Az IBM is az OpenDocument mellé áll
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Office Open XML elege mas lesz mint a korabbi MS Office XML implementaciok...
"de az csak felületi kezelés" - és tárolási, és kezelési..mármint ha az elsõ pontban leírtakat nézed (mi a default kódolás). A lang értékben megadott teszem azt hu_HU-UTF8 elegendõ ahhoz hogy az egész rendszer (ha a programok fel lettek készítve rá, márpedig egy ideje _igen_) UTF8-as kódlapot használjon _mindenütt_. Ez szerintem elég is, nem?
nincs nagyobb különbésg, mint 1-1 sima .doc verziók között.
Így van. Csak éppen az a primitiv feladat, hogy egy távoli gép erõforrásait a helyi gépemen elérjem (beleértve ebbe a lenti listámat is) NEM EZ AZ ESET! Ebben semmi különleges nincs, hogy kézzel kéne rá összegányolni valamit, ez egy természetes elvárás, amit userek milliói használnak winen évek óta...
"Ezért nem biztos hogy mindíg az "ez megcsinál mindent és úgy jó ahogy van" eszközök a legcélravezetõbbek."
Ez is igaz, csak nem ennél a példánál. Különleges feladatnál winen is kézzel kell gányolni, csakúgy mint linuxon. Ott is ugyanúgy bármit meg lehet csinálni gányolással, csak az egyszûbb dolgokra kulcsrakész és profi megoldásokat ad, mint pl. az rdp.
Ez igy ebben a formaban nem igaz.
Az Office Open XML a kovetkezo MS Office-szal jelenik meg es visszamenoleg lesz patch az MS Office 2000, hogy azok is kezeljek az Office Open XML fajlokat.
#68 de az csak felületi kezelés.
#69 egy dokumentum nem lehet platform függõ. ezen nincs mit nem érteni. az elõfordulhat, h az adott platformon nincs rá olvasó, de ez nem platform függõségi kérdés.
egy program viszont annál inkább. fogalmam nincs, h mi a .dmg (és most nem is nézek utána), de ha futtatható állomány, akkor nagy valószínûséggel függ a platformtól, értve ezalatt a hw és os speckókat. ha viszont egy szimpla állomány, akkor csak alkalmazás függõ lehet (de az is inkább azon múlik, h mennyire zárt/kódolt).
Ez tényleg kb így van, ha úgy vesszük az egész linux "össze van gányolva". Másrészrõl viszont hallok/látok olyan helyet akkor out-of-the-box megoldás _nem létezik_. Ilyen helyeken ha nem is a gányolás, de a rendszer testreszabása elengedhetetlen -persze megfelelõ tervezéssel, és szakértelemmel társítva-. Ezért nem biztos hogy mindíg az "ez megcsinál mindent és úgy jó ahogy van" eszközök a legcélravezetõbbek.
Ha jól vélexem Caro nem mondta hogy forkolt volna magának egy szeletkét a kommunitibõl..😉
<#idiota>#idiota>
ez kb olyan beszólás, h milyen jó a plain text, mert platform független és minden megnyitja.
#3 nem ez volt a kérdés. felhívnám a figyelmedet arra, h openofisz nem= opendoc, úgy mint linux nem= opensource.
#62 számokat nem tudok, de a VNC 1 megás neten katasztrófális eredményt nyújt. közelít a használhatatlanság felé (persze ha nincs más...).
Ezt az összeset az rdp önmagában megoldja, linux alatt hetekbe telhet mire összelövöd, de azt is csak éppen adott kliens adott szerver esetén... Én így tucatnyi szervert felügyelek, nem kell 30 féle, szedett vedett, távoli eléréssel sem nem tesztelt sem nem tervezett komponenst összelõjjek, csak beirom a szerver cimét és mûködik minden... (smart card-ot külön megnézem, hogy csinálod meg linuxon, távoli x-es bejelentkezéshez 😊)
Tipikus példája a linuxnak és ennek a mentalitásnak. Szinte bármit meg lehet oldani, de elképesztõ mennyiségû munkával és soha nem lesz olyan mint egy eleve így tervezett és írt rendszer. Komoly környezetben erre szokták mondani, hogy gányolás...
"A VNC-t egyszerûsége miatt számtalan helyen alkalmazzák, pont a kis sávszélesség igénye miatt. "
Legfeljebb kényszerbõl, mert nincs más (ingyenes) megoldás rá, pl w98-on. Komoly szakember nagyívben elkerüli.
Szerintem az elég válasz, hogy platformfüggetlen, tehát AbiWord-el ugyanúgy meg tudom nyitni, mint Office 200X-el.
Akár a weboldalak is sokat profitálhatnak belõle, mert mint beágyazott objektum elég jól lehetne õket használni.(pl nem kell flash, hanem lehet csinálni standard prezentációt)
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A hagyományos X-terminálok pedig a mai X serverekkel igen jó teljesítményt nyújtanak. Mpeg videókat probléma nélkül tudok megnézni helyi Lan-ra kötött X-terminálon, úgy hogy a lejátszó program a serveren fut.
csak éppen nyomtató, vágólap, soros port, meghajtók, smart card, hang stb megosztással a távoli terminallal
A nyomtatás nem az X feladata, viszont nyomtatószerverrel és a használt alkalmazások megfelelõ konfigurálásával egyszerüen megoldható, hogy minden X-en megjelenített program ugyanarra a nyomtatóra nyomtasson.
Vágólap, bár nem így hívják, de soha nem volt probléma. Akár úgy is ha minden alkalmazás a munkafelületen más más serveren fut.
Meghajtók memóriakártyák használata egyszerûen megoldható NFS-el például vagy CIFS és még sorolhatnám.
A hang esd, arts sound demonokkal egyszerüen megoldható X-kliensen.
A tömörítésre használtak LBX proxyt régebben, de kiderült, hogy az SSH (nem is oda való tömörítése😊 megfelelõbb a célra. Az X server/kliens éppolyan hatékonyan haszánlható, csak érteni kell hozzá.
Jaj bocsánatot kérek ,tudom lehet warezolni is.
vetsz egy fél pillantást valamire és utána kijelented, h az milyen jó. és elkönyveled magadban -példánál maradva-, h milyen ügyesek az opendoc srácok. és utána megpróbálsz a mozgalom élére állva hírdetni az igét.
egyébként még mindig nem kaptam választ a #3masomra, pedig még bele is kötöttek az egyik felébe.
egyetlen formátum van, az az xml. az opendoc egy xmlre épülõ ajánlás, irodai dokumentum tárolásra.
habár lehet, h most a fogalmakon lovagolok. sry
nem mintha az ilyen cuccok nem is mindig támogatásból élnének, mivel nincs közvetlen saját profitjuk - lévén egyfajta alapítvány
#57 jó. el lett kavarva. de az eredeti reagálásomban akkor is a kiterjesztésnek nincs köze a formátumhoz volt a lényeg, amiben asszem meg is egyeztünk.
Ennyit jegyeztem meg a #3 hozzászólásodra. Akkor is (1990) szépen lecserélték az addigi jólbevált WP. doc fileokat, Ms word .doc-ra, és még megtévesztõ is volt a Ms.
Most jóval több ok van az Ms .doc elhagyása mellett mint akkoriban volt a WP elhagyása mellett.
Nem tanulmányoztam mindkét formátumot, egyszer néztem bele egy opendocba, zippel.
Úgy minden a helyén volt, és az tetszett benne.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
igazat adsz, aztán -mondaton belül- belekötsz egy olyanba amit nem is állítottam.
arról beszéltem, h ezer példa van eltérõ területeken felhasznált azonos kiterjesztésekre. a "saját Office csomag" nem tartozik ide, tekintve, h az ugyan azt a területet célozza. és ha ms beleköt, akkor igaza van. opendocék is belekötnének, ha kiadna ms vagy akárki más az õ kiterjesztésük alatt, az ajánlásuknak nem megfelelõ, de hasonló célú fájl formátumot.
egyszerûen nem teheti meg, h egy ilyen szeszély szerint ugráljon.
Nagyon szépen néz ki, és látszik rajta, hogy arra tervezték, hogy rengeteg helyen fel lehessen használni.
miben is jobb?
A doc ugyanúgy egy de facto szabvány a windows-os felhasználók között, mint az odt a linux felhasználóknál.
de most, egyszerûen iszom a szavaidat. hatalmasakat vidulok a kommentjeiden. frenetikus. Caro for president!
A #16-ban volt egy kicsi, de nem sok.
Utána végig csak arra reagáltam, amit leírtatok, ahogy most is.
arról nem is beszélve, h maga az alkalmazás milyen gyengén teljesít.
ha lehetne most átnyújtanék neked vmi citrom díjat.
it tereled a témát folyamatosan, újabb és újabb cuccot hozva fel, erre benyögöd, h mi mondunk mindenfélét.
kész. végén még úgy fogok rajongani irányodba, mint szalacsi és tsai felé. ez egy igazi bodottá.
Na de a fenébe is, így soha nem lesz IPSec kapcsolatom, lehetne 10 perc szünet? 😉
Egy csomó extension van alá.
És az X nagyon általános, ezért szinte bármi elfuthat mellette.(az említett eszköz forwarodok is)
Még nem próbáltam ki, de ki fogom, hogy mi történik akkor, hogy ha egy gép /dev filerendszerét NFS-el bemountolom, és egy-két linket behelyezek oda a saját /dev-bõl.
Jó lenne, ha transzparens lenne<#smile>#smile>
"saját Office programcsomagot"
itt a lényeg.
2) Nem mondtam, hogy átmegy rajta. Azt mondtam, hogy a proxy szerver végez NAT-olást, és az úgy is van.
Egyébként az sem igaz, hogy sok helyen van http proxy, nagyvállalatnál igen, de otthon és kisvállalkozásnál beérik routerrel és NAT-al.
Na az a másik katasztrófa az x után... Az még lan-on keresztül is egy lomha borzalom, nemhogy neten keresztül és persze szinte semmit se tud a lenti listából, de amit mégis azt legalább lassan... 😊
Mielõtt nagyban lenézel másokat ilyen benyögéseiddel: ' félelmetes, h mennyi mindent keversz' vagy ' lesüllyedsz a szintjére', nem ártana némi önvizsgálatot tartanod, mert te sem vagy épp a számítástechnika ásza. Vagy már elfelejtetted a múlkori sorozatos baklõvéseidet, keverted a gizikét a gõzekével.
az xml-lel magában nem sokra megy az ember. a lényeg a rá épülû egyéb feldolgozó "egységeken" van (xslt meg a tsa.i).
Na mégegy témán bizonyitottál... 😊)
Az ip tunnelek tömörítése általános bináris adatra optimalizáltak, míg az rdp-é kimondottan a gui változásaira... (másrészrõl rdp-nél felesleges mégegy absztrakció és packet embedding - a tunnel - a saját tömörítése és titkosítása miatt. Persze abban is tud mûködni...)
"Nem NAT, de NAT-ol az is. Csak még packet filtering tartalom szerint, meg egyebek."
Olvass már utána, mielõtt tovább égeted magad, bebuktad ezt a témát is, http proxy-n nem megy át...