Narnia Krónikái

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeoMaN
rájt! Annyit tennék hozzá személy szerint, hogy nálam a Gyûrûk ura mellet van a helye, és sajnáltam, amikor vége lett.
Igazi csodálatos mese.
Milyen BBC sorozat meg 5-6-7 könyvekrõl beszéltek? Beavatnátok? Nem olvastam, nem láttam régebben, de érdekel a dolog...

Te melyik változatot vetted meg? 2 hete bementem a plázás boltba, ott volt a CD-s verzió. Ma bementem, már elfogyott, viszont helyette egy CD+DVD-s változatot vettem! Gyönyörû!!

Sztem remekül összefoglaltad, kinek ajánlható a film!

Magiszter
Én is megnéztem és fantasztikus volt a látványvilága, és történet is érdekes. Aslan (az oroszlán) annyira élethûre sikeredett (fõleg a mozgása) hogy leeset az állam. A többi CGI szereplõt is igényesen kidolgoztaák (a farkasok lehettek volna jobbak is), az igazi szinészek meg jól játszották a szerepüket. Mielött bárki is megkérdezné: nem olvastam a könyvet és nem vagyok (akkora) fantasy rajongó. De ez a film teljesen lenyûgözött, a világa, a szereplõk... egyszerûen magávalragadó. Szóval aki egy Doom, Kaptár... vagy hasonló vér és golyózáporra vágyik az rossz helyen kopogtat. Aki pedig egy GYU szintû 9 órás (extrák nélkûl)filmre vágyik az vegye meg a GYU extra változatát és garantált a 11-12 mozizás, másrészt meg ez nem az a kategória, mégcsak meg sem közeliti Narniát. Olyan mintha a citromot hasonlítgatnánk a banánhoz. Gyümölcs mindkettõ ez tény, de mégis teljesen más az ízük.
Szerintem ez egy olyan film amit DVD-n is megfogok venni. És nagyon várom a folytatást. Mindenkinek akihez egy kicsit is közel áll a mûfaj, élénk a fantáziája, nagy eszmékre vágyik, tudom ajánlani.

Nemsokára a Narnia Krónikái eléri a 300 millió dolláros bevételi határt!<#wink>
Most már tuti megcsinálják a Caspian Herceget!!!
Nagyon örülnék ha majd egy bõvített DVD verzió is megjelenne,mondjuk 30 percnyi plussz jelenettel...az lenne a csúcs!<#crazya>
Én a Goodnews könyvesboltból rendeltem meg a már újra megjelent elsõ négy könyvet.
Az 5.6.7.könyv márciusban fog megjelenni.<#worship>Már nagyon várom,az én fantáziámat leginkább'A Hajnalvándor Útja' címû rész birizgálja...
Én is tegnap néztem meg harmadszor...és egyre jobban tetszik.<#wink>Mert egyre több részletet észreveszek,amiket elsõre nem.És mindenkinek ajánlom a filmzenei CD-t mert egyszerûen fantasztikus!
a www.libri.hu oldalon az elsõ két kötetet láttam, a többit sajnos nem...

http://gaborszantai.co.uk/

A hülye kritikusok meg egyenek meszet<#bohoc>

Na, nem nagyon szoktam forumokba irni de ide muszály.
Most néztem végig harmadszor is a filmet (mielõtt valaki fikázna hogy fanatikus vagyok, az elsõ két alkalom még felirat nélkül volt). Szerintem becsületes iparosmunka amit egy rendkivül jól kitalált fantasy világ ihletett. Én még láttam a korábbi BBC féle sorozatot is úgy hogy nem csalódtam most sem.
Apropó nem tud valaki egy oldalt ahonnan meg lehet rendelni az új vagy akár még a regi kiadású könyveket?

Én támogatom az ötletet!<#eljen>
Biztos vagyok benne én is, hiszen az Edmundot játszó srác nyilatkozta, hogy megutálta a törökcsemegét a forgatás végére ...
Na most ha valaki olvasta vagy látta sorozatban, akkor tudja, hogy sok minden történt ott a jégpalotában, ami a filmben nem volt benne, de ezek szerint azok egy részét leforgatták, hiszen a moziváltozatban Edmund nem sokat evett a fentnevezett édességbõl. Ki tudja, talán sok más jelenet is kimaradt?

(Mondjuk a Harry Potter filmbõl is utólag kivágtak sok mindent, állítólag 2 részesre volt tervezve, és meg is látszott a filmen ... tuti abból is lesz rendezõi verzió.)

biztos lesz ebbõl is 4 órás extra változat, a Gyûrûk Urát is sokkal értetõbbé tette az extra azok számára, akik nem olvasták...

Nem mondtam, hogy rossz vagynézhetetlen.
Viszont Fantasy-nak túl egyszerû, Mesefilmnek meg túl ilyesztõ.
Meg azt mondom a sorozat jobb volt.

[Jakuza]
Nincs semmi verlazito a kritikaban.
A film egyszeruen egy atlag mu megszinezve egy par szamitogepes effectel.
Gyerekmese fantasy kornyezetben,amibol evente jo ha 1-2 db jelenik meg,de ettol meg nem jo film.
Raadasul tobb helyen tuljatszottak magukat a szereplok, ami tovabb rombolta a hatast.
Talan ha 6/10 vagy 5/10 pontot erdemel egy 10es skalan, mondom minden rosszindulat nelkul.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Sné Zsuzsa
Okis, részemrõl jó. <#smile>

Canon 450 D

Hát igen.Születtek kifejezetten rosszindulatu kritikák...<#duhos2>
Pedig a film nem ezt érdemli!<#law>
Tegnap megnéztük...

Elõtte elolvastam az index.hu kritikát, így sok jóra nem számítottam...

A film végén pedig kiderült, hogy vagy nem egy filmet néztem a T. kritikussal, vagy végképp kiderült, hogy az index "tollforgatói" menthetetlenül rosszak...

idézek: "A Narnia-sorozat elsõ kötete, Az Oroszlán, a Boszorkány és a Ruhásszekrény négy testvér kalandjait meséli el, akik a második világháború német bombázásai elõl egy angliai kisváros ódon kastélyába menekülnek."

A Narnia-sorozat elsõ része a "Varázsló unokaöccse" - errõl ennyit...

Viszont az oroszlánt látva, felmerült bennem a kérdés: meddig lesz szükség hús-vér színészekre?
Már nem sokáig...
Az ügyeletes sztárocskát beteszik a blue/green boxba, majd köréteremtik a világot; szebben-jobban, mint a valóságban.

Bye-bye 20 millás gázsik!

Fantasy-filmek szintjén nálam vitathatalan a Gyûrûk Ura sorozat elsõ helye, de Narnia is dobogós - végülis ellenfele, sajnos nagyon nincs😞

Heli'Kopter nekem annyira fantasy, mint a Diablo I/II RPG - semennyire...
Narniát végig tudtam nézni, Heli'Kopter úttörõ/kisdobos pályafutásának elsõ részérõl kijöttem a moziból, a másodikon 2× aludtam el, a harmadik megnézetlenül itt a vinyómon, a negyedik nem is érdekel...

Szóval van egy Gyúrúk Ura, ami "Egy, mind felett", egy Narnia, ami kicsit jobb, mint a Dungeons 'n Dragons, aztán egy jól összelopott, sikerhajhász nõ tollából született bárgyú gyerekmese...
Kár, hogy mostanában a fantasy-mûfaj ennyit érdelemelt😞

NeoMaN
sok komment és kritika után rosszra számítottam, ennek ellenére szerintem fantasztikusan jó

Ja, csak olyan üljön le elé, aki még szereti a meséket, csodákat stb. Akciófilm õrülteknek nem ajánlott.

Szerintem nem lett olyan ütõs a moziváltozat, mint amilyen lehetett volna. Túl sok energiát feccöltek a csatajelenetbe ...
Inkább ajánlom beszerzésre a korábban említett filmsorozato(ka)t. Az közelebb áll a könyv szelleméhez, még ha nem is százmillás efektusok vannak benne.

Szia Kriszti!
Tényleg nem kell összehasonlítani... teljesen más a stílus a két mû.
Ma láttam egy werkfilmet az RTL-en a Narnia készítésérõl,remek volt,remélem
minél többen megnézik a filmet,és végre nálunk is népszerûvé válik ez a nagxszerû könyvsorozat.<#wink>
Kriszti13
én is láttam ma a Narniát...nekem nagyon tetszett,de nemtom h minek hasonlítja a sok okostojás a Harry potterhez..a két film tök más de sztem a Harry Potter sokkal jobb! ez is jó a maga módján de a 2 film tök különbözõ!!

Kriszti13 copyright

Nem engedem, h a kedvenc filmek topikjából flém-parádét csináljatok! Plz máshol vitázzatok!!!

Szerintem is..
Sné Zsuzsa
Khmm...nem idiótáé, csak másképp gondolkozok <#wink>

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
😄DDD

Basszus nem semmi, ha valakinek sértem a gondolkodását, akkor mennyire különlegesen bunkó tud lenni.

Elször is izb > kapd be ...másodszor pedig ranger...te is 😄DDDD Mekkora faszok vagytok...nya...gondoltam én is bunkózok egy kicsit <#puszis>

Ja és Ranger faszikám...öö... 😄DD ...ha nem tetszik, amit írok takarodj innen, nem vagyok kötelezõ...ööö...ahogy IZB mondaná..."BABY"...yeah... 😄DDD

Canon 450 D

RangeR
Mivan csillagom, nem zsákoltak meg rendesen szentestén, vagy mi a f...sz? Sipákolj valahol máshol, ahol nem látom, mert kib...ul idegesít a virnyogásod

Helyes!!!Helyes!!!<#wink>
Nem fogsz csalódni.Írd majd meg róla a véleményed!
Nemrég tudtam meg,hogy a Narnia Krónikéi harmadik lett az Angol Nagy Könyv szavazáson.Azért ez nem semmi...<#taps>
schrank
mit vártál az összes ilyen gagyi pc trükkös szar óvódásoknak való az SW-vel LOTR-vel meg a köcsög kingkonggal együtt <#levele> na meg a barátokközt <#hehe> de az egy külön topikot érdemelne

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

na sexelj tovább baby.
ahoz van eszed.....

Már le is töltöttem a zenét, de megveszem eredetiben is! Megtisztelem ennyivel a készítõket!

Ááááá...igen...! Egy idiótának a véleménye!<#bee1>
Megvettem a film zenei cd-jét és annyira fantasztikus,hogy nehéz szavakat találni
rá.Legfõképp a 'The Battle'és a 'Only the Beginning of the Adventure'címû
rész tetszik (meg persze a többi is),ez egy igazi színfónikus csoda.Persze már az elõzetesek alatt,és
a film alatt is lehetett érezni,hogy ez egy csodálatos zene,de CD-n halgatva
még sokkal jobban átjön.Mindenkinek (legalábbis azoknak akik szeretik a Narniát,és a jó zenét)a legnyagyobb jószándékkal tudom ajánlani!!!
<#worship><#szeret>
Hmm..hát ez is egy vélemény...

Sné Zsuzsa
Véleményem a filmrõl:

Ez egy unalmas fos, sokkalta többet vártam tõle, egyáltalán nem tetszett, elaludtam rajta és a nagy csatajelenet is egy ocsmány sz*r volt. Az igazságos oroszlán visszataszító volt és a szereplõk pedig laposak voltak!!! Egyedül talán a kislány tetszett, de az okoskodó nõvérét néha szívesen képen töröltem volna, az undormányos öcsikével együtt, a nagyokos és "rohadt bátor" bátyjról nem beszélek...

Röviden, törömírtve: szétuntam a búrám, nem ajánlom senkinek sem, hogy ezért a vacakért pénzt adjon ki (plaza)...örülök, hogy én végig tekerhettem az egészet...

És még annyi, hogy az eész eröltetett, vontatott....nagy sóhajok meg sírások a semmiért...áááá....pfújjj

Canon 450 D

viso 007
"nekem tetszett
mesefilmnek tökéletes volt
nem is vártam tõle mást vagy többet"
Na én is ezen a véleményen vagyok, a Gyûrûk Ura-val meg nem lehet összehasonlítani, mert nem egy kategória. Igaz mindkettõ fantasy. A boszi hátborzongatóan jól játszotta a szerepét. De tetszettek a mellékszereplõk is (farkasok+hódok). Igazi karácsonyi kikapcsolódást jelentett ez a film!

Sziasztok!
Mindet lefordították,és elõször 1988-ban jelent meg a sorozat,csak egy nem
túl nagy kiadó jelentette meg nem túl nagy példányszámban...Ezért is van az,hogy kevesen ismerik.Viszont arról fogalmam sincs,hogy most miért kell márciusig várni az utolsó három könyv kiadásával. <#nemtudom>
A könyvek nagyban külömböznek egymástól...A Ló és kis Gazdája c. rész(ez a harmadik könyv)
például legnagyobb részt forró sivatagos területen játszódik.
Ez csak az újabb kiadásra vonatkozik, nem? Bár nem tom...a lényeg, h úgyis megveszem mind!😄

Nem hiszem, mert csak négyet fordítottak le magyarra!

Gondolom neked még a régi kiadások vannak meg...vagyis neked mind a hét könyv megvan?

Szia!
A Caspian Hercegben is van csata!A Narnia Krónikáiban minden rész nagymértékben
külömbözik egymástól,teljesen más jellegûek,de abban is ez a négy gyerek+egy
másik lesz a fõszereplõ.Nekem az egyik kedvencem a sorozatban.<#puszi><#fogmosas>
A Caspian hercegebn is van csata?

Valóban flesleges összehasonlítani,pláne szembeállítani a két mûvet.
Ha jól tudom a Narnia Krónikáinak a bevétele már jóval meghaladta a 200 millió &-t.<#taps>Remélem még az idén hozzáfognak a Caspian Herceg c. részhez...!<#email>
Azt nem értem, hogy egy alig több mint másfél órás Walt Disney filmet minek a Gyûrûk urával hasonlítgatni. Az igaz, hogy mindkettõ fantasy, de más kategória.

Nagyonnagy ász vagy! <#worship> Meg az is aki fordította. 😊

Szia!
Tilda Swinton Jadis szerepében tényleg tökéletes volt,õ volt a legjobb a filmben.
A vásznon szinte átütött a Boszi kegyetlensége,hidegsége.Amikor csak megjelent
libabõrös lettem.Azt remélem tudjátok,hogy az öreg Prof.nem véletlenül nem nézte
hülyének a gyerekeket,amikor azok Narniáról beszéltek neki...?
Mike at home
nekem tetszett
mesefilmnek tökéletes volt
nem is vártam tõle mást vagy többet

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Aszittem te fordítottad.

A köszönet a fordítót illeti. Én csak belinkeltem! :-)
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Köszi,és KEKÜKÍ!

A mesék, úgy általában, nem bõvelkednek a váratlan fordulatokban, megszabott dramaturgiájuk szerint a Jó bajba kerül, majd hosszas küzdelem, próbatételek után gyõz, a Rossz pedig elnyeri méltó büntetését. A Disney csapat nem akart kockáztatni, a megfelelõ – mármint a nekik megfelelõ – helyen és idõben igyekeznek megmosolyogtatni, kétségbe ejteni, megríkatni, amit legfeljebb a tíz évesnél fiatalabbaknál képesek elérni. Az elõre látható fordulatok azonban egy a Gyûrû-trilógiát már látott kiskamasz számára unalmassá teszik a történetet.