186
-
Hát úgylátom tényleg nehéz a felfogásod. Szerintem olvasd el a hozzászólást többször, és akkor írj. -
archkoven #65 Ki mondta te agyatlan, hogy a Juiced egy jó játék???? Írtam? A grafikájáról beszéltem, nem a játékról.
Ebből is látszik, hogy képtelen vagy az érzelmeidet félretenni egy játékkal kapcsolatban. Próbálsz magyarázatot találni arra, hogy miért is szar a gta grafikája.
Senkit nem érdekel, hogy mekkora a belátható tér, a lényeg, hogy szép vagy nem. Pont. -
archkoven #64 Ezt magyarázd el a GameSpy-nak is ha olyan okos vagy. Kb. 100-szor több játékot próbáltak mint te vagy én.
Vannak rá módszerek, hogy a nagy bejárható tér mellett jól is nézzen ki a játék. És nem az, hogy ott is lebutítom a grafikát ami a közvetlenül szem előtt van, ugyanis ettől csak szarul néz ki. Bár itt a butítás szó nem fedi a valóságot, inkább a fejlődés hiányáról beszélnék.
Egyébként neked nehéz a felfogásod ha képtelen vagy felfogni, hogy mit jelent az a szó, hogy "grafika". -
Ja és nem próbálom ki, soha sem a grafika számított nekem legjobban. Engem, ha jó a grafika, 0 játékélmény, az nemérdekel. Ezér nem rajongok a sorozatgyártásos FPS-ek-ért. Amúgy sztem a Juiced-nek olyan a grafikája mint az NFSU2 csak szebb, de abban is, és a Juiced-ben is csak az Utcákon mehetsz, sehol máshol, szóval az is zárt tér. Az nem zárt, ha összevissza bármivel bárhova mehetsz, bármilyen úton. -
archkoven #62 Egyébként a juiced csak az elavult PC-néz ki ilyen kurva jól, a PS-2-n szó szerint a hányinger kerülgetett mikor megláttam. Messze nem egy kategória a kettő. -
Asszem nehéz a felfogásod. Akkor csinálj egy játékot aminek hiperszuper grafikája van, és bárhova mehetsz egy óriási térben. Ja és persze otthoni számítógépen, fusson, nem 200 processzoros szuperszámítógépen. -
archkoven #60 Éppen most néztem meg a Gamespy-ont a GTA értékelését.
Játék értékelése: 5-ből 5 csillag (kiemelkedő)
Negatívumok: a grafika elavultnak hat más PC játékokhoz képest. Bugok.
El sem hiszem, hogy van aki ezt szépnek tudja látni. -
archkoven #59 Már bocs, de amikor a grafika szépségéről beszélek akkor az engem nem érdekel, hogy milyen kihívásokkal kellett megküzdenie a fejlesztőgárdának. Csak is kizárólag az eredmény édekel.
Egyébként neked is ajánlom azt a Juiced nevő programot. A játék lehet, hogy szar, de a grafika valami atom. Ja, és örülhetsz mert az sem zárt tereken játszódik hanem a GTA-hoz hasonlóan egy városban. -
archkoven #58 Én egy szóval sem említettem a technikai dolgokat, ugyanis szerintem tök mindegy, hogy az adott eredményt dx7-es, 8-as, vagy 9-es technikával éri-e el a játék. Csak az eredmény számít.
Mikor ezt a játékot feltelepítettem akkor kicsit meg is ijedtem, hogy mennyire csúnya. Azt tudtam, hogy jó lesz, de azért nagyobb fejlődésre számítottam a grafika terén. Szóval grafikailag semmiképpen sem olyan amitől eldobnám az agyamat. Ha már itt tartunk a mafia mindig is sokkal jobban nézett ki mint a gta bármelyik része.
Viszont épp a napokban láttam egy játékot aminek a grafikájától szó szerint eldobtam az agyamat. Mondom ezt annak ellenére, hogy soha nem fogok játszani azzal a játékkal mert nem érdekel, de azért érdemes megnézni mert kb. ez az amit csúcsgrafikának mondok. A játék címe: Juiced. Teljes mértékben összehasonlítható a GTA-val mivel itt is egy városban kell kavarni autókkal, de ha pusztán a grafikát nézem -belevéve az általad annyira kedvelt művészi hatást is- akkor ha arra 10-est adok, akkor a GTA-ra nem adnék többet egy 3-4-esnél.
Egyébként nézd meg azt a játékot és az után írd le, hogy még mindig olyan szépnek látod-e a GTA grafikáját. -
Fogjátok már fel, hogy NEM rossz a grafikája. Ha erre aztmondjátok szar a grafika, akkor a dúm meg a háel is elég szar grafikájú, mivel ott lehet hogy szebbek a falak, meg tárgyak meg textúrák (hát HL2-ben hejenként meglepő volt a 32*32 felbontású jólmegnyújtott textúra :D ) de akkor is KICSI ZÁRT terekben játsszódik az egész. Az SA pedig óriási nyitott tér, ahol bárhova elmehetsz, nem csak folyosókon szaladgálhatsz. Nemtudom miért olyan nehéz megérteni, hogy nagy, nyitott teret, elég nehéz (inkább lehetetlen) hiperszuper jó grafikával megjeleníteni egy mai számítógépen, vagy konzolon. Ja és mellesleg a pixel sóderek meg ilyesmik nemmindíg jók, mert pár játékot annyira túl csicsáznak, hogy 0 köze van a valósághoz.
Mellesleg a játék simán megy akár egy geforce2 MX-en 800*600 32bit-el. -
mechorg #56 ne is fogj bele. én sajnos belefogtam. de majd lehet hogy tanulok valamikor valamit. valahol. csak lehet, hogy nem én. nagyon rosszkor jött ki ez a játék! -
Smoke #55 Nem tudja vki hogy a hálószoba jelenteteket megmutató patch-t azt honnan lehet letölteni, azt amit ebben is írtak! -
Egy játék grafikájánál nem az számít, hogy mennyire új dolgok vannak benne, hanem hogy hogy néz ki. Lehet, hogy a PoP: SoT-ban nincsenek dinamikus fény-árnyék rendszerek, de a karakterek sokkal kerekebbek, az arcuk jobban ki van dolgozva, a környezet is jól néz ki, a víz megtöri a fényt és egyéb ilyen apróságok. -
hát szerintem magyarításra még várhatsz egy ideig :D -
Stormreaver #52 Jó, akkor mondok egy példát: a 2003 végén megjelent Prince Of Persia : Sands Of Time -szerintem- egy fantasztikusan gyönyörű játék, a tavaly megjelent folytatásával egyetemben, mai szemmel nézve is! Pedig a megjelenésekor már kezdtek elterjedni az olyan divatos feature-ok, mint normal mapping, dinamikus fény-árnyék rendszer, stb., és ezekből semmit nem tud a POP engine. Akkor miért találom én a játékot (különösen a SOT-ot) ma is nagyon látványosnak? Azért, mert a művészi alkotógárda teljesítménye sokkal inkább meghatározó, mint a grafikus motor technikai képességei. Ezért van az, hogy lehet szép és látványos játékokat csinálni elavult grafikus motorral is, és lehet hipercsúcs technikai színvonalon (mondjuk Doom 3-al vagy akár Ue3-al is) grafikailag középszerű cuccokat is kiadni.
De mondhatok másik, aktuálisabb példát is: a nemrég megjelent Psychonauts nem véletlenül kapott a grafikára szinte majdnem mindenhol 10/8-9 körüli pontszámokat. Pedig technikai értelemben egy több éves, Dx7 alapú technológiára épül az egész, semmi "hi-tech" grafikai effektet nem tartalmaz. Csaképpen az egész grafikai design tele van ötlettel, egyediséggel, eredeti elképzelésekkel, és ez bizony -hozzáértő kritikusok jól tudják- sokkal többet számít, mint hogy éppen hány poligonból épül fel egy karakter. Ha hiper-szuper Dx9-es motorja lenne a játéknak, akkor kapott volna 10/10-et. Nagyjából ennyiben is érdemes az összképnél figyelembe venni a technikai fejlettséget...(vagyis 10-ből 1-2 pontnyi "súllyal") -
LOL! Vagy inkább: Jajjistenem... :( -
YaniMan #50 Yo! Ménijet! Jól elbeszélnek itt a népek egymás mellett... No
A grafikai motor istenkirály. Azért, mert játék közben tölti az új textúrákat, a pályát stb. És ha megnézed, mekkora területet rajzol (jó, távolról butítva), akkor elég sok poligon.
A kép ratyi. Nincs shader, máris nem néz ki olyan jól. Tehát nem olyan szép.
Na szal szerintem a progi nem szépen néz ki, hanem jól. Biztosan nem a cubemap-okkal izzadtak a fejlesztők, amikor az autók renderelését csinálták, viszont aranyosan törnek, és nagyon jól néz ki, amikor egy robbanásnál ajtók, kerekek repülnek szanaszerte.
Megadhatja az élményt az is, hogy az utolsó repedésig minden részlet látszik a falon, meg a fém fémnek, a fa fának látszik, meg megadhajta az is, hogy olyan dolgokat programoztak le (real-time loading, ajtó-szanaszerte), amik igenis jól néznek ki és örülök nekik. Mondjuk én a doom3-mat töröltem le, mert meguntam, hogy mindig ugyanaz van (bár szépen); jön a szörcs, paff paff, vége. Tovább, következő (szép) szörcs.
Amúgy a hibák engem is zavarnak, de mivel még nem kezdtem a missziókat vinni (várok a magyarosításra), csak ökörködök, ezért inkább röhögök ezeken a hibákon. Volt, hogy két rendőr közül az egyik kiszállt a kocsiból, elfutott, visszafutott, visszaszállt, átült a volánhoz, ahol a társa volt, a két rendőr szépen egybefolyt, és elhúztak. :) Meg volt, hogy bevágott elém egy ótó (sávot váltott), aztán eltűnt, mielőtt belerohanhattam volna. Az orrom elől.
Na jó, végem. -
archkoven #49 "Nana, ne lámázz engem, ha egy mód van rá." -na jó, nem vagy láma.
"Olyan küldetéseket csinálok meg elsőre, amiket más 3-4-szer se csinál meg." -mondd inkább ezt: Én olyan küldetéseket csinálok meg elsőre amiket más soha nem tud megcsinálni. Ne legyél álszerény!
A walkthrough-ban sokszor olyan dolgok is le vannak írva amikre az ember talán soha nem jönne rá mert nem is úgy szánták a készítők, viszont azzal könnyedén meg lehet csinálni. De ha ilyen nincs akkor is sok segítséget tud nyújtani, hogy elolvasod, hogy mások milyen tippeket adnak, hogy hogyan csinálták meg a "lehetetlent". Ha te is úgy próbálod, már közel sem is tűnik olyan lehetlennek.
Neked ez különösen jól jönne, ha pont úgy próbálnád ahogy más már egyszer megcsinálta, mert te olyanokat csinálsz meg elsőre amiket mások 3-4 próbálkozásból sem tudnak:D
-
archkoven #48 Bármennyire is állítod, hogy elfogulatlan vagy a grafikába erősen belekevered az érzelmeidet.
Ha ez a játék történetesen egy unalmas, szar játék lenne akkor nem biztos nem mondanád, hogy "kár, hogy ilyen szar a játék, mert a grafika toppon van!".
Az igazság az, hogy a grafika nem javult szinte semmit a GTA3-hoz képest pedig azt 2001 októberében adták ki PS2-re és rá májustban jött ki PC-re. Ez három év és semmi változás.
Ha grafikáról beszélünk akkor ilyeneket nézünk:
szögletes aminek kereknek kéne lenni? -hajjaj!
pixelesek a karakterek? -huhú!
milyenek az árnyékok? -mik??
Arról már nem is beszéltem, hogy sok gépen ha az élsimítást bekapcsolod el kezd hullámozni a kép, tehát még ez sem segített nálam.
Ha viszont magát a játékot nézzük és nem külön a grafikát akkor nincs nála jobb. -
Stormreaver #47 Gef2Mx-el gond lehet, legalábbis a readme.txt szerint a minimum az "64 MB Video Card with DirectX 9 compatible drivers ("GeForce3" or better)", szóval nem biztos hogy futna.
-
Szerintem kis felbontáson el fog indulini!
-
A következő vason szerintetek elindul?
1700celeron, 256 ram, Gef2Mx. Kell még valami info? :D
És plz valaki fálaszoljon... -
Jé ciceró te midenhol ott vagy?Lassan ki kéne tiltatni a sok baromság miatt amit írsz.Mellesleg ha a te szellemi szinteted nézzük ami a béka seggét veri...
-
Stormreaver #43 Mintha el sem olvastad volna amit az előbb leírtam...Igenis vágyok grafikai élményre egy játéktól, és igeneis megkapom ezt a GTA:SA-tól! Pont azt próbáltam az előbb leírni hogy a grafika (és hangsúlyoztam hogy pusztán a grafikáról, NEM pedig a játékélményről beszélek!) NEM csak, sőt nem is elsősorban attól függ, hogy mennyire izzasztja meg a VGA kártyádat... -
greekboy #42 Elfogult vagy, a grafika egy rakás szar, ehhez képest a gépigény is nagy. 2005-ben, igen is elvárható, hogy a sok-sok pénzért vett VGA-n, kicsit szépen is nézzen ki. Ha pedig a grafikai élményre egyáltalán nem vágysz és csak a játékélmény a fontos, akkor vedd elő a régi C64-est. -
Stormreaver #41 Én abszolút nem értek azzal egyet, hogy a grafika szar lenne, meg 2/5. Hogy a szereplők poligonszáma alacsonya? Az. Hogy nincsenek pixel-shaderek vagy dinamikus árnyékok mint a Doom3 -ban? Valóban. Csaképp a fikázók ott tévednek nagyot, hogy egy játék grafikája nem pusztán ilyen technikai dolgokból jön össze. Azt persze elhiszem, hogy sokan már -sajnos- csak ezekre figyelnek egy új játéknál, aminek valószínűleg az Nvidia meg az ATI nagyon örülhet, mert ez készteti az embereket arra, hogy fél évente új kártyát vegyenek, csaképp ha objektívan nézzük, akkor a grafika technikai része sokkal kevésbé mérvadó, mint egy egységes és letisztult grafikai design a játékélmény szempontjából, és ebben a tekintetben -talán nem kell nagyon részleteznem- a San Andreas (is) a toppon van, úgy, mint ahogy az eddigi GTA részek is. Nézzétek meg a Driv3r-t. A kocsik sokkal több poligonból állnak, meg a textúrák is részletesebbek, de mit ér vele? Fél óra autókázás után unalomba fullad az egész (most a játékmenettől, valamint attól is eltekintve, hogy az idegesítő bugok miatt még fel is idegeli az embert...). A városok sokkal jellegtelenebbek mint akármelyik GTA-ban, nincs az egésznek semmi megkapó bája, ott ugyanis tényleg csak poligonokat meg textúrákat látok, nem magát a JÁTÉKOT. És itt félreértés ne essék,továbbra sem a játékélményről beszélek, hanem pusztán csak a GRAFIKÁRÓL, csaképp nem annak a száraz technikai oldaláról, hanem a művészek, designerek munkájaként előálló összképről.
A technikai feature-ök ugyanis egy játékban csak az első fél órában számítanak igazán, amíg az ember rácsodálkozik mondjuk egy-egy extra részletesen normal-mappolt szörnyre vagy autóra, 3-4 vagy 5-10 óra játék után viszont már mindez nem sok mindnekit érdekel. Ami viszont igen, hogy mennyire változatos, mennyire hangulatos és "odaillő" a grafikai kidolgozottság a különböző helyszíneken, vagyis hogy mennyire van "egyben" a játék grafikai szempontból.
Nyilván az a legoptimálisabb eset, ha egy játék technikai és művészi szempontból egyaránt kiemelkedő, de azt viszont be kellene látni, hogy a két dolog közül magasan az utóbbi szempont a lényegesebb...
-
Admiral #40 Nana, ne lámázz engem, ha egy mód van rá.
Olyan küldetéseket csinálok meg elsőre, amiket más 3-4-szer se csinál meg. Úgyhogy nem vagyok láma, ha megbocsátod.
Viszont repülős mission-ök egyszerüen nem mennek.
A repülő túlkormányzott, egy kis mozdalatra is túlreagál...
Sokra mennék a walkthrough-ddal, kb. 30-szor próbáltam azt a repülős missiont, és egyszerűen nem ment, mert ha az ember elvét egyetlen karikát, akkor annyi, kicsuszik az időből (ebbe belejátszott az is, hogy a kamera olyan hülyén mozog, hogy alig látom, hogy merre megy a gép, belső nézet még rosszabb). Na mind1, legalább többet tanulok a vizsgákra.
Ja, a Driving School is ehhez hasonló, főleg amikor egy piruettet kell csinálni a levegőben és rendben földre érni... Hatalmas mázli kellett, hogy megcsináljam -
jaja.. -
Hiába van walkthrough a driving schoolhoz is, ha egyszer a feladatok a lehetetlennel határosak és 90% mázli kell ahhoz, hogy összejöjjön. -
archkoven #37 Bár mi a fasznak adok én tippeket egy olyannak aki lámer, hogy pár kísérlet után letörölte a játékot????
Az ilyenekkel nem is kellene foglalkoznom. Csak ugye az az áldott jó szívem... -
archkoven #36 Nagyon fasza walkthrough-k vannak a neten, ha valamivel végképp nem boldogul az ember akkor ezek alapján mindig meg tud mindent csinálni. -
ASUSI #35 Akárki akármit mond a gta san anderas király játék. -
Admiral #34 Hehe, én ma töröltem le a progit :)
Repülös Mission
Ezt a küldetést egyszerűen sehogy se tudtam megcsinálni... Kb. a 30. próbálkozás után jött az F8... Persze a mentések megmaradtak, úgyhogy később még lehet, hogy megpróbálom újra -
Húúúú, de nagy oltás Mindjárt meghunyászkodok. Ha az álláspontodat megpróbálnád érvekkel alátámasztani, akkor talán még el is menne, de így csak annyit mondok: gyakorold még egy kicsit!
Na bye, nincs kedvem tovább offolni és flémelni. -
Cicero #32 Ha neked a szellemi szintedet nézzük, te se :P -
archkoven #31 Szerintem a játék bitang jó még a nyilvánvaló hibák ellenére is. Valójában az egyik legjobb amit valaha is kiadtak.
Az viszont tényleg egy szánalmas vicc, hogy a grafika öt csillagot érdemel. Szerintem kb. 2-őt. Én szinte semmi javulást nem látok az elmúlt két részhez képest amik akkor sem számítottak szépnek amikor kijöttek azóta viszont évek telltek el és ez mai szemmel nézve már egyenesen szar. Az odáig oké, hogy olcsóbb hardveren is lehet nyomni, de a drágábbon sem adták meg a lehetőséget, hogy széppé varázsold.
Persze ez a játék nem a grafikáról szól, hanem a játékélményről. Persze a jétékélménynek az egyik összetevője a grafika.
Na mindegy. A játék fantasztikus, ezt a kötözködést is csak az 5 csillaggal kapcsolatban írtam. -
archkoven #30 Én is pont ezt akartam írni:)))
Hihetetlen, de léteznek emberek akik azt hiszik, hogy a testzsír izommá fejleszthető. -
Igen igen. Meg pl. bandatagok is csomószor lemaradtak, vagy végleg otthagytak, mert egy kerítés képes beszívatni őket. -
Igazad van, nem pontosan fogalmaztam. Szal olyankor, mikor pl. a járdán állok és el akarok indulni, akkor a gyalogosok nem állnak félre, vagy ugranak el, hanem zavartalanul mászkálnak fel alá, ezért csak úgy lehet pl. garázsból kihajtani, ha átmegyek rajtuk. Nem tudom melyik részben, lehet, hogy a 2-ben volt olyan, hogyha a járdán rádudáltál a járókelőkre, akkor arrébb ugrottak. -
bár az ai télleg nagyon tré....pl elkezdtem ütni egy embert baseballütővel, és az menekülés közben nem kikerülte a keritést, hanem egyenesen nekifutott