• Max Damage
    XP-hez képest nagyobb gépigényre ne számítsatok. A Microsoft a "Hosszúduda"-val gyakorlatilag egy Linux másolatot hoz létre, csak másokkal iratják meg a kernelt és nem az eredeti linuxosat használják fel (mert akkor a kernel ingyenes lenne és az nekik nem jó). A kedvencem az eddig felsorolt összes reklámverésben feltűnő szöveg, ugyanis amiket maga a Longhorn felajánl, azok már a 3-4-5 évvel ezelőtti Linux disztribúciókban is fellelhetőek voltak. (gyakorlatilag grafikailag is, csak az MS máshogy nevezi, nem KDE-nek). Ez a 2 másodperc alatt visszajön duma ez kamu, mert több idő amíg bepörgeti a HDD-t úgy hogy tudjon rajta dolgozni. :) Továbbá ez a rövid telepítés szerintem kivételesen jó 5let, de ebben is problémákat látok, ugyanis a DVD-ről HDD-re való másolás tempóját átnézve (ha nincs semmi kódkérés meg egyebek) akkor gyakorlatilag a 15 perc elegendő lesz egy olyan szintű minimális installhoz, amin gyakorlatilag semmi nincs. Szerintem egy jobban felszerelt telepítéssel (mint amivel pl az XP-t telepíti az ember) ez is lesz kb. 30 perc.

Egyébként lesz a Longhornban zenelejátszó és filmlejátszó? :D Mert nagyon támogatja az illegális másolatok elleni fellépést, és valahol mintha úgy olvastam volna hogy csak a licensel ellátott mp3-kat fogja lejátszani, és filmekért is ilyeneket kér majd... Mondjuk legjobb az lenne ha nem is lenne benne egyik sem :D Az MPlayer úgy is átírják Linuxról oda, és attól kezdve meg annyi az egész Longhorn filmes részének :D