Kempo
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"
az ember mindennap tanul valamit :D
amúgy védõfelszerelés gondolom akkor volt, ha semi-contact, vagy nem?
Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!
nem nagy szám, semicontact-szerûség. nem is vagyok valami jó benne, de az edzõm szeretné h induljak.
amúgy igen, kesztyûvel szoktam versenyezni :-)
vagy csak kesztyûvel?
A kihívásos (félprofi) VIADAL küzdelmekre versenyzõk jelentkezését várjuk!
Jelentkezés a fõszervezõnél: Felföldi Szabolcsnál (30/990 2354)"
zenbukankempo.com
szerintem bármilyen stílusból lehet nevezni ;)
két csapat van magyarországon, én a Rostás Tibi-félébe tartozok.
karate melyik fajtáját?
stilust nyomom :)
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
és Te bens?
vagy akárki aki ideír?
kiváncsi vagyok...
ezért mi úgy csináljuk, hogy minden edzésnek megvan a maga kerete (mondjuk nyilván máshol is így van :D). szal:
ma box, akkor csak box, csak és kizárólag box, aztán technika, ma földharc stb stb, meg ma csak rúgások, azért vannak ilyenek, persze olyan igazán nagyon jó nem lesz, csak aki megszállott, de ha valóban csak utcai suhancok ellen akarod használni (bár ez már rossz hozzáállás), akkor kiváló. SZERINTEM
legjobban azt szeretem amikor azért nem küzdenek edzésen, mert a halálos technikáikkal még véletlenül megölnék egymást... látsd: doshinkan (legalábbis akiket én ismerek), egyéb mutogatós karaték, meg a hókuszpókusz-jellegû kungfu irányzatok.
persze ezekkel sincs baj, csak mivel soha nem küzdenek, sokan azt hiszik tudnak valamit, és meg kell várniuk amíg az utcán leveri õket vmi kóbor cigány h kiderüljön az ellenkezõje.
amúgy a kempósok valóban jól küzdenek. ismerek párat, és szoktam velük edzeni is. az egyetlen baj h túl sok technikát tanulnak. egyszerre megy a földharc, állóharc, önvédelem... ez azért nem a legszerencsésebb, mert így egyikben sem lesznek igazán jók. persze ez is attól függ, mennyit edzenek... a bokszolók pl 4-5 féle ütést gyakorolnak egész edzésen, és nem küzdenek rosszabbul mint a kempósok. amit nem tudnak lábbal, azt kézzel bepótolják.
én 12 év alatt nem tanítanék senkit küzdeni, a fokozatot meg tudáshoz kötném nem a puszta ottléthez...
Viszont azt tudom tanusítani, hogy kempoban ez nem így van, itt aki fekete öves az nagyon jól tud küzdeni ;)
Remélem csak véletlenül találkoztál szélsõséges esetekkel, és nem ennyire általános az ilyen gáz rendszerû harcosképzés. <#szomoru1>#szomoru1>
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
engem egyáltalán nem az érdekel h milyen öves vki, csak az h hogy küzd.
egyébként sajnos vannak olyan irányzatok, nem is kevés ahol mindenféle mazsola vizsgázhat danra. láttam már versenyen 13 éves shotokanos tökmagot fekete övvel.
meg kerültem már össze stílusfüggetlen versenyen feketeöves taekwondóssal, és szart se ért a technikája.
ezek után nem nagyon érdekel h milyen õv van rajta.
Egy normálisan felépített vizsgarendszerre támaszkodó harcmûvészeti ágnál ez a mondat igaz kell, hogy legyen. Ha nem az, akkor ott tényleg gáz van.
Az ilyen kijelentéstõl, hogy "az aki feketöves akar lenni, az vegyen egyet a boltban és kösse föl" viszont a herót kerülget, ugyanis akármilyen övszín mögött sok munka, és a küzdõsportban eltöltött év van. Ahogy közelít a feketéhez, annál több. Szomorú, hogy a hótratyi akciófilmekben lévõ "én feketeöves vagyok!" kijelentések ennyire ledegradálták a dolog jelentését. Ennyi.
volt már rá példa, h vki azért hagyta abba a karatét, mert nem sikreült a danvizsgája, és berágott h nem lehet feketeöves. na az ilyenek miatt mondom h nem számít a fokozat.
mellesleg az utcán senki sem kíváncsi arra h milyen az öved. de még arra sem h milyen stílust csinálsz...
azt akarom mondani, h túlmisztifikálják ezt az egész fokozat-kérdést. nem az a baj, h ha vki fekete öves. az a baj, amikor a fokozattal azonosítják a tudást. én pl arra vagyok allergiás, amikor odajönnek és elkezdik, h "fúú, te már fekete öves vagy? akkor te már tudsz valamit..."
ha az a célod h fekete öved legyen, akkor rossz a hozzáállásod az egészhez.
az kéne h legyen a cél, h megtanulj jól küzdeni.az h milyen az öved, fehér v fekete az tök mind1.
Wado-Ryuban nincsenek vizsgák? Nincs az erõnléti követelményen kívül más? Nem értelek.
sztem ha vki úgy akarja gyakorolni h legyen harci értéke is, az költözzön be a legközelebbi shaolin templomba, és ott gyakorolja. egész nap, 30 évig.
miért? szted nem így van?
az aki feketöves akar lenni, az vegyen egyet a boltban és kösse föl.
aki meg jó bunyós akar lenni, az meg tanuljon bunyózni.
minek ezt bonyolítani?
Azért az ennyire durva általánosításokat hagyjuk már...
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Kiváló egészségmegõrzésre, de harci értéke... az kb. 0
Ó, ez brutálisan nem igaz :) Egyébként önmagában, egyéb külső erős technika nélkül sose űzik, megértéséhez kell egyfajta érettség, a témában eltöltött évtizedes tapasztalat, ennélfogva ez így nem értelmezhető dolog.
lásd pl. thaibox, vagy brazil jitsu...
ez az õvszín csak ilyen hókuszpókusz. az aki azért csinálja a harcmûvészetet h "fekete õves" legyen, az szinte biztos h nem tud jól bunyózni valójában.
van egy kickboxos srác, aki nagyon jó barátom, 8 éve csinálja (fullos amúgy) már rég feketeöves lehetne, de csak kéköves. nem is akar vizsgázni, mert ez a fokozat már elég neki a versenyzéshez, máshoz meg nem kell neki.