185
-
FTeR #25 igazából én nem is magát a vistát várom, hanem vele eljövő programozási lehetőségeket.
a .Net köré épülő dolgok már megmutatták, h hogyan lehet igazán hatékonyan alkalmazásokat fejleszteni, de most kijön egy olyan operációs rendszer (az ofiszról nem is beszélve), ami teljes mell bedobással támogatni fogja. -
aliens #24 szerintem profi -
FTeR #23 A PDC-n már a korábban Metro néven ismert megoldás is új nevet kapott: átkeresztelték XML Paper Specificationre (XPS). Az XPS segítségével egy szabványos, XML-re épülő nyelvvel lehet leírni fix papírméretre és folyószövegre épülő dokumentumokat. A technológia nagyban hasonlít a Postscripthez és az Adobe PDF-hez, azonban annál sokkal rendszerezetteben és nyitottabban kezeli az információt. Az új Office alkalmazások is az XPS által leírt formátumban fogják elmenteni a dokumentumokat, amik ZIP-pel csomagoltan kerülnek eltárolásra valamennyi felhasznált (például kép) állománnyal egyetemben. Az XPS egységes megoldást kínál a jogosultságkezelés, a dokumentum-megosztás és a verziókövetés területeire is, valamint a nyomtatás minőségét is nagyban javítja majd, hogy tényleg azt kapjuk papíron, amit a képernyőn is látunk. Az XPS részletes specifikációja és sémája szabadon letölthető a Microsoft oldaláról.
- hwsw
érdemes az egészet elolvasni. -
DWz #22 Openoffice akkora szar, hogy passwordos doksit nem tud megnyitni, bar MS Office ujitasoknak sincs ertelme Office 97 utan. -
Drawain #21 Épp ezaz amiről beszélek. Nem tudom, de olyan 60-70 menüpont volt eddig sztem és ha ezt most ikonokkal váltják fel szerintem nem lesz egyszerűbb a kezelőfelület ;) De várom, hogy milyen trükkös megoldást találtak a dologra. Az biztos, hogy sokkal nagyobb helyet foglal a képernyőből az eszköztár, még akkor is ha szétosztják. Azt látom, hogy az eszköztár különböző funkciói között fülekkel lehet váltani (mint pl a Mayaban), de így teljesen ugyanolyan mint a menüs megoldás, csak szebb :). Szóval szerintem nem erre kellene gyúrniuk, hanem mondjuk a kompatibilitásra, de ahogy ismerem az m$-t inkább a saját formátumait erőlteti :(. -
#20 Te se vagy pite öregem...
Autós példa:
Nekem csak ladám van, de büszke vagyok rá, mer én kerestem meg rá a zsét...
Neked Ferrárid van, de loptad, és a benzint is lopod bele... És még vagizol is vele... -
#19 Tévedsz az ok az, hogy az Openoffice-t szarráveri a
MS Office minden téren.... lol
Ja hogy drága?? Hát erre csak annyit: aki hülye az fizessen... -
kbupdate #18 Remek, megint csak a csicsa, akár csak a Vistanal.
Majd azt hiszik lecserélem a jól bevált 20 éves ladámat egy vadi új BMW M5-sre, csak azért mert csicsásabb...
Hát nem?
-
#17 hátpersze, openoffice lealáz mindent... eh:] Amugy szöveges fileformátumú lesz ha minden igaz (miért is nem valószínű az xml?), én ezért is várom, mert más programokból is könnyen hozzá lehet majd férni a megfelelő infóhoz. -
FTeR #16 egyébként akarsz fogadni, h nem csak azért nem használják? -
FTeR #15 ezt a képekből vontad le? vagy van egy jó (aktuális) linked a fícsörökre? -
FTeR #14 még jó, h mondták, h az összes formátum xml alpú lesz, és ezt a régi kiterjesztések elé (vagy möfé) tett x-szel jelölik.
nem rémlik, h sztórnó lett volna ez a fícsör. -
stinkydiver73 #13 szép-szép, de a lényeg, hogy a fileformátum valószínű nem xml lesz. A .doc formatum ez 1etlen ok, hogy nem mindenki openoffice.org -ot használ. -
FTeR #12 vistából is eltüntek a főmenük, csak külön lehet elővarázsólni őket. de igazából semmi szükség rá, mert minden megtalálható a toolbarokon is. mostmár nem egyértelműen az ablak tetején vannak a gombok, hanem a teljes felületen szétosztva, nagyon kényelmessé téve a használatot. mostanában jutott eszembe először, h ne a total commandert használjam egyszerű fájl műveletekre.
sztem igazuk van ezzel a menüs dologgal, egy olyan összetett alkalmazásnál mint pl a word, nagyon könnyű elveszni benne.
(a skin választás nem túl szerencsés, túlságosan is hasonlít így a osX-re, nemtom mértnem a vistás skinnel mutogatták) -
#11 Itt nem a kinézeten van a lényeg kedves MS fóbiás pesszimista barátom... de te ne is foglakozz vele hisz ugyis Linuxot használsz... -
#10 már nagyon várom!! -
blackeagle #9 Menü helyett ikon ,igen ismét nagyot alkotott az m$ .
Arra lennék kiváncsi ,ha nem lehetne már szebbé tenni a cuccot akkor mivel vakítana ? -
#8 A Menüben végig kellett lavíroznod a menüpontokon, ha el akartál érni valamit... itt viszont elég csak a képernyő megfelelő pontjára kattintani...
-
#7 A zsúfolt menüket felváltják a zsúfolt eszköztárak, amiket átneveztek ikonoknak.
A gemkapocs súgó is eltűnt;)
Ja és tényleg szebb lett.
Már csak azt kéne tudni, hogy milyen használatban, meg hogy az új formátumok kompatibilisek e a régivel.
Azt megtudjuk egy év múlva.
Addig gyönyörködhetünk a szép Macszerű kezelőfelületben. -
Drawain #5 Tény, hogy szebb, de eddig sem véletlenül használtak menüket... kíváncsi vagyok hogy lehet majd elérni azt a sok funkciót az ikonokkal, majd meglássuk. -
Yfel #4 De meg mindig nem alkotott akkorat, hogy meggyozzenek arrol, hogy erdemes az uj termekukbe 4-500$-t befektetnem.
Y -
#3 Jól néz ki, csak ne essen abba a hibába, mint a többi ms cucc, és ne zabájja le az egész gépet... -
#2 Király Screenshotok!!! Au ikonos megoldás nagyon jó ötlet...az elején talán kicsit szokatlan lesz de egyértelműen
egyszerüsödik/kényelmesebbé válik a progik használata...
A MS megint nagyot alkot(ott)!! -
#1 Sztem kulsoleg nagyon szep...