Az Opera a Firefox babérjaira tör
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minek a sok ezköztár?
Egyáltalán minek eszköztár? Nálam fullscreenben megy az Opera, lent kb 1 cm-nyi helyen van a page bar, ami ugye a megnyitott oldalakat mutatja. Én még ezt is sokallom, de szeretem látni, hogy milyen oldalak vannak megnyitva.
Ezt megspékeltem egy kis StrokeIt-tal (egérmozdulatok) meg PowerPro-val (aki ismeri az tudja h mi, aki meg nem, az nem tudja mit hagy ki), így csak akkor kell a billentyûzethez nyúlnom, ha vmi szöveget kell beírnom.
Minek egy böngészõbe mail?
"Vagy szeressük azért, hogy a blank ablakokat külön FF-be nyitogatja, nem csak egy új tabot csinál neki."
Beállítás kérdése. Nálam minden új tabon nyílik meg.
"A letöltésvezérlõje egy vicc az Operájéhoz képest."
Fel lehet okosítani ext-ekkel.
"A nem folyamatosan látszódó ezküztárakkal millió helyet lehet nyerni."
Minek a sok ezköztár?
#3 Igen, 2-5% között van (www.stasector.hu) és egyre népszerûbb. Csak nem jelenik meg minden 0,5% térnyerésnél 3 újabb cikk róla az SG-n mint a FF-ról. ÉS MINDENKI ELFELEJTI HOGY AZ FF MÖGÖTT EGY KOMOLY REKLÁMHADJÁRAT ÁLL!
#4 "Egyébként ez az ingyenesség sem véletlenül van... Azt hiszik ezzel népszerûbbek lesznek ugyanmár... nevetséges..."
Népszerûbbek is lesznek. Eddig mindig az volt, hogy "de a firefox jobb mert freeware". Most meg elszállt az FF egyetlen elõnye. :)
#18 "Mellesleg a %-os arányok semmit sem mondanak, mivel nagyon sokan úgy használják az Operát, hogy IE-nek azonosítsa magát"
Ez könnyen kiszûrhetõ.
#36 "Ezek nem érvek... és messze nem tükrözik a valóságot"
Vannak akiknek két érvük van:
1, "Te nem tudsz érvelni, ez nevetséges, stb"
2, "Szánalmas vagy, nem vitázok veled"
Te közéjük tartozol?
#50: Igaz, a letöltésvezérlõ nagyon alap, sokat lehetne rajta javítani.
-------------------
Szerintem egy nagyon jó húzás volt az ingyenessé tétel. Sajnos a verziószámot is csak emiatt emelték 8.02-rõl 8.5-re, nincs annyi újítás mögötte.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
These are my friends, see how they glisten...
Szerintem mindkét félnek el kell ismernie, hogy mind2 "alternatív" böngészõ a legjobb a maga nemében.
Jómagam is az Operát komálom jobban, és nehéz megértenem, hogy másoknak miért az FF jön be. Nade mindenkinek más tetszik, mást talál fontosnak.
Ezt a kérdést (Opera vagy FF) mindenkinek önmagában kell eldöntenie, és nem biztos, hogy összegezni kéne ezeket a döntéseket.
Egyébként talán érdemes elgondolkozni azon, hogy attól jobb-e egy böngészõ, hogy minél többen használják.
Nagyon nem vagyok benne biztos...
De ami vicc, hogy a Vista Ie-je se lesz W3C kompatibilis.
Starcraft + Diablo III - esemve
Jogi vitákba keveredett az MS és a SUN, és a SUn nyert, az ú javajukat kellett volna beletenni. ennyi
Talán csak nem azért mert totál inkompatibilis volt a Java szabvánnyal? :)
amikor elõször találkoztam ezzel az állítással, akkor jót röhögtem rajta. amikor oprerájék hivatalosan is ezzel a szöveggel jöttek, akkor elgondolkoztam, h miért éri meg égetni magukat.
nem a tageket kell megjeleníteni, hanem kezelnie illene a formátumot, a hozzá tartozó formázási és futtatási lehetõségeket. És nem utolsó sorban a hozzá szükséges javascript fügvényeket.
Tudod sok weblap már az xml-t használja a szerver és a böngészõ közötti adatcserére (a javascriptel karöltve, újonnan ezt hívják AJAXnak) - összehasonlításnak: IE5.0 már tudta ezt. Ezek vagy egyáltalán nem mûködnek opera alatt, vagy fejlesztõnek külön figyelmet kell fordítani arra, h operához vmilyen alternatív lehetõséget biztosítson (pl server oldali futtatás, de ezzel gyak a lényegét veszti el).
Szerintem ha ilyen okos dolgokat tudsz állítani, akkor ideje megnézned, hogy milyen nyomot hagy maga után egy IE és egy Opera(IE-ként azonosítva magát) egy webszerveren. Ha ezek után is biztosan állítod, hogy a statisztikákba rosszul kerül bele a használat, akkor sajnállak. Gyk: ez egy városi legenda, hogy IEként azonosítva az Opera rossz statisztikát növel.
Nagyon utálom az ilyen gondolkodású embereket. Te valószínüleg berögzött windows ellenes lehetsz-most "trendi" FF-t használni, mert mindenki azt használ és nehogy má' azt a szar windowsos IEt kelljen használnia<#idiota>#idiota> Én IEt használok, hamár egyszer alapból tartalmazza a windows. (Mellesleg nekem jogtiszt XP profom van-teszek rá ,hogy most ki, mit gondol<#action>#action>
1ébként tudom, hogy szar az IE, de legalább nem kell letölteni hozzá (java-n kívül) minden egyéb bõvítményt, mint az FFhez. Fent van az FF is, de csak azért ,mert néhány oldal kizárólag azzal akar rendesen futni<#email>#email>
Opera: Windows-os angol nyelvû telepítõvel (8.5) (3.60Mb)
Persze ez csak a telepítõ mérete, de hát ez van. Persze ezek nem érvek, ezek az egyéni véleményemet tükrözik, most így konkrétan nem fogom magam beleásni a dolgokba. Én személy szerint jobban komálom az Operát, többek között a leírt dolgokért, és ennyi.
Azt pedig, hogy bõvítmények hagyjuk már a fenébe, hisz alapból nem képezik a böngészõ részét.
Az opera egy csomó oldallal nem mûködik együtt...letöltésvezérlõ nagyon sok fajta létezik Firefoxhoz az alap tényleg nem valami jó... de azért vannak a bõvítmények...
NEm túl sok beállítási lehetõség van... már alapból is milllió van... hát még ha felrakod a jobbnál jobb bõvítményeket... csakhát aki lusta utánanézni a dolgoknak...
A FF-nál nem gyorsabb és nem is kisebb....
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlõ a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
Persze ez sem tökéletes, pl a reklámtiltást alapból még mindig várom, de egyszer majd csak...
Nesze "baszod" itt vannak az érveim. És azzal ne gyere, hogy pluginok így, meg más progik úgy, nekem ezt tudja alapból a brúzerem, ezeket szeretem benne, ezért használom. Az 'egérkifejezések' vagymi a neve rohadt kényelmessé teszi a böngészést (jobb klikk, és balra vagy jobbra mozdított egér az oda vissza ugráshoz stb). A billentyûparancsokról (pl ctrl+d azonnali megnyitása a vágólapon lévõ oldalnak) ne is beszéljünk.
Az olyanokat már fel se sorolom, hogy villámgyors, pici stb.
Vírusos böngészõt és levelezõt terjesztett a Mozilla
:DDDDD
<#nezze>#nezze>
""A fertõzött fájlokat már eltávolították, bár ez jó idõbe telt", közölte az esettel kapcsolatban a Kaspersky laboratórium. Az eset külön pikantériája, hogy a kártevõk nem a nyílt forrású szoftverek Windows alatt futó, hanem a vírusok által jelentett fenyegetéssel szemben sokak által - tévesen - immunisnak gondolt Linux platfomra szánt változataiban voltak megtalálhatóak."
Cuki:)
1. mennyi idõ alatt derül ki (MS szereti eltitkolni)
2. mennyi idõ alatt javítják
3. mennyi hiba van
4. ezek közül mi az eloszlás (súlyos -> tökmindegy)
stb.
Linuxot én személy szerint nem azért használok mert biztonságosabb, hanem mert _megoldják_ a problémákat :). Van aki szerint biztonságosabb, lehet, ezt mindenki úgy méri ahogy neki tetszik. Én tudom, hogy unstable, béta dolgokat használok, azért mert tetszenek a feat-ek benne, de tudom hogy ezzel mi jár. Linuxnál is ha valaki komoly rendszert üzemeltet, akkor a stable változatot használja, abban nagyságrendekkel kevesebb hiba van, súlyos alig-alig.
Igazad lehet, valószínû Opera 60-70% körül van:DDDD
Hát mikor is jelent meg a FireFox? Mert IE-nél mindig erre hivatkoztok. Na mindegy. FF is egy szar, akkor meg inkább IE-t a népnek:)
Ég a Firefox? Újabb súlyos hiba a böngészõben
Kiemelném érdekességképp:
"A Secunia szerint a súlyos biztonsági hiba a Linux operációs rendszerek esetében használható ki."
:)
Erre ezt válaszoltad: Rengeteg ablaot szoktam nyitva hagyni rengeteget szoktam letölteni. Olyan cégnél dolgozom ahol az internetes keresés elsõdleges napi 5-6 órát töltök el töltéssel és kereséssel ezért is próbáltam ki több fajta böngészõt.
De minek egyis sem tudott többet mint az ie amire nekem szükségem van
Ha szereted, hogy sok ablakban van, Te dolgot, én a tabokat jobb szeretem, ez valóban ízlés kérdése. (Nekem tetszik, hogy nem keverednek össze a taszkok a böngészõablakokkal, míg nálad igen.) Mi van a többi dologgal? :D
Van aki ezekre esküszik de ingyenességét nézve sem kellene.
Egyikben sem találtam olyan funkciót amitöl el lennék ájulva.
Olyan cégnél dolgozom ahol elengedhetetlen az internetes keresés, 5-6 órát töltök el keresgetéssel.
Azt hiszem hogy ez nem számít átlagnak.
Tegnap ehhez mérten néztem az átlagot. Erre tökéletesen megfelelt az IE.
Persze megnézek minden ujdonságot is külömbözõ böngészõkbõl de 1-2 hónap után leszedem õket mert sok haszna nincs azon kívül hogy a helyet foglalja csalódom egyet.
/r.
ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.0.7/win32/en-US/
Ez még csak angol nyelvû, de baromira gyors!!!
TURMIX - Szinkronparódia letölthetõ: http://turmix2005.uw.hu
Egymásnak esni Opera Vs FF tényleg nincs sok értelme, alternatívát nyújtanak egymásnak, van választási lehetõség. Mindenki használja azt ami neki tetszik :). A IE-vel is nekem leginkább az a bajom, hogy ha valami miatt muszáj azt használnom (pl. idegen gép) akkor kb. 1 perc alatt annyira felidegesít a hülyeségeivel és õrületes hiányosságaival, hogy kezem ökölbe szorul és úgy nehéz gépelni. (Láttam embereket sima explorert használni filemanager-nek is...) Ilyenkor szokott jönni az opera letöltése :), mert azt gyorsan be lehet lõni. Tartós használatra meg FF, mert az meg jobban kézre áll, csak molyolni kell vele, hogy tökéletesen egy hullámhosszon legyünk :). De ez egyéni felfogás :).
Mellesleg a %-os arányok semmit sem mondanak, mivel nagyon sokan úgy használják az Operát, hogy IE-nek azonosítsa magát, mert sok oldal csak akkor enged be, hozzáteszem, ez nem az Opera hibája.
Munkámból adódóan használok IE-t és FF-et is, de valahogy az hosszú évek alatt megszoktam az Operát és semmi bajom nincs vele.
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
Elnézést a Sorokért:)
A legnépszerûbb alternativ böngészõ címért viszont harcba szálnak, amit nagyon jól tesznek, és remélem, hogy a semmirevaló FF-t végre kipusztítják, így én Operáékkal vagyok.
Az ingyenességnek persze szerintem is ez a célja, hog ynépszerûbb legyen, de abba szerintem nincs igazatok, hogy ez most senkit nem érdekelt. Van sok ember, akinek alapból tetszett a böngészõ, csak a reklámcsík miatt verte magát. Vagy az Opera vs FF vitát mindig ezzel zárták le az alanyok, hogy "MápedigazOperanemingyenesbibibibi!" stb. Mostmár az.
Persze, írtátok, hogy az Opera 10 év alatt tudott 1%-ra menni. Ez vajmi igaz, de azért a 7-es 8-as Operák jelentõsen javultak a régiekhez képest, azok bugzottak rendesen. Sajnos csak mostanra sikerült elérniük a rendes motor megírását, de már kész vannak vele, tehát miért ne akarhatnának maguknak 'címeket'.