Narnia Krónikái

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeoMaN
kinek mi jön be....

grebber
Ez nemfog megtörténni az biztos.

Next PC upgrade: 2022

Igen! Gyermekekként térnek vissza.Ezért is kell a Caspian Herceget leforgatni
mert a gyerekek bizony gyorsan nõnek...Sõt azt is elárulom még a késöbbiekben is
találkozunk velük.Olvasom a Végsõ Ütközet c. befejezõ részt...hát mit is mondjak
Harry Potternek azt hiszem hamarosan leáldozik...<#fogmosas>
Mármint annyi idõsen, mint 1941-ben voltak?
jah és fiatalon érkeznek vissza
A földi év 1941, a Narniai pedig 2303
Ez aaaaz!!!Tudtam hogy megfogják csinálni.<#worship>Még nem olvastam a Caspian herceget.Hány év telik el a 2 regény cselekménye között a mi világunkban?Elvileg játszhatják ugyanezek a színészek azokat a részeket azoknál a jeleneteknél amikor a mi világunkban vannak,nem?Vagy 2 évnél több telik el?
Narniába visszaérve meg gondolom újra felnõttek ugye?
YEPEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

És a szereposztás marad??? Persze tudom, h nem mindenki tér vissza...

Éljen !Éljen !Éljen!
Végre hivatalosan is bejelentették,hogy idén elkezdõdik a 'Narnia Krónikái:Caspian Herceg' címû film forgatása!!!!<#worship><#nevetes1><#wink>
Ennek nagyon örülök.Vártam ezt a hírt!
Az elöbbiekhez csak annyit fûznék hozzá,hogy nincs olyan film ami mindenkinek
tetszene.
Jaja, ismerõs lánykák is mondták, hogy hihetetlen sz*r, meghogy csak azért csinálták, hogy sokat kaszáljanak az oroszlánnal, aki olyan jól van megcsinálva....sztem általában akkor születnek ezek a vélemények, ha egy baráti kör együtt, csoportosan tekinti meg a filmet...egyedül érdemes nézni!

grebber
Hát haveri körökben olyan sikere van a filmnek hogy semmilyen, mindenki aztmondja nagyon nagy rakás szar.
Meg máshonnan is ezek a viszhangok vannak hogy nem jó film mégis kurva sok bevételt hozot eddig. 531,7millio dollár.

http://wanaware.netipar.hu/ itt lelehet jõ minöségben magyarul és angolul is tölteni

ALien

David01
Nincs meg valakinak e-bookban a könyv?Ha megvan légyszi küldje már el a [email protected]. elõre is köszi.

Szia! Teljesen egyetértünk!Nagyszerûen írtad le !Csütörtökön ismét elmegyek a moziba és megnézem...megint!<#wink>
Rider84! Szerintem Bombadil Tomát sehogysem lehetett volna berakni a filmbe,
gondolj bele mennyire lelassította volna a filmet egy 20 perves jelenet az öreg
erdõben...Áááá nem mûködött volna a film.<#shakehead>
NeoMaN
Háát nemtom. Nálam a LOTR az eddigi legtökéletesebb film amit láttam.

Az a helyzet, h régen nem varázsolt el ennyire mesefilm, mint most a Narnia esetében. Rég elfeledett gyermekkori rajongással csodáltam Narnia idõn és teren túli világát, mely bravúros tökéletességgel jelenik meg a vásznon. A CGI nagyszerûen támogatja a történetet, nem nyomja el az élõ szereplõket. Bár vannak dramaturgiai hiányosságai, a hangulat kárpótol mindenért. A zene csodálatosan szép és a kis Lucy szívmelengetõen aranyos, szívvel-lélekkel, valódi gyermeki lelkesedéssel játszik. Nagyszerû filmélmény, várom a folytatásokat!
Ja meg még egy pozitívum ami mellett nem elhet elmenni:Nagyon becsülendõ hogy a rendezõ és a producer itt már a forgatás elõtt megfogadta hogy hû marad a könyvhöz és nem fogja fölösleges adalékokkal megspékelni,mely meghamisítaná a könyv üzenetét és hangulatát.(pl Peter Jackson szerintem teljesen fölösleges szerelmi szál adaptációja mely a Gyûrûk ura könyvben csak a függelékben szerepel.)És valóban semmi ilyesmi nincs benne.Teljesen tiszteletben tartották C.S. Lewis mûvét.Nekem Andrew Adamson hozzáállása mindenképpen szimpatikusabb Peter Jacksonénál,mert pl Jackson sok dolgot úgy hagyott ki a regénybõl,hogy közben betett olyat ami meg nem szerepel benne.Pl. ha a fölösleges szerelmi vagy egyéb más hozzátételeket kihagynak,akkor pl jut idõ Bombadil Tomára,vagy más fontos kihagyott dolgokra.de ez csak egy példa.Szóval az idõvel nem lehet indokolni a Lord of the rings kihagyásaiból jópárat pont emiatt.
Na ezt viszont nem tudom,de szerintem valószínû,hogy a Narniához írták.
Azt a régi tv sorozatot nem láttam,de azt mondják,hogy ha valaki szemet
tud hunyni a régi tv-s "Effektek" felett akkor élvezetes.Én is megnézném
bár a Caspian Herceget iknább majd 2007-ben.
http://www.tv4.se/player/categories.aspx?progId=32353&itemId=%20&treeId=30141&displayTreeId=

Ezt a linket ajánlom mindenkinek.Ez egyik legjobb Narnia trailer amit láttam.9 (!) perces!
Igen,Malbeth,nagyon tetszik,gyönyörû és hangulatos.Amúgy nem tudod hogy ez a dal kifejezetten a Narnia trailerhez íródott (a címe alapján feltételezem),vagy csak utólag rakták bele,mert illik a hangulatához?
A BBC sorozattal kapcsolatban tud valaki segíteni?Valahonnan le lehet tölteni vagy ilyesmi?Vagy képeket nézni belõle?Láttátok egészben?Ha igen tetszett?
Szia !Honnan szerezted meg az ötödik könyvet???Valami antikváriuból?
Mert ebben az új kiadásba majd csak márciusba jelenik meg a három utolsó könyvecske.Mázlista vagy!<#kuss>
Rider!Örülök,hogy sikerült!És tetszik?
Meg is kaptam a file-t.Köszi,megérkezett rendesen.😊
Köszi,Malbeth,hogy megpróbálod elküldeni.Rendes Tõled.
Hú az is egy jó könyv lehet ez alapján amit leírsz.A Caspian herceg.Alig várom hogy olvassam.Még csak az elsõ kettõt olvastam és bízom benne megatlálják a mozijegyeket a barátaim akikkel voltam a filmen,mert akkor kedvezményesek a könyvek.😊
A csatajelenet elejétõl a végéig szuper.Fõleg mikor megjelennek azok a madárszerû lények.Azok is gyönyörû képek.A felvezetés tényleg klassz,pl az is mikor a 2 sereg lassítva közelít egymáshoz.
Kedvenc szereplõt nekem nehéz választani,talán,ha mindenképpen akarok,akkor Aslan az.Szerintem a film is teljesen visszaadta azt az érzést amit az oroszlán jelenléte kivált a gyerekekbõl.Pl. mikor a hódoknál beszélgetnek róla,ott a könyv kitér rá hogy valami különleges érzés jött rájuk mikor hallják az Aslan nevet.Na ezt a filmben direkt figyeltem hogy ábrázolják és benne is volt.Látszott a gyerekek arcán.
A gyerekek közül meg szerintem színészkedés terén a Lucy-t alakító kislány viszi a pálmát.😊Persze ez nem jelenti azt,hogy a többiek nem jók,sõt!

Megpróbálom elküldeni,de nembiztos,hogy elsõre sikerül.<#email>
A Címe "Here comes the King" az elõadója X-ray Dog.Marha jó!<#pias>
Szerintem sem kell összehasonlítani A GyU-t és a Narniát.Tök felesleges.
A következõ film a Caspian Herceg lesz,ami teljesen más lesz,nem tudom mit
áruljak el belõle...<#fejvakaras>A Négy testvér visszatér Narniába ahol
addigra õk már a távoli idõk,Legendák,Nagy Nagy Királyai és Királynõivé váltak
mesék,és dalok szólnak róluk,és áhitattal emlékeznek rájuk,Narnia lakói visszasírják azt a kort mikor a négy Nagy király uralkodott Narniában.
(Abból persze a mostani filmben nem látunk semmit,hogy õk milyen nagy uralkodók is lettek,csak azt látjuk,hogy felnõttek és visszajutnak angliába)
De mostanra Emberek igázták le Narniát,és lábbal tiporják a "régi" Narniát.
Ám a véreskezü uralkodó(Miraz) jószívû fogadott fia (Caspian Herceg)megsajnálja,és
megszereti a kis barátságos Narniai lényeket,és elhatározza,hogy élére áll
az Õsi Narnia felkelésének,és segít megdönti Miraz uralmát.Ám a harc szinte
reménytelen...az utolsó kétségbeesésében Caspian belefúj Susan Királynõ legendás
relikviaként örzött Kürtjébe (igen,abba amit a Télapótól kapott),ami a legenda
szerint segítséget hoz annak aki megfújja,bár nem tudni mifélét.
A Négy Pevensie gyermek ekkor ékezik Narniába,és megkezdõdik a háború az õsi
Narniáért.Nagy film lesz...az tuti,és hosszabb is.
Az én kedvenc szereplõim Lucy,Jadis,Susan,Peter,Edmund meg Aslan,ja és Hódmama meg Hódpapa.Nekem a csata felvezetése tetszett a legjobban amikor a kamera
a térkép felett siklik,aztán egyszercsak megjelenik madártávlatból a csatamezõ.
Huh az valami csodálatos!<#worship>
Én könyvben máár az ötödiket olvasom, és mind nagyon tetszik ( fõképpen, h eddig csak iskolai köt. olvasmányokat olvastam el teljesen, de mostanában egy-egy részt egy nap alatt olvasok el). Rem a többi részt is megfilmesítik! Nekem kedvenc karaktereim Edmund, és persze Lucy, de vmiért megfogott a filmben a fehér boszorkáyn karaktere is (talán azért, mert sztem nagyon jól játszott Tilda Swinton). Ha vkinek megvan az a zene, ami az elõzetes alatt megy, az lécci írjon...
[Jakuza]
Gondolom az meg laposabb lesz, mint amilyen ez volt. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

grebber
Öszintén mondom nemtudom elképzelni mirõl szól majd a 2.rész.

Hú Malbeth,az a zene nekem is kéne.Nem küldenéd el az [email protected]
Nagyon sokat tud fogadni szóval tuti megérkezik rendesen.
De persze csak ha nem gond és van idõd.Ha elfoglalt vagy mostanában ráér.Elõre is köszi szépen.😊
Tegnap megvettem a soundtrack albumot.Csodálatos!A Battle a kedvencem,abban jön elõ legtöbbször az a hihetetlenül nagyívû és magasztos egyben gyönyörû dallam ami tképpen nagyjából a fõtémának mondható.De a többi is nagyon bejün.Pl az Only the beggining of the adventure-ben kifejezetten jó ötlet visszahozni összegzõként a fõbb zenei témákat.A zenéje is nagyon hozzájárult hogy ennyire jól sikerült a film.Hány kötetet olvastatok?Én eddig az elsõ kettõt.A varázsló unokaöccsét+Az oroszlán.....
Egyébként én nem szeretem mikor ezt a filmet Gyûrûk urával vagy Harry Poterrel vagy ilyenekkel azonosítják.Egyszerûen nem az a mûfaj.A Gyûrûk urát is hülyeség volt a Potterrel hasonlítani.Mûs mûfaj.Tág értelemben mindhárom fantasy de szûkebb kategóriákban mnid különbözik.A Narniát ha muszáj lenne valamihez hasonlítani,akkor leginkább a Végtelen történethe tudnám,de azt is a hangulata miatt inkább,és ez az összehasonlítás is inkább a filmekre vonatkozik.
Amúgy kedvenc jelenetetek vagy szereplõtök?Ilyenekrõl is lehetne dumálni.
Hy Malbeth!!!

Megtudnád mondani, h honnan szerezted meg azt a zenét, ami az elõzetes alatt mmegy??? Vagy esetleg az elõadóját, és a címét... Máár kerestem , de nem találtam meg sehol. Elõre si kössz mindent...
Nagyon jó Lyan! Gratulálok!Én sem találtam meg eddig ezt az oldalt.
Sikerült megszereznem mp3-ban azt a csodás zenét ami az elõzetes alatt halható,
egyszerûen imádom!
<#worship><#email>
EMBEREK!!! most találtam, hihetetlen, h eddig nem vettem észre!!

Narnia Krónikái

Magyar nyelvû hivatalos honlap, az eredeti honlapról vett sok érdekességgel, történetek, karakterek, igen jó!!
Azonnan nézzétek meg😛

Van nálunk is ilyen technika, de már májusban sem volt élvezhetõ a kép, az EpIII idején....akkor lemondok róla😞(

Nem hallottam róla...de majd ha megjelenik DVD-n én is megnézem eredeti hangal,
sokan azt mondják,hogy úgy sokkal jobb.
Ja...tényleg.Tegnap a Narnia bevétele átlépte a 450 millió dolcsit.<#crazya>
Sok jót olvastam errõl a digitális vetítési eljárásról,gondolom nálunk csak 5-8 év
múlva állnak át erre a technikára sajnos.
NeoMaN
Ne akarj digitálist nézni, ugyanis a MOM-ban ROSSZ RÉGI SZAR a digit vetítõ, ebbõl kifolyólag a kép tök sötét nem látsz semmit, pénzük meg nincs a cseréjére.

Nem tudod. vetítik valahol feliratosan? Olvastam, hogy nagyon sok országban csak digitálisan vetítették. A MOM Parkban nem vetítik digitálisan?

Sziasztok!
Aki moziba nézi hamarosan a filmet,adok egy jó tanácsot:Ne mozduljatok a széketekbõl a film végén,amikor elkezdõdik a stáblista mert az utólsó jelenet csak késõbb
következik...és arról nem jó lemaradni!<#wink>
Magiszter
-Nem kell hozzá éles szem. Csak az nem veszi észre aki vagy nem nézi az elejét vagy már az elsõ 2 percben elaludt. :-)
-Amúgy meg miért nem árulod el? Elvégre ha nem derül ki a kövi filmbõl akkor igazán elmondhatnád. Most más könyveket olvasok úgy is tehát egy hamar nem fogom sokezerért megvenni a Narnia köteteket. fõleg hogy még meg sem jelent mind a 7 kötet. PM-ben igazán megmondhatnád, mert így cska tippjeim vannak.
-Remélem mindegyik részt megfilmesitik mert ez egy nagy jó történet, és ha mindegyik ilyen jól sikerülne akkor a Potter srácot simán maga mögé utasítaná. Nálam már most is Narnia áll a Toplista élén. (Pedig a potter könvben jó volt)

Sztem teljesen mindegy ennél a filmnél, hogy a csatajelenet hiteles-e, vagy sem, nem a csatán van a lényeg. Abban igazad van, h hitelesebb lenne. Bár én így imádom, ahogy van, egyáltalán nem hiányolom belõle, sõt! Sztem 1000x jobb, hogy kihagyták!

REALista
Nem attól lesz jó, de attól lesz hiteles!Egyébként lehet hogy jó em láttam!Kicsit Hallmarkosnak tûnik az egész!!!

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Megnéztem én is.Gondoltam akkor szólok hozzá ha már láttam is,mert úgy igazságos.A véleményemet akár ezzel a 3 szóval is megfogalmazhatnám:csodálatos,magasztos,lenyûgözõ.
Hihetetlenül jól sikerült film.Felemelõ hangulat,sugárzó szépségû képek.A mondanivaló meg hatalmas és magáért beszél.
Annyi szeretettel csinálták ezt a filmet és ez csak úgy sugárzik róla.
A színészek elõtt is le a kalappal.A gyerekszínészek is fantasztikusat alakítottak.A kis Lucy karaktere nagyon aranyos ,az õt játszó kislány rendkívül tehetséges már ilyen kis korban is,ígéretes karrier áll elõtte az 100%!Természetesen a többi gyerek elõtt is.Petert a legidõsebbik testvért,Susan-t az idõsebb lányt és Edmund-ot a kisebbik fiút is nagyon tehetséges gyerekek játszották.Látszott rajtuk is hogy mennyire beleélik magukat és mennyire szeretik amit csinálnak.
A zene is libabõr.Be is szerzem hamarosan.
Az egész tökéletes úgy ahogy van.Kötelezõ!😊
(Az hogy nincs vér meg kifejezetten jópont és filmtörténeti jelentõségû. Bebizonyította hogy nem a csöpögõ vér literszámától lesz jó egy csatajelenet. Így a csatajelenet közben is végíg ott volt az a fantasztikus felemelõ hangulat.)
Sziasztok!
Magiszter.Látom te igen éles szemû vagy és kiszurtad,hogy az Öreg prof. furcsán viselkedett a gyerekekkel,és ez tényleg nem véletlen,de nem árulom el,hogy miért...<#smile>Mindenesetre a következõ filmbõl nem fog kiderülni,ugyanis a
következõ film a Caspian Herceg lesz ami a könyvek közt a negyedik.Annak,hogy miért ez lesz a következõ film elég egyszerû magyarázata van,éspedig az hogy ebben a könyvben a Pevensie gyerekek gyerekekként szerepelnek.<#email><#papakacsint>
Azt nem tudom,hogy miért nem A Varázsló unokaöccsével kezdték.<#nemtudom>
Talán azért mert az egyfajta 'bevezetése' a sorozatnak.De lehet,hogy késõbb
majd azt is filmreviszik.
grebber
Worldwide: $381,539,000 eddig ennyi zsét termelt a film.

Üdv...bocs, már mindenhol MMO-s rövidítéseket használok😛 Privátot küldj, úgy értettem😄

A zene hihetetlenül tetszik, fõleg a 2 fõtéma és Tumnus dallama. Az extrák is jók, egy kb negyed órás interjú van, meg rajt van az összes Behind the Scenes.

lol

REALista
Nem néztem meg mert Disney film!!!!Ráadásul korhatár sem volt!

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Magiszter
Nah megnéztem még 1x és most láttam néhány olyan részt benne ami elsõre nem tünt fel. Szerintem meg fogom még 1x nézni. Tényleg hamar vége lett :'(
Viszont volna egy kérdésem azokhoz akik olvasták a könyvet. A Prof ugye nem nézte hülyének a kölköket. Miért? (Ha a következõ részben lesz a válasz akkor ne mondjátok el.)
Meg egy másik. Ugye 7 kötet van. "1.A Varázsló Unokaöccse 2.Az Oroszlán a Boszorkány,és a ruhásszekrény 3.A Ló,és kis Gazdája 4.Caspian Herceg 5.A Hajnalvándor Útja
6.Az Ezüst Trón 7.A Végsõ Ütközet."
Akkor ezek szerint a 2. részt láthattuk a mozikban. De miért nem az elssõ résszel kezdték? Vagy ha az elsõ rész a varázsló unokaöccse akkor lehet az öreg prof az? hmmm. Szerintem meg fogom szerezni a könyveket, majd ha mind a 7 elérhetõ 😊

Sziasztok!
Bassszus...a Narnia Krónikái már több mint 380 millió dolláros bevétellel büszkélkedik!!!!<#nyes><#hehe><#worship>
Szia Lyan!
Ajaj...mi az a 'pm'??Sajnos nem tudom.<#nemtudom><#fejvakaras>
Na és hogy tetszik a film zenéje...?Errõl nem nyilatkoztál.
Audio-kommentár, interjú a zeneszerzõvel, képgaléria, és sok hasonló finomságot tartalmaz a dvd....a cd-n 4 bónusz szám is van, de sztem a tiéden is.Küldj pm-et, ha érdekel, és meglássuk mit tehetünk😛

Hali!
Milyen DVD-s változatott vettél te???Ilyesmit nem láttam,nekem csak egy CD van!<#rinya>Mi van a DVD-n???<#kuss>
Szia NeoMan!
A 80-as évek végén készült egy BBC TV sorozat a könyvekbõl,amit a Magyar 1-is leadott,de én azt nem láttam csak tudok róla.
A Narnia könyvek hét kötetbõl áll,és 'tavaj' az elsõ négyet adták ki újra,az 5.-6.-7.
kötetek majd márciusban fognak megjelenni.A könyvek az alábbi alcímekkel jelentek meg.:1.A Varázsló Unokaöccse 2.Az Oroszlán a Boszorkány,és a ruhásszekrény 3.A Ló,és kis Gazdája 4.Caspian Herceg 5.A Hajnalvándor Útja
6.Az Ezüst Trón 7.A Végsõ Ütközet.