Világok harca - Kipukkadt a Spielberg-lufi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
bocs de szar a billentyüzet
Még arcra és hajszínre is hasomlítanak. Csak a húgom már nagyobb.
R Ö R G E
lol. várd meg, amíg gyereked lesz (vagy van) - bár van egy olyan érzésem, hogy lehet, hogy te is rinyálnál, akkor ha tudnád, hogy csak pár perc van az életedbõl...
szerinted egy kisgyerek mit csinál akkor, ha körülötte ezrek halnak meg? egy kislányról van szó. (mekkora mû dolog lett volna, ha a kisgyerek szilárdan a józanságot képviseli a filmben és megmenti a világot. lehet, hogy ezt vártad, de nem lehet minden papsajt)
épp ez volt a lényeg, hogy adva van egy értelmes, mondhatni koraérett gyerek (mogyoróallergia dialógus) és mennyire elõbújik belõle a 10éves a sokkok hatására
Hogy miért? Mert tényleg nem a szokásos aprítás, vagány beszólásos filmet láttunk, hanem egy valóságosabb képet festett Spielberg apó. Tetszett néhány jelenetnél a mûvésziesebb megoldás. A képi világ is tetszett. A hangulatot nagyon eltaláta, ahol kellett ideges, dühös voltam (mikor az autót el akarják venni),máshol pedig paráztam (mikor a pincébe bújkáltak a "csápos szem" meg az idegenek elõl).
Szerintem ez a film így jó.
Igaz, hogy voltak benne bakik (pl. semmi elektromos nem mûködött, de simán kamkorderezett az egyik pali mikor kijött a földbõl az elsõ gép), de ezek soha nem zavarnak annyira.
A vége mondhatjuk, hogy tetszett, bár azt nem értem, ha a vírus az idegeneket támadta meg, attól a gépüknek miért romlott el a pajzsa... Talán a könyvbõl kiderül, megszereztem.
Az effektekrõl még annyit, hogy szerintem semmi öncéluskodáa nem volt benne, tökéletesen beleilletek a jelenetekbe.
R Ö R G E
\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
Spielberg akkora tehetségtelen hogy már rossz nézni! Jobb lenne ha végre nyugdíjba vonulna. Ha bekapcsolom hétköznap este a Duna tv-t ötször jobb filmeket látok, pedig a túlságosan mûvészi filmek annyira nem is tetszenek..
Meg azért nem volt annyira drámai huhuhuúúúúde. Szóval ebbõl a történetbõl többet is ki lehetett volna hozni, viszont ezen látszik, hogy Hollywood, effektek látástól mikulásig, szinte semmibõl élõ, de happy tom cruise... A világ nem ilyen. Viszont az emberek ábrázolása krízishelyzet esetén az tényleg jó lett. Engem a resident eviles zombikra emlékeztettek, amikor az autóból akarták kiszedni õket. 😊
Tulsagosan hozzaszoktunk ahhoz hogy mindig az emberek gyoznek, mert batrak meg okosak meg minden... nehezen veszi be a gyomor ha egy filmbol az jon le hogy tenyleg gyengek vagyunk, es a veletlennek koszonheto a gyozelem.
No mindegy, nekem tetszett 😊
egy kiss kopi: az eddigi hasonó témájú scifikben a megmentésé volt a fõszerep, a f*sza beszólásoké, a patriotizmusé, az elnöké, a pár hõsé, aki megmenti a világot. (igen, id4. ha van kliséfilm, akkor az.) ebben, viszont nem a megmentés a lényeg, hanem, hogy egy ember miképp éli meg a drámát, miképp gyõzi le önmagát és próbál családapa lenni (nem sikerül), sok szorongás és egyéb árán. nincs hõs, mindenki be van sz*rva (nem röhög will smith szivarral a szájába, hogy "b*zi ufók", nincsenek nagy beszólások), mindenki menekül az emberek nem ölelkeznek, hanem pánikolnak és egymást nyírják, stb.
------
aki olyan filmet vár, hogy miképp boxolja le az ember a ronda ufót, az persze, hogy csalódni fog. ez egy emberi dráma az apokalipszis árnyékában, frappáns befejezéssel (ami adott volt, ugye a könyv miatt). kit érdekelnek a következtetések😊
ennyi. élvezhetõ film, nekem a forgatókönyv miatt annyira nem tetszett, mint vártam.
Most néztem meg a filmet.
Hát, itt olvastam, hogy "nem egy átlagos hollywoodi UFO-s film". Akkor meg mi? Megszállnak, fel se vehetjük velük a versenyt, de még csak az eszüket se kellett mozgatni a készítõknek, mert ugye semmi logikus magyarázat, következtetés, semmi...
Az eredeti hangsávot meg általában több pénzbõl csinálják meg modernebb technológiákkal, szóval ...
Az kétségtelen, hogy vannak fosósabb részek, meg szép jelenetek, de ez számomra nem elég egy jó filmhez. Fõként a fiatalabb korosztálynak, meg annak, aki csak bummm-durr-placcs, nem érdekel, hogy mi a f@szér' haltak meg, annak biztos bejön...
Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter
"Végül is egyben talán emlékeztet majd minket Steven Spielberg adaptációja Orson Welles rádiójátékára: a film hatására a moziból menekülõ tömeg lehet, hogy felidézi majd az utcára menekülõ tömeget. Most már csak azon lehet imádkozni, hogy Steven Spielberg nehogy ugyanezzel a svunggal készítse el az Indiana Jones negyedik részét, mert akkor tényleg egy világ omlik majd össze, bennünk is."
http://www.origo.hu/filmklub/20050630nema.html
Értem, csak hát a délkongtu gyerek kb ugyan annyi eséllyel éli túl gyógyszer nélkül a tüdõgyuszit mint a másik.
Más kérdés, hogy nem kap gyógyszert a másik meg igen, de ebbe ne menjünk bele...
AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!
össze lehet arányosan lehet hogy a virusok is mutálodnak de 1 délkongtu 7 éves gyerek 1 tüdõgyuszit legyûr 1 maga gyogyszer nélkül míg 1 ny legyogyszereznek Érted? van benne valami amit mondasz de arányosan az embernek egyre rosszabb lesz az immunrendszere az évszázadok alatt
a film lényege h nekünk van jogunk itt élni és nem másnak ha találnának 1 másik bolgót ahol ugyanugy van lvegö meg viz az nem biztos hogy mi birnánk mert másképp fejlõdõtt az a bolygó ott 1 számunkra 100% halált okozó virus az ott lakoknak 1 megfázás vagy észre se veszik érted?
nem tudnak mit kezdeni 1 olyan bolygoval amin nem ök élnek.
igaz én egy kis harcot is eltudtam volna képzelni így a cím alapján!!
pl mikor letámadták a katoni bázist
Én is szeretem a feliratos filmeket, de amiatt nem hagyok ki egy szuper filmet, csak mert szinkronos! EZ az igénytelenség!
Mindegyiknek van elõnye-hátránya.
A filmet ma nézem meg, izgulok milyen lesz!
R Ö R G E
Media Player Classic (https://sourceforge.net/projects/guliverkli/ , olyan, mint a Media Player 6.4-es, csak fejlesztik tovább, és open source)
+
Quicktime Alternative (http://www.free-codecs.com/download/QuickTime_Alternative.htm , codec az elõzõhöz).
Ezzel már nem lesz gond a .mov 😊
Ha pedig esetleg hasonló gondjaid vannak az .rm formátummal is, akkor pedig hasonlóan: Real Alternative (http://www.free-codecs.com/download/Real_Alternative.htm).
Persze gondolhatnánk azt is, hogy már nagyon rég leküldték vmilyen technikával a rájuk veszélyes kórokozókat "otthon", és ahogy lenni szokott náluk is a stratégák a leg elemibb dolgokat baltázzák el, és az antivírus túlkitet otthon hagyták, hogy a tüzes falról ne is beszéljünk 😊 Persze akik meztelenül járnak mások pincéiben azok ne csodálkozzanak, ha minden trutyit össze szednek 😉
AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!
Mikor volt errõsebb az immunrendszerünk? most v párszázezer évvel ezelõtt?
A párszázezer soknak tûnik 😊 Amúgy szerintem nem lehet össze hasonlítani, mert ma más vírusok vannak mint régebben, ugyanis õk is mutálódnak...
Még évtizedek alatt is nemhogy évezredek alatt.
Minket nem a gépeink "mentenek" meg, különben ez állandó harc és nem megmentés, lásd AIDS, Ebola...
BAKTÉRIumokkal találkoztak tönkre mentek sztem ez a leglogikussab de ezt téleg nem tom mért men tönkre a pajzs
Mikor volt errõsebb az immunrendszerünk? most v párszázezer évvel ezelõtt?
õket is megmenteték a gépeik és elfelejtették h itt nagyobb veszélyben vannak
egyébként a bacis dolog téleg elgondolkoztató DE
HA EZT NÉZZÜK BIZTOS ELVITTE VOLNA ÕKET BÁRMI A MEGSZÁLÁS UTÁN 100 ÉVVEL NEM?
Az embereket meg azért ölték meg mert elsõsorban foglaltak nem kellet nekik annyi ember mellesleg ha nagyon szükséges akkor importálnak humuszt
<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#vigyor3>#vigyor3>
Hmmm, és mire használják? Érdemes azért a könyvet elolvasni, hogy megtudjam?
Kezdjük ott, hogy egy ilyen fejlett faj, dondolom már jóval több virussal meg bacival találkozott a naprendzerbe mint mi.
Meg azzal jó milló éves elõnyükkel, az orvoslásuk is magasabb szinten állhat.
Arról nem is beszélve hogy attól még, kolombusz elõtt egy európai se jár amerikába, még se a hóditó spanyolok kezdtek hullani a betegségektõl, hanem az õslakos indiánok az európai baciktól.
A másik meg, hogy ha annyira szükségük volt a vérre, mért égetik porrá a fél lakosággot, hogy aztán meg egyenként keresgessék õket a romok közt. A hõkeresõt én is hiányoltam.
A korrábi feldolgozásból (film, könyv) kiderül, hogy minek kellet nekik egyáltalán az a sok vér, meg hogy mi az a piros növény ami a véren nõ.
Arra se tudtam rájönni, hogy mitõl szünik meg a gépek pajzsa, attól hogy az Et-k megbetegednek. Meg hát elég durva baci, vagy virus lehetett ami fél perc alatt igy elsorvasztotta az ET-k testét. (Ha ilyennek ellenáll az emberiség akkor azt mondom, hogy nem is csoda ebolával, meg a HIV-el még egész sokáig eléldegél az ember.)( bár ha már itt tartunk lehet, hogy az ebolát az ET-k terjesztik, hogy az emberek maguktól csurgassák szét a vérüket, a HIV-el meg gyengitik az immunrendszerünket, hogy mi ne tudjunk ellenálni majd az õ bacijaiknak....EMBEREK ez az invázió kezdete!!! 😄)
Amugy a film látványos volt, de a film alatt a látvány volt ami lekötött, magába a történet nem ragadott magával (már ha kezdett volna, biztos egy olyan apa-gyerek kapcsolatot firtató jelenet jött, ami el rontotta az egészet).
De végül is összeségében jó látványos film, gyorsan elrepült az idõ a film alatt, kicsit néhol még féltem is, de a végén nagy ürességet éreztem a filmmel kapcsolatban.
2. Igen, ez egy jó magyarázat.
3. köszönöm 😊
4. Hát amikor Ray Ferrier nézte akkor ép jó pár másodperc / ember lövéssel operált, az nem tûnt hatékonynak, ha húzta volna az energianyalábot, és egyszerre akasztott volna le vagy száz embert a tömegbõl, akkor talán. Bár az sem világos, hogy ha felhasználták az embereket mint humusz a növényüknek, akkor miért porlasztották el az emberek nagy részét, az nem pazarlás?
ON. Mellesleg sokan vannak úgy, hogy önhibájukon kívül csak szinkronnal érthetnek meg igazán a filmet…
testerlnx: 1. Évmilliókkal ezelõtt számítottak már a civilizációra, ami veszélyes lehet rájuk. Csupáncsak biztosítani szerették volna a terepet. Persze felmerül a kérdés, hogy akkor miért nem maradtak ott? 😊
2. Könnyebb volt ezeket a gépeket otthagyni és késõbb villám formájában _belerepülni_ és mûködtetni, minthogy irdatlan nagy hajókkal leszállni, kirajzani, etc.
3. Ennek abszolut igazat adok, most hogy így rávilágítottál.
4. Szerintem a sugárnyalábnál hatásosabb nem is lehetne.. egy löves/tarolás, 10-20 ember porráment. Ezt jól kitalálták - szerintem.
Persze ennek az egész inváziónak még az is az oka lehetett, hogy az a faj monnyuk a saját bolygóján már kiapasztotta egymillió év alatt a forrásait, ellenben itt volt a FÖLD, ahol biztosították a továbbélés lehetõségét.
ezt ugye nem mondod komolyan?
Én ilyen esetben sürgõsen elhúznék a nagyvárosok közelébõl...
Ha bele akarok kötni, én is sorolhatnám a hibákat, de nekem ezek ellenére nagyon bejön.