203
-
winnie #203 cat - rosszul állsz hozzá.
spielberg-et annak az embernek az élete érdekelte, aki a 36 ember közül túléli. nyilván arról nem tudott volna filmet csinálni, aki meghal a lövöldözés közben.
-
Cat #202 ha nem lett volna az elején az a lövöldözés, rohanás, épp hogy tuléli közben meghal körülötte 36 ember, akkor jo filmnek tartanám -
#201 szvsz jó film, oszt csá!:D -
Prof William #200 JA igen a srác halálát asszem el tudtam vlna viselni. Ez a lázadunk még az apokalipszis közepén is mert én lázadó cagyok, az nagyon béna.
Az apja helyében én vagy adtam volna neki egy büdös nagy taslit, hogy egy hétig a fal adja a másikat, vagy hagytam volna hogy menjen ahova akar! Legaláb nem fogyasztja a kajakészletet. -
Prof William #199 Lehet hogy észlelték őket de már nem volt elég idő. Azt se tudták sztem, hogy mi van. Nem hogy a népet figyelmeztették volna.
Ez egy családról szólt, szóval lehet hogy apentagonban már reggel óta rohangáltak az emberek, hogy "Ismeretlen eredtű tárgyak léptek be föld légkörébe" csak nem mutatták. -
santino #198 Naneeeeeee.....
Inkább hagyjuk:)
-
Gyuresz #197 Santino ne legyen fogalomzavarod. TERVSZERŰ TÖMEGPUSZTÍTÁS. Erre egyetlen egy példát találsz a történelemben, nem többet. És nem tudom, Te milyen jogon kérdőjelezed meg, hogy hányan haltak meg, de már az is elgondolkodtató, hogy te azon akadsz le, hogy nem is 6 millió, hanem csak 4. (...) Te is valamilyen titkos zsidó-propagandát "gyanítasz"? New York-Tel Aviv tengely?! Ugyan kérlek. És nehogy azt hidd, hogy az USA-t védeném, mert én sem veszem be a hős megmentő szerepet tőlük. "...when you look long into an abyss, the abyss also looks into you
" -
#196 hm nemrossz ez de nem nagyon illik szpilberghez:/ -
santino #195 "De azt is meg kell jegyezni hogy csak egy ország katonái vettek részt emberek tervszerű pusztításában, és az amerikaiak nem lőttek le heccből embereket."
Ez így nem igaz mert legalább 2 ország katonáiról van szó csak a Szovjetúniót valamiért el szokták felejteni pedig ott a fogolytáborokban több millióan haltak éhen és végeztek ki embereket a vörös terror alatt. Amerikai katonák is lőttek le heccből embereket és ez a már említett Band Of Brothers valamelyik részében is látható.
"A másik hogy a zsidó rendezős mondatodat hajszál választja el a holokauszt-tagadástól."
Ez egyenesen felháborító, nem értem, hogy jött ez le neked abból a mondatból. Én nem tagadom mert biztos, hogy volt holokauszt csak nem annyi zsidót öltek meg amennyit állítanak. -
Gyuresz #194 Nos a történészek sajnos, mialatt tanulják a szakmájukat, legtöbbször elveszítik az objektivitásukat és sajnos gyakran válnak szélsőségessé (legtöbbször nacionalistává). Persze nem akarom a barátodat ismeretlenül elmondani valaminek, de feltételezem azt is, hogy Spielbergéknek is marad egy kis zsetonjuk pár történész fizetésére, megkérdezésére. Még két dolog: az amerikai filmek valóban egyoldalúan ábrázolják a katonak milyenségét, és most német részről ezt egy valóságosabb film (Bukás) ellensúlyozza, megdöntve a jó-rossz motívumot. De azt is meg kell jegyezni hogy csak egy ország katonái vettek részt emberek tervszerű pusztításában, és az amerikaiak nem lőttek le heccből embereket. A másik hogy a zsidó rendezős mondatodat hajszál választja el a holokauszt-tagadástól. -
santino #193 Ezaz, hogy én tudom te meg sajnos nem. Van egy történész barátom és beszélgettem vele, hogy mennyire hitelesek ezek a filmek és azt mondta, hogy semennyire. Mind tele van hazugsággal és félremagyarázásokkal csak, hogy az amerikai katonákat hősként mutassák be, a németeket meg mint a háború "szörnyeit". Az, hogy mit nyilatkozik egy amerikai katona az egy dolog és, hogy utána mit hoz ki belőle egy zsidó! rendező az már egy másik.
Nem vagyok náci de ezek a filmek annyira hitelesek mint kb. a Kommandó.
-
Yoz #192 En ezt a filmet a szereplok miatt neztem meg egyszer es eleg is volt boven... -
winnie #191 Band of Brothers, Ryan közlegény, Schindler listája egy iszonyatos propaganda film amik tele vannak hülyeségekkel.
LOOOOL:)
még szerencse, hogy te tudod. a holokauszt túlélői meg a az easy század (ezred?) tagjai, akik nyilatkoznak a BoB-ben azok ott voltak a helyszínen. és te? -
santino #190 Band of Brothers, Ryan közlegény, Schindler listája egy iszonyatos propaganda film amik tele vannak hülyeségekkel.
A Sötét Zsarukat meg nem Spielberg csinálta.
-
#189 Ah, szóval szerinted az őáltala készített alábbi filmek is kliséhajhász amatőr filmek:
Band of Brothers
Ryan közlegény megmentése
Sötét Zsaruk
SCHINDLER LISTÁJA (DIREKT NAGGYAL!!!!)
Indiana Jones sorozatok
Kapj el ha tudsz
Jurassic Park, stb. stb
-
#188 szpilberg egy nagyköltségvetésű, felsztárolt tehetségtelen sztereotipikus kliséhajhász amatőr senki
(nem csak szerintem) -
#187 az eredeti filmben (1953) a marsról jöttek az éljenek. ott jobban ábrázolták azt is, hogy nem tudnak a katonák mit kezdeni velük... -
#186 /nehogy az ufók meghallják, biztos azért...na persze veszélybe sodort mindenkit vele de ennyi erövel a csajt percenként kinyirhatta volna/ -
#185 A technika fejlődik de egy nálunk fejlettebb civilizációé talán elöbbre tarthat adott esetben annál hogy egy csillagvizsgáló kiszúrja amig ideér.
A film alapötlete, hogy egy család köré épül, jó, technikailag szintén, sajnos ennek ellenére tulságosan klisészerü, még happy and is van, de azért tetszett. Láttuk egy szeletét az amerikai morálnak, amikor a Cruise+csaj menekül, befogadja az ember, hálából a Tom elöször pedofilnak nézi, majd őrültet csinálnak belöle, és amikor elkezd ásni meg kiabál kicsit, biztos ami biztos kinyirja... -
winnie #184 csak annyi kiigazítás, hogy a filmben a földönkívüliek természetesen nem a marsról érkeztek. -
Picador #183 Nem volt furcsa nektek, hogy egy tank két jeep meg egy teherautó jött csak és állt neki harcolni?
Bennem mindig az él, hogy egy tank nem tank. -
#182 A legalapvetőbb hiba senkinek sem jutott eszébe.
Wells szerint ugye a földönkívüliek a Marsról érkeztek hozzánk.
A Mars távolsága 101 és 55 millió km között váltakozik - [akit érdekel bővebben: [URL=http://www.macsed.ngo.hu/z812.htm]KLIKK[/URL]]
A fény sebessége (300000 km/s) mellett egy év alatt (fényév): 9 460 500 000 000 kilométert tesz meg.
A filmben vihar kisérte villámok segítségével érkeztek a gépeikbe az "ET"-k...
Tegyük fel, hogy az ET-k űrhajóval érkeztek a Föld közelébe. A legnagyobb obszervatóriumok jó előre látták volna őket.
Tegyük fel, hogy a fény sebességével érkeztek volna, mondjuk egy fénynyalábon "lovagolva", azt az obszervatóriumok akkor is érzékelték volna, hiszen a Marsról érkező fénynek [optimális esetben, tehát a legnagyobb terjedési sebességgel számolva] 5 perc 33 mp kell, míg a Föld légkörébe csapódik...
Persze, Wells akkoriban nem tudhatta, hogy történetét épp a fejlődő technika teszi majd nevetségessé.
-
winnie #181 richard burton a musicalben van. -
#180 Nem lehet. Mert a játék szerint három lehetséges válasz van:
Ki mondja az előszót John Williams filmzenéje, a "Világok harca (The War Of The Worlds)" bevezetőjében?
1 - Richard Burton
2 - Tom Cruise
x - maga John Williams
-
#179 morgan freeman -
#178 Ki mondja az előszót John Williams filmzenéje, a Világok harca bevezetőjében? Tudjátok erre a választ?
A Világok harca filmről másik topicot nem találtam, ezért kérdezem itt. -
ACE #177 Te egy kifele nyíló ajtót, ha be van zárva, és be akarod törni, akkor mivel állsz neki? Nekiállsz feszegetni egy pájszerral? Inkább befele nyomod, és próbálod betörni, nem? És szerinted hogy deszkázta volna be kívülről? És utána hogy megy vissza? Az ablakon? De akkor az ablakokat, -amik kifele nyílnak- is belülről deszkázza be? Akkor mi értelme? :D Gondolkodj már, mielőtt írsz valamit egy bakiról... Arról nem is beszélve ha kívülről áll neki bedeszkázni, akkor közben megeszik a zombik, vagy az UFO-k :D Ez csak egy biztonságérzet, a betörők lelassítására, szerintem cseppet sem baki... pláne nem akkora, mint aminek leírod... -
Hoz_Hun #176 Szerintem nagyon jó film... úgy a háromnegyedéig. Szóval a történet nulla, kár, hogy ragaszkodotak az eredetihez. Kicsit csiszolhattak volna rajta. De látványban és főként hangulatban nagyon ott van a film, ha másért nem azért megéri megnézni (másért mondjuk nem). Engem borzasztóan zavar, hogy egy nálunk inteligensebb lény nem jön rá arra, hogy talán körülkéne nézni mielőtt lerohan egy bolygót, hogy egyáltalán alkalmas-e az életre (mármint az övére). Örülök hogy nem volt benne (annyi) amerikai ömlengés (a végén a haldokló háromlábú kilővése abszolút felesleges, de hát csak meg kellet mutatni hogy az amcsi katonák csak csinálnak valamit,...részemről elég lett volna ha meghalnak a hazájukért).
Szerintem a fegyverük is jó volt, mert nem kellet pöcsölniük a hulákkal (temetés, bűz, járvány,..bár nekik ugyis mindegy), na meg csak a szerves nem kellő "anyagot" intézték el vele.
A zenéje az eredeti filmnek nagyon jó volt. Ennek meg nem is emlékszem már a zenéjére,... legalább negatívumként sem. -
winnie #175 Ellenpélda: SW3.
az sw3 reklámhadjárat nélkül is az egyik legnézősebb film lett volna. -
Falatka2003 #174 Egyébként teljesen egyetértek veled TommyGun. -
Falatka2003 #173 "Utoljára meg annyit bár ezt nem neked de többet írták hogy 200 éves a regény.... LoooL
1896 vs. 2005.....az barátok közt is "csak" 109év :D"
Igen, azt hiszem ezt kicsit félreértettétek. Én azt írtam, idézem:"a könyv, amely a film alapjául szolgált 2 ÉVSZÁZADDAL ezelőtt íródott".
Ja, és helyesbítek: 1898-ban adták ki, ha minden igaz. Az pedig a 19. század, most meg a 21. van, ha jól tévedek. 21-19 pedig 2. És hogy továbbmenjek, 2 évszázaddal ezelőtt az lehet 101 és 199 évvel ezelőtt is, az meg 98 év különbség (abba meg ne kössetek már bele, hogy 2005 van, tehát 101 az nem stimmel).
Én csak azt próbáltam érzékeltetni a fanyalgókkal, hogy ez egy eléggé régi történet.
Továbbá: "Ez a reklámhadjáraots baromság is nevetséges amit írsz..."
Ellenpélda: SW3.
A tinisrácról meg annyit, hogy szerintem igazából csak azért volt benne, hogy egy ellenpontot képviseljen az apjával szemben. Ezt a "kapával is nekikmegyek, csak visszavágjunk már" stílust. A fájdalmas része a dolognak tényleg az, hogy a végén a happy end kedvéért hirtelen feltűnik az ajtóban vigyorogva, csak azért, hogy apuci karjaiba ugorhasson, itt szerintem elbírt volna a sztori némi családi tragédiát.
Én onnantól kezdtem komolytalannak tekinteni a filmet, amikor az a túlméretezett kígyó csúszik-mászik az alagsorban, ezek meg nagy csendben keltik a feszültséget. Majdnem hangosan röhögtem.
"1 milla éve itthagyták a gépeket és nem tudták hogy melegvérű lesz e itt az uralkodó faj"
A regény keletkezésekor az író még nem tudta, hogy 1 millió évvel ezelőtt nem emberek, vagy nem ilyen emberek éltek a Földön. Gondolom azért írta, mert az 1 millió év olyan jól hangzik...
De ha belegondolsz, hogy a Vatikán csak 1997-ben vagy '96-ban ismerte el hivatalosan, hogy a Föld gömbölyű... -
winnie #172 mint pl. Alejandro González Iñárritu is, akik TÉNYLEGESEN megérdemelnék az elismerést, nameg a pénzt, mert ma ugye már minden akörül forog. De hát, mint tudjuk, ilyen az élet..
ha valaki, akkor inarritu bőven kap elismerést - ráadásul jövőre forgathat brad pitt-tel.
vagy ott van walter salles, aki a központi pályaudvar és a motoros naplója után amcsi-japán horror-remake-et rendezhet, a dark water-t. vagy christopher nolan, aki memento után után batman-t csinálhatott:)
(jeunet az eleveszett gyermekek városa után alien 4-et forgatott, singer a közönséges bűnözők után x-men és most superman-t, az oscar-ra jelölt ondskan svéd rendezője most fejezte be úk akció-thrillerét, a derailed-et jennifer aniston-nal és clive owen-nel - van iott elismerés:) -
TommyGun #171 Jah illetve sokan kritizálták hogy nincs benne hökamerás keresőkígyó :D
1 milla éve itthagyták a gépeket és nem tudták hogy melegvérű lesz e itt az uralkodó faj...nem raktak a gépekbe ennyi :PPPP
1 milla éve nem volt az a sok mutálódott vírus amit mia emberek már könnyedén túlélünk de mondjuk egy UFO akinek lehet teljesen máshogy működik a teste nem....lásd PL a madárinfuelnza is egy igencsak új betegség amire nem vagyunk felkészülve de lehet hogy mondjuk 500 év múlva már orvosság sem kell rá mert az immunredszer képes lesz megoldani ahogy halad az evolúció megtanulja a testünk...és az immunredszer...
AMÚGY nem értem neketek minke kell ezekre magyarázat....ha történne egy ilyen te sem tudnál meg semmit sem, még ennyit sem. A film célja az volt hogy az emberi tragédiát bemutassa nem pedig az hogy SCI-FI technikai órát tartson hogy működik ez és miért van az...
FANTÁZIA ! AJÁNLOM HOGY MINDENKI HASZNÁLJA MERT CSODÁKRA KÉPES :DDD -
TommyGun #170 Szerintem ez badarság....
1, Mégis mit akarsz még ennél többet megtudni a családról ? Vetítsenek neked elötte egy 2 órás családi tanulmányt ?? Az ALIEN 2-ben sem tudtál meg többet a kislányról mégis a film csattanója az amikor Ripley kimenti a végén és elég jelentős része van a kiscsajnak a történésekre...mondhatni a film jó része az ő + Riplex kapcsolatának szerepeltetésével foglalkozik...
2, Annyi bőven kiderült hogy egy nemrég szétesett családról van szó ahol apuka levan pukkanva lelkileg és a gyermekei sem igazán érdeklik....
Ám a cselekmények hatására fltámad benne az apai ösztön és mindent miattuk tesz...és a film végére elég jól szemlélteti ezt Sipelberg...
3, Mellesleg nem értem miért mondja mindeki hogy a kamasz kölök eröltetett benne... annyira nem...
biztos vagyok benne ha ilyen valóban történne akkor lennének sokan olyanok akik inkább kapával rontanának nekik nem számít de valamit lépni kell...és ugynúgy hihető az autós jelenet is...sőt az elég kemény rész volt...
4, Spielberget pedig szerintem meg eléggé röhejes pocsék rendezőnek nevezni...letett ő már jópár szórakoztató és komolyabban gondolkodtató filmet is az asztalra ahhoz hogy te becsméreld...
5, Ez a reklámhadjáraots baromság is nevetséges amit írsz...rengeteg film van aminek nagyon komolyak a reklámhadjárataik mégis hatalmas bukás a film...tesség megnézni PL a Mennyei Királyságot vagy az Alexandert......
6, Utoljára meg annyit bár ezt nem neked de többet írták hogy 200 éves a regény.... LoooL
1896 vs. 2005.....az barátok közt is "csak" 109év :D -
#169 én szombaton néztem meg a filmet, gyenge a történet mai szemmel, de ha azt nézem hogy 2 évszázada íródott akkor mestermű, látvánnyal hanggal nincs gond, üti a mai szinvonalat... összegezve nem rossz film nem sajnálom rá azt az 1090 Huf-ot amit kifizettem... -
ZsirosKenyer #168 ez is én voltam csak a munkahelyi nickemmel (véletlenül) -
arsenic #167 ...az apukáról, sőt a családról sem túl sokat. Családi, szívszorító történet akar lenni a film, élien-támadással (alapvetően szörnyű kombináció),ehhez képest még a szereplőket sem sikerült mélyebben bemutatnia a filmnek, ettől kezdve teljesen érdektelenné válik a pánikoló kislány, a már-már erőltetetten kamasz srác,és a szerencsétlen sorsú apa, akit elhagyott a nője.
Spielberg szinte minden filmjében, minden alkalmat kihasznál arra hogy elrontsa a mozit. Pocsék rendező. Ettől függetlenül mindig "sikeresek" az alkotásai..aha sikeresek..hát persze, hatalmas reklámhadjárat után még jó hogy tele van a szerencsétlen moziterem. Az már más kérdés hogy ha a nézők fele úgyj ön ki a moziból: "mégiscsak a ...-ra kellett volna menni". Azért vagyok ilyen elfogult, mert ilyenkor a kis rendezőket sajnálom,mint pl. Alejandro González Iñárritu is, akik TÉNYLEGESEN megérdemelnék az elismerést, nameg a pénzt, mert ma ugye már minden akörül forog. De hát, mint tudjuk, ilyen az élet.. -
winnie #166 nemtom, de egyrészt spielberg is mondta, hogy nem scifit szeretett volna csinálni, másrészt én személy szerint nem hiszem, hogy köré lett volna építve, hisz igazából róla nem nagyon tudtunk meg semmit az allergiáján kívül, ellenben az apukáról. szeritnem. -
ZsirosKenyer #165 olvass figyelmesebben, nem a kislány viselkedésével van a bajom, hanem hogy az egész film majdnem hogy köré lett építve. Ez egy sci-fi kategóriájú filmnél hatalmas baromság. -
#164 Kedves Szekeres Viktor ki az a H. G. Wells vagy Orson Welles de azt is kérdezhetem ki az a Steven Spielberg?