170
Dobolás
-
mikusmate #50 Joey valóban jó (régen a kedvencem volt), de szerintem messze van azért a kissráctól, vagy azoktól akiket linkeltem, vagy akár az Opeth dobosától. Ő gyors és precíz ezért sokan becsülik, de azért szólónak jobbat is ki lehetne találni. A látványon több a hangsúly általában mint magán a zenén. -
sorti #49 Nekem is nagy szerelmem a dob. Buszon-vonaton-metrón, mindenhol verem az ütemet. Űzném is a dolgot, csak a piszkos anyagiak visszafognak...
Személyes kedvencem Joey Jordison. -
mikusmate #48 ehh... kicsit értelmetlen lett :D úgy gondoltam hogy a videó egy része Steve Gadd, érdemes ezt is végignézni, bár nem mai videó :P -
mikusmate #47 Nagyon király...irigylem az ilyeneket :D
egyébként meg:
Steve Gadd egy része... nekem ez a kedvencem -
Verseghy #46 Dobolni a legkönyebb, én saját erömböl fél év alatt olyan szintre értem, hogy ha nincs a dobosunk én dobolok:P Ha ezt tanárral csinálod még hamarabb, szóval nyugodtan! -
#45 persze :)
nyugodtan kezdd el, a zenekarba a dobosunk 16 éves, őis 15 éves korába kezdte, és kurvajól nyomja :) -
visiter #44 Hello!
Érdemes elkezdeni 15 évesen 0 zenei előképzettség nélkül dobolni? -
#43 A DJ-k is tudnak dobolni :D -
Goth #42 a kis rohatt xD -
#41 tök kiráy -
mod #40 Tony Royster, remélem ismeritek ezt a videót... :-| -
PaI2tizán #39 Köszi kipróbálom majd
Nincs saját szerkóm próba terembe járunk haveromékkal "zenélni" még nem tanultam igazából csak van egy dobos haverom akitől eltanultam az alapokat.
De majd holnap megint megyünk zörögni -
mikusmate #38 Ja persze ez a cin minőségétől is függ...Pl. egy noname cintől nem lehet csodákat várni. -
mikusmate #37 Helló!
Egy tipp (persze ez nem tom, hogy szakszerű-e): Én úgy csinálnám, hogy simán a lábcin felső darabját kilazítod, és ráengeded az alsóra. Ezzl sztem meglesz a hangzás amit akarsz, utána pedig max 1-2 mm-t lenyomod a pedált és rögzíted a felső cint. Amúgy én úgy használtam, hogy volt kb 1,5-2 cm hely, de nekem nem volt duplázóm, úgyhogy a bal lábammal "játszadoztam" a lábcinnel (ezzel színesebbég lehet tenni a játékot, mert többféle hang-ot lehet kicsikarni). Mellesleg szabály sztem nincs, ahogy tetszik, úgy használod :) -
Verseghy #36 Üdv.
Hát, nekem olyan a nyitott cinem ránézésre, mintha be lenne zárva, annyira közel van, de nincs összezárva és egész jól szól. De hát valaki nagyon szétnyitja, ez szokások kérdése szerintem. -
PaI2tizán #35 üdv
Valaki tudna nekem segíteni?
hogy kell beállítani a láb cintányért hogy nyitott állapotban is rendes hangzást lehesen ütni rajta?
mert ha túl közel rakom a két cintányért akkor zárt hangzást add ha egy kicsit is felemelem akkor olyan mint egy beütő tányér
Kábé hány centi legyen a két tányér között van erre valami szabály?
(rock hangzáshoz sokszor kell így használni)
-
mod #34 Ysmerem. -.- -
#33 én csak hallgatni szeretem:)) itt van egy jó kis oldal, majd minden neves dobos megtalálható rajta, sok videó és kép is van. egy két mester még különleges technikákat is megmutat videon. szoval az oldal: www.drummerworld.com
ha ismeritek sry -
blackgamer #32
én is nagyon-nagyon szeretnék dobolni -
mod #31 Na mostjó. -.- -
Verseghy #30 Nekem behozza.. Talán igy:
-
mod #29 Nemlátszik!!4 :C -
Verseghy #28 Ma beülhettem a dobok mögé, már hiányzott:) És képet is hoztam nektek!
-
#27 Ha valaki szeretne Pesten (Árpád-híd) dobtanárt, írjon privit! -
Verseghy #26 Anyukádék örülni fognak:) -
Goth #25 ehh...
dobolni akarok =) -
Verseghy #24 Nem értek annyira a dobokhoz, én ezen a régi premieren szoktam játszani. Dobosunjknak van otthon egy CB Drums-a ami még az én hozzánemértő véleményemmel is szar..:D Pearl-röl csak jót hallottam. -
mod #23 Milyen dobod van? Nekem Pearl Export Select. -
Verseghy #22 Csak a szerény véleményem..:) -
praksi #21 mindezt 1 hónapnyi dobolás után ki mered jelenteni? :-)))
Chirstiansen, szerintem ő se tud tremolo-zni a dobverővel.. :-) -
Verseghy #20 Dobosunknak van egy hangszigetelt szoba a pincébe. Ki nem hallaccik csak a kertbe egy picit, fel is egy picit és az ösei azt mondják hogy szeretik hallgatni. -
#19 a masik,ha otthonra dobszerkot veszel,lehet,hogy a szomszedok akarjak majd elhuzni a notadat:) -
Verseghy #18 Elmehetek egy kocsmába is a zenének az ütemjére mozggahtom a lábam:D Közbe iszogatom a söröm.. Bár ezt csinálom régóta a zenére, ha azt nézzük..:) -
#17 azért mondtam hogy a lábadon kezd :) -
Verseghy #16 -
#15 Azért ez tanulságos (egy dobos visszaemlékezése) :
"Amikor elmentem hozzá, leültetett a gumilap elé, és azt mondta, játsszak valamit. Úgy tettem. Akkor azt mondta, játsszak valamit, amiben szünet is van. Ezt is megcsináltam a magam szintjén (már két év dobtanulás után). Bólintott és azt mondta: -"Jó. A verőfogásnál kezdjük..." -
mod #14 Az tényleg jó, hogy olyan zenéket hallgatsz, amiket úgymond, meg kell fejtened ritmusilag, mert így tanulsz. :| -
Verseghy #13 Most dobrol beszéltem:) -
#12 hát lehet...annyi biztos hogy mindegyik hangszernek ez a fő alapja....de pl. berögzült rossz szokás lehet az is ha folyton kitérsz az ujjrendből gitárnál, aztán csak nézel amikor a tanárod közli veled, hogy ezt nem így kellettvolna
visszatérni meg már nem könnyű :) -
Verseghy #11 Rossz szokás.. Erröl én is csak hallottam, de nem tapasztaltam. Ehhez egyszerüen ritmusérzék kell, meg kreativitás. Szerintem tanulni lehet egyszerüen zenékböl, kihallja mit üt, és ezekez a ritmusokat megtanulja, ha sokat ismer, tud kreálni egyénit. Onnan már 1 lépés hogy összekösse ezeket.