170
Dobolás
  • mod
    Én 6-7 éve dobolok. Jártam híres tanárokhoz is, meg magamtól, autodidakta módon tanultam. Ha van kérdésetek, akkor tegyétek fel nyugodtan, ismerem kívülről belülről a dobolást! :)
    [REMÉLI NEM VOLT NAGYKÉPŰ :o]
  • McGrady
    lehet, de mindenképp jobb, ha tanár tanít, vagy olyan valaki aki tud gitározni,egyedül pöppet körülményesebb megtanulni, a berögzült rossz szokásokról nem is beszélve :)
  • blackgamer
    ha van rá hely simán lehet otthonra is venni dobot
    gitározni is lehet tanárral, de nélküle is, szóval nem feltétel
  • mousee
    Csak annyit fűznék ehhez, hogy kívétel erősíti a szabályt... Osztálytársam elvileg basszusozik, de imádja a dobolást, bár még sose ült dob mögött. Egyszer poénból beraktuk próbaterembe a dob mögé... Elképesztő volt, amit a srác produkált :DD
    MIndenki csak bámult, hogy milyen komolyan nyomja... Szóval mégiscsak vannak született tehetségek :))

Peace
  • Verseghy
    Gitározom a zenekarba és a bodosunk oktat:)
    Igazad van, ezt ajánlják mindenkinek, hogy ne vegyen dobszerkót otthonra, mert üsszeissza üti és rossz dolgok rögzülnek.
  • bcs78
    1 hónapos dobtudással már saját zenekar? Látom, lelkesedésből és önbizalomból nincs hiány. ;) Ez jó dolog.

Bár jómagam nem dobolok, de van pár dobos isemrősöm. Szerintem abszolút kezdőként - legalább a jó alapozás miatt - mindenképpen járj tanárhoz. Ezzel sok bosszúságtól megóvod magad. Mert ha csak önmagadban kezdesz neki, könnyen rögzülhetnek olyan hibás és/vagy rossz dolgok és technikák, amiket a későbbiekben nehezen lehet majd korrigálni.

Sok sikert és sok kitartást!
  • Verseghy
    Köszi.
    Problémám akkor van, amikor pergöt utni kell és lábdobot nem. Valahogy együtt mozog a lábam meg a kezem.
  • McGrady
    nem is tudtam, hogy dobolsz:)
    énis szívesen megtanulnék, gitár mellett kedvenc hangszerem, csakhát sajna sokba kerül :(
  • Vaxi
    A dob egy rohadt jó hangszer :) Mielött komolyabban elkezded, tanácsolom, hogy elöbb a lábadon próbáld meg lejátszani az ütemeket, aztán spuri a dob mögé :)
    Én nem jártam tanárhoz, úgy kellett megtanulni az ütmeket :)
    amúgy nekem egy régebbi Amatim van Perl lábgéppel (1 beütő,2 felső tam, 1 alsó, pergő, lábdob)
    Sok sikert hozzá!!!
  • Verseghy
    Üdv!
    1 hónapja kezdtem el dobolni és remélem megosztjátok tapasztalataitokat erről a hangszerről. Volt szerencsém egy 6-7 éves Premier dobszerkón kezdeni, mert zenekarom egyik tagjának apjáé volt egy szórakozóhely, ahol a Bikini dobosa ott hagyta csak annyit fűzött hozzá, hogy egy nagy sztártól van. Azóta hallottunk olyat is, hogy az Iron Maiden hagyta Magyarországon, ahonnan egy magyar együtteshez került, de ezt soha nem fogjuk megtudni, hogy én tényleg az Iron Maiden dobszerkóján játszom-e.
    Téma adott!:)