Kempo
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"
nekem az aikidoban az nem tetszik kicsit, h a tori nagyon valószerûtlenül támadja az ukét. szinte odaadja a kezét.
sztem sokkal nagyobb lenne a harci értéke, ha igazi ütésekkel gyakorolnák, mert a technikák és az alapelv jó.
Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!
Kiváló egészségmegõrzésre, de harci értéke... az kb. 0
(félre ne értsd, kiváló, nagyon magasszintû, bõven az aikido fölé teszem, mind technikában, mind hatékonyságban, de egyszerüen évtizedes alapok nélkül pusztán rekreációs tevékenység. (ha megsértõdnél, bõvebben is kifejtem...))
a keleti harcmuvészetekben olyan, hogy övfokozat nem létezik - ez csak a hülye nyugati tanítványok miatt van, hogy lássák hogy fejlõdnek, nöjjön az onbizalmuk, és ne hagyják abba.
hogy miért van? mert a fõinstruktor így találta ki.
de ebbõl a fajta gyakorlatból miért van ekkora különbség?
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Nem vagyok egy izmos alkat, bár nem is alacsony.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
kiválló harcmûvészet, nagyon mutatós.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
mert kentem már falra olyan wt-st is, aki több mint 5 éve csinálta.
de tényleg nem az a baj, h nem lehet hatékonyan használni, csak ne lenne akkora szájuk.
amúgy elárulom h a megértés kevés ahoz h jól bunyózz. az a lényeg h mennyit gyakorlod amit megértettél. ez mindenhol így van.
mellesleg így visszaolvasva: mekkora baromság az, h a kempo nagydarab embereknek való?? ennyi erõvel az összes küzdõsport nagydaraboknak való, mert azok jobban bunyóznak.
a nnjitsuról csak annyit, h szép s jó, csak nem 1000 évvel ezelõtti japánban élünk...
jah, és a wt technikákat napi 5 óra edzéssel sem lehet megtanulni.
Megérteni kell =)
én elhiszem, h hatékony, csak az olyan technikákat, amiket a wingtsun oktat nem lehet +tanulni napi 2 óra edzéssel. és ehhez képest elég nagyra vannak magukkal...
Legalábbis én ismerek egyet.
Nagyon bonylult, az egész annyiból áll, hogy...
Nekikmész és elvered õket.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ja es -bar valamennyire erdekelnek a keleti tanitasok- a kempon kivul eddig probalt kuzdosportoknal, szamomra kicsit tulzasba vittek. Csak ugy, mint az "egy helyben allunk es utjuk a levegot 10 percen at" fajta gyakorlatokat.
Voltam zárás elõtt. _______________
A Kepmot szerintem nem onvedelemre talaltak ki. Sot. Nekem kifejezetten keves vedekezo technikat tanitanak, mondvan ugyis kialakul majd az, az egymas elleni kuzdelmek soran.
Ha pedig megtamadnak, inkabb te uss eloszor, illetve viseld el az elso utest, es utana ess neki a tamadodnak. Kb. ilyen a filozofia.
A fajdalom tureset is meg kell szokni, a haladok mar rendesen utlegelik egymast.
Ezert nem igazan ajanlott noknek. Meg amugy is teny, hogy kemeny, sot durva sport. De pont ettol ferfias, es szukseg eseten hasznos.
Ha valaki fel egy-ket maflastol, az inkabb menjen sakkozni, teniszezni, uszni, stb.
Az aikido viszont sokkal inkabb arra epit, hogy a tamadod energiajat vidd at sajat maga ellen, illetve ugy terj ki a tamadasok elol, hogy minel kedvezobb pozicioba kerulj az artalmatlanitashoz. Tehat az kifejezetten vedekezesre tanit.
Az, hogy nagy ereju embereknek ajanlott a kempo, lehet, hogy igaz;
de aki eljar az edzesekre, idovel nagy ereju lesz :). Hiszen az edzes fele kb. nem mas, mint erosites, a masik feleben pedig a technikak gyakorlasaval es utoparnazassal szinten noveled az erodet/izmaidat.
Persze, ha valaki csenevesz alkatu, nem art neki konditerembe is eljarnia, hogy ferfiasodjon egy kicsit. A kempon meg majd szalkasit.
a kempóról a következõket hallottam:
1)
valóban nagy testû erõs emberek tudják a legjobbn alkalmazni (ami persze nem jelenti azt hogy kistetsû, gyengébb fizikumú embereknek ne "tenne jót") azaz egy nagy és erõs fizikumú ember ellen nincs esélyed ezzel, ennyit jelent
2)
nem mindenki tartja harcmûvészetnek, inább csak küzdõsportnak
Egy igazi jóbarát segít költözni és elrejteni a holttesteket! :)
Voltam zárás elõtt. _______________
mellesleg +kérdezném, melyik az a stílus, amelyik több ember ellen hatékony?
és nekem nehogy itt a wingtsunnal, meg a többi marhasággal gyere...
Szóval olyan hogy legjobb, azért baromság, mert mindenkinek más a testalkata, vérmérséklete (agressziója), stb. Olyan viszont van hogy xy-nak ez optimális. Viszont a kellõen nagy rendszereknél (igen, a kungfu ilyen, de a kempo szerintem nem) van akkora merítés, azaz olyan sok technika, hogy abból ki tudsz választani magadnak egy két tucat jót, ami "neked bejön", és tudod hatékonyan alkalmazni. Mindenkinek más lesz ez a néhány, de lesz. Erre alapozva állítottam, hogy a kempot fõként nagytermetû erõs férfiak tudják alkalmazni, _szerintem_ nekik áll a legjobban.
Én személy szerint évekig ninjutsu-ztam