85
-
#85 Én emiatt szakítottam meg a Lineage II előfizumat. Ha scriptekkel akarok játszani, akkor nem fizetek érte havidíjat :S -
#84 Battlefield 2142 a király de csak módjával! napi 1 óra 1 hónapon át... Minden nap egy alma az orvost távol tartja! -
DVDMester #83 és ezek a kínai bérmunkások miért nem adják el maguk az összeszedett javakat?
ennyire hülyék nem lehetnek.
-
#82 "es mindegyikben az volt a jellemzo, hogy normalis jatekkal nem jutottal semmire. Vagy kemenyen meg kellett dolgozni a cuccokert (nagyreszt uncsi monoton oldoses), vagy a guildbol/haveroktol kellett jo cuccokat kapnod. Elvezheto, normalis jatekkal nem mentel semmire onerobol."
Ez igaz. De szerintem csak igy van értelme az MMORPGnek, hogy fogj össze másokkal, segíts és segítségre lelsz.
Mellesleg tényLEG elég időrabló tud lenni. De tudni kell hol a határ (részemről napi 1-2 óra vagy még annyi se). Azon kívűl új emberekkel is megismerkedhetsz.
AO rulez, és Ingyenes! -
Unreal1942 #81 "és a wow-al ellentétben ahol az induló karinak van két akkora zsákja, hogy fel sem bírná emelni"
1 db zsákod van alapból ami 16 slotal bír. -
#80 Hát eq2-ben a craft nagyon unalmas. Mikor le akarsz gyártani 20 zsákot, akkor ahhoz először kell csinálni 40 vizet, 20 olajat, 20 cserzőanyagot, 40 hőnövelőt (eddig istenes mert ezek 4-esével készülnek) de már igy is ez 30 adag, és akkor idul csak az anyagok feldolgozása 40 bőr 20 vastag bőr 20 szíj, 20 fémrúd 20 fémcsat és ezek után össze is lehet varni a 20 zsákot ez 140+30 azaz 170 rutinnyomkodás. Mit csodáloznak azon, hogy ha lehet akkor megcsinálják billentyűmakróval.
És ez csak 20 zsák volt, és mondanom sem kell az alapanyaggyártásnál 3+ szintel magasabb karik már szinte semmit nem kapnak a craftxp-re a 140 adag alapanyagért, max a 20 zsákért a végén.
Ja és ezt a 20 zsákot simán szétszórod a guild tagok között, mert 6 zsák van egy embernél, és a wow-al ellentétben ahol az induló karinak van két akkora zsákja, hogy fel sem bírná emelni, itt kapsz egy 4-es szütyőt meg 5 helyet oszt ágyesz bugyesz, szedd össze magadnak a nagyobb zsákot, meg dolgozz meg érte. (Ami szerintem sokkal jobb mint a wow-ban nesze bmeg itt van két hatalmas zsák koncepció)
Nagyon sokan ezért nem is kraftolnak, de pénzt akkor sem adnák rare cuccokért, mert a sidhe guild mióta átalakult nem az xp hajhászásból áll. Mindenki kényelmesen csinál amit akar és senkit nem néznek le azért, mert nincsen übertáp cucca.
Összefoglalva, felőlem felkophat az álla a kínai farmereknek, csak a baj az, hogy van egy jópár főleg amerikai gazdaggyerek aki megengedheti magának hogy fizessen még sok dollárt az übertáp cuccért. -
Normal #79 Tiszta Shadowrun világ, mi? ;)
Ha kibaszol a banxámládról 100 millád, de marad 500m, az nem a semmibe megy.
Pénzt lehet áldozni az üzletfelekre, hogy a kapcsolat, a bizalom mexilárduljon, kedvvel dolgozzanak neked - nő a teljesítmény, és feleslegessé válnak a szerződésbe belefoglalt "1 évig nem dolgozhatsz máshol" típusú kitételek.
Ez az, amiért hülyék a fasz*ri főnökök - többszörös összeg megy el az új gárda kiképzésére, mintha megbecsülnék az alkalmazottaikat.
Helyette van szerződészáradék, felmondási idő, és táblázat, ahová az elvégzett munkáidat írkálod.
Ez a módi az amerikai munkavállalóknak lett kitalálva, és belőlünk is lusta, nyerészkedő alkalmazottakat csinál. :(
Senkinek sem jó, de az alkalmatlan felső vezetésnek számtalan helyről adják be, hogy ez a jó - ők meg hiszik, mert nem értenek hozzá. :(
Szellemi forradalmat, könyörgöm! :) -
BlackVoid #78 Hat az is nagy baj, hogy egy-egy targyert honapokig is dolgozni kell ezekben a jatekokban. Nem csoda, hogy egyesek szivesebben adnak ki erte egy kis penzt, minthogy napi 6 oraban campeljenek egy szornyet.
Ha nem lenne nagy a kereslet, akkor nem viragozna igy ez a biznisz.
Ezzel azt akarom mondani, hogy a jatek tervezoi is hibasak abban, hogy igy alakulnak a dolgok. En jatszottam 3 fele MMORPG-vel (EQ, Camelot, AO) es mindegyikben az volt a jellemzo, hogy normalis jatekkal nem jutottal semmire. Vagy kemenyen meg kellett dolgozni a cuccokert (nagyreszt uncsi monoton oldoses), vagy a guildbol/haveroktol kellett jo cuccokat kapnod. Elvezheto, normalis jatekkal nem mentel semmire onerobol. -
Cassell #77 Igaz én még egy hete sincs hogy Everquest 2-zök de előtte hónapokat Lineage 2-ztem de egy pillantig sem gondolkodtam el mennyi hasznosabb dolgot csinálhatnék helyette.Ugyanúgy eljárok focizni meg kocsmázni baromira nem vet fel a pénz de a 3 ezres havidíjon sem aggódom. -
awender #76 Ez meg egy RPG = Role Playing Game
Nincs köze preferenciáidhoz. :) Én azt gondolom, akit egy bizonyos típusú játék nem tud lekötni, az még nem talált olyat, mely igazán megragadná.
Minden egyes játéktípusra érvényes az, hogy az arra fogékony emberek számára addiktívvé válhat. -
Mice #75 bazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :DDDDDDDDDDD -
Mice #74 attól a #16 még tényleg hülye kérdés volt...
ami tény, nem pedig személyeskedés. ha meg faviccnek szántad legalább smiley-t kirakhattál volna... -
Fenjoy #73 ...nem is EU tag...
:)
-
rhonkhan #72 na ez teljesen elvette a kedvem az ilyen netes játékoktól...
LOL hogy mik vannak manapság...
az ilyet jobb single playerben vagy Lan-ban játszani, ott legalább nincsenek ilyen hülyeségek, vagy saját szerveren amit kóddal védenek, példáúl a wow-ot, egy lopott EMU-val, saját szerveren...
bár, ez tiltott :) -
winnie #71 boszniában is volt háború. ott nem 180e a minimálbér. -
#70 lál 1000g jóhogy megéri :9 -
kev #69 Virtuális tárgyak pénzért való árusításáról pedig az a véleményem, hogy nem a tárgyat, hanem a megszerzésére fordított időt kell kifizetni, annak aki nem akar agyvérzést kapni, hanem inkább fizet annak az "elmebetegnek" aki vállalja ezt helyette. -
kev #68 Lineage2-vel játszom. Ott is bőven akadnak fanatikus játékosok, akik egy ritkább tárgyért, akár napokon-heteken keresztül hajlandóak úgyanazt a szörnyet több ezerszer kinyirni. Hadd ne mondjam, hogy mennyire unalmas és idegesítő ez, egy idő után.. -
#67 "tudod, Szlovéniában volt egy délszláv háboru nem is olyan rég és 180 e a Minimál bér:)"
Ide is vmi hasonló kellene, addig nem lesz eredményes változás.
Csak teli van az ország szar alakokkal, akik inkább éhenhalnak, minthogy kiálljanak a jogaik mellett. Kevés emberrel meg nem lehet megvalósítani, mert abból meg csak verés lenne. -
Fenjoy #66 OFF: ezt a "piac határozza" meg most hagyjuk, mivel az EU piacán belül vagyunk...rég nem ennyinek kéne lenni a fizuknak...visszatartják etc:) tudod, Szlovéniában volt egy délszláv háboru nem is olyan rég és 180 e a Minimál bér:)
És egy vállalkozáshoz is kell lové Kft min. 3 milla... és ez csak a céglapaitása herce hurca:) -
Cicero #65 A napokban elővettem megint a Diablót és összejöttem a haverokkal, beszélgettünk, és megmutatták a cuccaikat (aki otthon van benne: ez még a rezet előtt volt). A gyerek megmutatta az armorját és leesett a pofám... Jah+Ith+Ber (ezek, az első és a harmadik nagyon ritka rúnák, és ha megfelelő sorrendben tesszük őket bele egy lyukas armorba, egy marhajó cuccot kaphatunk). Én pont egy évvel ezelőtt reggel 9-kor felkeltem és kisebb szünetekkel délután 4-ig nem csináltam semmit, csak ugyanazt a szörnyt öltem (Mephistot), és soha nem esett semmi. Ebben mi a tanulság? Ha nomrálisan játszunk, mint a barátom, találhatunk nagyon értékes cuccokat, de ha farmerkedünk, akkor elrontjuk (legalábbis saját magunknak) a játékot, és nem kapunk semmit. Kiemelném, hogy lehet hogy a többi játékba nem így megy, de a Diablóba igen :) -
Cicero #64 És akkor én vagyok a tudatlan -.- -
Caine #63 Eszem megáll ... -
jihad #62 Nem tűnt fel, mert a részvényesek nem magánemberek voltak, hanem más cégek, a felügyelőbizottság ezek alkalmazottaiból állt (nem a takinéni persze), akik valszeg nemjártak rosszul hogy nem vettek észre dolgokat. A beszerzéseket "értelem szerűen" a saját cégeiken át futtatták a górék, de azt is el kellett költeni valamire, ilyenkor jött az hogy hatalmas szükség van többmilkás projektorokra, meg egyéb sosem használt dolgokra. Csak béremelésre nem. Nem a saját pénzéből kellett volna adnia a górénak, hanem az ilyen nyereségből (ha nem akarják rendszeressé tenni, akkor is lehetett volna szép kis jutalmakat kitalálni, az egyszeri kiadás), de nem, a dolgozó csak kapja be (aztán meg persze csodálkozunk miért lép le az első adandó alkalommal...). Tipikus magyar smucig mentalitás. -
#61 Az egyetlen MMORPG amibe hajlandó leszek talán beruházni, az a D&D Online, posztnukleárisistencsászárul jónak ígérkezik, jókat is írnak róla, nem lesz PvP (yay!)(nagyon is csapatorientált és PvM központú gém lesz, ami jó, legalábbis nekem, ha player ellen akarok gamelni, olyan játékkal játszok, ahol puszta szintkülönbség, vagy jó cucc nem juttat előnyhöz, sokkal fontosabb a játékos tudása, PL.: UT2004) legalábbis alapból, meg rengeteg királyság, etc. Farmolás, heh, nem is tudom, semlegesen hat rám ez az ezeréve kitárgyalt hír, de ami idegesít, az, hogy olyanokkal is kicsesznek, akikkel nem kéne, heh. Dehát ez manapság (sajnos) "természetes", az online gamekben mások kárára cheatelőket (meg a "másokonélőket" meg nyilvánosan le kéne mészárolni, vagy, egy nem ennyira drasztikus megoldásként, bedobni őket 1on1 be egy cheater ellen, a másik kategóriát meg dolgoztatni egy kicsit. Nálunk itt középsuliban, az igazgatónő rantolt, hogy (asszem dohányzásról volt szó), hogy ő nem fizet büntetést, ha valakit elkapnak (ez logikus, hülye is lenne), de, azértnem, mert neki az borzasztóan sok pénz (a férje megy OGY képviselő), én erre csak annyit tudok mondani: anyád hogyvan? Szép új világ... Mindent magadért, a többieket pedig magasról le**arni. Lehetne még boncolgatni a témát, de az már bőven offtopic lenne (ez is az volt, 80% :D). -
kartacs #60 Tiszteletem!
Hmm a WoW-os rész meglehetősen NAGY félrevezetés/hülyeség. Pont az elenkezője a bajunk (Bloodscalp), mindennek a beton alatt van az ára pedig az igazán fontos cuccokból nincs is elég. A kicsit is ütős dolgokat pedig nem lehet farmolni, mert 40fös instancokból esnek vagy hónapokig kell HK-t farmolni értük (Azt meg nem lehet venni, ha meg egy macro megver pvp-ben akkor tényleg bezárom a boltot :D). A pénz pedig már-már nevetségesen könnyen farmolható néhány haver segitségével, aki meg Solozni akar egy MMORPG-ben ..... -
Godefroy #59 mekkora baromság!
valódi pénzt adni egy virtuális valamiért?
Vazze ez aztána függés!
Kezeltetni kéne az ilyeneket!
-
Caine #58 És erre nem jöttek rá a részvényesek? Nem tűnt fel nekik, hogy a pénzügyi év vége előtt, hirtelen megnőtt a kiadás? Új íróasztal, mobil, autó? Szerintem amúgy azért nem a dolgozók bérét emelték, mert azt a következő évben is ki kellett volna fizetni. Azt meg csak zárójelben kérdezném meg, hogy miért is akarták a részvényesek elől eltűntetni a nyereséget? Miért jó az nekik? Ha több a nyereség nyilván több a jutalom a vezetésben is. Szerintem inkább arról lehtett szó, hogy ők vették ki a nyereséget kamu számlákkal és havernak leadott méregdrága megrendelésekkel és nem eltűntetni akarták. Bár ha nekem tűnt volna fel, hogy lopják a pénzem, azt hiszem nem lettem volna elnéző az ügyeskedőkkel szemben -
archkoven #57 Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a "jótékonykodás" nem a cégek feladata. A béreket (jó esetben) a piac törvényei határozzák meg, mindenkinek annyit kell fizetni amennyiért még megfelelő minőségben elvégzi a munkát, ha többet fizetsz a saját versenyképességedet rontod. Persze lehet sírni, hogy kevés a pénz, de megbaszhatod, ha máshol sem fizetnek többet, ha máshol többet fizetnének, te sem ennyit kapnál. Egyébként meg nem sírni kell, hanem vállakozni, ha a magad ura vagy akkor nem kell mások "jótékonykodásától" függni, ha te osztod a munkát majd más szemszögből fogod látni a dolgokat és máris nem akarsz többet adni a dolgozóknak mint amennyit muszáj. -
winnie #56 Ezt talan mondani kene a: - bankoknak - MCDonald's, Burger King stbnek - hatalmas holdingoknak - autogyaraknak is.
hmm. az említett cégek általában szoktak jótékonykodni. a büdzsé része, szóval nem kell mondani nekik. -
winnie #55 Biztos nem vágná hanyatt a 700.000 helyett 600.000 dollár a fent idézett úriembert.
?????
ezt azért így elég durva kijelenteni. megnézném, hogy ki az a nagyon hülye, aki a 140M-ás bankszámlájából leadna a semmibe csak úgy 20M-ót. vagy mondjuk 14M-ból kidobna ki 2millát a szemétbe...
nem komenyizmus ez, vagy mi. -
#54 Jah, itt is el kellett bocsátani pár száz embert, közben meg több száz milliós fejlesztések voltak... -
jihad #53 Sajnos a magyar munkáltatói mentalitás ilyen suttyó. Volt munkahelyemen is év végén 50 milkákat kellett eltűntetni a részvényesek elől nehogy kivegyék profitban, ilyenkor persze minden szart be kellett vásárolni, de hogy az emberek bérét megemeljék, arról szó se lehet... Ahol van pénz, ott is ilyen gecik. Ez Magyarország. -
John Wayne #52 Jah, de ha nem tartanák őket éhbéren a mókuskerékben, maradna idejük gondolkodni, és akkor el lenne cseszve az egész. Rájönnének, hogy ők is képesek egyedül vinni a boltot. -
#50 És még én jártam jól, mert akik ott maradtak, 3 hónapig dolgoztak teljesen ingyen a cégnek, mielőtt megszűnt, miközben a főnökség minden hónapban felvette a saját kis 3-400.000 Ft-os fizetését. -
#49 Ez így van. Az előző munkahelyemet azért hagytam ott, mert egyik hónapban nem fizettek munkabért hétvégére amikor dolgoztam, erre közöltem a főnökömmel h. ingyen nem dolgozom, amíg nem fizetik ki, nem vagyok hajlandó hétvégén ingyen dolgozni. Ezután hogyképzelem alapon levontak annyit az alapbéremből, h. 3 műszakos rendben is csak minimálbért kaphassak. Ezután elmentem a bíróságra. Kiderült közben h. a kollektív szerződést ahol lehet, megszegte a cég. Mikor megtudta a főnökség h. a bíróságon jártam, azonnal elkezdtek sírni h. kifizetnek mindent, mert féltek egy pertől. Miután kifizettek, közöltem velük h. másnaptól nem dolgozom a cégnél. Akkor megint sírtak h. szükségük van a munkámra, és nincs elég ember h. helyettesíteni tudjanak, legalább annyit várjak míg vki betanulja a munkám. :D Persze fizetésemelést 3 év alatt egyszer sem voltak hajlandóak adni. Kiröhögtem őket, és másnap felmondtam.
Szép kis világban élünk. -
jihad #48 Sanyarú a sors, ezért válik az ember viszkissé. ;) -
#47 "A másik szomorúság, hogy 1-2 ember meggazdagodásához sok szerencsétlen szegénynek kell robotolni szinte éhbérért. Ha legalább kihasználják őket, akkor fizessenek nekik normális bért. Biztos nem vágná hanyatt a 700.000 helyett 600.000 dollár a fent idézett úriembert."
Ezt talan mondani kene a:
- bankoknak
- MCDonald's, Burger King stbnek
- hatalmas holdingoknak
- autogyaraknak
is.
Az embernek elveszik a kedvet a valos munkatol is amikor neha kiszurjak a szemet egy honap utan a minimalberrel, vagy annal egy picivel tobb fizetesnek nevezett alamizsnaval, mikozben masok rajta zsirosodnak. -
#46 Én szivesen játszanék vele, csak semmi értelme. Úgy is elbasszák a játékodat, sok a köcsög, mert ami populáris, mint a CS, ott szükségszerűen megjelennek a bomlasztó elemek. És lehetetlen felvenni a versenyt, a napi 30 órában játszó koreaiakkal.. -
FecaA #45 Ezek má nagyban nyomják! :P