsgalatra, nyilvanvaloan kitunne hogy a koherencia rovasara megy az egesz. Magyaran az illeto leredukalodik egy szem/reflex combora.
Mondjuk nem csoda, ha megnezzuk mi megy a vilagban. Tiszta allatkert.
Primitiv es celtalan. Meg az "ertelmisegi" tudosok stb is eladjak magukat penzert, haditechnikai kutatasokra stb. Szoval nem meglepo, hogy mennyire divik a pusztitas abrazolasa/elvezete.
Aki ezt tamogatja, az elashatja magat.
-
irkab1rka #75 Barátom, te tényleg nem gondolkozol, mielétt megszólalsz... -
Visor #74 Ez végre egy értelmes cikk. Itt nem a játékok lejáratásáról szól. Abban igaza van ennek a német tudósnak, hogy a szimulációnak sokkal inkább pozitív hatása van. Akik meg iskolában gyilkolják a jónépet, meg utcán lő, rabol orba szájba az nem normális. Erre csak ezt lehet mondani! -
zachi #73 hülyeség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Morden23 #72 Azért valamilyen szinten megérthető, ha a játékok ellen felemeli valaki a hangját.
Régebben a játékterembe járó, akkor még Street Fighter II Turbo-t, meg hasonlókat nyomó srácok az iskolakerülés, a kerítés mögött dohányzás és egyéb "kölyöknek nem való" cselekedetek szimbólumai voltak.
Ellenben az is tény, hogy ha ma valaki azt mondja, hogy "Quaker", akkor az embernek legtöbbször, egy kövér, pattanásos képű, egész nap a számítógépet barmoló (amcsi) kölyök jut az eszébe. És mivel nem szocializálódik a kölyök, depressziós lesz. Ha már depressziós, akkor meg lehet, hogy offenzív is lesz. Akkor lehet, hogy le is lő valakit.
Ettől függetlenül az agresszió és a véres játékok között nem sok összefüggés van. Más kérdés, hogy a szülők, ha valamit elk*rtak, akkor szükségszerűen mindenre mutogatnak, csak magukra nem. Anno betiltatták pl. a DragonBall-t, mert pár gyerek azt hitte, hogy tud repülni, és meg is próbálta. Nem érdekes, hogy több millió kölyök nézte, de csak néhánynak volt ilyen sok esze?
Nemrégiben a World of Warcraftot perelte (nem tudom, milyen sikerekkel) egy anyuka, akinek a túlhízott kölyke öngyilkos lett, amikor elhalálozott az X-edik szintű karaktere.
Nem akarok túl nietzchei filozófiát alkalmazni, de úgy látszik, hogy a túlszabályozott civilizációra így reagál a természetes szelekció... ha 1.000.000-ból egy gyerek beleőrül a játékokba/filmekbe/tvbe, akkor sokkal jobban jártunk így, mint ha később a munkahelyén kattanna be. -
Skyline #71 Maradjunk annyiban hogy közuti kocsikban található automata váltó kényelmi kocsikázásra alkalmas,stbstb. De van akinek ez nem tetszik,például nekem sívár szar lesz tőle a vezetés...És nem véletlen az sem hogy autóversenyben nem használnak automata váltót;)
A szekvenciális váltóra meg ne mondjuk már hogy automata.... -
Yv@n #70 Ez ok, és elfogadható, én konkrétan azon kijelentésed ellen tiltakoztam, hogy a nem fullautomata, ember seggét fényesrenyaló váltó idejét múlt, ugyanis az én meglátásom szerint nem az. Sokkal nagyobb kontrollt biztosít olyan dolgok mellett, amiket egy automatikus akármivel nem tudsz megoldani.
Alapvetően az élet minden területére beszivárognak a különböző dolgok, amik automatizálással próbálják megkönnyíteni azt, ez nem gond, de én ragaszkodom mindennél a manuális mód meglétéhez is, hogy amennyiben nem vagyok elégedett az automatika által javasolt eredménnyel úgy felülbírálhassam azt. Autók váltójánál a két dolgot összevegyíteni mondjuk kicsit körülményes lenne, illetve akár nagyobb kényelmetlenséghez is vezetne, mint amennyi hasznot hozna.(pl. lenne kuplung, amit használhatsz kikapcsolt automatánál...de akkor hol lenne, hogy ne zavarjon, ha automata épp az egész...szóval itt ez körülményes).
pl. ferrarinál láttam kormány váltó megoldás, hogy a fokozatot te választod meg, fel/le kapcsoló karral, ami a kormány mögött található, de kuplung nélkül elektronika végzi a váltást...no persze ezek azok a dolgok amiket nem a plebs által használatos szériákba szerelnek, hanem a jóval felsőbb kategóriákba. -
Epikurosz #69 "Nem az újjításokat ítélem el, hanem az ésszerűtlen baromságokat..."
Hát, azért a hozzászólásodból vastagon ez jött le.
Amúgy, ne izgulj, nekem is meglesz, de épp az "ésszerűtlen baromságok" miatt emeltem fel szavam.
Sokmindent végigcsináltam már az életben - mert ugyi azér' nálad picit idősebb vagyok - betartva mindenféle idióta szokásokat és előírásokat. Csak utána mindig sajnáltam az időt, amit lehetett vón hasznosabban is kihasználni. -
Yv@n #68 Öntelt? Miért? Mert képes vagyok felérni azt a minimum szintet amit előttem több millióan? Megszerztem egy jogosítványt, és nem akad össze a lábam, ha 2 helyett 3 pedál akad az útjába? Ha meglesz a papírod, és gyakorlatban is kamatoztatod a tudásod attól függően, hogy mennyit van módod vezetni Te is hamar elérsz egy olyan szintet, amikor már nem remegve összeszorult gyomorral ülsz be az autóba, hanem kellő magabiztossággal.
A taxi nem vicc ám...pontosan azt nyújtja amire te vágysz, az elektronika még nem tart itt..majd fog 1-2 évtizeden belül szerintem. Esetleg utánaszámoltál már? Mennyibe kerül egy autó? Mennyi a benzin? Mennyi a fenntartási költség(biztosítás, és mindenféle adók, SZERVÍZ ...tudod te mennyibe kerül egy elszaródott automata váltó javítása? Én láttam cimborám orra elé tolt számlát, amin az elromlott automata váltó szerepelt. Nem kell mondjam, hog ynem volt tőle túl jó a kedve)?
Attól hogy a robot pártiak veszélyeztetnék a létemet nem félek. Némi képzavarban vagy ugyanis :) Nem az újjításokat ítélem el, hanem az ésszerűtlen baromságokat, és azokat akik nulla tapasztalattal ezt éltetik, mert aputól/anyutól/havertól aki jól megmondja hallották, hogy márpedig az az igazi. -
Epikurosz #67 "Megmosolyogtatja azokat akik több béve vezetnek, mikor valaki - aki saját bevallása szerint most tanul vezetni, és automata váltós járművet még a büdös életben nem vezetett - megmondja, hogy de pedig az a frankó."
Te, ne légy már ekkora öntelt. Az olyanoknak mint te ott lenne a manuális üzemmód, nekem meg a robotpilóta. Az élet sok területén van ez így, amúgy.
Én személy szerint rutindolgokban sokkal jobban megbízok a gépekben, mint magamban. Na tessék, máris készítem elő az androidok és a kiborgok invázióját.
Amúgy nem kell parázni: te, meg a hozzád hasonló agresszív nyomulósok a neandervölgyieket pusztították ki.
Majd adunk nektek is, mi robotpártiak. -
Yv@n #66 Ezen utolsó bekezdés amúgy tökéletesen fedi az efféle erőszakos játékszabályzással kapcsolatos véleményemet is. Majd azt én had tudjam jobban hogy mit szeretnék, ne mondja már meg valami hivatalban ülő, papírtologató kis senkiházi. -
Yv@n #65 Inkáb nevetséges. Megmosolyogtatja azokat akik több béve vezetnek, mikor valaki - aki saját bevallása szerint most tanul vezetni, és automata váltós járművet még a büdös életben nem vezetett - megmondja, hogy de pedig az a frankó.
Szomszédban a fű ugye zöldebb?
A helyzet úgy néz ki, hogy engem ne szabályozzon be elektronkia ha nem kívánom.
Én ülök a kormánynál, Én akarom tekerni, abba az irányba amerre épp jól esik, mert ehhez van kedvem. Nekem a robotika ne mondja meg hogy visszadobhatom-e 3asba a sebváltót, ha előzni támadt kedvem. Majd azt én eldöntöm, mert valamivel jobban tudom, hogy mit szeretnék. -
SSeth #64 No igen. Nem tudom mit vagytok kiakadva. Valóban nagy probléma a lefulladás. Egyeseknek...
El kell fogadni, hogy vannak ilyen emberek is. Akik ilyen problémával küszködnek, hogy az autó miért fullad le meg már megint váltani kell annak tudom ajánlani a tömegközlekedést vagy a lovaskocsit. Ez a megoldás. Mondjuk a lóval lehetnek gondok már. Miért akar már megint enni? Hát nem? Tegnap is kapott!
Egyre inkább elmegyünk abba az irányba, hogy olyan autók legyenek, hogy ha finganom kell leengedi az ablakot és ha érzékeli, hogy többen ülnek bent akkor lekapcsolja a cd-t 2mp-re és egy nyájas férfihang beleszól, hogy "I beg you pardon!"
Mondjuk mi van akkor ha nem tud angolul aki benne ül? Akkor kérlek a legközelebbi benzinkútnál rá kell húzni a legújabb peccset a gyártó honlapjáról. Hát vannak még nagy gondok a világban...
-
Epikurosz #63 "Neked nem autóra vagy jogosítványra van szükséged, hanem egy sofőrre, esetleg taxira."
Fején találtad a szöget. De szerintem sokan vagyunk így ezzel, hogy nem akarunk autóbolonddá válni, nem akarunk akrobatikus ügyességre szert tenni, mesteri szintre eljutni kézi sebváltók terén, hanem eccerűen el akarunk jutni A-ból B-be. Ez akkora szentségtörés az AutóBálvány ellen? -
BiroAndras #62 "gen, a DSG-re. A hagyomanyos elven mukodo automata valtohoz kepest gyakorlatilag semmivel sem dragabb."
Csak a csúcskategóriához adják jelenleg. Ebből gondolom, hogy nem lehet ocsó. Konkrét árat nem találtam. -
MC Stich #61 Te is a DOOM 3-al játszol?
Jó mi?
Én már kiakasztottam de néhol majd be sz.tam olyan félelmetes! -
Bankrupt #60 Gondolom ez a professzor nem sokat játszott még doom-mal :) -
Yv@n #59 "Ne te döntasd el, hogy most előzni kell/lehet, hanem a robotika, jó?
Te csak add meg az úticélt, a többit intézze a robot, a parkolást is. "
Rossz irányból közelíted meg a dolgot. Neked nem autóra vagy jogosítványra van szükséged, hanem egy sofőrre, esetleg taxira. Abba csak beszálsz, célállomásnál pedig kiszálsz, közben nem kell olyan dolgokkal foglalkoznod, mint lefuuadás illetve váltás.
Amúgy mondhatni van lefulladásgátló, de az emberi hülyeséget kivédeni 100%osan nem tudja, ellenben jóformán az összes jelenlegi autóban az elektronika automatán emeli az alapjáratot, ha nem adsz gázt, de terhelés éri a motort. Ez persze leginkább fokozatos, tehát az "leugrok a kuplungról" bénázást nem tudja áthidalni, különösen benzines motornál, ahol alacsony fordulaton jóvel kissebb a nyomaték, mint egy dízel motornál(ez utóbbi már a régebbiek közül is egész jól viselte nálam a bénázást anno mikor vezetni tanultam). -
Epikurosz #58 Uccsó utáni:
Van már blokkolásgátló, kipörgésgátló, fagyásgátló, allergéngátló, becsípődésgátló, ütközésgátló... csak épp lefulladásgátló nincs. Ez azért gáz, mármint a fejlesztőkre nézve. -
Epikurosz #57 Még1 utolsó OFFFF:
Amúgy meg hogyan jön ahhoz egy autó, hogy lefullad?
Nekem egy autó ne fulladjon le, még akkor sem, ha én le akarom fullasztani, a betyár mindenit! :-) -
Epikurosz #56 Na, ja.
Van robotizált kéziváltó is - ha valaki nem tudta volna.
Ez, kombinálva a fokozatmentes váltóval (CVT) - kívánhat-e valaki ennél többet? (Esetleg egy turbógombot :-)
A másik: azon szarakodni, hogy az automata nem tudja, hogy előzni akarsz-e vagy lassítani?
Ne te döntasd el, hogy most előzni kell/lehet, hanem a robotika, jó?
Te csak add meg az úticélt, a többit intézze a robot, a parkolást is.
Közben az autóban - üsse kő - tőlem játszhatsz valamilyen tényleg pozitív
személyiségfejlesztő játékot is.
Ez most hogy hangzik?
-
maxpain #55 Igen, a mai valtoknal igy van.
Plusz egy modern hagymanyos mukodesi elvu (nyomatek konverteres) automata valto kezzel is kapcsolhato, szoval elozes elott egyszeruen vissza lehet pakolni egy fokozatot (ha az automata mukodeseben nem bizik az ember vagy meg nem ismerte ki a mukodeset). -
maxpain #54 "Az automata váltó pontosan olyan dolog, mint a legtöbb amerikai emberek számára készült cucc."
Ma mar kar ezzel altalanositani. Gyakorlatilag a fejlett orszagok/foldreszek kozul egyedul Europaban nem nepszeru (meg) az automata/automatizalt valto. Eszak-Amerikaban, Ausztraliaban es Japanban mar mar az eladott autok nagytobbsege automata valtos. -
maxpain #53 "Nem a dupla váltós DSG-re gondolsz? Mert az télleg nagyon jó, csak baromi drága."
Igen, a DSG-re. A hagyomanyos elven mukodo automata valtohoz kepest gyakorlatilag semmivel sem dragabb. Raadasul most meg nagyon kis pedlanyszamban is gyartjak.
"Azért nem mindegy. Ennyi súly is megnöveli a fogyasztást, ha nem is sokkal."
Azert nem kell eltulozni a helyzetet. Ha a tomeg olyan nagyon szamitana egy atlagautonal, akkor elektromos ablak vagy legkondi sem lenne az autokban (meg a tobbi flancos cucc).