Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
nem tudom élesebbre állítani de mozgás közben már nem annyira észrevehető
köszönet még egyszer a segítségért
Si vis pacem, para bellum
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
a dc fixerben kivettem a legacynál azu alsó 2-t igy mostmár van árnyék
módosítottam azóta a cfg fájlt és az inspectort is
pár youtubeos videó segítségével
már csak élesíteni kéne még egy kicsit rajta
nv
átböngészem
kipróbáltam a beállítást igy is szép mostmár
csak még nem sikerült találni olyan pozíciót amibe látszanak az árnyékok
itt egy videó amibe látszik mire gondolok 1:14 perctől az ablakkereten
aerosoft
Legacy - slider is balanced and all items checked DX10 compat. reflections enabled
Rain - brightness at 80% and slow snow checked - others unchecked
Lights / Effects - Convert effects and exclude particle effects checked - others unchecked
Shadows - Gen 3, enable boost checked - slider at just under 20%
Reduce fall off, toned shadows checked - Contrast slider at 12-13%
Reduce Fade checked, shadow bias at 0.5 - force vc walls unchecked
I don't fly jets so the rest is default
Clouds - all checked except Cloud Cull <----hard on FPS when checked (on my rig) and cumulus clouds selected in FSX
Other - left column checked - right column unchecked
Bloom - limit env. and limit scaling both checked
Reflective slider at 70%
Lights emissive at 63%
Headlights 'switchable' slider at 33%
Lights alpha/halo 'switchable' slider at 37%
Light glare halo slider at 15%
Water -Sky reflection max 41%
Sky reflection min 33%
Ambient light 105%
Night sky reflection 27%
Moon ambient light 46%
a félny változik csak nem olyan az árnyék hogy egy sötét vonal jelzi hanem az egész fülkében változnak a fényviszonyok
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2017.01.27. 13:15:07
most nincs árnyék egyáltalán de megnézem mit kell és hogy beállítani neki.
a dx10 fixer tett egy zöld négyzetet a bal felső sarokba azt el lehet tüntetni?
igy néz ki amugy
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2017.01.26. 20:13:51
de az fsx ben a belső dinamikus árnyékok szélei elég pixelesek
van telepítve acceleration és van rajta ezdok, fsuipc és aerosoft a320, meg pár reptér és ultimate terrain
de nem találom azt az opciót amivel tudnék élesíteni rajta. a gépek felbontása ok és a statikus objektumoké is
tud valaki segíteni?
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2017.01.26. 18:54:49
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
nézd meg az fsuipc-t, hogy használja-e. ha nem, menj be az fsx control konfigjába és tedd rá egy teljesen semleges funkcióra az egyik nem működő nyilat (pl. a sztroboszkópra). csekkold, hogy működik-e. ha működnie kellene (van áram meg minden) de mégsem, akkor mentsd el a control fájlt (appdata\roaming\fsx\controls mappa fájljai), és töröld ki. fsx indulásakor létrehozza és alapértelmezett értékekkel feltölti. próbáld újra a sztrobit beállítani, kipróbálod, ha jó akkor mehet az axisra a nyíl meg az összes többi beállítás. ha nem jó, megszívtad, muszáj lesz megkeresned mi "nyeli" le az eseményt.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.26. 16:45:20
még azt is elfogadom, hogy az as16+asca összességében jobb, végülis ez a legfrissebb fejlesztés, tehát tartalmazhat olyan dolgokat amiket eddig mások nem csináltak meg. a hifi mindig is elég jól használható cuccokat csinált, de az active sky sorozat textúrái a többség számára nem voltak olyan jók mint a rex-é. a rex viszont vacak engine-t gyártott. amikor jött az opus, akkor a hifi engine-je ment a kukába. most pedig az van, hogy kihomorított a hifi egy új engine-el és egy új textúra pakkal. ami szép és jó.
de most jön az ami nekem nagyon nem tetszik. a hifi-nek van egy igen furcsa üzletpolitikája. ha visszanézel pár évet láthatod, hogy elég gyakran megváltoztatja a projekt nevét. magyarán rendszeresen megjelenik tőle új termék. ami történetesen mind weather engine + textúra pakk. és újra és újra megveteti veled nem kevés krajcárért. és amikor megveszed (mert szeretnél naprakész maradni) látod, hogy ugyanazt kaptad meg újra. a régieken pedig egy bizonyos idő után kikapcsolja az online licenszellenőrzést. ez ma már nem igazán elfogadott üzleti modell (ez volt az oracle-os példa). nincs is több ilyen addon-om, de más területeken sincs ilyen (az oracle termékekre is van alternatíva) úgyhogy örülök, hogy annak idején leszálltam erről a hajóról, kiváltottam számomra tökéletes módon, és ez nekem így jó. ez lett volna ezzel kapcsolatban a véleményem, remélem így már jobban érthető.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.26. 12:32:57
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.01.25. 22:12:26
fslabs meg majd előbb-utóbb a víztoronyhoz kap...minél drágább egy cuccos annál jobban hekkelik. majd ha meg lesz, akkor biztos olcsóbb lesz, vagy még előbb. de lehet, hogy csak az első időkben ennyi, bevásároltatják a fanokat, azután illesztenek a piaci környezethez. láttunk már ilyet, nem ők lennének az elsők.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.25. 22:02:21
"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"
Igaz ami igaz, van egy kis árdifferencia is, de még épphogy az ingerküszöböm alatt volt - ellentétben az FSLabs cuccával ugye... 😄
Azért az az egy-két évet tudom használni aztán kirántják alóla a szervert mondatod szerintem nem igazán állja meg a helyét. Egyrészt szerintem ezt nem hagynák szó nélkül a júzerek sem, másrészt ott a lehetőség a beállításokban a VATSIM szerverről szedni az időjárást ha nagyon akarod. Ám azt is le kell szögezzem, az UI felület meglehetősen gagyisztikus, de szerencsére nem kell sokat baszkodni benne sose. 😄
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
nézegettem, de asszem már nem esek bele (elég régi projektjeim vannak pont mivel kiváltottam őket), a másik meg, hogy jelenleg nincs is szükségem rá. pár hete abban maradtam magammal, hogyha majd valakinek telepíteni kell, akkor majd megnézem azon, és az alapján eldöntöm. de alapvetően szerintem egy kissé eltúlzott a hifi üzletpolitikája, magyarán szerintem elég sokba kerül "naprakészen" maradni náluk. mert évente eldobják az aktuális projektet, és kihoznak egy másikat más néven, ami többnyire inkább csak átnevezés esetleg az ui-n kicsit csinosítanak de lényegében ugyanaz mint előtte volt. és megvetetik veled mégegyszer. persze meglévő júzereknek felkínálnak egy barátibb árat, de az sem annyira olcsó. kikerülni meg nem lehet, mert ha nem váltasz még egy-két évet tudod használni azután kirántják alólad a szervert, és nem lesz időjárási adatod, mert az csak rajtuk keresztül jöhet. viszont kapsz egy rendkívül szimpi üzenetet, hogy ez elavult, vedd meg az újat.
"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"
egyébként a rex-nek van log-ja ott megtudod nézni, hogy mi volt éppen a baja, de a rendszergazdai indítás az alap neki. ha win10-et használsz és a júzered rendszergazda, az még nem garantálja, hogy az alkalmazás is megkapja a rendszergirizda jogokat. én a helyedben elsőre azt nyomoznám ki, hogy miért nem indul az engine, az egyszerűbbnek tűnik. itt vagy jog probléma szokott lenni, vagy sérült/hiányzik vmelyik modul, esetleg az egyik dll inkonzisztens az alkalmazással. de ezekről az esetekről mindig van bejegyzés valahol. helyi logok, windows naplók, stb.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.25. 11:08:34
Segítséget szeretnék kérni a REX Essential+ Overdrive időjárás programhoz!
Az alap programnál csak a surface adatot hozza a reptérnél.. illetve nem jól tölti be az adatokat a játéknál!
Letöltöttem hozzá a SP1-et! Ott bejöttek a szél adatok már a különböző magasságoknál is, viszont nem indul el a REx engine!
A SP2-nél betölti elindul a REX Engine is, betölti a játékba az adatokat, viszont a REX monitoron nem lehet látni az útvonalat azt irja ki system error 404! a SP3-nál megint mindeen adat bejön a REX-ben, viszont nem indul el a REX engine!
Tud valaki valamilyen megoldást rá?
nem csak látványban van elég nagy változás, hanem sokkal stabilabb is (főleg az újabb gépeken), és a vas problémák is sokkal később jelentkeznek, így sokkal több addont lehet bepréselni. win10-es rendszeren pedig sokkal jobban-stabilabban beépül a grafikus környezetbe mint az fsx. szerintem már csak ezeket elég nagy kód változtatással lehet elérni. most már a v3-hoz is van megfelelő mennyiségű addon, véleményem szerint így már határozottan megéri áttérni. jó, egy csomó addont újra meg kell venni, de ez már nem technikai probléma.