85
  • [HUN]PAStheLoD
    Lehet hogy a macrojával beszélgettél :D
  • [HUN]PAStheLoD
    Értő olvasásból akkor bukta. Olvasd el még 3x.
  • QuippeR
    "A World of Warcraftban az aukciós ház kínálatának szinte teljes részét ők adják. A nagyobb szervereken már nem éri meg szinte árulni dolgokat, mert minden értékesebb dologból előfordul néhány darab, amit a farmerek tesznek be, illetve azáltal, hogy lehet aranyat venni, a legritkább fegyverek és eszközök ára a csillagos eget veri."

ici-pici enyhe túlzás... most azt akarják félreinfomrálni, aki nem játszik? mert aki játszik, az tudja, hogy nem így van.
  • jihad
    Ez az igazi farmolás. :D
  • arty
    sztem nincs ezzel semmi baj, az ilyen "pénzért virtuálist vásárló" szánalom emberek a saját szórakozásukat cseszik el :)
  • FecaA
    én a pgr3-om online részét várom! Igaz az nem MMORPG!
  • Caine
    Érdekes dolog ez az MMORPG. Én többet is próbálttam, abbahagytam mindet. Szerintem egyébként két féle MMORPG létezik: az egyik ami szar (vagy legalábbis neked nem jön be), ezzel nem érdemes játszani; a máisk ami nagyon baró, ezzel szintén nem érdemes játszani, mert nagyon függővé tesz és a végén már mással nem is foglalkozol. Legutoljára az SWG-t nyomtam (még az addonok előtt kiszáltam), de azt vettem észre, hogy csak akkor tudsz valamit elérni, ha hónapokon át napi 6-8(-10!) órákban nyomod és igazából csak a power-playerek tudtak valamit elérni értelmes idő alatt, az egyszeri játékosok, meg egy szerencsétlen ugróegértől is megfexenek. Persze az lett a vége, hogy én is elkezdtem jó sok órában nyomni a cuccot. 3 hónap után mondtam azt, hogy most akkor választanom kell a valós életem és az SWG között, mert "főállásban" nem tudom nyomni mind a kettőt...
    Azóta se próbálkoztam MMORPG-vel meg azt hiszem nem is fogok, csak fanatikusosknek való sajna. Ha egy jó hentelésre vágyunk a haverokkal, akkor még mindíg ott van pl. a Sacred (és nem kell 3 hónapig fejlesztgetni egy valamire való karit, egy du alatt el lehet érni értelmes szintet a haverok segítségével)
  • Axon
    Hihetetlen az a cikk. Valaki halálra játszza magát ez elképesztő.
    Az is furcsa, hogy egy internetező helyen engedik a játékot. Én ismerek több internet kávézót is, de egyikben sem lehet játszani.

Az már más kérdés, hogy hibásak voltak az üzemeltetők is. Én szimplán odamegyek a csóka számítógépéhez és kihúzom a konnektorból
    Ha meg szövegel a kis sárga, akkor jól nyakon is vágom :-)
    Nem hiszem, hogy jó reklám lenne az internet kávézónak, hogy ott halálra lehet játszania magát a látogatóknak.
  • archkoven
    Nem szeretem ezeket a játékokat, mert ha van egy jó nagy segged akkor bármit elérhetsz, nem szükséges hozzá igazi tudás, vagy gyakorlás. Jóformán az időn és a türelmeden múlik, hogy hova jutsz.
    Ez nem kihívás. Én nem akarom a monitor előtt leélni az életemet, így is kurva sokat ülök előtte, hátmég ha rákapnék egy ilyesfajta köcsög játékra.
  • The Garrett
    leragott csont ez a farmolas tema imo.
  • haxoror
    Nevetséges hogy vki ilyen baromságért fizessen
  • M2 #32
    Akkor lehet, hogy ez a srác is csak halálra dolgozta magát???

Számomra hihetetlen dolgok ezek, hogy emberek tömegei képesek ennyi pénzt egy játékra kifizetni (a havidíjak mellett).
  • akyyy
    de te sem vagy több, sőt:)
  • jihad
    "Ugyan általában van civil állásuk is, de ha találnak egy ilyen bugot, akkor azonnal beteget jelentenek és igyekeznek minél többet nyerni belőle, amíg ki nem javítják azt."
    loál :D
  • Roli
    Nem teljesen ide tartozik, de a címből hiányzik egy t betű

Én nem adnék ezért pénzt senkinek nem játszok ezekkel a játékokkal, de inkább magam megcsinálnám ami kell! Ha meg valaki meg akarja venni hát tessék!
    Haverom szokott sokat játszani ugratás szintjén mondtam neki, hogy majd ő játszik, én eladom és 50-50 osztozunk
  • TheZsenyka
    Mert van pénze, mert nem akar gürcölni 3 hónapot, mire kitalálja, hogyan jusson a cucchoz, vagy éppen a karaktere nem is lenne alklamas rá, esetleg fel akar vágni a haverok előtt, vagy egyszerűen unatkozik. Emlékszem, hogy játékon belül, SWG-ben, többször ajánlottak pénzt néhány ritka cumómért: speckó pisztoly, komoly kristály gyűjtemény, landspeeder (amikor még új dolog volt), a karakteremért pedig folyamatosan :)
  • silanor
    De ki kepes ezert fizetni? Foleg ennyit? Sajnos ahogy a cikkbol olvasom eleg nagy kereslet is lehet ra... :(
  • Nethyrrea
    jah, egy lineage 2-s fórumon is írta egy amerikába szakadt kínai játékos hogy a farmerek java nem a napi egytál rízsért hajt hanem "normális" fiatalok, akik némi extra lóvéért kicsit többet lógnak a suliból, meg ilyesmi. persze vannak a "szakadtabb" farmerek is, de nem annyira jellemző. inkább olyan mintha rendszeresen netcaféba járnál zsebpénzért.
  • kidintwo3
    Ne becsüljük alá a kínaiak játékszenvedélyét
  • Alfa Of NS
    En azon lepodom meg, hogy penzt adnak ki cuccokert.
  • unknown nick
    Hat igen a wow egyik nagy hatranya, hogy szinte nulla az ekonomia.
  • archkoven
    Hihetetlen, hogy egyesek ennyit képesek fizetni ilyen marhaságokért.
    A vicc, hogy engem ezek a játékok egy óráig sem tudnak lekötni, egyszerűen unalmasnak tartom őket.
    Én sokkal inkább az RTS-re bukom, és a második helyen (messzel lemaradva) az FPS áll.
  • Lynx_TWL
    lineage2ben beszélgettem én egy kínai farmerrel, nem kell őket sajnálni
  • Esrohnoil
    Az ilyeneket lecsukatnám...
  • Gladiator
    az semmi. GW-ben több ezer dollárért árulnak baltát, meg ilyeneket.
  • Gladiator
    lol, idióta:)
  • irkab1rka
    a kis kínai a ciklus. Fel van neki írva, hogy 10x az A macro, 400x a B macro, megint az A., stb... :)))

A másik, meg hogy fogod és nem a játékon bellül makrózol (vagy nam kizárólag), hanem van billentyűzetmakró, ami körbe körbe szaladgálva odavonzza a szörnyeket..
  • akyyy
    Most a WoWban fel lehet szedni valami cuccot a hullából, és ha össze gyűjtesz 6000-at, akkor a Blizzardtól kapsz pénzt?????? mert én ezt vettem lea cikből, valaki lefordítani?
  • Ben C
    /me utalja farmereket.
  • Luminas
    Csak egy kis hozzáfűznivaló a WoW-os részhez:
    - A Blizzard titlja (igen, tudom, leszarjátok)
    - A játékosok utálják ezt, és kellemes folt a napban ha feldobnak valakit. A Blizz pedig - lásd első pont - bannolja az accountot.
    - Bár speciel én nem a "nagy" szervereken játszok, hanem kicsit kisebbeken (Dunemaul és Dragonmaw), magasabb szinteken mindenki ismer mindenkit, és nem igazán tűnt fel hogy farmerek alakítanák a kínálatot.
    - lvl60-on (gyk. maximális szint) nagyon sok minden függ a tárgyaktól, és sok játékos farmol emiatt. De csak saját magának, ugyanis ezek a cuccok BoP-osok, azaz ha felveszed akkor már nem tudod odaadni másnak! A másik módszer jó tárgyakhoz az ún. reputationökön keresztül vezet, ehhez viszont ismételten neked kell PvP-zni.
    Asszem kb. ennyit akartam mondani :) Tovább jó játékot mindenkinek.

PS: Ha esetleg "vhogy" kiderülne, hogy kaptál mondjuk 1000g-t bármi előzmény nélkül, a te accountodat is bannolják. Mint már mondtam, dívik ez a besúgósdi - pláne hogy mások játékélményét teszi semmivé a csalás :(
  • Sadist
    És szerinted ezeket a játékban írható makrókkal oldják meg? Szerinted egy jobb programozó nem tud írni egy programot, ami röhögve kijátsza ezt a "védelmet"? Csomó játékban van PunkBuster (anti-cheat program), mégis naponta jönnek ki az újabb csalások és hackek. Ha valamit le lehet programozni (márpedig szinte bármit le lehet), akkor azt valaki meg is teszi, akár jó, akár rossz célból.
  • sajoati
    az a vicces, hogy a '92-ben indul Túlélők Földjén is voltak hasonló jelenségek, aztán a '99-es(??) Ősök Városában (levelezős játék mind2, gyakorlatilag pre-MMORPG) már megoldották ezt a problémát:

nem lehet átadni tárgyat, fölvételre eldobni (csak a semmibe dobhatod el), szóval csak a boltból vehetsz, és oda is adhatsz el. ennyi.
  • Ch_Slater
    mik vannak?! hihetetlen.
    mindjárt megyek a munkaügyibe, azt feladok egy hidetést, hogy felvennék 50-60 embert játszani... :D
  • Nyiri
    Utolso bekezdessel total egyetertek.
  • Nyiri
    Eh...
  • Dracad
    Nana, azt azert tudni kell hogy WOW-ban nem lehet ilyen farmolj aranyat macro-t irni ugyanis benne van par bepitett korlatozas. Egy macro hossza max 250 karakter lehet, egy macroban csak egy abilityt lehet hasznalatra hivni, es nem lehet egyik macro-bol hivni a masikat tehat nincsenek ciklusok. Szoval wow-ban ott kell ulnie szegeny kis kinainak egesz nap es farmolni kezzel hogy meglegyen a betevoje. Elo pelda erre a Bloodscalp serveren Cetar, aki minden nap Tyr's hand-nel farmol latastol vakulasig
  • Borgi
    eszem megál :O
  • TheZsenyka
    Én tárgyakat sosem árultam, de az SWG-s Jedi karakteremet 500 dolcsiért toltam el eBay-en egy éve.
  • Yuuzer[real]
    Hogy ez is miért nem nekem jutott eszemb?! Már rég boldog ember lennék :D
  • Cicero
    Ez megy a Diabloban is, zod rúnát (a legritkább) 35 dolcsiért árulnak :D