Világok harca - Kipukkadt a Spielberg-lufi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
spielberg-et annak az embernek az élete érdekelte, aki a 36 ember közül túléli. nyilván arról nem tudott volna filmet csinálni, aki meghal a lövöldözés közben.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Az apja helyében én vagy adtam volna neki egy büdös nagy taslit, hogy egy hétig a fal adja a másikat, vagy hagytam volna hogy menjen ahova akar! Legaláb nem fogyasztja a kajakészletet.
Ez egy családról szólt, szóval lehet hogy apentagonban már reggel óta rohangáltak az emberek, hogy "Ismeretlen eredtû tárgyak léptek be föld légkörébe" csak nem mutatták.
Inkább hagyjuk:)
"
Ez így nem igaz mert legalább 2 ország katonáiról van szó csak a Szovjetúniót valamiért el szokták felejteni pedig ott a fogolytáborokban több millióan haltak éhen és végeztek ki embereket a vörös terror alatt. Amerikai katonák is lõttek le heccbõl embereket és ez a már említett Band Of Brothers valamelyik részében is látható.
"A másik hogy a zsidó rendezõs mondatodat hajszál választja el a holokauszt-tagadástól."
Ez egyenesen felháborító, nem értem, hogy jött ez le neked abból a mondatból. Én nem tagadom mert biztos, hogy volt holokauszt csak nem annyi zsidót öltek meg amennyit állítanak.
Nem vagyok náci de ezek a filmek annyira hitelesek mint kb. a Kommandó.
LOOOOL:)
még szerencse, hogy te tudod. a holokauszt túlélõi meg a az easy század (ezred?) tagjai, akik nyilatkoznak a BoB-ben azok ott voltak a helyszínen. és te?
A Sötét Zsarukat meg nem Spielberg csinálta.
Band of Brothers
Ryan közlegény megmentése
Sötét Zsaruk
SCHINDLER LISTÁJA (DIREKT NAGGYAL!!!!)
Indiana Jones sorozatok
Kapj el ha tudsz
Jurassic Park, stb. stb
(nem csak szerintem)
________ `_~_\" noss
Endure, in enduring grows strong...
A film alapötlete, hogy egy család köré épül, jó, technikailag szintén, sajnos ennek ellenére tulságosan klisészerü, még happy and is van, de azért tetszett. Láttuk egy szeletét az amerikai morálnak, amikor a Cruise+csaj menekül, befogadja az ember, hálából a Tom elöször pedofilnak nézi, majd õrültet csinálnak belöle, és amikor elkezd ásni meg kiabál kicsit, biztos ami biztos kinyirja...
Bennem mindig az él, hogy egy tank nem tank.
Wells szerint ugye a földönkívüliek a Marsról érkeztek hozzánk.
A Mars távolsága 101 és 55 millió km között váltakozik - [akit érdekel bõvebben: KLIKK]
A fény sebessége (300000 km/s) mellett egy év alatt (fényév): 9 460 500 000 000 kilométert tesz meg.
A filmben vihar kisérte villámok segítségével érkeztek a gépeikbe az "ET"-k...
Tegyük fel, hogy az ET-k ûrhajóval érkeztek a Föld közelébe. A legnagyobb obszervatóriumok jó elõre látták volna õket.
Tegyük fel, hogy a fény sebességével érkeztek volna, mondjuk egy fénynyalábon "lovagolva", azt az obszervatóriumok akkor is érzékelték volna, hiszen a Marsról érkezõ fénynek
Persze, Wells akkoriban nem tudhatta, hogy történetét épp a fejlõdõ technika teszi majd nevetségessé.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ki mondja az elõszót John Williams filmzenéje, a "Világok harca (The War Of The Worlds)" bevezetõjében?
1 - Richard Burton
2 - Tom Cruise
x - maga John Williams
Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!
A Világok harca filmrõl másik topicot nem találtam, ezért kérdezem itt.
Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!
steam, origin: ACE_hun
Szerintem a fegyverük is jó volt, mert nem kellet pöcsölniük a hulákkal (temetés, bûz, járvány,..bár nekik ugyis mindegy), na meg csak a szerves nem kellõ "anyagot" intézték el vele.
A zenéje az eredeti filmnek nagyon jó volt. Ennek meg nem is emlékszem már a zenéjére,... legalább negatívumként sem.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
az sw3 reklámhadjárat nélkül is az egyik legnézõsebb film lett volna.
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
1896 vs. 2005.....az barátok közt is "csak" 109év :D"
Igen, azt hiszem ezt kicsit félreértettétek. Én azt írtam, idézem:"a könyv, amely a film alapjául szolgált 2 ÉVSZÁZADDAL ezelõtt íródott".
Ja, és helyesbítek: 1898-ban adták ki, ha minden igaz. Az pedig a 19. század, most meg a 21. van, ha jól tévedek. 21-19 pedig 2. És hogy továbbmenjek, 2 évszázaddal ezelõtt az lehet 101 és 199 évvel ezelõtt is, az meg 98 év különbség (abba meg ne kössetek már bele, hogy 2005 van, tehát 101 az nem stimmel).
Én csak azt próbáltam érzékeltetni a fanyalgókkal, hogy ez egy eléggé régi történet.
Továbbá: "Ez a reklámhadjáraots baromság is nevetséges amit írsz..."
Ellenpélda: SW3.
A tinisrácról meg annyit, hogy szerintem igazából csak azért volt benne, hogy egy ellenpontot képviseljen az apjával szemben. Ezt a "kapával is nekikmegyek, csak visszavágjunk már" stílust. A fájdalmas része a dolognak tényleg az, hogy a végén a happy end kedvéért hirtelen feltûnik az ajtóban vigyorogva, csak azért, hogy apuci karjaiba ugorhasson, itt szerintem elbírt volna a sztori némi családi tragédiát.
Én onnantól kezdtem komolytalannak tekinteni a filmet, amikor az a túlméretezett kígyó csúszik-mászik az alagsorban, ezek meg nagy csendben keltik a feszültséget. Majdnem hangosan röhögtem.
"1 milla éve itthagyták a gépeket és nem tudták hogy melegvérû lesz e itt az uralkodó faj"
A regény keletkezésekor az író még nem tudta, hogy 1 millió évvel ezelõtt nem emberek, vagy nem ilyen emberek éltek a Földön. Gondolom azért írta, mert az 1 millió év olyan jól hangzik...
De ha belegondolsz, hogy a Vatikán csak 1997-ben vagy '96-ban ismerte el hivatalosan, hogy a Föld gömbölyû...
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
ha valaki, akkor inarritu bõven kap elismerést - ráadásul jövõre forgathat brad pitt-tel.
vagy ott van walter salles, aki a központi pályaudvar és a motoros naplója után amcsi-japán horror-remake-et rendezhet, a dark water-t. vagy christopher nolan, aki memento után után batman-t csinálhatott:)
(jeunet az eleveszett gyermekek városa után alien 4-et forgatott, singer a közönséges bûnözõk után x-men és most superman-t, az oscar-ra jelölt ondskan svéd rendezõje most fejezte be úk akció-thrillerét, a derailed-et jennifer aniston-nal és clive owen-nel - van iott elismerés:)
1 milla éve itthagyták a gépeket és nem tudták hogy melegvérû lesz e itt az uralkodó faj...nem raktak a gépekbe ennyi :PPPP
1 milla éve nem volt az a sok mutálódott vírus amit mia emberek már könnyedén túlélünk de mondjuk egy UFO akinek lehet teljesen máshogy mûködik a teste nem....lásd PL a madárinfuelnza is egy igencsak új betegség amire nem vagyunk felkészülve de lehet hogy mondjuk 500 év múlva már orvosság sem kell rá mert az immunredszer képes lesz megoldani ahogy halad az evolúció megtanulja a testünk...és az immunredszer...
AMÚGY nem értem neketek minke kell ezekre magyarázat....ha történne egy ilyen te sem tudnál meg semmit sem, még ennyit sem. A film célja az volt hogy az emberi tragédiát bemutassa nem pedig az hogy SCI-FI technikai órát tartson hogy mûködik ez és miért van az...
FANTÁZIA ! AJÁNLOM HOGY MINDENKI HASZNÁLJA MERT CSODÁKRA KÉPES :DDD
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
1, Mégis mit akarsz még ennél többet megtudni a családról ? Vetítsenek neked elötte egy 2 órás családi tanulmányt ?? Az ALIEN 2-ben sem tudtál meg többet a kislányról mégis a film csattanója az amikor Ripley kimenti a végén és elég jelentõs része van a kiscsajnak a történésekre...mondhatni a film jó része az õ + Riplex kapcsolatának szerepeltetésével foglalkozik...
2, Annyi bõven kiderült hogy egy nemrég szétesett családról van szó ahol apuka levan pukkanva lelkileg és a gyermekei sem igazán érdeklik....
Ám a cselekmények hatására fltámad benne az apai ösztön és mindent miattuk tesz...és a film végére elég jól szemlélteti ezt Sipelberg...
3, Mellesleg nem értem miért mondja mindeki hogy a kamasz kölök eröltetett benne... annyira nem...
biztos vagyok benne ha ilyen valóban történne akkor lennének sokan olyanok akik inkább kapával rontanának nekik nem számít de valamit lépni kell...és ugynúgy hihetõ az autós jelenet is...sõt az elég kemény rész volt...
4, Spielberget pedig szerintem meg eléggé röhejes pocsék rendezõnek nevezni...letett õ már jópár szórakoztató és komolyabban gondolkodtató filmet is az asztalra ahhoz hogy te becsméreld...
5, Ez a reklámhadjáraots baromság is nevetséges amit írsz...rengeteg film van aminek nagyon komolyak a reklámhadjárataik mégis hatalmas bukás a film...tesség megnézni PL a Mennyei Királyságot vagy az Alexandert......
6, Utoljára meg annyit bár ezt nem neked de többet írták hogy 200 éves a regény.... LoooL
1896 vs. 2005.....az barátok közt is "csak" 109év :D
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
Spielberg szinte minden filmjében, minden alkalmat kihasznál arra hogy elrontsa a mozit. Pocsék rendezõ. Ettõl függetlenül mindig "sikeresek" az alkotásai..aha sikeresek..hát persze, hatalmas reklámhadjárat után még jó hogy tele van a szerencsétlen moziterem. Az már más kérdés hogy ha a nézõk fele úgyj ön ki a moziból: "mégiscsak a ...-ra kellett volna menni". Azért vagyok ilyen elfogult, mert ilyenkor a kis rendezõket sajnálom,mint pl. Alejandro González Iñárritu is, akik TÉNYLEGESEN megérdemelnék az elismerést, nameg a pénzt, mert ma ugye már minden akörül forog. De hát, mint tudjuk, ilyen az élet..
azon filmek nagy részének, amit elõször magarul látom és ismerek meg, soknak jobbnak találom a magyarját, mint az angolját (ld. ilyen tuti szinkron szerintem a vissza a jövõbe vagy maverick - de nem a ford fairlane:), de ez tényleg nagyon szubjektív. (ld sorozat-szinkronok. valaki szerint isten a jóbarátok szinkronja, valaki szerint ultrabrutálisan rossz)
Ez ugyanaz csak tomkrúzzal, és kb. az értelme is annyi. Az a különbség, hogy az az egyik legszórakoztatóbb film amit valaha láttam, ez pedig egy elég gyenge próbálkozás.
az egyik egy paródia, a másik egy emberi dráma. szerintem nincs sok hasonlóság köztük az alien-eken kívül.
szerinted. tegyük hozzá. sokak szerint nem.
Ez ugyanaz csak tomkrúzzal, és kb. az értelme is annyi. Az a különbség, hogy az az egyik legszórakoztatóbb film amit valaha láttam, ez pedig egy elég gyenge próbálkozás.
A felirat-szinkron vitához csak annyit, hogy az Ötödik elem magyar szinkronnal sokkal jobb mint angolul.
Az általánosítás általában nem mükszik.<#awink>#awink>
emberek rádiót hallgatnak, közben lassan kitör amerikában a pánik... ötször hitelesebb lett volna, mert valós történet
MSI K8N NEO Platinum,AMD Athlon64 2800+,1Gb DDR400,120 Gb Maxtor HDD,Inno3D FX5700 Ultra 128Mb DDR
Igen, a film elsõ fele hatalmas, a vége összecsapott. De a fikázóknak ajánlom gondoljanak bele, hogy a könyv, amely a film alapjául szolgált 2 ÉVSZÁZADDAL ezelõtt íródott! Amikor a vezetékes víz ritka jelenség volt, az elektromos áram meg éppen csak ismert a nagyobb városokban, satöbbi. Amikor a fantasztikus regények éppen csak elkezdtek terjedni, és az emberek 90%-a még azt sem tudta, mi az automobil, nemhogy a vírus és a baktérium között mi a különbség. Amikor a "távoli jövõ"-t úgy aposztrofálták, hogy az 1900-as évek közepe!!
Olvassátok el Asimov "Védõbeszéd a science finction mellett"-jét. Az 1800-as évek közepén kezdett elterjedni a sci-fi, mint mûfaj, ez a fickó meg 1896-ban összehoz egy ilyen regényt.
Eddig még nem olvastam a könyvet, de megszerzem. Kíváncsi vagyok mikor játszódik. De hogy fanyalognátok, ha az 1900-as évek közepén helyezték volna el a látványvilágot, amikor a könyv írásakor még azt sem tudták, hogy lesz egy világháború, nemhogy KETTÕ!
Ahhoz képest a film nagyon jó - és nagyon rossz.
De ha Spielberg a történet logikai buktáira új megoldást keres, akkor nem a Világok harcát néznék, hanem valami teljesen mást, esetleg ezen a néven. Vagy még az sem.
Ennyi.
Látni kell, az biztos.
Technika mostani, történet már régi.
És mi lett volna, ha mondjuk a SW-t Shakespeare írja? És most forgatnák? ;) (Szerintem jobban jártunk volna, az biztos.)
Gondolkodjatok.
Azért ez, hogy egy vírus miatt vagy a víz miatt(?) hullanak össze az idegenek igencsak nagy balgaság. Gondoljatok csak bele a gépek már ott vannak több millió éve a föld alatt, az idegenek meg tanulmányozzák az embereket, hogy miként élünk és várnak a támadásra. És akkor ennyi idõ alatt míg tervezgetnek nem jönnek rá, hogy majd kipusztulnak valami vacak vírus miatt, ilyet nem vesznek észre persze, hogyne. Bár mit lehet tenni, szegény rendezõ nem tud mást csinálni csak elkészíti ahogy az a könyvben van, bár azért egy kis változtatás azért elfér mert ugye marslakók azok nincsenek viszont egy náthától kipusztuló fejlett intelligens civilizáció az rendben van. Ezeket leszámítva egy jó filmet kapunk, látvány profi, a színészek is jól teljesítenek.