306
Narnia Krónikái
-
Malbeth #186 Szia !Honnan szerezted meg az ötödik könyvet???Valami antikváriuból?
Mert ebben az új kiadásba majd csak márciusba jelenik meg a három utolsó könyvecske.Mázlista vagy!
Rider!Örülök,hogy sikerült!És tetszik? -
Rider84 #185 Meg is kaptam a file-t.Köszi,megérkezett rendesen.:) -
Rider84 #184 Köszi,Malbeth,hogy megpróbálod elküldeni.Rendes Tőled.
Hú az is egy jó könyv lehet ez alapján amit leírsz.A Caspian herceg.Alig várom hogy olvassam.Még csak az első kettőt olvastam és bízom benne megatlálják a mozijegyeket a barátaim akikkel voltam a filmen,mert akkor kedvezményesek a könyvek.:)
A csatajelenet elejétől a végéig szuper.Főleg mikor megjelennek azok a madárszerű lények.Azok is gyönyörű képek.A felvezetés tényleg klassz,pl az is mikor a 2 sereg lassítva közelít egymáshoz.
Kedvenc szereplőt nekem nehéz választani,talán,ha mindenképpen akarok,akkor Aslan az.Szerintem a film is teljesen visszaadta azt az érzést amit az oroszlán jelenléte kivált a gyerekekből.Pl. mikor a hódoknál beszélgetnek róla,ott a könyv kitér rá hogy valami különleges érzés jött rájuk mikor hallják az Aslan nevet.Na ezt a filmben direkt figyeltem hogy ábrázolják és benne is volt.Látszott a gyerekek arcán.
A gyerekek közül meg szerintem színészkedés terén a Lucy-t alakító kislány viszi a pálmát.:)Persze ez nem jelenti azt,hogy a többiek nem jók,sőt!
-
Malbeth #183 Megpróbálom elküldeni,de nembiztos,hogy elsőre sikerül.
A Címe "Here comes the King" az előadója X-ray Dog.Marha jó!
Szerintem sem kell összehasonlítani A GyU-t és a Narniát.Tök felesleges.
A következő film a Caspian Herceg lesz,ami teljesen más lesz,nem tudom mit
áruljak el belőle...A Négy testvér visszatér Narniába ahol
addigra ők már a távoli idők,Legendák,Nagy Nagy Királyai és Királynőivé váltak
mesék,és dalok szólnak róluk,és áhitattal emlékeznek rájuk,Narnia lakói visszasírják azt a kort mikor a négy Nagy király uralkodott Narniában.
(Abból persze a mostani filmben nem látunk semmit,hogy ők milyen nagy uralkodók is lettek,csak azt látjuk,hogy felnőttek és visszajutnak angliába)
De mostanra Emberek igázták le Narniát,és lábbal tiporják a "régi" Narniát.
Ám a véreskezü uralkodó(Miraz) jószívű fogadott fia (Caspian Herceg)megsajnálja,és
megszereti a kis barátságos Narniai lényeket,és elhatározza,hogy élére áll
az Ősi Narnia felkelésének,és segít megdönti Miraz uralmát.Ám a harc szinte
reménytelen...az utolsó kétségbeesésében Caspian belefúj Susan Királynő legendás
relikviaként örzött Kürtjébe (igen,abba amit a Télapótól kapott),ami a legenda
szerint segítséget hoz annak aki megfújja,bár nem tudni mifélét.
A Négy Pevensie gyermek ekkor ékezik Narniába,és megkezdődik a háború az ősi
Narniáért.Nagy film lesz...az tuti,és hosszabb is.
Az én kedvenc szereplőim Lucy,Jadis,Susan,Peter,Edmund meg Aslan,ja és Hódmama meg Hódpapa.Nekem a csata felvezetése tetszett a legjobban amikor a kamera
a térkép felett siklik,aztán egyszercsak megjelenik madártávlatból a csatamező.
Huh az valami csodálatos! -
19890929 #182 Én könyvben máár az ötödiket olvasom, és mind nagyon tetszik ( főképpen, h eddig csak iskolai köt. olvasmányokat olvastam el teljesen, de mostanában egy-egy részt egy nap alatt olvasok el). Rem a többi részt is megfilmesítik! Nekem kedvenc karaktereim Edmund, és persze Lucy, de vmiért megfogott a filmben a fehér boszorkáyn karaktere is (talán azért, mert sztem nagyon jól játszott Tilda Swinton). Ha vkinek megvan az a zene, ami az előzetes alatt megy, az lécci írjon... -
#181 Gondolom az meg laposabb lesz, mint amilyen ez volt. :P -
#180 Öszintén mondom nemtudom elképzelni miről szól majd a 2.rész. -
Rider84 #179 Hú Malbeth,az a zene nekem is kéne.Nem küldenéd el az [email protected]
Nagyon sokat tud fogadni szóval tuti megérkezik rendesen.
De persze csak ha nem gond és van időd.Ha elfoglalt vagy mostanában ráér.Előre is köszi szépen.:)
Tegnap megvettem a soundtrack albumot.Csodálatos!A Battle a kedvencem,abban jön elő legtöbbször az a hihetetlenül nagyívű és magasztos egyben gyönyörű dallam ami tképpen nagyjából a főtémának mondható.De a többi is nagyon bejün.Pl az Only the beggining of the adventure-ben kifejezetten jó ötlet visszahozni összegzőként a főbb zenei témákat.A zenéje is nagyon hozzájárult hogy ennyire jól sikerült a film.Hány kötetet olvastatok?Én eddig az első kettőt.A varázsló unokaöccsét+Az oroszlán.....
Egyébként én nem szeretem mikor ezt a filmet Gyűrűk urával vagy Harry Poterrel vagy ilyenekkel azonosítják.Egyszerűen nem az a műfaj.A Gyűrűk urát is hülyeség volt a Potterrel hasonlítani.Műs műfaj.Tág értelemben mindhárom fantasy de szűkebb kategóriákban mnid különbözik.A Narniát ha muszáj lenne valamihez hasonlítani,akkor leginkább a Végtelen történethe tudnám,de azt is a hangulata miatt inkább,és ez az összehasonlítás is inkább a filmekre vonatkozik.
Amúgy kedvenc jelenetetek vagy szereplőtök?Ilyenekről is lehetne dumálni. -
19890929 #178 Hy Malbeth!!!
Megtudnád mondani, h honnan szerezted meg azt a zenét, ami az előzetes alatt mmegy??? Vagy esetleg az előadóját, és a címét... Máár kerestem , de nem találtam meg sehol. Előre si kössz mindent... -
Malbeth #177 Nagyon jó Lyan! Gratulálok!Én sem találtam meg eddig ezt az oldalt.
Sikerült megszereznem mp3-ban azt a csodás zenét ami az előzetes alatt halható,
egyszerűen imádom!
-
Lyan Kyj #176 EMBEREK!!! most találtam, hihetetlen, h eddig nem vettem észre!!
Narnia Krónikái
Magyar nyelvű hivatalos honlap, az eredeti honlapról vett sok érdekességgel, történetek, karakterek, igen jó!!
Azonnan nézzétek meg:P -
Lyan Kyj #175 Van nálunk is ilyen technika, de már májusban sem volt élvezhető a kép, az EpIII idején....akkor lemondok róla:(( -
Malbeth #174 Nem hallottam róla...de majd ha megjelenik DVD-n én is megnézem eredeti hangal,
sokan azt mondják,hogy úgy sokkal jobb.
Ja...tényleg.Tegnap a Narnia bevétele átlépte a 450 millió dolcsit.
Sok jót olvastam erről a digitális vetítési eljárásról,gondolom nálunk csak 5-8 év
múlva állnak át erre a technikára sajnos. -
#173 Ne akarj digitálist nézni, ugyanis a MOM-ban ROSSZ RÉGI SZAR a digit vetítő, ebből kifolyólag a kép tök sötét nem látsz semmit, pénzük meg nincs a cseréjére. -
Lyan Kyj #172 Nem tudod. vetítik valahol feliratosan? Olvastam, hogy nagyon sok országban csak digitálisan vetítették. A MOM Parkban nem vetítik digitálisan? -
Malbeth #171 Sziasztok!
Aki moziba nézi hamarosan a filmet,adok egy jó tanácsot:Ne mozduljatok a széketekből a film végén,amikor elkezdődik a stáblista mert az utólsó jelenet csak később
következik...és arról nem jó lemaradni! -
#170 -Nem kell hozzá éles szem. Csak az nem veszi észre aki vagy nem nézi az elejét vagy már az első 2 percben elaludt. :-)
-Amúgy meg miért nem árulod el? Elvégre ha nem derül ki a kövi filmből akkor igazán elmondhatnád. Most más könyveket olvasok úgy is tehát egy hamar nem fogom sokezerért megvenni a Narnia köteteket. főleg hogy még meg sem jelent mind a 7 kötet. PM-ben igazán megmondhatnád, mert így cska tippjeim vannak.
-Remélem mindegyik részt megfilmesitik mert ez egy nagy jó történet, és ha mindegyik ilyen jól sikerülne akkor a Potter srácot simán maga mögé utasítaná. Nálam már most is Narnia áll a Toplista élén. (Pedig a potter könvben jó volt) -
Lyan Kyj #169 Sztem teljesen mindegy ennél a filmnél, hogy a csatajelenet hiteles-e, vagy sem, nem a csatán van a lényeg. Abban igazad van, h hitelesebb lenne. Bár én így imádom, ahogy van, egyáltalán nem hiányolom belőle, sőt! Sztem 1000x jobb, hogy kihagyták! -
#168 Nem attól lesz jó, de attól lesz hiteles!Egyébként lehet hogy jó em láttam!Kicsit Hallmarkosnak tűnik az egész!!! -
Rider84 #167 Megnéztem én is.Gondoltam akkor szólok hozzá ha már láttam is,mert úgy igazságos.A véleményemet akár ezzel a 3 szóval is megfogalmazhatnám:csodálatos,magasztos,lenyűgöző.
Hihetetlenül jól sikerült film.Felemelő hangulat,sugárzó szépségű képek.A mondanivaló meg hatalmas és magáért beszél.
Annyi szeretettel csinálták ezt a filmet és ez csak úgy sugárzik róla.
A színészek előtt is le a kalappal.A gyerekszínészek is fantasztikusat alakítottak.A kis Lucy karaktere nagyon aranyos ,az őt játszó kislány rendkívül tehetséges már ilyen kis korban is,ígéretes karrier áll előtte az 100%!Természetesen a többi gyerek előtt is.Petert a legidősebbik testvért,Susan-t az idősebb lányt és Edmund-ot a kisebbik fiút is nagyon tehetséges gyerekek játszották.Látszott rajtuk is hogy mennyire beleélik magukat és mennyire szeretik amit csinálnak.
A zene is libabőr.Be is szerzem hamarosan.
Az egész tökéletes úgy ahogy van.Kötelező!:)
(Az hogy nincs vér meg kifejezetten jópont és filmtörténeti jelentőségű. Bebizonyította hogy nem a csöpögő vér literszámától lesz jó egy csatajelenet. Így a csatajelenet közben is végíg ott volt az a fantasztikus felemelő hangulat.)
-
Malbeth #166 Sziasztok!
Magiszter.Látom te igen éles szemű vagy és kiszurtad,hogy az Öreg prof. furcsán viselkedett a gyerekekkel,és ez tényleg nem véletlen,de nem árulom el,hogy miért...Mindenesetre a következő filmből nem fog kiderülni,ugyanis a
következő film a Caspian Herceg lesz ami a könyvek közt a negyedik.Annak,hogy miért ez lesz a következő film elég egyszerű magyarázata van,éspedig az hogy ebben a könyvben a Pevensie gyerekek gyerekekként szerepelnek.
Azt nem tudom,hogy miért nem A Varázsló unokaöccsével kezdték.
Talán azért mert az egyfajta 'bevezetése' a sorozatnak.De lehet,hogy később
majd azt is filmreviszik. -
#165 Worldwide: $381,539,000 eddig ennyi zsét termelt a film. -
Lyan Kyj #164 Üdv...bocs, már mindenhol MMO-s rövidítéseket használok:P Privátot küldj, úgy értettem:D
A zene hihetetlenül tetszik, főleg a 2 főtéma és Tumnus dallama. Az extrák is jók, egy kb negyed órás interjú van, meg rajt van az összes Behind the Scenes. -
Lyan Kyj #163 lol -
#162 Nem néztem meg mert Disney film!!!!Ráadásul korhatár sem volt! -
#161 Nah megnéztem még 1x és most láttam néhány olyan részt benne ami elsőre nem tünt fel. Szerintem meg fogom még 1x nézni. Tényleg hamar vége lett :'(
Viszont volna egy kérdésem azokhoz akik olvasták a könyvet. A Prof ugye nem nézte hülyének a kölköket. Miért? (Ha a következő részben lesz a válasz akkor ne mondjátok el.)
Meg egy másik. Ugye 7 kötet van. "1.A Varázsló Unokaöccse 2.Az Oroszlán a Boszorkány,és a ruhásszekrény 3.A Ló,és kis Gazdája 4.Caspian Herceg 5.A Hajnalvándor Útja
6.Az Ezüst Trón 7.A Végső Ütközet."
Akkor ezek szerint a 2. részt láthattuk a mozikban. De miért nem az elsső résszel kezdték? Vagy ha az első rész a varázsló unokaöccse akkor lehet az öreg prof az? hmmm. Szerintem meg fogom szerezni a könyveket, majd ha mind a 7 elérhető :) -
Malbeth #160 Sziasztok!
Bassszus...a Narnia Krónikái már több mint 380 millió dolláros bevétellel büszkélkedik!!!! -
Malbeth #159 Szia Lyan!
Ajaj...mi az a 'pm'??Sajnos nem tudom.
Na és hogy tetszik a film zenéje...?Erről nem nyilatkoztál.
-
Lyan Kyj #158 Audio-kommentár, interjú a zeneszerzővel, képgaléria, és sok hasonló finomságot tartalmaz a dvd....a cd-n 4 bónusz szám is van, de sztem a tiéden is.Küldj pm-et, ha érdekel, és meglássuk mit tehetünk:P -
Malbeth #157 Hali!
Milyen DVD-s változatott vettél te???Ilyesmit nem láttam,nekem csak egy CD van!Mi van a DVD-n???
Szia NeoMan!
A 80-as évek végén készült egy BBC TV sorozat a könyvekből,amit a Magyar 1-is leadott,de én azt nem láttam csak tudok róla.
A Narnia könyvek hét kötetből áll,és 'tavaj' az első négyet adták ki újra,az 5.-6.-7.
kötetek majd márciusban fognak megjelenni.A könyvek az alábbi alcímekkel jelentek meg.:1.A Varázsló Unokaöccse 2.Az Oroszlán a Boszorkány,és a ruhásszekrény 3.A Ló,és kis Gazdája 4.Caspian Herceg 5.A Hajnalvándor Útja
6.Az Ezüst Trón 7.A Végső Ütközet. -
#156 rájt! Annyit tennék hozzá személy szerint, hogy nálam a Gyűrűk ura mellet van a helye, és sajnáltam, amikor vége lett.
Igazi csodálatos mese.
Milyen BBC sorozat meg 5-6-7 könyvekről beszéltek? Beavatnátok? Nem olvastam, nem láttam régebben, de érdekel a dolog... -
Lyan Kyj #155 Te melyik változatot vetted meg? 2 hete bementem a plázás boltba, ott volt a CD-s verzió. Ma bementem, már elfogyott, viszont helyette egy CD+DVD-s változatot vettem! Gyönyörű!! -
Lyan Kyj #154 Sztem remekül összefoglaltad, kinek ajánlható a film! -
#153 Én is megnéztem és fantasztikus volt a látványvilága, és történet is érdekes. Aslan (az oroszlán) annyira élethűre sikeredett (főleg a mozgása) hogy leeset az állam. A többi CGI szereplőt is igényesen kidolgoztaák (a farkasok lehettek volna jobbak is), az igazi szinészek meg jól játszották a szerepüket. Mielött bárki is megkérdezné: nem olvastam a könyvet és nem vagyok (akkora) fantasy rajongó. De ez a film teljesen lenyűgözött, a világa, a szereplők... egyszerűen magávalragadó. Szóval aki egy Doom, Kaptár... vagy hasonló vér és golyózáporra vágyik az rossz helyen kopogtat. Aki pedig egy GYU szintű 9 órás (extrák nélkűl)filmre vágyik az vegye meg a GYU extra változatát és garantált a 11-12 mozizás, másrészt meg ez nem az a kategória, mégcsak meg sem közeliti Narniát. Olyan mintha a citromot hasonlítgatnánk a banánhoz. Gyümölcs mindkettő ez tény, de mégis teljesen más az ízük.
Szerintem ez egy olyan film amit DVD-n is megfogok venni. És nagyon várom a folytatást. Mindenkinek akihez egy kicsit is közel áll a műfaj, élénk a fantáziája, nagy eszmékre vágyik, tudom ajánlani. -
Malbeth #152 Nemsokára a Narnia Krónikái eléri a 300 millió dolláros bevételi határt!
Most már tuti megcsinálják a Caspian Herceget!!!
Nagyon örülnék ha majd egy bővített DVD verzió is megjelenne,mondjuk 30 percnyi plussz jelenettel...az lenne a csúcs! -
Malbeth #151 Én a Goodnews könyvesboltból rendeltem meg a már újra megjelent első négy könyvet.
Az 5.6.7.könyv márciusban fog megjelenni.Már nagyon várom,az én fantáziámat leginkább'A Hajnalvándor Útja' című rész birizgálja...
Én is tegnap néztem meg harmadszor...és egyre jobban tetszik.Mert egyre több részletet észreveszek,amiket elsőre nem.És mindenkinek ajánlom a filmzenei CD-t mert egyszerűen fantasztikus! -
G_ArchAngel #150 a www.libri.hu oldalon az első két kötetet láttam, a többit sajnos nem... -
Gundark1234 #149 A hülye kritikusok meg egyenek meszet -
Gundark1234 #148 Na, nem nagyon szoktam forumokba irni de ide muszály.
Most néztem végig harmadszor is a filmet (mielőtt valaki fikázna hogy fanatikus vagyok, az első két alkalom még felirat nélkül volt). Szerintem becsületes iparosmunka amit egy rendkivül jól kitalált fantasy világ ihletett. Én még láttam a korábbi BBC féle sorozatot is úgy hogy nem csalódtam most sem.
Apropó nem tud valaki egy oldalt ahonnan meg lehet rendelni az új vagy akár még a regi kiadású könyveket? -
Malbeth #147 Én támogatom az ötletet!