56
-
CsabiDuke #16 Én is Opera rajongó vagyok, most is abban nézem az SG-t, munkahelyemen is feltettem... FF-t soha nem használtam, de nem is akarok, tökéletesen megfelel nekem az opera.. főleg az tetszett meg benne elsőre hogy leveleket kezel egyszerre meg böngészni lehet... de ezt ugyis tudjátok. a Lényeg: soha nem térnék át FF-re vagy mozillára mert láttam már és abszolót nem nyerte el a tetszésemet. -
Fenjoy #15 a két "kicsi" kicsinálja egymást de ki lesz a nevető harmadik? amugy én kiprobáltam amit lehet, Netscape,FF,Opera... tudom ez nem divat de nekem az IE jött be... és ha nem lenne a win része is használnám...ennyi:) -
Nyiri #14 Megmagyaraznad a semmirevalo FF dumat? Erveket baszod. -
blackeagle #13 Gyenge próbálkozás. Soha nem cserélem le az ff-t. -
#12 Reklámcsík: nem hiszem hogy aki vette a fáradtságot az Opera letöltésére annak annyira nagy nehézséget jelentett volna egy serial letöltése. Jó persze tudom vannak elvi okok. -
#11 A "semmirevaló" kifejezés tán egy kicsit durva. FF-ot használok, de ha holnaptól nem használhatnám akkor mindenképpen az Operára térnék át és messze ne m tekinteném semmirevalónak. Te újra IE-t használnál ? -
#10 Szerintem a böngészőhasználatnál nagyon nagy szerepet játszik a megszokás. Én egy jó ideig Operát használtam aztán a kiterjesztések miatt tértem át Firefoxra. A két "rokon" böngésző közötti áttérés is nehézkes volt számomra. Az első időben valahogy nem állt a kezemre a Firefox. Aztán eltelt egy év. Most hogy ingyenes lett az Opera, kipróbáltam újra. Ugyanaz a nonkonfort érzésem volt mint valamikor a Firefoxszal. A megrözött IE használóknál szerintem ez az áttérés általában még nagyobb nehézségekkel jár - akik valamilyen okból fogékonyak voltak a váltásra már megtették. ( Lásd. a fórumokban vívott IE - FF háborút ) Szerintem az Operában nincs annyi plusz hogy azt a 10 %-ot aki áttért FF-ra jelentős arányaban átcsábítsa. Esetleg erre csak valami olyan dobással lenne képes mint a FF az extension-ökkel. -
#9 Az Opera azért pont a FireFox helyére pájázik, mert nagyon jól tudják, hogy IE -vel szemben vajmi kevés esélyük van egyelőre úgy, hogy az része a Windowsnak, stb.
A legnépszerűbb alternativ böngésző címért viszont harcba szálnak, amit nagyon jól tesznek, és remélem, hogy a semmirevaló FF-t végre kipusztítják, így én Operáékkal vagyok.
Az ingyenességnek persze szerintem is ez a célja, hog ynépszerűbb legyen, de abba szerintem nincs igazatok, hogy ez most senkit nem érdekelt. Van sok ember, akinek alapból tetszett a böngésző, csak a reklámcsík miatt verte magát. Vagy az Opera vs FF vitát mindig ezzel zárták le az alanyok, hogy "MápedigazOperanemingyenesbibibibi!" stb. Mostmár az.
Persze, írtátok, hogy az Opera 10 év alatt tudott 1%-ra menni. Ez vajmi igaz, de azért a 7-es 8-as Operák jelentősen javultak a régiekhez képest, azok bugzottak rendesen. Sajnos csak mostanra sikerült elérniük a rendes motor megírását, de már kész vannak vele, tehát miért ne akarhatnának maguknak 'címeket'. -
LiDoCaiN #8 már igen ;) -
#7 activex et kezelie? -
IoIa #6 Az emberek többségét hidegen hagyja, hogy most ingyenes lett. Gondolom, hogy aki eddig használta, az sem fizetett érte egy vasat sem, mint ahogy a windows-ért sem.
A FF is jó példa arra, hogy marketinggel mi mindent el lehet érni. Az nem vitás, hogy ma a FF jobb, mint a msie. Én Mozillát használok, mert azt szoktam meg (a Netscape után), a FF is fenn van a gépemen (a msie viszont le van ütve), de pusztán csak kíváncsiságból, egyelőre nekem a Mozilla jobban fekszik. Semmiféle kiterjesztéseket nem használok, mert nincs rá szükségem, azok nélkül is nagyon jól elvagyok. -
#5 ez egy vicc :]
a firefox elsőre megfogott amikor feltettem, de a régebbi sőt a nyolcas opera még sokadik próbálkozásra sem gyere be...
próbálkozni lehet, de maradnak harmadikak szerintem még jóideig. -
#4 Egyébként ez az ingyenesség sem véletlenül van... Azt hiszik ezzel népszerűbbek lesznek ugyanmár... nevetséges...
Egyébként az Opera nagyjából egy szinten van az Netscape-el és Mozilla Suite-val (1-2% között) ... mármint ami a részesedést illeti.... FF-ot meg sem közelíti... -
#3 Az Opera 10 év alatt nem tudott 1% fölé menni... szerintem nincs ok a FF-nak semmilyen félelemre... nekik 1 év alatt sikerült majdnem 10%-ot elérni, nagy különbség.... -
PityBull #2 Könyörgöm, ne essenek egymásnak az Opera meg a Firefox hívei! Sem itt, sem máshol! -
Nyiri #1 Behugyok :) Miert pont a FF helyet akarja elvenni? Miert nem az IE-t. Az IE egyetlen elonye hogy alapbol van a windowsban. Mas nincs.
Talan inkabb arra kellene izzitani.