33535
  • Clidey
    Igen, megfigyeltem, de az a fícsör már a v10.50-ben is benne volt. Kedvencem mikor legurulok a ránvéjről, és nézem a betonon hogy kapcsolom le a landing fényeket és szépen kihunynak. Csodaszép!
    A napocska viszonyt meglehetősen gagyin néz ki, nem is értem azzal miért nem foglalkoztak picit Austinék...

Na szóval, hát van hova fejlődnie a P3D-nek még e téren, na. :)
  • nibron
    mondjuk rájöhettem volna, mert a napfelkelte egy kissé (vagy akár nagyon is) olyan buzislilás szokott lenni. de villámgyorsan reagáltam, többek között "az utolsó képen" sem jött át.:) hát igen a fények sem piskóták, megfigyelted már, hogy amikor kapcsolod, az izzószálnak tehetetlensége van? és a reptereken is nagyon szépek. madártávlatban is nagyon jó főleg, hogy jól látszik amikor jól kell látszania.
  • Clidey
    Hát az is ezerszer szebb véleményem szerint, mint FSX/P3D-ben. Bár ezen a képen épp egy naplemente van...
  • Clidey
    Most nézem, ez a hülye képhost lekicsinyitette a képet, pedig direkt kipipáltam neki hogy 'don't resize'...na megpróbálom másik oldalra, hátha az normálisabb:

És amit nézni kell: a repcsi melletti(!) épületek és a taxiway fényei visszatükröződnek a gép törzsén. Mindezt persze teljesen dinamikusan teszi...
  • nibron
    napfelkelte?:)
  • Hont
    Segítenél?
  • Clidey
    Az a 55 az elég baráti méret... Csak győzze az ember háttértárolóval...
    Bár én továbbra is maradok inkább a stock cuccnál...

Remélem, egyszer a P3D is felnő ezekhez a grafikai nyalánkságokhoz. Különösen az utolsó képet ajánlom szives figyelmetekbe...remélem rájöttök, mit kell rajta nézni, és hogy mihez kellene felnőnie a P3D-nek...

• Hont
    Huha...
  • Frequency
    Nem tévesztettem :) 1 fájl kicsit több mint 2 giga,és 21 fájl van :D
  • nibron
    jó helyre raktad azt a vesszőt?:) ötvenöt giga, nem ötésfél? na b. az végül is csak kicsit több mint a global teljes mérete mindennel együtt.:)
  • Frequency
    Legeneráltam az egész országot,55 giga lett.
  • nibron
    azért a fotóalapos scenerykkel vigyázni kell, főleg a hd-sekkel, rohadt sok memóriát zabálnak. nekem a p3d-ben már eleve vannak memória gondjaim mióta bejött az as16+asca. tele is van már a tököm ezzel az állandó küzdelemmel.
    fsx-ben megvan komplett németország, de azt is ki kellett vennem. nekem régebben frankfurt volt a base, valószínűleg visszaköltözök, mert az lhbp azért már elég gáz. esetleg omdb-n gondolkodok, úgyis elég sokat nyomok több órás flight-okat a meló mellett, és azért már a pm is elég jól kikalapálta a 747-est. az meg mindig is a kedvencem volt. a lufinál szerintem voltam az összesben.
  • Hont
    Nem tudom!
    Nekem olyan rideg lapos dolognak tűnik...
    Most egyébként pont az Ausztria Pro HD East megvásárlásán gondolkodok!
    Én többnyire Ausztriában jövök megyek és az nekem még nincs meg.
  • nibron
    azért vedd figyelembe, hogy ez csak egy nagyon szűk régió. ha át kellene gurulnod grazból bécsbe, útközben nem ez lenne. de a #33160-ban lévő videóban a terület az meg egy fos. egyszerűen nem tudok rá jobbat. meglátásom szerint 4-5000ft alatt be kellene tiltani. az xpl11-ben remekül lehet vfr-ezni az alap global sceneryvel, nálam biztos, hogy az marad. és még magasabbról is tetszik.
    azért kíváncsi lennék, hogy magyarországot legenerálva, mekkora sceneryt gyárt az ortho4xp.
  • Hont
    Megnéztem én is!
    Nem mondom, hogy előbb utóbb nem lesz ebből az irányból valami, de egyenlőre szerintem nekem ez jobban bejön.
    Bocs, de ehhez a géphez nem igazán értek...Nem mintha a többihez igen. :D :D
  • Frequency
    Ha nekünk jött az üzeneted,szerintem tényleg jobb vele..nem glett:
  • Hont
    Egyszerűen nem jövök rá, hogy mi tetszik nektek ezen glett felületen...Nekem kifejezetten vissza taszító.
  • Frequency
    Na,közben rájöttem hogy mikor töltöd le a képeket,valószínű hogy a fehér részek nincsenek meg az adott felbontásban.Base Zoomlevelnél lehet állítani,ami alapból 16-on áll...szerintem kisebbre kell állítani.
  • Frequency
    Az általad említett ortho4xp-el most konvertálom Magyarországot,ha elkészül akkor leírom hogy maradt e ki valami..
  • Frequency
    Sajna nekem csak a 10-es kiadás van meg,nem tudom hogy kell patch-elni 11-re..újra megvenni meg nem fogom,elég húzós az ára.
  • nibron
    tulajdonképpen a highmemfix és a sbthreshold is csak fixálja az fsx néhány "hülyeségét". az rtm kiadásban előfordulnak túlcímzések és ezeket hivatott kiküszöbölni. ezért aztán a használatuk kötelező is. de ezek nem simításokban és egyéb látható fícsörökben javítanak, hanem inkább programtechnológiai fixek. a 2147483647 a MaxInt értéke (a signed integer típus maximális pozitív értéke), az ennél nagyobb szám már negatív előjeles ami hibát okoz a működésben (pl. a 4294967295 a -1). és van egy másik szerepe is, de az nem vonatkozik rád (a vga kártyádon több mint 2giga memória van, tehát nem csordulhat túl).
  • Hont
    Az ATI mappákra gondoltam!
    Ilyenkor én végig szoktam böngészni a könyvtárakat, mert van jó pár regisztrációs bejezés, amik bekavarhatnak!
    Pl Program Files, ProgramData, Programfájlok (X86), Felhasználók/User/AppData,
    Aztán a végén még a keresővel is végig nézem...
    Aztán jöhet az új Driver!
    Örülök, az új VGA-nak! Használd egészséggel!
    Az FSX Tweakban én nem tudok segíteni, mert soha nem használtam, FS2004-ről én egyből Prepar3D-re váltottam!
  • papa10000
    Kösz!
    Az AMD oldalárol feltettem a legújabb Radeon RX 480 win7/64-hez való drivert. http://support.amd.com/en-us/download
    A "tejfelesség" csökkent, de még gyengén látszik a határvonal.. Már nem annyira zavaró.
    Az ATI alkotórészeket nem tudom, hol keressem. Én nem értek ehhez:(
    De az nagyon tetszik, hogy az fps 50-100 között van:)
    Közben találtam egy hasonló problemáról szóló bejegyzést. Ezt a jelenséget textura vesztésnek mondja. És ezt javasolja:
    "This "Texture Fix" utility automates these changes in the fsx.cfg configuration
    file which FSX users had to perform manually. Namely, it adds two new entries:
    [Graphics]
    HIGHMEMFIX=1
    STALE_BUFFER_THRESHOLD=2147483647
    which have been found to resolve the disappearing texture problem."

Mi véleményed erről?
  • Rodman6
    X Plane 11 -et tolja valaki innen? Ismét átszoktam rá. Elég szép ha az ortho4xp textúrákat használom mivel a bing térképről tölti le a műholdképet ráadásul valódi nem csak úgy nagyjából összedobott valami, csak az a gondom vele hogy néhány rész kimarad az országból, ott fehér a textúra. Tudja valaki esetleg az okát?
  • Hont
    Szia Feri bátyám!
    Az én véleményem az, hogy össze gabalyodtak a driverek!
    A helyedben leszednék minden ATI elnevezésű alkotó részt és az AMD oldaláról feltenném az utolsó drivert!
  • papa10000
    Üdv!
    Videokártyát cseréltem.
    A régi: Radeon R7 360 DDR5 2 gb 128 bit
    Az új: Radeon RX 480 DDR5 8 Gb 256 bit
    A csere után azt tapasztaltam, hogy a tájból csak a hegyek csúcsa látszik ki. Az egész táj egy "tejföl". Halványan látszik, hogy van valami a "tejföl" alatt.
    Induláskor minden rendben van. Csak egy bizonyos magasság elérése után jön elő a jelenség.
    Hol lehet a hiba?
    Kösz!
  • saca79
    Nálam az FSX Steamet teljesen hazavágta egy steam frissítés. Olyan mintha fel sem lenne telepítve elkezdte újra letölteni majd felrakni az alapot. Hiába van a játék könyvtárban ha indítom akkor csak annyit csinál hogy elkezdi a telepítést :/
  • Hypo #33148
    :)))) 100% agree a Lido nekem is atlathatobb volt..
  • alert
    Kár érte. Szerintem a Lufthansa Lido sokkal jobb volt. Így viszont több reptérhez lesz elérhető, ami végül is hasznos. Akkor mégis csak jó :D
  • Hypo #33146
    http://blog.navigraph.com/post/158703930126/jeppesen-charts-to-the-flight-simulation-community
  • Hypo #33145
    lehet jön az elsö kieg...stadion add on......:)))))
  • Hont
    Tényleg nem akarok nyefegni, de ilyen apró dolgok, mint hogy nem világítanak a TV tornyok éjszaka...???!!!
    Na ez alap lenne! Mert az hogy pécsi reptéren a statikus gépek nem jelennek meg, csupán az árnyékuk az nyilván nem csábító, de pont nem lényeges! De hogy éjszaka ezek a tornyok nem látszanak, ez nekem nagy szívfájdalmam!
    Arról nem is beszélve milyen jó lenne , ha minden hónapban jönne valami kis egyszerű kiegészítő az LHSim-LHB -be!
    Esetleg mondjuk ipari parkok vagy kilátók. De bár mi apróságnak örülnénk! Szerintem örömmel adna mindenki pénzt, csak fejlődjünk...
  • Hypo #33143
    hát igen kicsit ugy tunik hogy szarnak rá:))))
  • Hont
    Egyébként szerintem Győr kivételével mind használható!
    Most hogy ferihegyi dockrendszer nem működik...Nem érdekel!
    Győrt meg lehetne javítani, csak akarni kellene! Már gondolkodok rajt, hogy neki látok! Azt is emberek csinálták...Nem tudom elképzelni, hogy akkora feladat lenne azt a szintkülönbséget össze hozni!
    Nem akarom bántani az LHSimes fiukat, mert gondolom kisebb gondjuk is nagyobb ezeknél a hibáknál, de pont egy fizetős kieg. miatt ezekre az apró dolgokra lehetne nagyobb gondot fordítani!
  • Clidey
    Igen, erre mondják hogy nem szar hanem kaka.
    Valóban egetrengető különbségek nincsenek - hisz nem is lehet, lévén az alap ugyan az -, de talán annyi előnye mindenképp van, hogy ezt még fejlesztik...hogy milyen ütemben és miket az már más kérdés......
    Nálam azért ennél sokkal határozottabb volt a különbség, ami miatt végülis örülök hogy áttértem a P3D-re. Az FSX és az FSX:SE iszonyat instabil volt nálam totál clean Windows esetén is, ellentétben a P3D-vel; mióta használom, emlékeim szerint egyetlen egyszer sem CTD-zett, VAS errorom is tán 2x vagy 3x volt, de az is szinte előre látható volt, szóval nálam nagyon megérte a váltás. Az, hogy a hazai repterek nyűgösek...hát megtanultam vele együtt élni...rákényszerültem. Ferihegy üzemel, ami a legfontosabb.
  • Hypo #33140
  • saca79
    Háááátt... nagynehezen elszántam magam külön SSD re felpakoltam a P3D-t. Mit kell mondjak "nem csalódtam" :D Mint azt többen írtátok LHSimes cuccok nem vagy részben működnek (nálam landmarks is csak imitt -amott) saját reptereim LHUD-LHNY-LHHO szintén nem magassági problémák vannak. Egy szó mint száz idehaza vfr -re nekem használhatatlan. Mindamelett szép hogy van végre élsimítás,árnyék,stb stb puccos meg minden. Stabilabb e nem tudom nincs mivel összehasonlítani, nekem FSX Steam soha nem fagyott még le talán akkor ha lIve weather,flight map,meg VirtualA CDU szerverei is mentek egyszerre és elfogyott a szufla a vasban. De mintha simábban futna picit valóban ,bár lehet hogy beképzelem magamnak :D (placebo) Egy szó mint száz itt is rengeteg a kompromisszum!! (ugyanaz a rakás sz@r mint az FSX :D ) a kettővel így együtt már lehet mit kezdeni talán ...
  • Hypo #33138
  • zeee1980
    Sziasztok!

FSX-el kapcsolatban lenne egy problémám (megfigyelésem).

A gépem elegendően erős szerintem a játékhoz (i7, 4 mag, 8 szál, 8gb ram, GeForce GTX650 2GB GDDR5 stb.), de azt vettem észre, hogy ha a Graphic menüpontban a Target Frame Rate-et 15 fölé viszem, akkor bizonyos hangokat vagy nem játszik le a játék vagy csak nagyon szakaszosan (pl.: az APU hangját, vagy a Seat Belt harang hangot), de csakis 2D Cockpit nézetben! Ha 3D-s nézetben vagyok akkor egyáltalán nincs panasz a hangra.

60-as FPS-t simán megjeleníti a VGA kártyám és proci sem pörög olyan nagyon, hogy indokolt legyen ez a rossz hang, de csakis akkor működik rendesen, ha 15 FPS-re állítom.

Több repülőgépnél is tapasztaltam hasonló hanghibákat, de a fenti konkrétumok a Wilco A380-asnál voltak.

Van ötletetek, hogy miért csinálja ezt? Vagy tanács, hogy mit lehetne kezdeni ezzel?

Várom válaszotokat.
    Előre is köszönettel.
    Z.
  • Clidey
    Azért ezt így kategorikusan kijelenteni eléggé botorság. Maradjunk annyiban, hogy sok dologban fényévekkel jár az FSX/P3D előtt - amit még a hőn áhított v4 64bit sem fog orvosolni -, sok dologban viszont valóban buta mint a föld. :)