71
  • Zsoltika 007
    Nagyobb gépparknál egyszerűen nem lehet másképp csinálni.
  • BiroAndras
    "Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem alkalmaznék olyan rendszergazdát, aki 15 percet szán egy telepítésre."

Nem kell több. Egy normál irodai gépre egy előre bekonfigolt XP megy fel (ha lehet, ghost-tal), meg egy office, oszt kész. Esetleg 1-2 spec szoftver.
  • dez
    Engem nem, mert néhány hónapja is csak vinyó-probléma miatt kellett újratelepítenem, előtte kb. 2 évig volt fent. De volt egy pár eset, amikor csak azért nem telepítettem újra 0-ról, mert nem volt kedvem újra belőni az összes többi programot - de amúgy egyszerűbb lett volna, mint utánajárni 1-1 problémának, és kijavítgatni. Nem tudok csodálkozni rajta, ha sokan ilyenkor nem baszakodnak, hanem format C:.

Irotó "szomorú", hogy szinte mindenkinél ugyanaz az egyen-kinézet van, általában ugyanaz az alap háttér, stb., mert minek szórakozzanak az egyéni beállítgatással, személyreszabással, stb., ha úgyis akármikor újra kellhet telepíteni (mert nincs kedvük baszakodni vele).
  • Zsoltika 007
    Itt most a telepítésről volt szó. Konfigolásról nem.
  • megrab
    "A vállalat egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a rendszeradminisztrátorok 15 perc alatt feltelepíthessék az új operációs rendszert"

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem alkalmaznék olyan rendszergazdát, aki 15 percet szán egy telepítésre.
  • NuCLEARScoRp
    No Comment... ebben megintcsak semmi igazság... csak üres handabanda...
  • NuCLEARScoRp
    8 hónapos az XP-m.... Atom gyorsan betöltődik, minden rendben van vele.... tehát nem az XP szar hanem a kedves felhasználók a hülyék hozzá... elnézést ha valakit megsértettem

• xnorbix
    Eddig az összes windows elvileg gyorsabb volt az elődjénél. Gyakorlatilag meg 10x lassabb.
    3Ghz kell majd neki. Régen elég volt 3Mhz is egy oprendszernek.
    Játékoknál még el lehet fogadni hogy kell a csúcskategóriás vas, na de egy oprendszernél???
  • dez
    Áhá, szóval, nem az az újdonság, hogy ezt már nem kell állandóan újratelepíteni (na jó, vagy pl. ghosttal visszaállítgatni, de akkor is újra kell telepíteni az időközben felkerült programokat, stb.), hanem az, hogy ez már 15 perc alatt felmegy... Gratula.
  • h4x0r
    Heh, senki nem szolta le, te regimotoros :)

Engem inkabb az SFU ujitasai erdekelnenek. Valaki?
  • NuCLEARScoRp
    A stabilitással az XP esetében nincs gond... (nálam 1 év alatt csak 3 kékhalál volt az is a grafikus driver hibája miatt...) A kezelés sem bonyolut szerintem...

Igazából tartalmi és felületi megújulásra van szükség, nameg a meglévő funkciók fejlesztésére és bővítésére...

• NuCLEARScoRp
    Így igaz nameg egy ütős registry pucoló se árt!!! Főleg ha sokat játékot, progit telepít az ember fel/le . Én a Registry Mechanic 5-öt ajánlanám mindenkinek...
  • smv
    2 másodperc? Hö ezzel sokat érek. Mire a monitor bekapcsol, az XP is visszajön, addig pedig ha előbb használhatnám a rendszert, monitor nélkül nagyon sokat érnék vele.
  • pemga
    Azt sudoers-el meg lehet oldani, hogy bizonyos körülmények között ne kérjen jelszót az extra jogosultságok eléréséhez. Gépek közötti átjelentkezés is megoldható jelszó nélkül. Egyébként meg minden dolgot logol, tehát alapvetően nem annyira para a dolog. A más lustasága ellen sajnos nem tudok tenni, a magaméval még csak-csak elboldogulok :)).

Lehet, NDIS-t én pont arra használtam :). De mintha winmodem-eket is lehetne valami ehhez hasonló módszerrel életre lehelni. (Más hardware eszközöknél nem tudok ilyen oprendszer specifikus dolgokról, talán még a lézernyomtatóknál, de ott az ember 2x is meggondolja mibe invesztál :)).
  • Yv@n
    "Hátha tudunk segíteni"

Nem hiszem, hogy menne. Szerintem az alapvető para, a lustaság :) Hogy le kell mondani arról a kényelemről, hogy minden egyből megy, mert van, hogy mielőtt menne, jelszót kér.

Mellesleg ndis wrapper tudtommal kizárólag hálózati eszközökkel megy (NDIS - Network Driver Interface Specification).
  • Farseer
    minn nézték ezek? 2 mp- felállás a sleepből? heheheh nálam vagy 5-6
    nem hiszemén h annyira optimalizálnák.. bár a fene tuggya..
  • pemga
    Az XP sem enged bármilyet style-t feltenni (csak akik fizettek neki ezért), ehhez meg kell törni a style-kezelő uxtheme.dll-t... (Ami nem biztos, hogy legális :)).

Létezik memóriában is hybernate, legalábbis az újabb laptopoknál (nyilván ilyenkor is fogyaszt valamennyit), ekkor nem kell a winyóra kiswap-elni. De igen, az biztos hogy a hybernate to hdd a legbiztosabb (az meg ACPI támogatás kérdése).

Mplayer most is van windows-ra, de szerintem nem használják annyira bődült sokan :)). Egyébként Winre irdatlan mennyiségű lejátszó (többplatformos is, pl. vlc) létezik, mégis a bigbrada-nak reportáló példány a legnépszerűbb. Egyszerű lustaság :). Akinek kellettek az extra (vagy más szerint alap :)) szolgáltatások, az eddigis megkereste magának a megfelelőt, de nem ez az általános.

Linuxos driverek, ndiswrapper-rel lehet futtatni csak win alá megírt drivereket is (inf+dll kell) (kisebb-nagyobb sikerrel), én egy usb-s wifi-t használtam így, elviselhető volt.

chriss745, Mivel para foglalkozni a jogokkal otthoni linuxnál? Hátha tudunk segíteni :).
  • bertino
    Használj Norton Ghostot és az xp-t is fél perc alatt ujrarakhatod...
  • bertino
    Remélem a gép majd nem rogy térdre miatta
  • Chriss745
    Azért a hosszúszarv nem csak ennyivel lesz több...

Egy cikkben olvastam, hogy felveszik a linux féle "a legkisebb jogú felhasználó futtat mindent" elvet, és csak a kritikus rendszerfolyamatok fognak futni rendszergazdai jogosultsággal.

Ez az egyik legnagyobb előnye a Linux-nak, mert ez marha biztonságossá tudja tenni a rendszert, mert nincs joga senkinek, semmihez.

De van egy nagy bukta ebben. Én ezért nem használok otthon linuxot, mert tök para mindíg a jogokkal foglalkozni.

Egyre jobban próbálnak menni a Linux/Unix után biztonságilag, míg majdan a két rendszer kezelhetősége meg fog egyezni...
  • Max Damage
    XP-hez képest nagyobb gépigényre ne számítsatok. A Microsoft a "Hosszúduda"-val gyakorlatilag egy Linux másolatot hoz létre, csak másokkal iratják meg a kernelt és nem az eredeti linuxosat használják fel (mert akkor a kernel ingyenes lenne és az nekik nem jó). A kedvencem az eddig felsorolt összes reklámverésben feltűnő szöveg, ugyanis amiket maga a Longhorn felajánl, azok már a 3-4-5 évvel ezelőtti Linux disztribúciókban is fellelhetőek voltak. (gyakorlatilag grafikailag is, csak az MS máshogy nevezi, nem KDE-nek). Ez a 2 másodperc alatt visszajön duma ez kamu, mert több idő amíg bepörgeti a HDD-t úgy hogy tudjon rajta dolgozni. :) Továbbá ez a rövid telepítés szerintem kivételesen jó 5let, de ebben is problémákat látok, ugyanis a DVD-ről HDD-re való másolás tempóját átnézve (ha nincs semmi kódkérés meg egyebek) akkor gyakorlatilag a 15 perc elegendő lesz egy olyan szintű minimális installhoz, amin gyakorlatilag semmi nincs. Szerintem egy jobban felszerelt telepítéssel (mint amivel pl az XP-t telepíti az ember) ez is lesz kb. 30 perc.

Egyébként lesz a Longhornban zenelejátszó és filmlejátszó? :D Mert nagyon támogatja az illegális másolatok elleni fellépést, és valahol mintha úgy olvastam volna hogy csak a licensel ellátott mp3-kat fogja lejátszani, és filmekért is ilyeneket kér majd... Mondjuk legjobb az lenne ha nem is lenne benne egyik sem :D Az MPlayer úgy is átírják Linuxról oda, és attól kezdve meg annyi az egész Longhorn filmes részének :D
  • Macc
    Biztos nem hibernalasrol van szo, mert az ugye a memoria meretetol is fugg hogy mennyi ido alatt all fel, masreszt meg 1GB a budos eletbe nem fog betolteni 2mp alatt...

Mellesleg a standby-bol valo ebredese igencsak hoszabb most az XP-nek mint 2-3 masodperc.
  • fawcet
    Szerintem várjuk ki a kipróbálható végleges Longhorn változatot. Úgyis addig Xp-t/Win98/Linux-ot használunk. Kinézetet meg minden oprendszeren úgyis meg lehet változtatni csicsásra vagy símára.
  • KDOG
    valaki megmondaná nekem miért fontos az xp kinézete ?
    Perfekt grafikával nyüzstölöm magam nap mint nap :) ÉS szerintem w2000 style letisztultság kellene. Mert ez még mindig egy oprendszer. Luna az még talán letisztult. De amit longhornbol eddig láttam :S leszámitva a telefonom trackerét ami jo volt.... :)

Ha meg csilivili akkor skineljétek, egy két tonna pattanással egy 10 es szemcsi mögül a teflonos üvegalátétes lapon csusztatott 3 lézerfejes CS-ben legjobb egérrel (legutobbi baromság amit 20k felett láttam és semmire se jo) kereshettek a google.co.hu oldalon kb 10 ezret :). Bár gondolom ujdonságot nem mondtam.
  • blakshep
    nemtom, én a magam részéről teljesen meg vagyok elégedve a win2k-val is. hát nem egy mai darab, de mindent tud amit kell,stabil, és legalább nem kell egy professional nevű progiban lépten nyomon animált-beszélő kutyákkal találkoznom, meg nem kérdezi meg 27szer, hogyha pölö meg akarok osztani egy könyvtárat,hogy "télleg? biztos vagyok benne? mert veszélyes ám!"
  • FTeR
    vicces lenne, ha nem :)
  • bertino
    64 bites ? nem ez is olyan lesz mint XP ? hogy lesz MCE, 64 bitre kiadott meg hálózatokra leginkább kiterjedt, gondolom server... ha ? én így hallottam
  • Zsoltika 007
    Amúgy a Longhorn-nak lesz 64 bites változata? És támogatják majd?
  • Zsoltika 007
    Lehet igazad van.
  • FTeR
    mért nem használjátok a hibernelást? minek lépten nyomon újraindítani?
    egyébként sztem a cikkben a hibernálásról van szó és nem a készenkéti állapotról (annál nem kell bootolni, mivel ki sem kapcso la gép).
  • FTeR
    azonos beállítások mellett lesz gyorsabb. ez xp-nél is így volt a 2k-hoz képest. a lassulás legfőbbképpen a grafikus felületnek tudható be. valszeg fullos longhorn mégcsak elindulni sem fog egy mai hagyományos gépen, de pont ezért lesz skálázható. vagy 5 féle indulási módja lesz hw teljesítménytől függően.
  • Zsoltika 007
    Nem tudom nekem most is villámgyorsan bootol. Egyszerűen csak töredezettségmentesíteni kell rendszeresen.
  • onimusha
    az a lényeg, hogy amid van és ha ez épp nem high-end akkor szar lesz rajta és kész és majd ezt a hardware-ra kenik, emrt hogy ők jót írtak,
  • Emmegki
    "Elmondása szerint az új Windows mintegy 15 százalékkal gyorsabban teljesít az alkalmazások futtatásánál" - gyorsabb mint az XP? Akkor miért kell neki erősebb vas? Eddig is jellemző volt, hogy egyre lassulnak a windowsok, ez nem fog megváltozni. Win98 foreva'
  • TeszteloPontHu
    "Mindössze kettő másodperc szükségeltetik ahhoz, hogy készenléti állapotból újra munkára foghassuk"

Mit értenek készenléti állapoton? A standby monitort és lekapcsolt vinyót? Mert abból szerintem most is visszajön 2-3 mp alatt.

Az XP is gyorsan bebootolt friss telepítés után, aztán ahogy egyre több cuccot telepít az ember, felment az SP1 majd az SP2, ugy lassult le...
  • Hege15
    Mért ???
    Nem értem
    Mert újrahuzatja ?
  • Hege15
    Végre nincsenek büntetőpontjaim
    YEAH
  • Pheel
    Hát öcsém, az az informatikus biztosan rajong apádért... :-P

Pontok: idővel eltűnnek, ha nem rosszalkodik az ember.
  • Hege15
    valószínüleg ahogy megjelenik a longhorn apám felrakatja az informatikussal és majd vetetek vele még 256 mbram-ot mert most csak 256-om van és kellene már az az 512 bár félek hogy a longhorn ugy fogja szivni a ramokat mint a álllllat.
    és akkor megint ugyanott vagyok
    én nem akarok túl sok újjitást én csak azt akarom hogy egy biztonságosabb stabilabb könnyebben kezelhetőbb, új alapokra épülő oprendszert kapjak ami nem fogyaszt túl sokat

Ja és azt szeretném megkérdeni hogy hogy szabadulhatnák meg a büntetőpontjaimtól
  • Pheel
    Multimédiára a Media Center Edition való.

"Én régen azért nem használtam a WindowsXP-t nagyon sokáig mert a játékok többsége akadozott rajta"
    Ez meg egyszerűen téves információ. Az XP-n sok játék produkált nagyobb teljesítményt azonos hardveren, mint az előző Windowsokon.